şeker hastası olup sağlıklı doğum yapanlar

Merhaba Arkadaslar,

Sali gunu kucuk kizimiz aramiza katildi! Benim seker problemim oldugu hamileligin 3. ayinda belli oldu yani buyuk ihtimalle cok onemli olan ilk uc ayi kontrol edilmeyen bir sekerle gecirdim. Sonrasinda cok siki bir diyete girdim ve son birkac ay haric yuruyuslerime duzenli devam ettim. Son aylarda yuruyemedim cunku bebisimizde gobek kordonunda tek arter olmasi nedeniyle gelisme geriligi vardi, ona kilo aldirmak icin hep yatmak zorunda kaldim. Bebisimizin su an gorunen hicbir sorunu yok Allahima bin sukurler olsun! Simdi evdeyiz ve yatip kalkip Allaha sukrediyoruz. Sizinle paylasip pozitif enerji vermek istedim. Darisi basiniza!

öncelikle sizin adınıza çok sevindim Allah analı babalı ve sağlıklı büyütsün.
bende 25+6 günlük hamileyim bugün şeker yüklemesi yapıldı şekerim 153 çıktı. sanırım biraz normalin üstünde. pazartesi tekrar test yapılacakmış. umarım bişey olmaz bebişimede sağlıklı doğururum opuyorumnanaktan

Günaydın arkadaşlar,

Herkes diyabetli annelerin kilolu çocuk doğurduklarını söylüyor.4,5-5 kilo doğum yapıyorlarmış.Bu doğru mu acaba bilgisi olan var mı?

Günaydın arkadaşlar,

Herkes diyabetli annelerin kilolu çocuk doğurduklarını söylüyor.4,5-5 kilo doğum yapıyorlarmış.Bu doğru mu acaba bilgisi olan var mı?

doğru benimde gebelik şekerim var ve diyet yapıyorum yapmaya çalışıyorum dr sürekli ultrasonda bebeğin kilosua dikkatle bakıyor hatta ben şekerden etkilenmişmi dediğimde kilosu iyi şişman değil şuanlık bir bulgu yok aksi takdirde şişman olurdu dedi

Yarın kontrolum var bakalım dr ne dicek bende sürekli diyet yapıyorum.Diyetisyenim 15 günde bir çağırıyor.Şu anda 8+6 yız.Günde 4 kez insülin yapıyorum.İnşallah hepimiz sağlıkla bebeişlerimizi kucağımıza alırız.

Canım hayırlı uğurlu olsun... Çoook çok sevindim. opuyorumnanaktan
Darısı başımıza inşallah. hihoyyyt

Günaydın arkadaşlar,

Evet canım. Diyabetli anneler eğer şekerlerini kontrol altına almazlarsa, bebeklerinin kilolu doğma riski var. Bunun nedeni de, kendi vücudumuzdan bağımsız olarak karnımızdaki bebeğin de kendi organları oluşuyor. Öğrendiğime göre 22. haftada bebeklerimizin pankreası hormon salgılamaya başlıyormuş. opuyorumnanaktan Eğer annenin kan şekeri yüksekse, nasıl her yediğimiz-içtiğimiz bebeğe gidiyorsa, kanımızdaki şeker de bebeğe gidiyor. Bebek de bunun üzerine kendi insülinini salgılamaya başlıyor. ınsülin aynı zamanda büyümeyi sağlayan bir hormon. Bu yüzden bebek daha büyük doğabiliyor.
Bir de diyabetli annelerin bebekleri, anne karnında insülin salgıladıkları için doğumdan sonra kan şekerlerinde düşüklük olabiliyor.
Bütün bunlara dikkat etmemiz lazım o yüzden. bilmiyorumkismile
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bebişlerimize sağ sağlim kavuşmayı nasip etsin inşallah.

amin canım inşallah sağ salim bebeklerimize kavuşuruz ya benim bu hamilelikte bebek göbeğimin altında mesaneye baskı yapıyor herhalde idrarımın geldiğinianlayamıyorum devamlı bez kullanıyorum neden acaba bilmiyoruma.s.

Evet,benimde gebeliğe bağlı şekerim çıktı..209 10 günlük diyet sonrasında 100 grlık şeker yüklemesi yapılacak,inşallah onda düzelmiş olur..yoksa bebişin kilosu alıp başını gidecek..Hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah..

Canım teşekkür ederim açıklaman için.Hamilelikten öncede kontrol altındaydım.Şu anda da hem kadın doğum hem endokrin hem diyetisyen.Her hafta hastanelerdeyim.Allah'a şükür kendimi iyi hissediyorum ama.İnsülinlerimde ayarlandı artık şekerim normal değerlerde çıkıyor.İnşallah bebişler sağ sağlim gelir kucaklarımıza.Aslında şekerde en önemli olay moral burda hep birbirimize destek olalım eminim hepimizin buna ihtiyacı var.Bide çevremizde bilip bilmeden konuşan insanlardan uzak duralım sanki hepsi profesör ama moral bozma profesörü.

Norsis diyetine dikkat edersen inşallah normal seviyelerine düşer şekerin.Yediklerin gerçekten çok önemli.

Kızlar merhaba bende 27 haftalık hamileyim bu hafta yapılan 50 lik arkasından 100 lük şeker yüklemelerimde yüksek şeker çıktı.Gebeliğe bağlı şeker dr. diyet verdi ve hamileleik bitene kadar 11 günde bir dr a gidip kontrol olacakmışım.Bnende b12 vitamin eksikliğide çıktı onun için 10 tane iğne verdi.Onlar bitincede insülün verecekmiş yani doğuma kadar olan süre hep iğnelerle geçecek.Şimdiye kadar kontrollerimi hiç aksatmadım hangi test istedilerse yaptırdım hiç sorun yoktu ama şimdi bunlar çıktı kendim için değilde bebeğim için çok korkuyorum işallah bebeğime bişey olmamıştır ve olmazda.

Canım hiç moralini bozma kontrol altında olduğun için birşey olacağını zannetmiyorum.Diyetin ve şeker ölçümlerine dikkat et sürekli.Senin ki hamilelik şekeri doğumdan sonra hepsi geçecek.Bir de bizi düşün kendini teselli et.Ben hamileliğimi ilk öğrendiğim andan itibaren 5 haftalıkken hemen insüline geçtim.Daha önce hap kullanıyordum.

benim de 50lik 156 çıktı doktorum 100lük istedi haftasonu yaptırıcam kısmetse ama doktor 100lük sonucun iyi bile çıksa diyetisyene gideceksin ve diyet yapacaksın dedi. ınşallah hepimizin bebekleri sağlıklı doğar

Evet canım haklısında dr beni biraz korkuttu 35-36 haftalarda ani bebek ölümleri yaşıyoruz çok dikkat etmelisin falan dedi.Bende o yüzden çok korkuyorum.Sen 5. haftan beri iğnemi oluyorsun.Bana 11 gün sonra verecekmiş insülin nasıl yapılıyor bu iğne kalçadanmı birde hergünmü kullanılıyor.Biraz anlatırmısın.Ayrıca gerçekten şeker hastalığıyla yaşamak zormuş herşey yasak:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…