- Konu Sahibi Dolunay2018
-
İlk doğumumda yaptırmış ve fenalaşmış biri olarak bir daha ki sefere olursa yaptırmayı düşünmüyorum. Hamilelikte metabolizma değişiyor ve hızı azalıyor. Vücut şekere yatkın hale geliyor. Bu nedenle basit karbonhidrat (kısaca bebeğe faydası olmayacak ve anneye kilo artışı ve şeker yükselmesi yapacak gıdalar) içeren yiyeceklerden uzak durmakta zaten fayda var. Bunun dışında da yemekten 2 saat sonra tokluk kan şekerinizi emin olmak amacıyla ölçtürürseniz bence yeterli oluyor. Ben böyle yapmayı düşünüyorum açıkçası.Hayırlı aksamlar bugün doktorum seker yuklemesı istedi aslında bu kararı bana bıraktı gerek varmı dıye sorsamda bana bırakıyor.
Neyse soruma gelecek olursam gerçekten buna gerek varmı?? Gecen dahiliye de tahlilde sekerim cıkmadı sukur, sizlerınde fikrini merak ettim.
Baklava ile saf glukozlu su aynı şekilde emilmiyor vücutta, baklavadaki yağ şekerin daha yavaş yükselmesine neden olur ama glikozlu su direkt olarak şok etkisi yapıyor vücuttaŞeker yüklemesi denilen şey şeker karıştırılmış su içmek. Yani iki dilim baklava yesek aynı şeker vücuda giriyor. Nasıl fenalaşıyorsunuz anlamıyorum. Kadın doğumcular yapılsın diyor. Kararı bize bırakması mantıksız.
Ben kadın Doğum uzmanı profesöre sordum dün bu konuyu tesadüfe bak. “Dahiliyeciler önermeyebiliyor ama biz istiyoruz” dedi. Yani halt etmiş onlar zararlı falan değil diyemedi. Muhtemelen bünyeye iyi gelmeyen bir eylem ama kadın doğumcular bir şeylerin takibi için gerekli diyorlar. İlk çocuğumda yaptırmıştım. Sanırım yine yaptıracağımDoktorunuzun yorum yapmamasi cok garipmis... Baska bir kadin dogumcuya mi sorsaniz acaba? Fakat dedigim gibi, aldiginiz seker bi bardak kola icmekle esdegermis. Hani bi defa kola icmek bebisi ne kadar etkileyecekse o kadar etkiler yine. Ama siz ne olur ne olmaz yorum yapabilecek bi kadin dogumcuya danisin. Sallamayin Canan hocayi falan da. Allah korusun gebelik sekeriniz ciksa Canan hocayi nerden bulup hesap soracaksiniz, umrunda da olmaz zaten. Bu medyatik doktorlara ve aciklamalarina sinir oluyorum. Sanirim bu seker yuklemesiyle ilgili dediklerinden sonra gorevden alinmisti bi sure. Ciddiye almayin yani.
2gebeliktede yaptrmadm aclık tokluga baktirdm o kadar bi arkadas yaptrmsti kendine gelemedi bebek 2.3gün anlattgna göre hareketi azaldi demistiHayırlı aksamlar bugün doktorum seker yuklemesı istedi aslında bu kararı bana bıraktı gerek varmı dıye sorsamda bana bırakıyor.
Neyse soruma gelecek olursam gerçekten buna gerek varmı?? Gecen dahiliye de tahlilde sekerim cıkmadı sukur, sizlerınde fikrini merak ettim.
Gebelik sekeri olanlar genelde fenalasiyor.Şeker yüklemesi denilen şey şeker karıştırılmış su içmek. Yani iki dilim baklava yesek aynı şeker vücuda giriyor. Nasıl fenalaşıyorsunuz anlamıyorum. Kadın doğumcular yapılsın diyor. Kararı bize bırakması mantıksız.
Ben de oğluma hamileyken yükleme sırasında bayıldım o yüzden de kızıma hamileyken yaptırmadım.nasıl fenalaşıyorsunuz anlamıyorum dencek bi durum yok. Her bünye farklı. Midem çok bulandı artık dayanamıycak duruma geldim. Doktorum kusarsan tekrarlamak zorunda kalırız dedi. Kendimi sıkarken de iyice fenalaştım ve baygınlık geçirdim. Acile almışlar hemen.. Yani şu tavırları da ben anlamıyorum sanki herkes aynı olmak zorunda..
Ilk gebeligimde yaptırdım yine yaptıracağım. O şekeri her türlü vücuda alıyoruz zaten. Ictigimiz şekerli su standart bi değer alınabilsin diye kullanılıyor zehir değil. Bence çok abartılıyorHayırlı aksamlar bugün doktorum seker yuklemesı istedi aslında bu kararı bana bıraktı gerek varmı dıye sorsamda bana bırakıyor.
peki şekeriniz nasıl çıktı? Benim şekerim normal olmasına rağmen fenalaşmışım ben. Şekeri yüksek olanlar fenalaşıyo gibi bi şeyler duymuştum bir de.. Asılsızmış galiba bu da.Ben de oğluma hamileyken yükleme sırasında bayıldım o yüzden de kızıma hamileyken yaptırmadım.
Çıkmadı şeker filan, bayıldığımla kaldım yani. Tabi bu 10 sene önce olan olay. Şimdi kendim ölçmeye başladım evde bu akşam tokluk yüksek çıktı ama meyveli müsli yedim bence ondan yüksek çıktı. Biraz diyet yaparak ölçüm yapmaya devam edeceğim sanırım o zaman düşer.peki şekeriniz nasıl çıktı? Benim şekerim normal olmasına rağmen fenalaşmışım ben. Şekeri yüksek olanlar fenalaşıyo gibi bi şeyler duymuştum bir de.. Asılsızmış galiba bu da.
Bende 2.oğlumda yaptırmadım o yüzden. Zaten açlık tokluk ve gizli şekerime baktı doktorum. En önemlisi gizli şeker ve damardan alınan kan daha sağlıklı sonuç verir demişti. Hepsi de çok iyi çıktı çok şükür şekerle hiçbi işimiz yok demişti doktorum.
Bir tanıdığın eşi başhekim yardımcısı yaptırmayın diyor. Herkes başka birşey söylüyor anlam veremiyorum bu duruma.ilkinde yaptırdım çok da rahat ictim.
ikincide yarısını içip yarısını döküp yaptırmadım.çünkü tam bulantı dönemimdi ve dayanamadım.
gebelik şekeri ve normal şeker farklıdır.
insülin direnci normalde olmayan bir insanin sadece gebelikte ortaya çıkabilir.
oyuzden adı öyle zaten.
aile geçmişiyle değil daha çok kişinin kendi gebeligiyle alakalı bir durum sanırım.
canan karatay felan aşırı karşı çıkıyor.
doktorlar da çok ısrarcı değil bu konuda.ama yapılmasında fayda var deniliyor erken teşhis açısından.
bilemiyorum başka şekilde anlamanın yoli yoksa keşke demeemek için yaptırılması daha uygun.
yüksek çıktıysa siz yaptırın bence. Ona göre diyetinizi yaparsınız bebeğiniz kötü etkilenmesin Allah korusun. Ben o gün tokluk şekerimde kahvaltıda bal reçel patates yemiştim varsa eğer çıksın diye. Eğer çıksaydı yükleme yaptırcaktım. Hatta eşim olmayan şekerin çıkıcak çok tatlı yedin demişti ona rağmen sınırın çok altında çıktı. İhmal etmeyin olur mu?Çıkmadı şeker filan, bayıldığımla kaldım yani. Tabi bu 10 sene önce olan olay. Şimdi kendim ölçmeye başladım evde bu akşam tokluk yüksek çıktı ama meyveli müsli yedim bence ondan yüksek çıktı. Biraz diyet yaparak ölçüm yapmaya devam edeceğim sanırım o zaman düşer.
Daha yükleme zamanına var o zamana kadar biraz diyetle takip edeceğim. Sorun ortadan kalkarsa yaptırmayabilirim, zaten düşüremezsem direk doktorluğumyüksek çıktıysa siz yaptırın bence. Ona göre diyetinizi yaparsınız bebeğiniz kötü etkilenmesin Allah korusun. Ben o gün tokluk şekerimde kahvaltıda bal reçel patates yemiştim varsa eğer çıksın diye. Eğer çıksaydı yükleme yaptırcaktım. Hatta eşim olmayan şekerin çıkıcak çok tatlı yedin demişti ona rağmen sınırın çok altında çıktı. İhmal etmeyin olur mu?
Teşekkür ediyorum ilgin içinyüksek çıktıysa siz yaptırın bence. Ona göre diyetinizi yaparsınız bebeğiniz kötü etkilenmesin Allah korusun. Ben o gün tokluk şekerimde kahvaltıda bal reçel patates yemiştim varsa eğer çıksın diye. Eğer çıksaydı yükleme yaptırcaktım. Hatta eşim olmayan şekerin çıkıcak çok tatlı yedin demişti ona rağmen sınırın çok altında çıktı. İhmal etmeyin olur mu?
aman Allah korusun inşallah normale döner. Tam tahıllılara dönün beslenmenizde. Beyaz un ve türevlerinden kaçının.Daha yükleme zamanına var o zamana kadar biraz diyetle takip edeceğim. Sorun ortadan kalkarsa yaptırmayabilirim, zaten düşüremezsem direk doktorluğum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?