Şehir Seçemiyorum. Bilmediğim İllerin Özelliklerini Nasıl Öğrenebilirim? Memurluk Nerede Avantajlıdır?

Bence Ankara değil. Küçük şehirde yaşıyormuşsunuz şimdi hem maddi hem de manevi olarak alışmaniz zor olabilir. Evet gelişmiş ve imkanları olan bir şehir ama ucuz bir şehirde yaşayıp haftasonlarını dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz bence. Ayrıca Facebook ya da memurlar gibi sitelerde illa ki bununla ilgili paylaşımlar, yazılar vardır. Onlara da bir bakın derim.
O kadar araştırdımki facebook hiç aklıma gelmemişti en iyisi orayada biraz kurcalayayım :) Çok teşekkür ederim

Herkesi. Bakış açısı farklı, beklentisi farklı. Ben Kırklareli derdim. Ankara bana çok boğucu geliyor, sevemedim bir türlü. Kastamonu dersen doğa olarak güzel ama ne bileyim gidip orda yalnız yaşamak istemem.
Gerçekten çok teşekkürler . :) Bende oraya daha sıçağım bakalım

Hangi kadroya atandiniz, öğretmen mi memur mu vhki mi? Ona göre ortalama ne kadar alacağınızı memurlar netten maas hesaplatabilirsiniz. Gideceğiniz yerin de ekonomik durumuna bakarak tercih yapin derim. Bu arada kiralik ev fiyatlari bile cok artmış 700-800 lira eve 1000 lira fiyat biçiyorlar bunun faturasi, depozitosu da var.
Canınızı sıkmak istemezdim ama hayatin gerçeklerini de göz ardi etmeyin derim.
evet o kadar haklısınızki . 1.500 2000 kira olan var. Çok araştırdım. Birde aidat isteyen bile var gerçekten malıyetlı birde ben düz memur . Maaş düşük olur kaldıramayabilirim işte :(

Kurum neresi

Yani Ankara ile Tosya karşılaştırılmaz bile

Altındağ kötü diyen olmuş da Ankara nın merkez ilçesi

Canın nerede isterse orada otur

Tosya’da memur olmak zordur zira hiçbir şey yok herkes yerli belli başlı memurluklar dışında memurlar bile yerli oluyor genelde

Son yıllarda evler vs yapıldı da eskiden kiralık ev bile sıkıntılıydı

İstanbul Samsun yolu üstü ulaşım çok sıkıntı olmaz ama bence yaşam zordur

Doğalgaz gelmiş mi ona da bakın
evet tosya da iki tane eşyalı kiralık ev ilanı var uygun ama bu bile beni ürküttü. Çok teşekkürler :)

Hakkinizda hayirlisi olsun cok strateji yapmaya çalışmayin daha once 1 kisilik kadrolari yazdim olmadi en cok da Ankarada kadro vardi. Ikinci tercihlerde ise kucuk bir ili yazdım Istanbul bile benim puandan düşük kapatti. Hatta batida en yuksek benim puanimdi. Yani cok kafa yormayin biraz oluruna birakin, haritayi acin kalbinize hangisi daha sicak geliyorsa his olarak orayı secin.
Aslında o kadar haklısınız ki ben önümdeki kişilere güvenerek böyle kesin gözüyle baktım ama her şey bir kaç kişinin tercihini değiştirmesiyle değişebilir. Çok teşekür ederim sizede :)

Canakkale sinop balikesir muglanin ilceleri aydinin ilceleri bana secim hakki sunsalardi buralari secerdim bilmiyirum ihtimal var mi?ankara olmasa iyi sanki ben sevemiyorum burayi
Muğla merkez var ama Kiralara baktım öylesine çok pahalı geldi buralar :(

Ankara bize 3 saat uzaklıkta size öyle diyeyim. Kırklareli 6 saat uzaklıkta . Çok teşekkür ederimmm bende size kalp yolluyorumm :)
Ankaralıyım 😊 Yıllar önce ben de atama için tercih yaparken , puanım istediğim pek çok şehri tutuyor olmasına rağmen , hiç ama hiç istemediğim halde babamın ısrarlarına dayanamayarak , onun istediği en yakın ili yazdım. Çok mutsuz başladım, hiç sevmedim. Ama işe başlamamdan çok kısa bir süre sonra bir rahatsızlık geçirip hastaneye kaldırıldım, ameliyat edildim. Yanımda telefonum bile yoktu çok ani gelişti her şey. Yakın olduğu için ve de küçük şehir olduğu için babamlar elleriyle koymuş gibi buldular beni😊 Başka yerde olsa bu mümkün olmazdı sanıyorum.
sonra eşimle tanıştım vs vs.
Yani gerçekten her şeyin hayırlısı.
Sizin için de güzellikler getirsin yeni yaşamınız.

Tosya mini mini sempatik bir ilçe, yaşanmayacak yer değil ama bir Rize varken bozkırın ortasında yaşamayı tercih edecek misiniz cidden? Kışlar da sert geçiyor Tosyada. Kırklarelini bilmiyorum.

Sizin sıralama biraz sınıra yakındı diye hatırlıyorum, yerinizde olsam aynı kuruma birkaç kişi alan yerler varsa önceliğim kesinlikle oralar olurdu böylece birkaç tercihle birsürü kadro şansım olurdu.

Çakılı kadro değilseniz uzağa gitseniz de dönersiniz ne olacak ki.

Mersin/Muğla/Antalya/Artvin/Rize/Trabzon/Burdur/Denizli/Kayseri hakkında bilgi verebilirim.
Kastamonu'da bozkir diyen biri hayatında kastomunuyu gormemistir

Kesinlikle Kırklareli. Hangi ilçe olursa olsun çok rahat yaşarsın. Lüleburgaz, il merkezine göre daha kalabalık, Avm istersen 2 tane var 😬 kiralar her yerde evin mahallesine göre değişir ama Kırklareli genel anlamda seni zorlamaz. Deniz mi istersin? İğneada var. Orman mı istersin o da var. Piknik yeri mi ararsın o da mevcut ☺️ Gece 2’de tek başına sokağa çıkmak zorunda kalsan korkmadan gezersin. İstanbula, Edirne’ye, Çanakkale’ye her yere yakın. Kırklareli’den şaşma. İnsanlara güvenirsin bu ilde. Yabancılık çekmezsin. Gurbetçi olduğunu hissettirmezler.
Hangi bakanlık kadrosundasın?

Ankaralıyım 😊 Yıllar önce ben de atama için tercih yaparken , puanım istediğim pek çok şehri tutuyor olmasına rağmen , hiç ama hiç istemediğim halde babamın ısrarlarına dayanamayarak , onun istediği en yakın ili yazdım. Çok mutsuz başladım, hiç sevmedim. Ama işe başlamamdan çok kısa bir süre sonra bir rahatsızlık geçirip hastaneye kaldırıldım, ameliyat edildim. Yanımda telefonum bile yoktu çok ani gelişti her şey. Yakın olduğu için ve de küçük şehir olduğu için babamlar elleriyle koymuş gibi buldular beni😊 Başka yerde olsa bu mümkün olmazdı sanıyorum.
sonra eşimle tanıştım vs vs.
Yani gerçekten her şeyin hayırlısı.
Sizin için de güzellikler getirsin yeni yaşamınız.
Çok geçmiş olsun gerçekten. Desenize hastalıkta bile şehrin önemi çok büyük hakikatten ya . :(

Kesinlikle Kırklareli. Hangi ilçe olursa olsun çok rahat yaşarsın. Lüleburgaz, il merkezine göre daha kalabalık, Avm istersen 2 tane var 😬 kiralar her yerde evin mahallesine göre değişir ama Kırklareli genel anlamda seni zorlamaz. Deniz mi istersin? İğneada var. Orman mı istersin o da var. Piknik yeri mi ararsın o da mevcut ☺ Gece 2’de tek başına sokağa çıkmak zorunda kalsan korkmadan gezersin. İstanbula, Edirne’ye, Çanakkale’ye her yere yakın. Kırklareli’den şaşma. İnsanlara güvenirsin bu ilde. Yabancılık çekmezsin. Gurbetçi olduğunu hissettirmezler.
Hangi bakanlık kadrosundasın?
Ya arkadaşımda aynı böyle anlattı o kadar mutlu oldum ki . Sana anlatamam. Oda aynen bunları söyledi bana . Avm yok dedi sadece ona daha da şaşırdım şu an. Birde çok köpek var sokaklarda dedi. Ama olsun sorun değil tabiki oda çok tespiit ettikçe etmiş :) Ben eğer olursa kırklareli merkez de olacakmış işyerim :)

Ankara büyükşehir evet ama insanlar iş imkanlarını ayarlayıp büyükşehirlerin boğuculuğundan kaçmak istiyor. Birde kira yaşam şartları daha pahalı. Aynı maaşı alıp geçim mücadelesi vereceksem daha az harcayacağım yerleri tercih ederdim. Birde denizi olmayan bir şehiri tercih etmezdim açıkcası.
Kastamonu hem yeşili, hem denizi ile çok güzel bir şehir. Halkı da sıcak sevecen insanlardır.
Kırklareli'ni eğer İstanbul ile bir bağım varsa isterdim. Gidip gelmek kolay olsun diye.
Muğla çok güzel bir şehir, merkezde değilde güzel bir ilçesinde yaşamak çok keyifli olurdu. Merkeze yakın bir ilçeyi seçersiniz, memuriyette servis imkanı vardır diye tahmin ediyorum.

inanın hiç bilmiyorum ilk kez başlayacagım göreve eğer buralar gelirse. Hemde eşyalı evler gerçekten 1.500 den başlıyor ankarada hele muğlada o şekilde daha fazla. kirasını bile düşünüyorum ama elimde değil tabiki :(
Her muhitte de eşyalı ev bulunmuyor
Ben eşya aldım mecburen ve çok zor oluyor böyle
Buna da göz atmak lazım genelde çevresinde üniversite olan semtlerde kolay bulursunuz

Ya arkadaşımda aynı böyle anlattı o kadar mutlu oldum ki . Sana anlatamam. Oda aynen bunları söyledi bana . Avm yok dedi sadece ona daha da şaşırdım şu an. Birde çok köpek var sokaklarda dedi. Ama olsun sorun değil tabiki oda çok tespiit ettikçe etmiş :) Ben eğer olursa kırklareli merkez de olacakmış işyerim :)
İlde AVM yok evet maalesef. Bir ara açılacaktı. Sonra yapmadılar filan. Bence çok da problem değil. Çanakkale’de de 3-5 sene öncesine kadar avm yoktu ☺
her neyse, sokak köpekleri biraz mevcut 😬 ama duymadım hiç bana köpek saldırdı diyeni.

Merkezde oturacaksan Karakaş Mahallesi, İstasyon altı ve Karacaibrahim mahallesini tavsiye ederim. Zaten her yer yürüme mesafesinde. İstediğin Bir uçtan diğer bir uca yürüsen 1 saatte yürürsün 😂 Karacaibrahim içinde otogarı bulundurur, Karakaş ilin merkezindeki mahalledir, istasyon altı da kafelerin, mekanların, festival alanının olduğu mahalle. Toplasan bir avuç içi yer 3 mahalle de zaten 😬

Kırklareli’nin tek eksiği bir denizinin olmaması ya da yapay göl tarzı bir şeyin olmaması. Bir de özel hastane konusunda... 1 tanecik tıp merkezi var ama devlet hastanesi araştırma hastanesi oldu, belki onu büyütürler.

Hiç düşünmeden Kırklareli diyorum ben yine de. Krallar gibi yaşarsın, kenara da paranı koyarsın ☺

ayyy kırklareli miii :KK68: ben orda okudum ve evet ilk şehre gittiğimde, bu ne böyle bir avm olmaz mı bir şehirde demiştim ve son an gratisi görüp neyse ya en azından bu varmış diye kendimi avutmuştum:halay: (avmye çok ihtiyacınız olursa edirneye saat başı otogardan kalkan servisleri var)
hatta tercihlere ne ara nasıl yazdım hiç hatırlamıyorum, sonuçlar bir açıklandı ben herkese kırıkkale diyorum. Son dk farkettik kırklareli olduğunu . ben hiç duymamıştım daha önce kırklareliyi o derece:olamaz:

neyse iklimine gelecek olursak; (kendi yaşadığım şehirle kıyaslıycam) kışları istanbula göre soğuk, baya kuru bi soğuğu var, atkının altından kızarırdı burnum soğuktan. yazları ise istanbul gibi

insanlarına gelince ilk sene yağmurda bir teyzenin poşetlerini taşımaya yardım ettim diye bende şemsiye olmadığını görünce elinde ki şemsiyesini bana vermişti:KK36:
pazar alışverişi yaparken fazla ihtiyacım olmadığından, 3 tane biber aldığım bi esnaf, 1 poşedi ağzına kadar doldurmuştu 'öğrencisiniz yiyin bişey olmaz 'diye :KK36:
oynamayı, içmeyi, çalgıyı seven insanlar kendileri. camdan akşamları müzik sesi duyarsanız şaşırmayın derim. ama öyle içip saçıp sapıtan bir tipe ben hiç denk gelmedim. sadece bir çingene mahallesi var oraya girmeyi çok önermiyolardı o zaman. ama sokakta bir çingeneyle karşılaşsanız bir sıkıntı yaşamıyorsunuz tabii ki

kırklareli merkezde oturacaksınız eğer en uğrak hatta tek yeriniz, canı sıkılınca insanın elinin altında olan en yakın yer istasyon caddesi. bu caddeyi düşük maliyetli istiklal caddesi gibi düşünün:-) ama karşılıklı cafelerden oluşan bir cadde. öğrenciler yerlilerden fazla gezdiğinden sanırım cafeler çok fazla.
birde yerliler, otobüslerde falan hep birbirini tanıyor selam veriyolardı birbirlerine. bu dikkatimi çekmişti. ama son yılımda öğrenci otobüslerini ayırmışlardı şuan o konuda bir değişim olmuş olabilir net bilgim yok

-hep hayalimde orada yaşamak var. gelen arkadaşlarımda ailemde bi adını duyduğumuzda özlemle anıyoruz. 39 plaka görünce gözümüzden kalp çıkıyo falan. garip bir şekilde şehir küçük olmasına rağmen kendine çekiyor.

-sormak istediğiniz bişey olursa seve seve cevaplarım

ayyy kırklareli miii :KK68: ben orda okudum ve evet ilk şehre gittiğimde, bu ne böyle bir avm olmaz mı bir şehirde demiştim ve son an gratisi görüp neyse ya en azından bu varmış diye kendimi avutmuştum:halay: (avmye çok ihtiyacınız olursa edirneye saat başı otogardan kalkan servisleri var)
hatta tercihlere ne ara nasıl yazdım hiç hatırlamıyorum, sonuçlar bir açıklandı ben herkese kırıkkale diyorum. Son dk farkettik kırklareli olduğunu . ben hiç duymamıştım daha önce kırklareliyi o derece:olamaz:

neyse iklimine gelecek olursak; (kendi yaşadığım şehirle kıyaslıycam) kışları istanbula göre soğuk, baya kuru bi soğuğu var, atkının altından kızarırdı burnum soğuktan. yazları ise istanbul gibi

insanlarına gelince ilk sene yağmurda bir teyzenin poşetlerini taşımaya yardım ettim diye bende şemsiye olmadığını görünce elinde ki şemsiyesini bana vermişti:KK36:
pazar alışverişi yaparken fazla ihtiyacım olmadığından, 3 tane biber aldığım bi esnaf, 1 poşedi ağzına kadar doldurmuştu 'öğrencisiniz yiyin bişey olmaz 'diye :KK36:
oynamayı, içmeyi, çalgıyı seven insanlar kendileri. camdan akşamları müzik sesi duyarsanız şaşırmayın derim. ama öyle içip saçıp sapıtan bir tipe ben hiç denk gelmedim. sadece bir çingene mahallesi var oraya girmeyi çok önermiyolardı o zaman. ama sokakta bir çingeneyle karşılaşsanız bir sıkıntı yaşamıyorsunuz tabii ki

kırklareli merkezde oturacaksınız eğer en uğrak hatta tek yeriniz, canı sıkılınca insanın elinin altında olan en yakın yer istasyon caddesi. bu caddeyi düşük maliyetli istiklal caddesi gibi düşünün:-) ama karşılıklı cafelerden oluşan bir cadde. öğrenciler yerlilerden fazla gezdiğinden sanırım cafeler çok fazla.
birde yerliler, otobüslerde falan hep birbirini tanıyor selam veriyolardı birbirlerine. bu dikkatimi çekmişti. ama son yılımda öğrenci otobüslerini ayırmışlardı şuan o konuda bir değişim olmuş olabilir net bilgim yok

-hep hayalimde orada yaşamak var. gelen arkadaşlarımda ailemde bi adını duyduğumuzda özlemle anıyoruz. 39 plaka görünce gözümüzden kalp çıkıyo falan. garip bir şekilde şehir küçük olmasına rağmen kendine çekiyor.

Okurken benim bile tayin aldirasim geldi :KK200: o kadar guzel anlatmissiniz ki... insan orada olmak istiyor

Ankara büyükşehir evet ama insanlar iş imkanlarını ayarlayıp büyükşehirlerin boğuculuğundan kaçmak istiyor. Birde kira yaşam şartları daha pahalı. Aynı maaşı alıp geçim mücadelesi vereceksem daha az harcayacağım yerleri tercih ederdim. Birde denizi olmayan bir şehiri tercih etmezdim açıkcası.
Kastamonu hem yeşili, hem denizi ile çok güzel bir şehir. Halkı da sıcak sevecen insanlardır.
Kırklareli'ni eğer İstanbul ile bir bağım varsa isterdim. Gidip gelmek kolay olsun diye.
Muğla çok güzel bir şehir, merkezde değilde güzel bir ilçesinde yaşamak çok keyifli olurdu. Merkeze yakın bir ilçeyi seçersiniz, memuriyette servis imkanı vardır diye tahmin ediyorum.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

İlde AVM yok evet maalesef. Bir ara açılacaktı. Sonra yapmadılar filan. Bence çok da problem değil. Çanakkale’de de 3-5 sene öncesine kadar avm yoktu ☺
her neyse, sokak köpekleri biraz mevcut 😬 ama duymadım hiç bana köpek saldırdı diyeni.

Merkezde oturacaksan Karakaş Mahallesi, İstasyon altı ve Karacaibrahim mahallesini tavsiye ederim. Zaten her yer yürüme mesafesinde. İstediğin Bir uçtan diğer bir uca yürüsen 1 saatte yürürsün 😂 Karacaibrahim içinde otogarı bulundurur, Karakaş ilin merkezindeki mahalledir, istasyon altı da kafelerin, mekanların, festival alanının olduğu mahalle. Toplasan bir avuç içi yer 3 mahalle de zaten 😬

Kırklareli’nin tek eksiği bir denizinin olmaması ya da yapay göl tarzı bir şeyin olmaması. Bir de özel hastane konusunda... 1 tanecik tıp merkezi var ama devlet hastanesi araştırma hastanesi oldu, belki onu büyütürler.

Hiç düşünmeden Kırklareli diyorum ben yine de. Krallar gibi yaşarsın, kenara da paranı koyarsın ☺
Ya aynı arkadaşımın dediklerini yazmışsınız . Gerçekten vakit ayırıp yazdığınız için çok ama çok teşekkür ederim. Eğer kırklareli ilk tercihimde çıkarsa ilk işim bu dediklerinizi dikkate almak olacak . Çok mutluyumm Çok sağolun :)

Nasıl teşekkür etsem azdır bilgi veren herkes için. Ya birde önemseyip yazıyorsunuz ya bu beni o kadar mutlu ediyorki. gerçekten çok güzelsiniz. Artık il tercihimde inşallah başa kırklareli yi alacağım. Çok güldüm kırıkkale ile karıştırmışsınız ya :D Birde ev kiraları aklıma takılıyor yani işyerim valiliğin orası olacakmış acaba merkeze yakınmı ki biraz google maps ile gezdim ama anlayamadım. İnsanlarının sıcakkanlı olması beni kendine çekti . İnşallah orası olur bakalım . :)

Tosya'yı önermem.Ankara veya Kırklareli ikisi de olabilir ama kira sıkıntı olabilir dediginiz icin Ankara'yı da eliyorum ve bu durumda Kırklareli kalıyor.Eger secenekleriniz arasinda Sinop merkez veya canakkale merkez varsa ben bu iki sehri önermek isterim.Sinop.benim memleketim oldukca rahat edebileceginiz bir sehir.Canakkale de benim favorilerimden biridir tam yaşanilasi yer.

Back
X