- Konu Sahibi emine kaya
-
bende bu şekerden yana çok sıkıntılıyım 250 yi bile gördüğüm oluyor artık o yüksek sayıları görünce tepe takla oluyorum sinirden artık normal bir yemek bile şekerimi fırlatıyor gebeliğin başında bana insülün önerdiler ama çalıştığım için kabul edemedim. Çünkü ani şeker düşmeleri bayılmalar olabilir hatta düşmesi bebek için yükselmesinden daha tehlikeliymiş. Gbelik ilerledikçe şekerim çok kötü oldu çok pişmanım şimdi insülüne başlamadığım için. Erken doğumdan geçtim zaten bu riskim çok fazla başka sebeplerden dolayı ama bebeğim sağlıksız olacak diye çok korkuyorum.
Bende evde şekerimi ölçüyorum sen bu konuda daha tecrübelisindir ben tokluk şekerimi ölçüyorum 2. saat. Şimdi şunu merak ettim toklukta 1. saatmi yüksek çıkıyor 2. saatmi?
canım eğer tokluk şekerin 104'se yüksek değil. doktorlar, yemekten sonraki 1. saatte (yani ilk lokmanı ağzına aldıktan sonraki 1. saatte) kan şekerinin 120 ve altı olmasını ideal buluyorlar... ama emine'nin dediği gibi, eğer şeker riski varsa en iyisi bir alet alıp evde de ölçmek. özellikle sabah aç karnına ve kahvaltıdan sonraki tokluk şekerini...
Korkuttunuz beni valla benimde sekerim var gestasyonel ama ben yemekten iki saat sonraki kan sekerinin 120 den düsük olması gerekir diye biliyordum . Bilenler cevp versin lütfen yemekten bir saat sonra mı 120 ve altı olması gerekiyor? Ben iki saat sonra 120den düsükse problem yok sanıyordum bana cerrahpasa diyabet öyle anlatmıstı.Cevap lütfen..Selam ve dua ile....
merhaba canım keşke ünsüline başlasaydın hiç fark etmiyor benimde bugünlerde şekerimi kontrol altına almam zorlaşıyor çok dikkat etmek lazım ama ne yerse ye yükseliyor çok dikkat et canım olmazsa ünsüline başla sen kaç aylıksın canım benim olayımı biliyorsun geçen sene 39 haftalık bebeğimi kaybettim kalbi durdu çok dikkat etmek lazım şeker hastasının bebeği 36 haftalık alınması lazımmış çünkü gebelik büyüdükçe şeker hiç kontrol edilmiyor allah yardımcımız olsun inan hamile olduğuma sevinemiyorum canım
32 haftalık hamileyim canım evet çok oynamaya başladı şekerim bir tabak yemek ekmeksiz insaın şekeri 150 olurmu hiç senin 39 haftalık kaybettiğinde şekerin kaçtı?
Birde şeker hastalığı olduğu zaman gebelik zehirlenmesi riskide artıyomuş bende 2. bebeği yaparmıyım diye düşünüyorumda erken doğum nedeniyle günde avuç avuç ilaç içtim en son karaciğerim yolruldu ayağımın biri dr daydı bunların hepsini yaşamayı göze alabiliyorum ama şekeri alamıyorum
Canım merhaba hihoyyyt
Uzun zamandır giremedim KK'ye. Nasılsın? Bebiş nasıl?
Ben salı günü ultrasona girdim. Bir kızım olacakmış kaydirigubbakcemile3
Hamdolsun, herşeyi yolundaymış. :1rolleyes:
Şimdi 20. haftamın içindeyim. Bu dönemde insülin direnci başlıyor ve şekerler çıkıyor, çok daha sık ölçüm yapıyorum o yüzden. Bir de havalar çok sıcak gidiyor ya, ayaklarım anormal şişiyor. benneyaptımki Yazı nasıl geçireceğiz, bakalım. Allah kolaylık versin hepimize... Bu hafta Çapa'daki diyabet bölümü kongredeydi. Önümüzdeki hafta gitmem gerek. İdrar tahlilleri yaptırıcam. İnşallah bir sorun yoktur, sadece sıcaklardandır bu şişmeler...
Canım benim şekerler de hafif yüksek gidiyor. Günde 12-13 kez ölçüyorum bilmiyorumkismile
Düzeltme gerektiğinde hemen insülin yapıyorum. İlk dönemdeki gibi düşüklükler neredeyse hiç olmuyor. Allahıma hamdolsun, bebişimin herşeyi yolunda gidiyor ama. Bu perşembe de Çapa'ya gidiyorum inşallah. Doktorlara ve diyetisyene göstericem şeker durumlarımı. Dozlarda yeniden bir düzenleme yapılması gerekebilir.
Moralini bozma ama. Hamileleğin 2. döneminde şekerlerin yükselmesi çok normalmiş. Çünkü 12. haftadan itibarendi galiba, vücut insülin direncini arttıran bir hormon salgılıyor, o yüzden şekerler yükseliyor, insülin dozlarında ayarlama yapmak gerekiyor. Bu her diyabetli hamile kadında olan bir şey yani... kaydirigubbakcemile5
yarın şeker yüklemesi yapılacak ve ödüm kopuyor bişiy çıkacak diye hoooofffff...
hamilelik başlı başına bir stresmiş yaaa....
Canım korkma, şeker çıksa da çok büyük ihtimalle hamilelik sonrasında bişeyciğin kalmıcak. yerimseniben
Hem şeker olsa da, dikkat edince bebişin sağlıklı olarak dünyaya gelecek inşallah. sengözlerimebaksanab
Aramıza hoşgeldin Kakaolu Kek olumunekankayizsmile
Eminecim benim insülin dozlarım yediklerime göre değişiyor. Bi de 2008'den beri insülin pompası kullanıyorum. Pompa, 2 çeşit insülin kullandırıyor. Biri 'bazal' (sağlıklı bir insan pankreasının gün boyu sürekli -yatarken, duş alırken, hareket ederken...- salgıladığı insüline bu ad veriliyor), diğeri 'bolus' (sağlıklı bir insan pankreasının yemeklerle beraber salgıladığı insülin). Bolus dozlarım yediklerimdeki karbonhidrat oranlarına göre değişiyor (çünkü pompa kullandığım için karbonhidrat sayıyorum) (+ kan şekerimizi asıl yükselten KHlar, o yüzden insülin dozlarımızı KHlara göre ayarlamamız gerekiyor, özellikle biz insülin pompası kullananların). guclubacismile
Ama sana şöyle söylim: hamilelik öncesi ve hamileliğimin ilk 3 ayında toplam günlük doz olarak 30 ünite civarındaydı. Şimdilerde ise 50ye çıktım. :bbo: Ama bu normal bişey. Hatta hamilelik ilerledikçe daha da yükselecek... benneyaptımki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?