şeker hastası olup sağlıklı doğum yapanlar

Canım tabiki riskleri var hepimiz için.Sonuçta çok sağlıklı bir insanın gebeliğine bile %100 garanti verilemiyor.Ben daha önceden diyabetli olduğum için gebeliğim öğrenilince hemen insüline başlandı.Kişiye göre değişiyor ama ben günde 4 kez yapıyorum.Sabah,öğle,akşam ve gece olmak üzere hepsinin dozları şeker ölçümlerine göre ayarlanıyor.İnsülin iğnesi çok ince bir iğne enjektörler kadar kalın değil.Hissetmiyorsun bile kendin yapmana rağmen.Sana detaylı anlatırlar ama üst bacak pantolon ütü izinden dış tarafa doğru ve dizkapağından 4 parmak yukarı bacağın gövdeyle birleştiği yerden 4 parmak aşağı Ve üst kolların dış tarafına yapılıyor.Bana şu anda bebek küçük göbeğin sağ ve sol kısımlarından da yapabilirsin dedi hemşire ama ben göbeğimden yapmıyorum.Bazı doktorlar çok moral bozuyor.Ben o konuda çok şanşlıyım 2 kadın doğum uzmanı,insülinlerimi ayarlayan endokrin doktoru ki profesör,bir de ilk başta hap kullandığım için farmakoloji uzmanına da gittim.Hiçbiri benim moralimi bozacak bir tek kelime söylemediler.Sen diyetine dikkat et ve birde hiç moralini bozma.Moralini bozarsan yükselir şekerin.İnşallah hepimiz sağlıkla alacağız bebişlerimizi kucaklarımıza.

Ben de bugün 50 gr tokluk şeker yükleme sonucunu aldım, 215 çıktı sonuç sanırım çok yüksek Bugün akşam doktora sonucu göstericem, Pazartesi günü kontrolüm var ama Pazartesiye kadar bekleyemem sanırım.

Arkadaşım beklemeden git hemen,benimde yüklemede 209 çıkmıştı,hemen diyetisyene gönderdi beni..Hemen doktorunu ara,tedbirini erkenden al

Moralini bozma arkadaşım,diyorum ya benimde senden farklı değildi,şimdi diyetteyim ve sorun yok şükür,moralin önemli,bebeğin herşeyi hisseder

Gülbiraz canım sakın ihmal etme benimki 50 likte 165 çıktı diye o kadar tedirgin oldularki aman haa şekerli şeylerden uzak dur.Fabrika şekeri(glikoz)içeren herşey yasak.Moralini yüksek tut söyledikleri herşeyi yapmaya çalış.Geçmiş olsun şimdiden

Sağolun kızlar, doktor gelsin de hemen gidicem, ne derse yaparım zaten tatlıyla aram hiç yok hamileliğim süresince, herşeye razıyım, yeter ki bebeğime birşey olmasın.

Lilacım sonuçlar nasıl çıktı? HErşey yolunda mıymış?

ayy yazacaktım unutmuşum.
canım sonuçlarım gayet iyi çıktı çok şükür.
50 gr yükleme yapıldı kan alındı öncesi ve sonrası ve sorun çıkmadı.
inşallah tüm hamişlerin sonuçları güzel çıkar...
a.s.

arkadaşlar bende diyabet 2 hastasıyım ama doktorum (dahiliye) kiloya bağlı şekerin var dedi ama inanın yemeği çok seviyorum 97 kiloyla hamile kaldım daha 1,5 aylık hamileyim henüz bir kadın doğuma gitmedim ama dahiliye doktorum bir diyet ve 16. hafta birde 24.haftada şeker yüklemesi yapacağını belirtti şimdiden korkmaya başladım yalnız ilk diyabet 2 hastası olduğumu öğrenince kendime dikkat etmeye başlamıştım ve şekerim düşmüştü sadece karaciğer yağlanması devam ediyor
sanırım kendime dikkat etmeyi fazlalaştırmam gerekecek akannehir

6 ay aradan sonra yeniden merhaba herkese, çok uzun zaman olmuş bu konuya ilk mesajımı yazalı
tip 1 diabetli bir arkadaşımdan bahsetmiştim çok şükür 9.ayına ulaştı ve çok iyi , sıkıntısız geçti hamileliği inşallah da böle tamamlar bişey kalmadı zaten doğumuna da
bu da diabeti olup bundan korkan arkadaşlar için örnek olsuun diye yazıyorum

Çok sevindim Sinopee...
Allah hayırlısıyla kucaklamayı nasip etsin inşallah, hem arkadaşına hem de tüm hamilelere. Darısı bizim başımıza. Ben de 26 haftalık oldum. Şekerlerime o kadar dikkat ediyorum, günde 10-12 defa ölçüyorum. Ama şu insülin direnci denilen şeyle başım dertte klava:

tulipe34 hiç canını sıkma kafanı takma dikkat et zaten bılıyorsundur nelere dikkat etmen gerektiğini ve gerisini allaha bırak . arkadasımın bebişi çok tatlı her ikisi de çok çok iyiler çok şükür

yazdıklarınızdan çok korktum şuan 36 haftalığım ve ödüm patlıyor şekerim açken 110 civarında insülin kullanırken açlığım 90 veya 95 28 haftalıkken farkettimşeker hastaSI OLDUĞUMU OFFF OFFFF ÇOK KORKTUM ŞıMDı

Herkese Merhaba,xxxxxxxxxxx adında bir internet sitesi buldum. Tip1 diyabetliyim. site çok ilginç geldi. bir diyabetli yaşamını anlatıyor. farklı konularda bilgi veriyor. umarım işinize yarar birşeyler bulursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar bende hamileyim daha yeni hamileliğim ama önceden gelen bir insülin direncim var.tabi troidimde var.çok korkuyorum düşecek yada ölecek diye.
dr şeker ilacımı almamamı söledi 1 hafta ölç dedi ölçüorum bi düşüyo bir çıkıyor tok karnıma 1 saat sonra 172 yi gördüm dün morelim bozuldu.
ha1c herzaman 5,6 5,7 çıkar hep hiç 6 görmedim.
insülinime bakıldı kanda geçen ay oda 13 lerde çıktı.

Kızlar bende hamileyim daha yeni hamileliğim ama önceden gelen bir insülin direncim var.tabi troidimde var.çok korkuyorum düşecek yada ölecek diye.
dr şeker ilacımı almamamı söledi 1 hafta ölç dedi ölçüorum bi düşüyo bir çıkıyor tok karnıma 1 saat sonra 172 yi gördüm dün morelim bozuldu.
ha1c herzaman 5,6 5,7 çıkar hep hiç 6 görmedim.
insülinime bakıldı kanda geçen ay oda 13 lerde çıktı.

seker hastasıyım ırsı bizde..aslında hiç dikkat etmezdim 3 aylık şekerim 10 larda...hamilelikten süpelendim..ve bugun test yaptım..cift cizgiyi gördüm..ssevineyimmi üzüleyimmi bilemiyorum..kafam cok karışık..biraz daha zaman gecmesini bekleyip dr gidecem..umarım hersey gönlümüzce olur..

Merhabalar konu bayagi eski ama ben merak ettim o ortalamayla saglikli bir bebek dünyaya getirebildiniz mi. Insallah skinti çıkmamıştır. Ben de tip1 diybetliyim bir kaybim var. Tekrar denicem Allah izin verirse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…