25+5 h hamileyim şeker yüklemesi yaptır dedi Dr acaba yaptırmalıyım cevremdekiler yaptırmadım diyorlar ama napabilirim yardim edermisiniz yaptıran varmı?
Ben yaptırdım, iyi ki yaptırmışım. Çünkü ilerleyen haftalarda suyumda fazlalık oldu, şeker yüksekliğinden dolayı olmadığını bildiğimiz için rahat ettik
25+5 h hamileyim şeker yüklemesi yaptır dedi Dr acaba yaptırmalıyım cevremdekiler yaptırmadım diyorlar ama napabilirim yardim edermisiniz yaptıran varmı?
Eşimin tarafında da kendi ailemde de hiç şeker hastalığı yok. Hamilelik öncesinde falan yapılan testlerimde de riskli herhangi bir durum yoktu. Açlık tokluk şekerine baktırmayı düşünüyorum. Onda bir sorun çıkmazsa risk grubunda yer almadığım için yaptırmayacağım.
Siz de kendi ihtimallerinizi göz önünde bulundurarak hareket etmelisiniz
Teşekkür ederim eşimin ailesinde var kendi ailemde yok esimdede insülin direnci sınırda çıkmış inanın çok korkuyorum bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalim insallah
Ben yaptırdım, iyi ki yaptırmışım. Çünkü ilerleyen haftalarda suyumda fazlalık oldu, şeker yüksekliğinden dolayı olmadığını bildiğimiz için rahat ettik
Hayır, sebebi bilinmiyor, ama büyük ihtimalle benim sahip olduğum genetik rahatsızlıklarım yüzünden. Şeker yükleme testi yaptırmasam şekerden şüpheleneceklerdi
ben yaptırdım. ne test sırasında ne de sonrasında olumsuz bir şey yaşamadım. testin sonucu da normal çıkmıştı, moral olmuştu. İçim rahat bir şekilde meyve, ekmek vs yemiştim.
2. Gebeliğim 2 sinde de yaptırdım ablam yaptırma vs demişti ama araştırınca gebelikte şeker olması ve bilmeden bunu yaşamayı istemedim bebegi çok etkileyen bişey sonuçta onun için yaptırmak bence en iyisi
Önce sabah gidip kan veriyorsunuz kanı vermeden önce gece 12 den sonra bişey yememiş olmanız lazım sonra o sonuç çıkıyor siz o ara aldıgınız glikoz şurubunu içip 1 saat bekliyor sonra tekrar kan veriyorsunuz
Önce sabah gidip kan veriyorsunuz kanı vermeden önce gece 12 den sonra bişey yememiş olmanız lazım sonra o sonuç çıkıyor siz o ara aldıgınız glikoz şurubunu içip 1 saat bekliyor sonra tekrar kan veriyorsunuz