50 ml’lik yapıldı ve tokluk değerim yüksek çıktı. Ailemde yok fakat suyum fazla ve bebişin gelişimi önde. Diyete başlattılar her gün ölçüm yapacağım ve değerlere göre insülin başlanacak. Korktuğum başıma geldiŞeker yüklemesi rutinde herkese yapılıyor ama benim doktorum da herkese yapılmasını önermiyor. Hasta takip edilir. Ailede diyabet öyküsü varsa bebek gelişimi öndeyse şu fazlaysa açlık glükoz 3 aylık şeker vb değerlerinde tuhaflık varsa yapılmak zorundadır. Dolayısıyla siz şu anda yaptırmak zorundasınız. Şekerinizin yüksek olması şeker yüklemesinden daha tehlikeli.
Şeker yüksek belli ki diyet yapayım düzelsin diye bir şey de yok. Seviyeyi görmeleri lazım. İnsülin ihtiyacı olacak mı vs takip edilecek bundan sonra. Şu an kaçacak bir şeyiniz yok.
Açlık normal fakat tokluk yüksekÇok istemiyorsanız öncelikle açlık şekerinizi kontrol ettirin. Eğer yüksekse şeker yüklemesi testini yaptırın mutlaka
50 ml’lik yapıldı ve tokluk değerim yüksek çıktı. Ailemde yok fakat suyum fazla ve bebişin gelişimi önde. Diyete başlattılar her gün ölçüm yapacağım ve değerlere göre insülin başlanacak. Korktuğum başıma geldi
Her şey bebişlerimizin sağlığı için. Tedbir ve erken teşhis en iyisi.Korkmanıza gerek yok önemli olan tespit edilmiş olması. Bundan sonra bebeğinizin gelişimi de suyu da kontrol altında olur
Bende hipoglisemi olmuştu ilk gebeliğimde doktorum özellikle yükleme istemedi. Hipoglisemi durumunda gerek yok diye. Ama düzenli şeker ölçümü ben de yapıyorum. 2. Gebeliğim şimdi yine düşük çıkıyor tokluk. Diyet yapıyorum ben de mecbur. Elim kolum kalkmıyor yoksa.
Her şey bebişlerimizin sağlığı için. Tedbir ve erken teşhis en iyisi.
O kadar çok stres yapmışım ki istemsizce rüyalarıma bile giriyor. Ben kısıtlamaya gelemiyorum sanırım baskı altında hissediyorum kendimi ama hiçbir şey bebeğimin sağlığından kıymetli değil. Size de çok geçmiş olsun umarım seyrinde gider her şey. Hastalığınızın tanımı nedir?
İnşallah bakalım:) kacinci ayda cikiyor ya da yapiliyor gebelik sekeri icin tetkikler?Sağ olun ben diyetle rayına oturttum şükür ki :) zaten benim sadece 1. Saat tokluk biraz yüksekti diğer açlıkla , 2. Saat tokluk normaldi . Pcos olduğum için bende de insülin direnci maalesef ki var. Ben bekliyordum gebelik şekerinin çıkmasını zaten.
Aslında paketli ürün falan da yemiyordum gebelik boyu şeker öyle aman aman tüketmedim, ekmek de yemiyordum ama her gün normal yemeklerin yanında pilav yiyordum , pilav hiç eksik olmuyordu. Bi de meyve çok tükettim. Sanırım ne olduysa bunlardan olduama diyet yapınca gerçekten çok faydalı oluyor. Siz de erkenden iyi beslenmeye başlarsanız, gebelik şekeri çıkmadan süreci götürebilirsiniz.
Bende de hipoglisemi çıkmıştı sürekli atıştırıyordum bebeğim de 3400 doğdu ama bana da sık sık bayılma hissi geliyordu o kadar yememe rağmen. Doğru düzgün tatlı yemedim hiçHipoglisemi de düşük şeker oluyor. Gelişim geriliği düşük doğum ağırlığı ile ilişkili. Bir kez bayılıp düştüm kaşım yarıldı. Böyle riskleri var. Sürekli sağlıklı atıştırmalıklar taşıyorum yanımda. Hafif halsiz hissettiğimde tüketiyorum. Onun dışında şeker ve beyaz un tüketmiyorum. Siz diyetinize dikkat edin. Insüline gerek kalmaz umarım
Bende de hipoglisemi çıkmıştı sürekli atıştırıyordum bebeğim de 3400 doğdu ama bana da sık sık bayılma hissi geliyordu o kadar yememe rağmen. Doğru düzgün tatlı yemedim hiç
Bana doktor bayılırsın çocuğun zarar görür dediği için üç ana üç ara öğün yiyordum korkumdan ara öğünün 4 te olabilir demişti. Kahvaltıda avokado yumurta peynir zeytin vs yiyordum 2 saat sonra büyük kase ev yapını yoğurt içine kuru meyveler 2 saat sonra proteinli öğle yemeği sonra çiğ kuruyemiş ağzım hiç durmadıÖyle mi benim oğlum 2700 oldu ona bile sevindik
Ben ilk gebeliğimde 27. Hafta bir kez yere düştüm. Bir gün hastanede yatırıp bebeği takip ettiler o yüzden.
Bu sefer de yataktan kalkarken düştüm kafamı vurdum bayağı açıldı. Dikiş de atılamadı. Şimdi başucumda galeta koyuyorum. Yataktan kalkmadan yiyorum bi :)
Çok geçmiş olsun bu aradaÖyle mi benim oğlum 2700 oldu ona bile sevindik
Ben ilk gebeliğimde 27. Hafta bir kez yere düştüm. Bir gün hastanede yatırıp bebeği takip ettiler o yüzden.
Bu sefer de yataktan kalkarken düştüm kafamı vurdum bayağı açıldı. Dikiş de atılamadı. Şimdi başucumda galeta koyuyorum. Yataktan kalkmadan yiyorum bi :)
Bana doktor bayılırsın çocuğun zarar görür dediği için üç ana üç ara öğün yiyordum korkumdan ara öğünün 4 te olabilir demişti. Kahvaltıda avokado yumurta peynir zeytin vs yiyordum 2 saat sonra büyük kase ev yapını yoğurt içine kuru meyveler 2 saat sonra proteinli öğle yemeği sonra çiğ kuruyemiş ağzım hiç durmadı12 kg aldım ama akşam yemeklerinden sonra canım çok tatlı istiyordu yoksa genel olarak ekşi aşerdim hep. Sizede öneririm kefir çoookk iyi geliyor ben korkumdan buraya konu bile açmıştım. Sonra diyetisyen arkadaşlarım destek oldular sağ olsunlar. Şu altın ekmekler var ya belediye ekmekleri satılan yerde o da baya iyi geliyor ekşi mayalı eğer istanbuldaysanız değerlendirin hem zeytinli hem kuruyemişli olanları var.
Çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun aman dikkat edin düşüp bayılma riski daha kötü. Güzellikle ve sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşAllahHipoglisemi de düşük şeker oluyor. Gelişim geriliği düşük doğum ağırlığı ile ilişkili. Bir kez bayılıp düştüm kaşım yarıldı. Böyle riskleri var. Sürekli sağlıklı atıştırmalıklar taşıyorum yanımda. Hafif halsiz hissettiğimde tüketiyorum. Onun dışında şeker ve beyaz un tüketmiyorum. Siz diyetinize dikkat edin. Insüline gerek kalmaz umarım
Parmaktan kan alınıp bakılıyo riskliyse şeker yüklemesi sonrası tekrarlanıyoBu dediğiniz kan testi ile bakılır mı
Yoksa illa onu içmek mi gerekiyor
Genelde 5. 6. Ayda ama bazen doktorlar erken belirtiler olursa erken de yapıyor diye biliyorum.İnşallah bakalım:) kacinci ayda cikiyor ya da yapiliyor gebelik sekeri icin tetkikler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?