şeker hastası olup sağlıklı doğum yapanlar

merhaba canım keşke ünsüline başlasaydın hiç fark etmiyor benimde bugünlerde şekerimi kontrol altına almam zorlaşıyor çok dikkat etmek lazım ama ne yerse ye yükseliyor çok dikkat et canım olmazsa ünsüline başla sen kaç aylıksın canım benim olayımı biliyorsun geçen sene 39 haftalık bebeğimi kaybettim kalbi durdu çok dikkat etmek lazım şeker hastasının bebeği 36 haftalık alınması lazımmış çünkü gebelik büyüdükçe şeker hiç kontrol edilmiyor allah yardımcımız olsun inan hamile olduğuma sevinemiyorum canım

Korkuttunuz beni valla benimde sekerim var gestasyonel ama ben yemekten iki saat sonraki kan sekerinin 120 den düsük olması gerekir diye biliyordum . Bilenler cevp versin lütfen yemekten bir saat sonra mı 120 ve altı olması gerekiyor? Ben iki saat sonra 120den düsükse problem yok sanıyordum bana cerrahpasa diyabet öyle anlatmıstı.Cevap lütfen..Selam ve dua ile....

merhaba canım üzülme senin şekerin iyi gidiyor 120 bile yüksek değil biz öncedende şeker hastasıydık canım ama yinede dikkat et canım

32 haftalık hamileyim canım evet çok oynamaya başladı şekerim bir tabak yemek ekmeksiz insaın şekeri 150 olurmu hiç senin 39 haftalık kaybettiğinde şekerin kaçtı?

Birde şeker hastalığı olduğu zaman gebelik zehirlenmesi riskide artıyomuş bende 2. bebeği yaparmıyım diye düşünüyorumda erken doğum nedeniyle günde avuç avuç ilaç içtim en son karaciğerim yolruldu ayağımın biri dr daydı bunların hepsini yaşamayı göze alabiliyorum ama şekeri alamıyorum

iyi geceler canım maşallah sen doğuma yaklaşmışsın benim daha 15 haftalık vallah o gün için şekerim kaçtı bilmiyorum o gün zaten dünya başıma yıkılmıştı sanki kalbi durmuş hiç bir sebebte göstermediler şeker hastasıysan bu ihtimali göze almışınız demektir dedi doktora.s.

bebek şeker hastası doğma riski ne? benim eşim şeker hastası 300 den aşağı pek düşmüyor. ondan bebeğe geçer mi?
hamilelik şekeri bir çok insan da oluyor. bende de olur v bebeğe geçerse diye sorular var aklımda henüz hamile değilim. aklımda ki sorulardan kurtulup karar veremedim.

er_ca, bence bebegi birak kocani dusun once. 300'den asagi dusmemek ne demek? Korkutmak gibi olmasin ama belki de korkutmak lazim aksine, bu haliyle bebege kac yil babalik yapabilir ki? Bir an once tedavisini duzenlemeniz gerek. Ondan sonra bebegi dusunun. Babadan da anneden de bebege seker hop diye gecmez, sadece genetik yatkinlik yaratmis olur. Ama annenin sekeri hamilelik sirasinda kontrol edilmezse bebekte saglik problemleri olabilir. Kontrol altinda oldugu surece de sorun yok.

Zeyhat, madem sekerin bu kadar yuksek, neden insulin icin bekliyorsun ki? Endokrinogunla bir an once gorusmen lazim.

şeker hastası hamile arkadaşlar hiç haber vermiyorsunuz durumunuz nasıl ne olur ne olur burda paylaşalım en azından bilgi sahibi oluyoruz güzel haberlere çok ihtiyacım var

Canım merhaba hihoyyyt
Uzun zamandır giremedim KK'ye. Nasılsın? Bebiş nasıl?
Ben salı günü ultrasona girdim. Bir kızım olacakmış kaydirigubbakcemile3
Hamdolsun, herşeyi yolundaymış. :1rolleyes:
Şimdi 20. haftamın içindeyim. Bu dönemde insülin direnci başlıyor ve şekerler çıkıyor, çok daha sık ölçüm yapıyorum o yüzden. Bir de havalar çok sıcak gidiyor ya, ayaklarım anormal şişiyor. benneyaptımki Yazı nasıl geçireceğiz, bakalım. Allah kolaylık versin hepimize... Bu hafta Çapa'daki diyabet bölümü kongredeydi. Önümüzdeki hafta gitmem gerek. İdrar tahlilleri yaptırıcam. İnşallah bir sorun yoktur, sadece sıcaklardandır bu şişmeler...

mrhaba canım benimde ayaklarım çok şişiyor şekerin nesıl gidiyor benim biraz yüksek gidiyor benimde 19 haftalık cinsiyetini daha öğrenemedima.s.

Canım benim şekerler de hafif yüksek gidiyor. Günde 12-13 kez ölçüyorum bilmiyorumkismile
Düzeltme gerektiğinde hemen insülin yapıyorum. İlk dönemdeki gibi düşüklükler neredeyse hiç olmuyor. Allahıma hamdolsun, bebişimin herşeyi yolunda gidiyor ama. Bu perşembe de Çapa'ya gidiyorum inşallah. Doktorlara ve diyetisyene göstericem şeker durumlarımı. Dozlarda yeniden bir düzenleme yapılması gerekebilir.
Moralini bozma ama. Hamileleğin 2. döneminde şekerlerin yükselmesi çok normalmiş. Çünkü 12. haftadan itibarendi galiba, vücut insülin direncini arttıran bir hormon salgılıyor, o yüzden şekerler yükseliyor, insülin dozlarında ayarlama yapmak gerekiyor. Bu her diyabetli hamile kadında olan bir şey yani... kaydirigubbakcemile5

merhaba canım günde kaç defa insülin vuruluyorsun ve kaç doz benimde ara ara yükselmeler oluyor ve buda beni çok üzüyor yine bebeğimi kaybedermiyim diye üçlü test sonucum çok güzel çıktı yavrularımız allaha emanet canıma.s.

yarın şeker yüklemesi yapılacak ve ödüm kopuyor bişiy çıkacak diye hoooofffff...
hamilelik başlı başına bir stresmiş yaaa....

Merhaba Arkadaşlar,
Bende aranıza yeni katıldım.Aralık 2009 dan beri tip 2 diyabetliyim.Hap kullanıyordum.Şu anda 7hafta 6 günlük hamileyim. 10 mayıstan itibaren insüline geçildi.Şu anda dozlarım ayarlanmaya çalışıyor.Her hafta gidiyorum doktora.günde 4 kez insülin kullanıyorum.10 Mayıstan beri 2 kere 50lere düştü şekerim. onun dışında normal bu hafta.ılk hamile kaldığımı öğrendiğimde hb a1c 6.5 çıkmıştı.Diyetimede çok dikkat ediyorum.Doktorlarımın hiç biri olumsuz konuşmadı ama ben yine de beni ve bebeğimi nelerin beklediğini bilmiyorum.Bu arada ilk hamileliğim.
ınşallah hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

Aramıza hoşgeldin Kakaolu Kek olumunekankayizsmile

Eminecim benim insülin dozlarım yediklerime göre değişiyor. Bi de 2008'den beri insülin pompası kullanıyorum. Pompa, 2 çeşit insülin kullandırıyor. Biri 'bazal' (sağlıklı bir insan pankreasının gün boyu sürekli -yatarken, duş alırken, hareket ederken...- salgıladığı insüline bu ad veriliyor), diğeri 'bolus' (sağlıklı bir insan pankreasının yemeklerle beraber salgıladığı insülin). Bolus dozlarım yediklerimdeki karbonhidrat oranlarına göre değişiyor (çünkü pompa kullandığım için karbonhidrat sayıyorum) (+ kan şekerimizi asıl yükselten KHlar, o yüzden insülin dozlarımızı KHlara göre ayarlamamız gerekiyor, özellikle biz insülin pompası kullananların). guclubacismile
Ama sana şöyle söylim: hamilelik öncesi ve hamileliğimin ilk 3 ayında toplam günlük doz olarak 30 ünite civarındaydı. Şimdilerde ise 50ye çıktım. :bbo: Ama bu normal bişey. Hatta hamilelik ilerledikçe daha da yükselecek... benneyaptımki

yarın şeker yüklemesi yapılacak ve ödüm kopuyor bişiy çıkacak diye hoooofffff...
hamilelik başlı başına bir stresmiş yaaa....

Canım korkma, şeker çıksa da çok büyük ihtimalle hamilelik sonrasında bişeyciğin kalmıcak. yerimseniben
Hem şeker olsa da, dikkat edince bebişin sağlıklı olarak dünyaya gelecek inşallah. sengözlerimebaksanab

amin canım amiiin hepimizin inşallah.
çok teşekkür ederim aydınlattığın için az önce kan verip geldim sonuçlarımı yarın alıcam ...
hayırlısı bakalım
a.s.

merhaba sen kaç haftalık hamileydin :ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…