Şehirler arası gidiş geliş yasağı

Baktığım kadarıyla buradan ne otobüs var ne uçak var
Internetten mi bakıyorsunuz? Acaba internete bilgileri girmiyor olabilirler mi? Internetten terminalin Telefon numarasini alip aramayi deneyebilrsiniz belki en azindan kesinligini öğrenmiş olursunuz

Evet

evet Trabzon’dayım
Ben trabzonda yaşıyorum. Ve mart basından beri virüsün ülke sınırları içine gireceğini beklediğim için samsundaki ablama gitmedim. Ablam da buraya gelmedi... çünkü azıcık duyarlı bir insan gitmezdi.

Illaki yasak koymaya gerek yok. Olağan-üstü bir durumda insan terbirli davranmalı.

Biz evden cikma yasağı da bekledik. O gelmedi ama başka kısıtlamalar geldi.

Yani gelmeniz sart mıydı?

Gelmemenizin daha doğru oldugunu anlamak zor mu?

Zor değil. Bize de vahiyle bildirilmedi.

Trabzona gelmiş olmanız başta trabzonda yaşayan herkesi rahatsiz eder.

Allah aşkına. Bize denileni yapalım. Lütfen ya.

Ben de yeğenlerimi aylardir görmedim. Ikidebir resimlerine bakıyorum. Ama napalim ki şartlar böyle.

Azıcık düşünceli olalım.

Valla ben yetkili olsam giriş çıkışı sadece cenaze nedeniyle esnetirim
Onun haricinde öldür Allah kimseye izin vermem.

Madem ki bu millet laftan anlamiyor.

Zordan ve cezadan illaki anlayacaktır.

Mecburi bi sebepten dolayı geldim keyfe gelmedim hanımefendi.

Ankara dada aynen öyle terminalde izin alma yeri yapmışlar internet uzerindende basvurabiliyorsun diye duydum

Madem trabzondasının nasıl gidebilirim bi fikriniz var mı ya da otobüslerden falan haberiniz var mı ?

Trabzondan nasıl çıkacak. Onu da anlatır mısınız?

Özel izin almak için neler yapılıyor diye.

Arkadaş illaki eşinin izin almasından bahsediyor da. Onun için soruyorum
Valla ben hiç şehirlerarası yolculuk yapmadım evdeyim yani sadece mantıken gidilebilir diye düşündüm. Hanfendinin kaymakam izni varmış anladığım kadarıyla yorumlardan bilemedim

Mecburiyse eşiniz sizi “gitmeseydin ne işin vardı” diye suçlamasın o zaman, neden suçluyor
Kavga ettikleri için gitmiş,pandemi zamanındaki mecburi sebep bu :)

Boşversene canım baksana kadin daha kocasının yanına gitmenin derdinde.bunlara laf anlatılmaz.
1 aydır ayrı olduğuna göre salgın başladığında gitmiş demek ki. Zaten böyle tipler yüzünden çekiyoruz bu çileyi.
Umarım istanbula giriş çıkış yıl sonuna kadar acilmaz.vaklarin yüzde 60 i orada.

Sizin iş yapmaya gönlünüz yok. Oturmuşsunuz bir kadın forumu üzerinden araç arıyorsunuz.
Yol gayet belli. Kaymakamlığa ya da valiliğe gidersiniz. İzin belgenizi alırsınız. İllaki ulaşım vardır nasıl olmayacak? İş için günlük gidiş geliş yaparak il değiştiren insanlar var ve hepsi toplu taşıma kullanıyor. Terminale gider öğrenirsiniz saatlerinizi hepsi bu. Siz 12 saatlik yere özel araç bekliyorsunuz olacak iş mi? Tabiki vermezler izin ben olsam ben de vermem.
insanlar bir kavrayamadı evlerinde durmaları gerektiğini.

İstanbuldayım, size katılıyorum burayı açıp hurra her yere yayılmasına izin vermemeliler asla. Hadi istanbulda insan çok ama imkanlar da çok. Küçük şehirlerde insanlar çok daha fazla zorlanır hastalık yaygınlaşırsa

İnsanların bu rahatlığı beni çok şaşırtıyor gerçekten.
Ben küçük şehirde yaşıyorum, burda topu topu iki devlet hastanesi bir de özel hastane var( evet toplamda sadece 3 hastane ) Özel hastaneyi de geçin küçük bir poliklinik gibi.
Burda durum öyle vahim değil ama biz okulların kapatıldığı günden beri evdeyiz. Biraz yayılırsa insanlar hastane otoparkında tedavi edilir artık sanıyorum ki. Ailem çok yakınımdaki bir büyükşehirde sadece 1 saat aramız. Ama Türkiyede ilk vaka göründüğünden beri gitmedim yanlarına. Sanki bize gökten zembille geliyor bilgi de evde duruyoruz.

Merhabalar

Çok benzer durumdayım salgın başlamadan İstanbul'a gelmiştim şimdi İzmir'e dönemiyorum. 1.5 yaşında kızım var o yuzden izin alsam dahi eşimin gelip alması lazım otobüs vs binmem bu süreçte.

Bu hafta kaymakamlığa gidip konuşacağım ben izin alınca kızımla ikimize eşimde İzmir de kaymakamlığa gidip durumu anlatacak bizi gelip almak için. İzin vermezlerse mecbur bekleyeceğiz.

Sadece ikamet adresine gitmek istemek yeterli değil diye biliyorum bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…