Şehit tazminatı

demet1980

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2012
143
122
53
İstanbul
Kızlar aslında dert değil ama bugün ekşisözlükte bir tartışma gördüm, sizin de fikrinizi merak ettim. Kadin eşi uzman çavuş olmadan evlenmiş, evliliğin üzerinden 2 ay geçince boşanmak istemiş. Dava iki sene sürüyor, bu aşamada koca şehit oluyor ve kadın eşinin cenazesine bile gitmediği halde boşanmadıkları için tazminatı çekiyor. Hukuki olarak belki hakkıdır ama vicdanen kadının o parayı almasının doğru olmadığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Haber şu:
http://www.haberler.com/tarsus-sehidin-olum-yardimi-bosanma-asamasindaki-8529045-haberi/

Bu konudan ne sonuca varmak istiyorsun? Yani seninle alakalı bir durum değil ,ne dersek diyelim sonucu değiştiremeyecez

Bende vicdanen doğru bulmadım

ben de doğru bulmadım ama ne biliyim o anne ve babanın da tvlere çıkıp paramız da paramız diye rezalet çıkarmasından da rahatsız oldum..
adam ölmüş herkes para peşinde..

Televizyona mı çıktılar? İzlememiştim. Evet vicdanen sanki almaması gerekiyor, ama diğer taraftan eşi öldüğü için nafaka boşanma tazminatı vb alamayacak belki. Çok karışık bir durum.

Televizyona mı çıktılar? İzlememiştim. Evet vicdanen sanki almaması gerekiyor, ama diğer taraftan eşi öldüğü için nafaka boşanma tazminatı vb alamayacak belki. Çok karışık bir durum.

evet o da var belki adam çatır çatır dövdü kız ondan boşanma davası açtı.
bi de kim 2 ayda yuvasını dağıtmak ister ki?
belli ki geçerli bi sebebi var bilemeyiz.
bi de o açıdan bakmak gerek.

ben de doğru bulmadım ama ne biliyim o anne ve babanın da tvlere çıkıp paramız da paramız diye rezalet çıkarmasından da rahatsız oldum..
adam ölmüş herkes para peşinde..

Paramız paramız demiyorlar da o parayı saçma sapan bir kadının kim bilir kimle nerde yicek olması kanlarına dokunmuş ve haklılar.

evet o da var belki adam çatır çatır dövdü kız ondan boşanma davası açtı.
bi de kim 2 ayda yuvasını dağıtmak ister ki?
belli ki geçerli bi sebebi var bilemeyiz.
bi de o açıdan bakmak gerek.

Evlenmeden önce nasıl yaşıyorsa öyle yaşasın çocuk yok bir şey yok. Beni döven adamın parasını ne yapayım.

Paramız paramız demiyorlar da o parayı saçma sapan bir kadının kim bilir kimle nerde yicek olması kanlarına dokunmuş ve haklılar.

ama yukarda da belirttim.kim bilir noldu da kız 2 aylık yuvasını dağıtıp boşanmak istedi?bilemeyiz.o paranın hepsini almak hakkı olmasa da bi kısmında kızın hakkı var bence.ben fikir olarak ölünün arkasından para muhabbetini rahatsız edici buluyorum.bunu kız da yapsa aynı şeyi düşünürdüm.bi tuhaf oluyorum yani ölen öldüğüyle kalıyo arkasındaki hesaplara bak ne biçim dünya diye düşünüyorum.

Benim vicdanım rahat etmezdi.
Almazdım. Hak falan da değil kanundaki açığı kullanmak zaten o.
Eşim bugün şehit olsa ve o para bana kalsa yine çatır çatır kullanmam, hayır işlemeye çalışırım.
İnsanın canının nakit bedeli mi olur?

bu sizin kendi görüşünüz.o zaman aldatan aldatsın, döven dövsün, öldüren öldürsün bunların bi bedeli yoksa tazminat neden var?

Hayır adam hayatta olsa açsın tazminat davasını alsın parasını belki de mahkeme sonucundan ötürü para kıza yatmıştır. Belki haberde eksiklik vardır bilemeyiz. Ortada kanıtlanmış bir suç yok. Ölmüş bir adam var ve sadece 2 ay evli kalmışsın.

Aslında habere göre paraya ihtiyati tedbir konulduğu halde çekilmiş, kız en azından burada hatalı. Ancak o para onun olmalı mı sorusu bence ölen kişiden boşanma tazminatı ve nafaka alıp alamayacağına göre değişiyor, eğer alınabiliyorsa ölüm tazminatını almamalı sadece boşanma davasındaki taleplerinin peşinden gitmeliydi diye düşünüyorum.

zaten anlaşmalı boşanma olsa mahkeme 1 ayda boşuyor.
bu kadar uzun sürdüğüne göre karşılıklı talepler olmuş belli ki.

hukuken hakkıdır kimse karışamaz ama vicdani bakınca şöyle bir durum var. bir kadınla adam neden boşanmak ister. aldatma, şiddet, ilgisizlik, ailelerin her moka karışması vs. kadın bunlardan birini bile yaşamışsa vicdanen bir yük hissetmeyecektir. hele de 2 ayda boşanacak kadar kimbilir ne yaşadılar ve boşanma davası o kadar zaman sürdü. size göre normal değil ama kadının bence umrunda bile olmaz. hatta oh hem kurtuldum hemde param oldu da der.

Çok saçma bi ve hiç bi şekilde sonuca bağlanmayacak boşa erginlik yapacak bi konu olmuş. Kişiler bilmeden tanımadan. Olayları içinde yaşamadan gazeteden okuduğumuz iki satırla insanları yargılamak be kadar doğru. Allah korusun bir gün bizzat burdan birinin başına gelirde birinci ağızdan dinletebilirsek o Zaman bu konu anlamlı olur

konuyu ben de okumuştum, vicdanen ben de rahatsız oldum
ama
aması var işte, devletin hukuku var , değil mi? hukuk diyor ki nikahlı eşi alır. yine bunları boşamayan kim, devlet 2 sene mahkeme denen sürüyor? -bizde mahkemeler hep çok uzun sürüyor...yine bizde aileler evlen evlen evlen baskısı yapmasa zaten ne bu kadar evlenen olur ne bu kadar boşanan.
bu parayı kim veriyor? yine devlet.
yani devletin bu sistemi içinde devlet için, vatan için oğlun şehit oluyorsa, para şehit oldu diye veriliyorsa, devlet de tazminatı kime istiyorsa, ona verir. Bir şey yapamazsın böyle işte.
Oğlun şehit olunca, para gidince aklın başına geliyor. Madem 2 senedir "oğlum siz neden boşanmadınız" neden demiyorsun?

Mahkeme sonuçlanmamışsa yine alamaz. Bir de cenazesine bile gitmemiş. İnsan düşman olsa gider.

mahkeme sonuçlanmadan adam şehit olmuş.
Yasalara göre evlilik ya ölümle ya da boşanmayla biter.Adam şehit olduğu için dava konusuz kalmıştır ve bu yüzden de düşmüştür.
Kadın resmi olarak dul ve şehit eşidir bu durumda.

Son düzenleme:
Aslında söyle ki.. cenazesine dahi gelmeye tenezzül etmemiş eski esi.. paraya konmus. Vicdanen dogru bulmadim ancak bir taraftan da yasadiklarimiz duyduklarimiz burada okuduklarimizdan sonra..
hic bir kadin iki ayda bosanma asamasina gelmez. Ne yaptilar ne ettilerde bu kadar cabuk bosandi. Herseye konmusta olabilirler. Hayatinin bir kısmını calidiklari icin bir aci alma sekli olabilir.
Yine de eski esimde olsa icim sizlar kullanamazdim diye düşünüyorum.
Allah islah etsin.. hak yerini bulsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…