Doğma büyüme İstanbul'luyum, İstanbul ki metropol, her şey elinizin altında, erişemeyeceğiniz bulamayacağınız hiçbir şey yok, alternatifin de alternatifini bulabileceğiniz bir şehir ama biz bir gün ani bir kararla Ege'de daha önce bir kere bile gidip görmediğimiz, hastanesi dahi olmayan köyden biraz hallice bir yere taşınmaya karar verdik:)
Yalan yok, ilk birkaç ay çok zorlandım çünkü günlük hayatta aklınıza gelebilecek herhangi bir ihtiyacı bile bulmak mümkün değildi, en ufak bir örnek vereyim bir tişört almak için dahi merkeze gitmeniz gerekiyordu, bu da en az 1-2 saatlik yol demek, 30-40 bin nüfuslu bir yerde resmen yaban hayatı gibiydi, yazın nispeten iyiydi ama kış mevsimi bir dağdan inen domuzlar bir siz gibi bir şey yaşıyordunuz:))
Lakin şimdi sorun bana İstanbul mu yoksa yaban hayatı yaşadığınız yer mi diye, yaban hayatımda mutluyum derim geldiğimiz zamana göre daha bir gelişti, biz de çok alıştık, hala bulamadığımız çok şey oluyor ama netten alışverişle hallediyoruz ama tabii herkesin yaşadığı yerden beklentilerine göre değişir böyle şeyler.
Kış aylarında da gece hayatı olsun, ben akşamları arkadaşlarımı bara çağırayım, cafede takılayım derseniz, sinema tiyatro etkinlikleri olsun, sergiler yapılsın, haftasonu konsere gidip stres atayım, doğru dürüst bir spor salonu olsun, çeşit çeşit avmleri olsun derseniz Bodrum dahil Ege'nin birçok sahil kasabasında bunu bulmanızın imkanı yok, ancak merkeze gitmeniz halinde bunlara ulaşırsınız.
Yaşayacağınız yerden beklentileriniz nelerdir bunu göz önünde bulundurun, Urla'da yaşarım ama söz konusu eğlence, kültürel aktiviteler vb olunca İzmir'e giderim sorun olmaz diyorsanız o zaman başka.
Ankara'da yaşamak nasıldır bilmiyorum, hiç gitmedim ama İstanbul'da yaşadıktan sonra her ne kadar aradığını bulamama sıkıntıları yaşasam da küçük bir yerde yaşamaktan memnunum, büyükşehirden gelince biraz bocalarsınız ama zaten işiniz merkezde olacağından çok da sorun yaşamazsınız bence.