Şeker yüklemesi..

Dolunay2018

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
7.538
26.571
548
Hayırlı aksamlar bugün doktorum seker yuklemesı istedi aslında bu kararı bana bıraktı gerek varmı dıye sorsamda bana bırakıyor.
Neyse soruma gelecek olursam gerçekten buna gerek varmı?? Gecen dahiliye de tahlilde sekerim cıkmadı sukur, sizlerınde fikrini merak ettim.

Açlık tokluk ve gizli şekerime baktırdım. Hiçbi sıkıntı çıkmadı o yüzden yaptırmadım bende. Doktoruma istemediğimi söyledim.

İlk oğlumda yaptırmış ve inanılmaz rezil olmuştum o yüzden bu defa istemedim.

Gerçekten gerek var tartismasiz Allah korusun eğer gebelik şekerin yuksekse ve sen bunu kontrol altına almazsan vücutta şeker yükseldikçe bebegin suyu artar ki bu çok istenilen bi durum değildir Allah korusun şekeri yüksek çıkan bebeğin suyu fazla olup be begini kaybeden anneler var bu çok ama çok ciddi bi durum

Bende ilk oglum da yaptırdım cidden benım ıcınde cok kotu gecmıstı ama bugun kan ve idrar tahlili verdım acaba bunun yuklemesı ile alakası varmı onuda sormak o an kalabalıkta aklıma gelmedi simdıde dusunuyorum.

Normalde sekerim yok ama gebelik sekeri farklı sanırım.

ben ailede seker oldugu icin yaptirdim ve gebelik sekerim çikti ailenizde seker hikayesi varsa mutlaka yaptirin

hiçbi ilgisi yok. Kan değerlerinize ve enfeksiyon durumunuza bakmak için istenmiştir o tahliller. Rutin bana da yapılıyor.

Şeker yüklemesi denilen şey şeker karıştırılmış su içmek. Yani iki dilim baklava yesek aynı şeker vücuda giriyor. Nasıl fenalaşıyorsunuz anlamıyorum. Kadın doğumcular yapılsın diyor. Kararı bize bırakması mantıksız.

Tatlim benim de yoktu normal sekerim ama gebelikte cikti ve şimdi ölctugumde yine normal gebelik şekeri ayrı bisey

Ben yaptırmadım ilk hamileliğimde, açlık tokluk şekerime bakıldı, bir sorun çıkmadı ayrıca ne bebekte ne bende abartı bir kilo durumu vardı, doktorum direkt gerek görmedi. Bebek için çok zararlı olduğunu söyleyen doktorlar var, bu yüzden ikincide de istemiyorum.

İlk oglum da yaptırmıstım uc bardak sekeri su yarım saat arayla ac karnına haliyle insan kotu oluyor. Ama bana ilginci gelen doktora soruyorum gerek varmı oda bana bırakıyor uclu testtede boyle oldu rısklımı diyorum sen bilirsin diyor bana ee ben nerden bilicem sanki doktor benım gıbı

Normalde sekerim yok ama gebelik sekeri farklı sanırım.

Ailemde şeker hastadı çok olduğu için yaptırdım ben de. Yüksek beklemiyordum ama sınırda falan çıkar belki diyordum. Reaktif hipoglisemi çıktı bende de. 49 mu neydi çıkan değer. Bebek daha iyi beslenebilsin diye 0.125 levotiron başlamışlardı bana da. Hiçbir belirtim yoktu üstelik.

Gebelil sekeri farkli birsey
Ben iki cocugumda da istemedim , doktorlarin anlatmasi ve israri sonucu yaptirdim
Ben oyumu yaptirmanizdan yana kullaniyorum

İste ilginc olan doktorun acıklama yapmadan kararı bana bırakması

bence yaptırmalısın normalde şeker olmayan birinde gebelikte yükselebiliyor ve bu bebek için tehlikeli durum oluyor..ayrıcada hiç bir zararı olduğuna ben inanmıyorum.. benim doktorum yaptırmak istemeyen birini benim yanımda azarlamıştı sana bunu kim diyorsa gebeliğini o takip ozaman ben senin ve bebğinin sağlığı için burdayım demişti sonra da bana bakıp sende yaptırmıyacam deme sakınn haa demişti :) :)

Gebelil sekeri farkli birsey
Ben iki cocugumda da istemedim , doktorlarin anlatmasi ve israri sonucu yaptirdim
Ben oyumu yaptirmanizdan yana kullaniyorum
Yaptırıyım yanı bugun kanla idrarda verdım acaba o ne ıcınde kalabalıktan sormaktan gelmedi aklıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…