- Konu Sahibi emine kaya
-
ben 33. haftama geldim,iki aydır diyetle şekerim kontrol altında üst sınırda, ikiz bebiş bekliyorum bebişlerim sağlıklı çok şükür,yediklerime dikkat ediyorum bence fazla endişelenme sadece yediklerine dikkat et, sonra sağlıkla gerisi gelir inşallah
Merhabalar,
Bu, sitedeki ilk cevabım. Konu beni çok ilgilendirdiği için yazmaya karar verdim. Ben de diyabetliyim ve Çapa'da takip ediliyorum. 12 haftalık da hamileyim hihoyyyt
Çapa'da diyabet bölümünde perşembe günleri sadece diyabetli gebelere bakıyorlar. Gelenlerin çoğunda hamilelik diyabeti var. Ama tip 2 ve tip 1 diyabetliler de gördüm orada. Çoğunun da en az ikinci doğumu. Çocukları da maşallah çok sağlıklı. yerimseniben
Tabi ki kronik rahatsızlığı olanların hamilelikleri de zor geçiyor, hem hamilelikte hem de doğumda riskler artıyor. Ama siz kendinize iyi baktıktan sonra bebeğiniz için bir sorun olmaz. Zaten doktorunuz size diyabetli gebeliklerindeki risklerden bahsetmiştir. En çok rastlanılanı annenin kan şekerinin yüksek seyretmesi yüzünden pankreası gelişen bebişin kendi insülinini salgılaması ve bu yüzden de iri olarak doğmasıymış.
Diyabetle ilgili sorularınız olursa yanıtlamaya hazırım buyrunnnnnnnnn
Allah herkese bebişlerini sağlıkla kucaklamayı nasip etsin...
ben bu diyete girdiğimden beri tatlı ve hamuru kestim ama bu ara canım acayip sütlaç çekiyor sütlaçta da şeker nişasta pirinç var yesem mi yemesem mibilmiyorumkismile
tekrardan merhaba :)
ben tip 1 diyabetliyim. tam 21 yıldır sositososito
hba1c, son 3 aydaki ortalama şeker değerini verir. yani, açlık kan şekeri aslında tek başına pek bir şey ifade etmiyor. çünkü bir gün öncesinde yoğun karbonhidrat alınınca ertesi sabah yüksek çıkabilir, ama çok sebze ve protein ağırlıklı beslenildiyse bu sefer de düşük çıkabilir. o yüzden en iyisi, doktorları en az şaşırtanı hba1c testidir.
Ben yurtdışındaki diyabetli annelerin kurdukları 2 siteyi de takip ediyorum. hamile kalmadan önce çok fazla okudum. amerikan endokrinoloji derneği'ne göre hamile kalmadan önceki 6 aydan itibaren kan şekerlerini çok sıkı kontrol altına almak gerekiyor ve hamile kalındığında bu değerin mümkün olduğunca normal kadınların hba1c'sine yakın olması gerekiyor. bu da % 6'nın altı. bütün hamilelik boyunca da 6'nın alıtını tutturmak gerekiyor.
bu biraz zor gibi gelebilir, ama bebek için yapmamız gerekiyor. kaydirigubbakcemile5
hedefi tutturmanın yolu da çok sık ölçüm yapmak yerimseniben yani her gün açlıklara ve 1. saatteki tokluklara bakılacak. bazen gerekirse 2. saat tokluklara da bakılacak. bir de gece yatarkenkilere ve bazı geceler de saat 3'tekine...
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bebeklerimize sağlıkla kavuşalım inşallah...
Canım merhaba,
Uzun zamandır siteye giremiyordum, cevabım gecikti o yüzden. Hba1 en 6ysa gayet iyi. Bence hamile kalmanda, şeker açısından, bir sakınca yok. Tabi bunu seni takip eden doktorla konuşman en doğrusu olur. çünkü hamilelikten önce başka testler de yapılıyor. böbrekler, gözler, kan yağları, kolestorol ölçümleri gibi... bu arada, şekerinin çok yükselmemesine dikkat etmen gerekiyor. bol lifli gıdalar tüketmek de her zaman iyidir, şimdi de çok işine yarar...bi de hamilelik süresince haplar yeterli olamayabilir, doktor insüline geçmeni isteyebilir...
Allah hayırlısını versin, ama kendini çok fazla sıkma, Allah en doğrusunu bilir ve sana yardım eder yerimseniben
Benimde 50lik yüklemem 171 çıkmıştı. Ben 100lük yaptırmadım ama sonra. Çok dikkat ettim ve 1 hafta sonra 140a, 2 hafta sonra bugün 86ya düştü. Çok mutluyum. Açıkçası şeker beni korkutan bir hastalık. Annem ve babam kronik şeker hastaları maalesef. İleride bende de olması kaçınılmaz yani. Ama şimdilik doğuma kadar şekerden uzak durmam lazım. Kızlar hareket etmek şekeri düşürmenin en güzel yolu. Tavsiye ederim.
canım merhaba hihoyyyt
insüline geçmekle en iyisini yapmışsın. benim takip ettiğim amerikan ve fransız diyabetli annelerin kurdukları forumlarda da gördüğüm kadarıyla, tip 2 diyabetli anne adaylarını insüline geçiriyor doktorlar. hatta hamilelik diyabeti olanların çoğunun da insüline geçtiklerini Çapa'da gördüm. şekerlerin maşallah çok iyi gidiyormuş. böyle devam ederse Allah'ın izniyle zamanında ve de sağlıklı bir doğum yaparsın :hooray:
ikili teste ben de girdim bir ay önce. girmeyenler de var, biliyorum. ama benim içim rahat etti. bi de ilk muayenemde kalp atışlarını dinlettirmemişti doktor. 2li testteki doktor daha sıcak bir doktordu ve o dinlettirdi sağolsun.. çok heyecanlandım...
demek seninle aramızda çok az bir fark var, doğumlarımız inşallah birbirini takip edecek kaydirigubbakcemile5 Allah hepimize yardım etsin inşallah, sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin...
Dün biraz fazla abarttım yemeği de tatlıyı da. Sonra korktum ve akşam üzeri gidip ölçtürdüm 104e çıkmış hemen !!! Çok dikkat etmek gerekiyor gerçekten.
Dün biraz fazla abarttım yemeği de tatlıyı da. Sonra korktum ve akşam üzeri gidip ölçtürdüm 104e çıkmış hemen !!! Çok dikkat etmek gerekiyor gerçekten.
amin canım benim üç buçuk aylık senin ne kadar sen ünsülin kullanıyormusun 6 mayısta üçlü testi yaptıracağım inşallah beni üzecek birşey çıkmaz allah yardımcımız olsun canım bebeklerimizi sağ salim kucağımıza alalıma.s.:ecrin_bebek:
canım ben tip 1 diyabetli olduğum için teşhis konulduğundan beri insülin kullanıyorum. insülin tip 1 diyabetliler için hava-su gibi bir şey, o olmadan yaşayamayız. yerimseniben
iyi gecelercanım senin hamilelik nasıl gidiyor benim iyi gidiyor ama yinede çok korkuyorum aynı şeyi yaşarım diye hamileliğime sevinemiyorum canım uykularım kaçıyor inanki:ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?