şeker yüklemesi yapıldı mı?

teşekkür ederim kızlar hepinize desteklerinizden dolayı..bende dua ediyorum umarım önemli bi sorun yoktur diye ama asıl yarın ki testten cok korkuyorum cok mide bulandırıcı olacak bu sefer nasıl dayanacagım bakalım

benimde dün yapıldı.allaha şükür bir sorun yok.benden bir defa kan aldılar..niye sizden 2-3defa aldılar ki...

seninki yükleme değil sadece tokluk şekerine baktılar büyük ihtimalle. bazı doktorlar öyle yapıyoo.

geçmiş olsun canım. Bişey olmaz merak etme. Sadece belki rejim verilebilir sana. Benim ikizleri olan bi arkadaşımda çıkmıştı şeker rejim yapıyordu sorun yoktu.ayrıca bebeklerimiz için herşeyi yapıyoruz zaten. o şekerli sudan ne olcakki hemen içiverirsin geçmiş olsun.

Sekretercim geçmiş olsun cnm
Umarım bi sorun çıkmaz bi arkadasımında
sekeri cok yüksek cıkmıstı ama rejim vermişti
doktor için rahat olsun cnm a.s.

Ayrıca kızlar anlattıklarınıza göre ben
yarın doktora gitmekten vazgececicem
galiba senağlama Zaten iğneden acaip korkuorum
bide 4 tane igne yapılırsa tamam artık :1no2:

ben geldim kızlar
sonunda dün tahlillerim oldu ve çok önemli bişey çıkmadı sadece ayda bi kilodan fazla almamam gerekiyormuş ama saat 8 den öglenin 1 ine kadar ac beklemek beni mahvetti ve bi de kollarım delik deşik oldu iki bardak şekerli su içtim ve arkasından birer saat arayla 4 kez kan aldılar ve canım gercekten cok yandı acayipte halsiz kaldım ama şimdi iyiyim artık sadece yediklerime birazcık dikkat edecegim o kadar
hepinize teşekkür ederim kıslar bunu da atlattım ya bi ohhh çektim valla gözüm acayip korkuyordu

Şekerler, ben de önümüzdeki hafta 50 mg şeker yüklemesi yaptırıcam. Yalnız doktorum bunu tok karna da yaptırabilirsin dedi... Bu tahlil aç karna yapılmıyor muydu? Sizler aç mı tok mu yaptırdınız ?

geçmiş olsun canım.benim yapılmadı bu şeker yüklemesi bakalım bende ne olacak anlattıklarınıza göre bu iş çok zor

Geçmiş olsun sekretercim.

sanırım tok yapılan gizli şeker taraması.Bide açlık kan şekeri taraması var galiba.

benimde pazartesi belki yapılır bu testler.tatile çıkmadan yaptırmıştım ama o zaman çok erkendi.Önemli olan 24-28 inci haftalarda yapılmasıymış.

sekretercim geçmiş olsun canım benim ben de 15 inde aç gideceğime
göre bana ne yapılacak aceba

Kızlar o kadar korkmayın bu şeker yüklemesinden yaa, ben de bir sorun çıkmadı hiç. zaten içtiğin şey şekerli suyun aynısı yani o kadar da iğrenç birşey değil bence. Benim değerim 125 çıkmış, normal dediler ama yinede 34. haftada tekrar edilecekmiş. Sanırım en normali 120'ye kadar olanmış. 120'nin üstünde çıktığı için tekrar edilecek yani ama doktorumda baktı ve bir sorun yok dedi sadece garntiye almak için yapıyorlar dedi. Benden iki tüp kan aldılar sadece, ama defalarca iğne yemiyorum hiç öyle birşey olmadı.

şeker yükleme testi 2 aşamadan oluşuyor. önce 50 gr yükleyip bakıyorlar sonuç yüksek çıkarsa bu kez 100 gr yükleyip saat başı bi kaç kez kan alıyorlar. ilk test için illa aç olunması gereklmiyormuş. ben de dün endişelenip internetten biraz bakmıştım:

Şeker yükleme testi için giderken bilinmesi gerekenler:
Şeker yükleme testlerinde hastadan yoğun şeker içeren bir su içmesi istenir bu nedenle bu suyun içilmesini kolaylaştırmak için yanınızda bir adet limon getirmeniz tavsiye edilir.

50 gram şeker yükleme testi: Hastanın aç olması gerekli değildir. Sadece hafif bir kahvaltı yeterlidir. Şekerli su içildikten 1 saat sonra hastadan kan alınır.

100 gram şeker yükleme testi: Hastanın kahvaltı yapmadan aç gelmesi gereklidir. İlk önce aç olarak kan alınır daha sonra şeker içildikten sonra birer saatlik aralar ile 3 defa daha kan alınır.
http://www.aile.org/index.php?bolum_yazi=371

5O gr glukoz yükleme test sonucu 130 yada 140 dan yüksekse 3 saatlik 100gr oral glukoz testi yapılır. OGTT için gebe üç gün 300gr karbohidrat içeren beslenme programına alınır. Kişi bu dönemde normal günlük aktivitesine devam etmelidir.Üçüncü gün akşamından sonra 12 saatlik açlığı takiben sabah 0. dakika kanı alındıktan sonra 100gr glukoz 5 dakika içinde içilir. Daha sonra birinci, ikinci ve üçüncü saatlerde glukoz (kan şekeri) için kan örneği alınır.
Açlıkta >95mg/dl
1.saattte>180mg/dl
2.saatte>155mg/dl
3.saatte>140mg/dl

Buradaki 4 değerden 2 veya daha fazlası anormal ise gestasyonel diabet (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) tanısı konulur. Tek değerin yüksek olması durumunda ise testin bir ay sonra tekrar edilmesi önerilir. 50 gram şeker yükleme test sonucunun 190 mg/dl’den yüksek olduğu durumlarda 100gr OGTT yapılmasına gerek kalmadan açlık glukoz düzeyine bakılması yeterli olacaktır. Eğer açlık kan glukozu 95mg/dl’nin üzerinde tespit edilirse gebe gestasyonel diabet olarak değerlendirilerek tedaviye başlanılır
http://www.jinekolojivegebelik.com/2007/09/ekerli-su-testi-glukoz-ykleme-testleri.html

bende 2 gün önce yaptırdım normalmiş çok şükür ama o glikozu aç karnına içmek çook igrenç.

bencede korkulack bişey yok
gitmeden önce buradakileri okuyunca gözüm korkmuştu ama bugün şeker yüklemem oldu
ve tadı çirkin değildi
tek problem aç karnına içmek ve 1 saat beklemek
çok zorlanmadım açıkçası ve şükür ki sonuçlarda güzel çıkmış
benden 1 kez kan aldılar
glikozu içtikten 1 saat sonra o kadar

merhaba kızlar.. a.s.
benimde şeker yüklemem bugün yapıldı...a.s
aç karnına kan verdim, sonra 50gr glikoz içtim 1 saat beklemdim... tekrar kan verdim... layhayhoy
değerlerim çok normalmiş... tekrarına gerek yokmuş... :Saruboceq:
bilginize...

eee kızlar hepiniz aç karna içmişsiniz.benim tok karna yapıldı.zaten benim doktorum bursada 1.5saat mesafe.aç karna gitmem imkansız olurdu.birde tetenoz aşısı olurken sağlık ocağında bakılmıştı.o aç karna açlık kan şekeri idi...

Son düzenleme:
sonuçlarınızın güzel çıkmasına sevindim escapecim

ddm daha önce açlık şekerine bakıldığı için tekrarlamamışlardır
benimde mesela sadece 1 kez kan aldılar
daha önceki tahlillerine göre karar veriyor dr.lar çünkü

canım senin bebişle benim bebişler aynı.bakalım hangimiz önce doğurcaz.benim 2tane belki daha önce gelir

sanırım glukozu ac icmek igren olanı (( Bende yarın gidicem. Morcadıcım yazdıgın yazı icin tesekkür ettim sana cok aydınlatıcıydı cunku.Hepinize sevgiler arkadaslar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…