ŞEKERİ BIRAKIYORUZ:)

cosmopolit

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2015
2
3
30
Merhaba arkadaşlar 9 haziran salı günü itibariyle beyaz, işlenmiş şeker içeren herşeyi hatta yüksek şeker içeren meyveleride bırakıyorum,katılmak isteyen varsa burdan birbirimize destek olalım,okuduğum bir kaç makaleye göre 21 gün şeker tüketmezsek vücut ve beyin unutuyormuş ve spor diyet yapmadan bile bir kaç kg verebiliyoruz. Başlangıç kg mizi yazalım her gün buraya bildirelim kg takibi yapalım,21 günlük süreçte benimle olmak isteyen varsa buyursun ayrıca diyetisyenlik öğrencisiyim sorularınızıda cevaplarım,sevgilerle...

Şeketi bırakmak bir yana vücudun insülin salgılanmasını iyi bilmek gerekiyor. Sabahları vücutta inanılmaz bir insülin birikmişliği oluyor. Bu sebeple sabah yediğiniz şeker direkt olarak depolanmak üzere yapa çevriliyor. Buna dikkat etmek çok daha önemli diye düşünüyorum.

sevgili çilek kokusu,insülin salgısının sebebi fazla şekerli yiyecekler tüketmekten veya vücutta şekere dönüşen pilav,makana,beyaz un temelli beslenmemizden kaynaklanır.Eğer şeker tüketimine dikkat edersek insülin fazla salgılanmaz dengede kalır.Buradaki temel amaçta bu insülin az salgılanırsa yağ yakan hormon devreye girer.

arkadaşlar selam
çok iyi yaparsınız bırakırsanız...benim de şöyle oldu...ben böyle her öğle yemeğinden sonra tatlı yemeden doymayan biriyken, bir yıl kadar önce öğle yemekleri ve bu tatlılar sonrası başım aşırı dönmeye ve sanki tansiyonum düşüyo gibi olmaya başladı, başım ağrımaya başladı çok...doktora gittim,şeker meker yok,turp gibiyim...ama kendim biliyorum, böyle tatlı şerbetli şekerli bişey yiyince yarım saate baş ağrısı başlıyodu...öyle olunca ve bir yerde de şekerin nekdr zararlı ne pislik ne hain bişey olduğunu okuyunca şekerden kendimi zorlamadan bir tiksindim...veee çat diye tatlı yemeyi kestim, tatlı görünce canım çekmeyi bırak, midem kalkar oldu...çaydan kahveden bile kaldırdım...baş ağrım da yok...ve gerçekten şeker bi süre yemeyince sonra okdr hassaslaştımki, ice tea bile içsem çok şekerli geliyo...demekki vücudum o şekerin tadını unutmuş, ve böylece çok zararlı bişeyden hiç eziyet çekmeden kurtuldum...onun yerine badem,ceviz,kuru incir, yaban mersini gibi şeyler yiyorum atıştırmalık canım sıkıldığında,onu da aktara soruyorum şeker eklenmeden kurutulanlrdan alıyorum...baş dönmesi baş ağrısı yok,sağlıklı yaşamak var:KK73:

ben 2005 den bu yana çayımı şekersiz içiorum türk kahvesindeki şekeri 2 hafta oldu bırakalı nescafede 2 hafta oldu şeker ve sütü bırakalı yalnız nescafeyi zaten haftada 1 anca tüketiorm sorun olmuo ama arada bi çikolatadamı yemeyeceksiniz?

X