Şeker yuklemesi

Mnk06

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2017
14
2
6
26
Ilk gebeligim Şeker yuklemesi hakkinda herkes farkli seyler soyluyor açıkcası bende yaptirmak isdemiyorum. Şeker yuklemesi yaptirmayipta cocugu saglikli doganlar varmi

Ilk gebeligim Şeker yuklemesi hakkinda herkes farkli seyler soyluyor açıkcası bende yaptirmak isdemiyorum. Şeker yuklemesi yaptirmayipta cocugu saglikli doganlar varmi
Ben yaptırmadım canım. Doktorumda sadece teklif etmiş oldu. Herkes kesnlkle yaptır kafasında. Bende doğum yapmadğm için bi sıkıntı olur mu olmaz mı tecrübe etmedim. Ama en iyisi doktrunun görüşü. Mesela benm doktorum bi arkadaşıma çok ısrar etmiş. Bana hiç etmedi. Yani gerçkten bu işten anlayan doktorlar bence az çok tahminde bulunabiliyor. İşte kilodur,genlerdir yada bebeğin kilosu veya ilk bebek kiloluysa falan filan. Arkadaşm ona rağmen yaptırmadı. O kesin karşı çünkü:)
Sen içine nasıl siniyorsa öyle yap bence ve doktoruna güveniyorsan onu dinle derim

Benm ilk haftalarda kan tahlilimde hemoglobin 106 idi sinir benim 101 çıktı dr cikolatami yedin dedi ama hatrlamadm hep yiyodum. O yuzden bende yaptirmicaktim ama yaptircam. En azindan bi sknti varsa bebegime zarar gelmeden dr lar onlemis olur diye dusunuyorum.

İkinci gebeliğim ikisinde de yaptırmadım. Birinci derece şeker hastamız Yok. İki taraftanda benim açlık tokluk ölçümlerim yapılıyor her muanede gidişimde

Doktorlar banada aclik tokluk testi falan yapmadı fakat genlerin cok onemli oldugunu soyledi seker yuklemesi icin . benimde ailemde seker hastaligi olmadigi icin yaptirmak isdemiyorum.

Ben de yaptırdım 3 farklı doktora sordum biri devlet has.biri arastirma has. Biri ozel olmak uzere mutlaka yaptırmam gerektigini solediler bende çok pinpirikliyim onun için okadar çok sordum doktorlara ve yaptırdım allahın izniyle bi sorun çıkacağıni sanmıyorum yaptırdigim içinde içim çok rahat

Eskiden şeker yüklemesi mi varmış sağlıklı çocuklar doğardı
Şimdi bu sorunun çıkmasının nedenlerinden biri de yediğimiz gdo'lu ve sağlıksız gıdalar...
Ben yaptırmadım açlık tokluk baktırdım yediklerimize dikkat ettikten sonra Allah'ın izniyle bişey olmaz... tabi bi sıkıntı yoksa

Gebelik şekeri takip edilmesi gereken bir durum. Sonuçlarında neler olabileceğini araştırıp görün, burada can sıkmak istemem. Yaptırıp yaptırmamak tartışılmaması gereken bir durum. Ama eğer yaptırılması mümkün değilse yahut buna bir engel varsa da açlık tokluk şekerinizin doktorunuz tarafından takip edilmesi gerekiyor. Tüm gebelik boyunca maalesef şeker takibindeydim. Bebeğim iri doğdu. İri olduğu için de normal doğum yapamadım. Bunun gibi bir sürü etkisi olabiliyor gebelik şekerinin.

Ben ilk gebeliğimde yaptırdım. Eczaneden aldırıyorlar bildiğiniz limonata çok az bişey. Ben bi zararını görmedim şükür kızımda gayet sağlıklı.

Bide ben Canan Karatay öyle diyor diye yaptırmama kararı vermedim. İlk doktorum çok iyi bir Dr du bana açlık tokluk takibi yapabileceğimizi bebeğimin gelişiminin normal ilerlediğini suyumun normal olduğunu ve birinci dereceden bi yakınımın şeker hastası olmama sebebiyle yüklemeye gerek duymadığını söyledi . Bide benim annem son gebeliğinde bebeği iri diye defalarca yükleme yapıldı sonuç hiç bir şey çıkmadı. Annem ısrarla benim bütün çocuklarım iri doğdu buda o sebepten iri dese Dr lar kesinlikle şeker olabilir dediler oysa bebeğin sıvısı normaldi. 3 defa yükleme yapıldı tertemiz çıktı sonuçları. Ben 3850 doğmuşum kardeşim 3900 civarı bişey doğdu. Evet iri ama sebebi şeker değil. Annem o yapılan 3 yüklemeden sonra geceleri uyuyamadı ayakları yanmaya başladı gebeliği zehir oldu. Bana şakın yaptırma diyen tek kişi annemdi. Bende bunları göz önünde bulundurarak yaptırmadım. Bir tv karakteri bebeğimle ilgili vereceğim kararda hiç bir rol oynayamaz sonuç olarak

Valla yatınca kalkınca karnım kocaman füze gibi benden önce gidiyor nereye gitsem
Ay ne guzel yaa.. kiz peki hergun hareket hissediyosun dimi belirgin sekilde ? Bide karnin buyuk ya haliyle goremezsinde... temizlgni nsl gorup yapiyosun? Benm azck karnm cikti zor goruyorum elimle karnimi bastiriyorum ama ilrrde bastrsamda bsy farketmicek

Hareketleri ben erken hissetmeye başlamıştım zaten çok şükür hep net hissettim. Şimdilerde karnımın içinden bacağını ayağını çıkarıp gezdiriyor. Gün içinde sürekli hareket ediyor. Temizliğimi ayna ile yapıyorum malesef Baya zamandır alttarafı göremiyorum ayağa kalkınca ayaklarımı bile göremiyorum . Bastıracak bi boşluk yok içi dolu çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…