Sehirden indim sayfiyeye.

Ankara'da yaşıyorum..yazligimiz çandarlida...urla da yaşayın derim.ankaranin tadı yok.Ankara duzenli sehir ama İzmir in insanı havası başka... Urla çok da köhne değil...benim imkanım olsa hiç durmaz giderim
 
Doğma büyüme İstanbul'luyum, İstanbul ki metropol, her şey elinizin altında, erişemeyeceğiniz bulamayacağınız hiçbir şey yok, alternatifin de alternatifini bulabileceğiniz bir şehir ama biz bir gün ani bir kararla Ege'de daha önce bir kere bile gidip görmediğimiz, hastanesi dahi olmayan köyden biraz hallice bir yere taşınmaya karar verdik:)
Yalan yok, ilk birkaç ay çok zorlandım çünkü günlük hayatta aklınıza gelebilecek herhangi bir ihtiyacı bile bulmak mümkün değildi, en ufak bir örnek vereyim bir tişört almak için dahi merkeze gitmeniz gerekiyordu, bu da en az 1-2 saatlik yol demek, 30-40 bin nüfuslu bir yerde resmen yaban hayatı gibiydi, yazın nispeten iyiydi ama kış mevsimi bir dağdan inen domuzlar bir siz gibi bir şey yaşıyordunuz:))

Lakin şimdi sorun bana İstanbul mu yoksa yaban hayatı yaşadığınız yer mi diye, yaban hayatımda mutluyum derim geldiğimiz zamana göre daha bir gelişti, biz de çok alıştık, hala bulamadığımız çok şey oluyor ama netten alışverişle hallediyoruz ama tabii herkesin yaşadığı yerden beklentilerine göre değişir böyle şeyler.

Kış aylarında da gece hayatı olsun, ben akşamları arkadaşlarımı bara çağırayım, cafede takılayım derseniz, sinema tiyatro etkinlikleri olsun, sergiler yapılsın, haftasonu konsere gidip stres atayım, doğru dürüst bir spor salonu olsun, çeşit çeşit avmleri olsun derseniz Bodrum dahil Ege'nin birçok sahil kasabasında bunu bulmanızın imkanı yok, ancak merkeze gitmeniz halinde bunlara ulaşırsınız.
Yaşayacağınız yerden beklentileriniz nelerdir bunu göz önünde bulundurun, Urla'da yaşarım ama söz konusu eğlence, kültürel aktiviteler vb olunca İzmir'e giderim sorun olmaz diyorsanız o zaman başka.

Ankara'da yaşamak nasıldır bilmiyorum, hiç gitmedim ama İstanbul'da yaşadıktan sonra her ne kadar aradığını bulamama sıkıntıları yaşasam da küçük bir yerde yaşamaktan memnunum, büyükşehirden gelince biraz bocalarsınız ama zaten işiniz merkezde olacağından çok da sorun yaşamazsınız bence.
 
Dogma büyüme izmirliyim. Ankarada sıkılmadıysanız urlada niye sıkılasanız ki urla o kadar da tenha degil. Valla ankara izmir kıyaslaması yapmanız ilginç geldi. Hemen dönün hemeeen
 
İstanbul ve Ankara'da yaşadımki aslen Ankaraliyim ve Karadeniz'in ufacık bir şehrinde üniversite okudum. Ankara'yı hiç benimseyemedim o küçük Karadeniz ilinide. Belki ufak ama daha eğlenceli bir yerde bulunsaydim benimseyebilirdim. Bu sizin ne istediğinize ilgili ama Ankara'da ve o küçük ildede beni bağlayan tek şey arkadaş ortamımim oldu.
 
Dogma büyüme izmirliyim. Ankarada sıkılmadıysanız urlada niye sıkılasanız ki urla o kadar da tenha degil. Valla ankara izmir kıyaslaması yapmanız ilginç geldi. Hemen dönün hemeeen
Daha once ofisimde urla izmir gelen Biden bir tanidgim vardi. O surekli bunaliyordu cunku insallah :))
 
Zaman ayirip uzun uzun anlattiginiz icin tesekkur ederim gittikce isiniyorum bu fikre ❣
 
Benimde oyle olacak sanirim
 
Ah evet Ankara'in duzenini herkesin ise gidisini vs seviyorum ama izmir'i ege'yi de cok ozluyorum bizim icinde imkan yoktu ama imkan yaratmaya calisacagiz sanirim❣
 

Ben 22 yıldır İstanbul'da yaşayan ve çalışan biri olarak evimi, tüm arkadaşlarımı, büyük bir gazetede çok sosyal ve eğlenceli işimi bırakıp 2018 yılının eylül ayında 11 yıllık evliliğimi de bitirip kuzey ege'de memleketime yerleştim. 40 yaşındayım. Bu detayları şimdiki ve önceki hayatımı kolay kıyaslayabilin diye yazıyorum. burada doğdum ve liseye kadar burada okudum. liseyi ankara'da okuduktan sonra üniversite için İstanbul'a gittim ve gidiş o gidiş. şimdi öncelikle hayattan beklentileriniz de çok önemli. ben 20 yıl İstanbul'da dolu dolu yaşadım. çocuk yapmayı tercih etmediğimiz için eski eşimle bol bol gezdik ve gece hayatını da yaşadık. benim yaşadığım yerde Urla'ya çok benziyor. ancak ben çalışmıyorum. birikimlerimle annemle kendi evimizde yaşıyorum. burası son 5 yılda büyük şehirlerden tıpkı Urla gibi çok göç aldığı için bir sürü kendim gibi arkadaşlar edindim. dalış brövesi aldım, tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursuyla başladım sonra halk eğitimde fotoğrafçılık ve italyanca kurslarına gittim. bol bol denizin ve doğanın tadını çıkardım. kışın hiç sıkılmaya vaktim olmadı. hatta ekim ayında artık yazlıkçılar gitse de kafa dinlesek moduna geldik. hava güzel, trafik yok stres yok. köpeğimle deniz kıyısında uzun yürüyüşler yaptım. zaten havaalanı eve 30 dk uzaklıkta. istediğim zaman atladım uçağa İstanbul'a gittim ki sadece 2 kere gittim hiç özlemedim İstanbul'u :)
ankara'da 4 sene yaşamış biri olarak ben Urla'da çok mutlu yaşarım. ama benim bu kıvama gelmem yıllarımı aldı. ancak hazır olunca herşeyi bırakıp yerleştim buraya. sizin avantajınız eşinizle birlikte yerleşecek olmanız. eğer iş bulma konusunda sıkıntınız yoksa, evliliğinizde sorunlar yoksa, genel olarak kendi kendinize de mutlu olabilen bir insansınız aslında her yerde mutlu yaşarsınız. sevdikleriniz yanınızdaysa iç huzurunuz yerindeyse ve hayattan beklentiniz huzur, sağlık, sadelik gibi şeylerse Urla'da da mutlu yaşarsınız Urfa'da da :)
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…