Şeker yüklemesi..

İlk doğumumda yaptırmış ve fenalaşmış biri olarak bir daha ki sefere olursa yaptırmayı düşünmüyorum. Hamilelikte metabolizma değişiyor ve hızı azalıyor. Vücut şekere yatkın hale geliyor. Bu nedenle basit karbonhidrat (kısaca bebeğe faydası olmayacak ve anneye kilo artışı ve şeker yükselmesi yapacak gıdalar) içeren yiyeceklerden uzak durmakta zaten fayda var. Bunun dışında da yemekten 2 saat sonra tokluk kan şekerinizi emin olmak amacıyla ölçtürürseniz bence yeterli oluyor. Ben böyle yapmayı düşünüyorum açıkçası.

Baklava ile saf glukozlu su aynı şekilde emilmiyor vücutta, baklavadaki yağ şekerin daha yavaş yükselmesine neden olur ama glikozlu su direkt olarak şok etkisi yapıyor vücutta

Ben kadın Doğum uzmanı profesöre sordum dün bu konuyu tesadüfe bak. “Dahiliyeciler önermeyebiliyor ama biz istiyoruz” dedi. Yani halt etmiş onlar zararlı falan değil diyemedi. Muhtemelen bünyeye iyi gelmeyen bir eylem ama kadın doğumcular bir şeylerin takibi için gerekli diyorlar. İlk çocuğumda yaptırmıştım. Sanırım yine yaptıracağım

2gebeliktede yaptrmadm aclık tokluga baktirdm o kadar bi arkadas yaptrmsti kendine gelemedi bebek 2.3gün anlattgna göre hareketi azaldi demisti

Tam bı muamma bende yaptırsam mı diye düşünüyorum birde kararı bize bırakınca insan tereddut ediyor bu sefer .eğer yaptırırsan bir yudum içip aticam gitmeden önce de tatlı yerim yeter her halde

Gebelik sekeri olanlar genelde fenalasiyor.
Konu sahibi yaptir mutlaka. Gebelik sekeri testi hem senin icin hem bebek icin hemde dogum sonrasi bebege onlem alinmasi icin gerekli

Bu testin abartıldığını yaşayarak öğrendim. Şöyle ki gebe değilim gebelikte nasıl etkiler bilmiyorum baştan diyeyim. Benim tüp bebek doktorum kontrol için istedi.
Normalde kola içmeyen baklava yiyemeyen bir waffle 'ın çeyreğini yiyince ici giden bir tipim tatlı pek yemem olsa olsa sütlü tatlı.
Sabah gittim açlık şekerimi aldılar sonra bir bardak 75 gramlık şekerle şerbet gibi bir su ictim ramazan şerbetinin aromasız hali diyebilirim hemşire limon da sıkmış içine.
1 saat sonra ve 2 saat sonra tekrar kanımı aldılar. Aslında şeker problemi yaşamış 6 ay Glifor kullanmis ve spor beslenmeyle birakmis bir insanim. Degerlerim gayet normal geldi sorun yasamadim. Tv de oyle anlatiyorlardi ki gebe olsam kesinlikle yapmam falan diyordum. Ama ha onu yapmissin ha iki dilim baklava yemissin aynı şey gözümde şuan.

Ben de oğluma hamileyken yükleme sırasında bayıldım o yüzden de kızıma hamileyken yaptırmadım.

Ilk gebeligimde yaptırdım yine yaptıracağım. O şekeri her türlü vücuda alıyoruz zaten. Ictigimiz şekerli su standart bi değer alınabilsin diye kullanılıyor zehir değil. Bence çok abartılıyor

Yerli yabancı envai çeşit makale okudum.. yaptırmamak cehalet!! Baska bir sey değil.. karatayı da cok severim her seyine ok ama bu konuya el atması resmen hadsizlik! Kar zarar oranı hesaplandıgında,sekerın varsa ve bilmiyorsan cok daha fazla zararı var.. gebelik boyunca 3-4 baklava yemıssındır herhalde?

Ben de oğluma hamileyken yükleme sırasında bayıldım o yüzden de kızıma hamileyken yaptırmadım.
peki şekeriniz nasıl çıktı? Benim şekerim normal olmasına rağmen fenalaşmışım ben. Şekeri yüksek olanlar fenalaşıyo gibi bi şeyler duymuştum bir de.. Asılsızmış galiba bu da.

Bende 2.oğlumda yaptırmadım o yüzden. Zaten açlık tokluk ve gizli şekerime baktı doktorum. En önemlisi gizli şeker ve damardan alınan kan daha sağlıklı sonuç verir demişti. Hepsi de çok iyi çıktı çok şükür şekerle hiçbi işimiz yok demişti doktorum.

ilkinde yaptırdım çok da rahat ictim.
ikincide yarısını içip yarısını döküp yaptırmadım.çünkü tam bulantı dönemimdi ve dayanamadım.
gebelik şekeri ve normal şeker farklıdır.
insülin direnci normalde olmayan bir insanin sadece gebelikte ortaya çıkabilir.
oyuzden adı öyle zaten.
aile geçmişiyle değil daha çok kişinin kendi gebeligiyle alakalı bir durum sanırım.
canan karatay felan aşırı karşı çıkıyor.
doktorlar da çok ısrarcı değil bu konuda.ama yapılmasında fayda var deniliyor erken teşhis açısından.
bilemiyorum başka şekilde anlamanın yoli yoksa keşke demeemek için yaptırılması daha uygun.

Çıkmadı şeker filan, bayıldığımla kaldım yani. Tabi bu 10 sene önce olan olay. Şimdi kendim ölçmeye başladım evde bu akşam tokluk yüksek çıktı ama meyveli müsli yedim bence ondan yüksek çıktı. Biraz diyet yaparak ölçüm yapmaya devam edeceğim sanırım o zaman düşer.

Bir tanıdığın eşi başhekim yardımcısı yaptırmayın diyor. Herkes başka birşey söylüyor anlam veremiyorum bu duruma.

yüksek çıktıysa siz yaptırın bence. Ona göre diyetinizi yaparsınız bebeğiniz kötü etkilenmesin Allah korusun. Ben o gün tokluk şekerimde kahvaltıda bal reçel patates yemiştim varsa eğer çıksın diye. Eğer çıksaydı yükleme yaptırcaktım. Hatta eşim olmayan şekerin çıkıcak çok tatlı yedin demişti ona rağmen sınırın çok altında çıktı. İhmal etmeyin olur mu?

Daha yükleme zamanına var o zamana kadar biraz diyetle takip edeceğim. Sorun ortadan kalkarsa yaptırmayabilirim, zaten düşüremezsem direk doktorluğum

Teşekkür ediyorum ilgin için

Daha yükleme zamanına var o zamana kadar biraz diyetle takip edeceğim. Sorun ortadan kalkarsa yaptırmayabilirim, zaten düşüremezsem direk doktorluğum
aman Allah korusun inşallah normale döner. Tam tahıllılara dönün beslenmenizde. Beyaz un ve türevlerinden kaçının.

Dediğiniz gibi doktorlar fikir ayrılığı yaşıyo bu konuda insan neye inanacağını şaşırıyor..

Ben herkesin yaptırması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta gebeyim canım istedi diye baklavalar tatlılar yeniliyor. Bu testin de onları yemekten hiç bir farkı yok aslında

Valla bugun gittim yaptırdım bin pişman oldum ıcecekten bir saat sonra kan verdım 10.30 da o zamn ve sekerim yukseldı eve kendimi zor attım ve dort bucuga kadar yattım elim ayağım tutmadı sekerimi ölctuk 133 cıkmıs Bı dahada kesinlikle yaptırmam yalandan yere sekerimi yukselttı o glikoz surubu ve suna dikkat ettim doktor benden erken mı istedi bu seker yuklemesını yorumlara bakıyorum 24.25 haftalarda yapılmış genelde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…