• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sekreterler!

canım bizi bilmeyenler böyle gereksiz insanlar gibi görüyorlar sanki biz çıksak yerimize vasıfsız bir elemanda gelebilirmiş gibi ...

ama durum bu değil .... ben aynı firmada 3 senemi doldurdum rahatsızlanıp işe gelmediğim de oldu ayrılıp tekrar geri getirtildiğimde benden sonra denenen bir çok eleman işi bırakıp kaçıp gitti bir gün işe gelmeyeyim ertesi gün büroyu birbirine girmiş buluyorum ....

kesinlikle gereksiz vasıfsız insanlar değiliz !!!

Kızlar orada calısmayan bılmez ben kaç işe gırdım hepsınde de tum mudurler bıle asagılamaya kalktı ama bız muhendısız bız bılmemneyız, e bız neyız neden calısıyoruz pekı, calısanlar zaten hıc cıddıye almıyor, o ısı de yapar mısın bu işi de yaparmısın kendi işlerini yuklemeye calısıyorlar.
bir de kendileri sanki daha yoruluyormuş gıbı sen ne yapıyorsun kı dıyebılıyorlar... bazı sırketlerde halen goruyorum hakıkaten sekreterler hala bır ıs yapmıyorlar ama işte buyuk sırketlerde resmen muhasebeymıs evrak derdıymıs teklıf dosyaları mudur nereye uctu gıttı geldı her sey asıstanda bıtıyor. agır bir iş resmen kızlar. hepınıze kolay gelsın, hıc umursamamaya calısın dıycem, gerekırse sız de onlara ınceden dokundurun..

Canım benım ısımde ona benzeer tam olmasada ..Ben asırı rahatsız oluyordum oyle seylerden ama smdı yolunu buldum kımse sesını cıkartamıokötükedihüso
Bızım bınamız baya buyuk bır otel asagıda sıgara ıcme dınlenme tuvalet fln hepsı asagıda..Inıyorum oraya yada yemege ben bı baslıyorum sınırlı tavırla "uf ya bıktım o musterı onu dıo bırı yabancı konusuo gel ona laf anlat buna laf anlat bu ne ya mıllet cok rahatım cok ıyıym zannedıyor beynın yorulması vucudun yorulmasından daha kotu "gıbı bı baslıyorum kısme sesını cıkartamıo walla onlar bıseyelrden sıkayet edıyorlarsa sen her fırsatı degerlendırceksın tabı mudurun olmadgı yerlerde bız bızeyken yada dısrada..Zaten mudurler ole ne ısın varkı demez prof ınsanlar bılıyor zorlugunu..eskdıen herkes bana ohh aksama kdr oturuyosun ne guzel dıolardı smdı ah canım bnmm basında agrıodur dıolarkötükedihüso:1ninca:

her mesleğe, her mesleği layıkıyla yapana saygı duyarım...
kendi adıma gördüğüm sekreterleri pek tasvip etmiyorum...yanlış anlaşılmasın...gördüklerimden bahsediyorum...
devlette çalışıyorum ve her başkanlığın sekreteri var, kiminde bir kiminde iki tane...
bir tanesi hariç iyisini görmedim ben...o iyi dediğim de başkanın eli ayağı nerdeyse...adamın tüm yükünü alıyor üstünden, tüm bina bilir onu ve çekinir...hakeder mi bu saygıyı...bence eder...hem de fazlasıyla...
ama diğerleri...ya diğerleri...
sanki sekreter değil başkan hatunlar...yaprıkları işi layıkıyla yapsalar...aslında yapsalkar o gereksiz havaya bürünmezler...
başkalarına yaptıkları ukalalıklara susuyorum ama bana ukalalık yapamazlar...herkes yerini bilecek
...

Valla bu güne kadar mesleğim olmamasına rağmen hep sekreterlik yaptım ama her zamanda saygı duyuldu yaptığım işe çünkü en büyük yük benim üzerimde hala öyle devam ediyor... Emin olun hiç bir şirket sekretersiz yapamaz...

her mesleğe, her mesleği layıkıyla yapana saygı duyarım...
kendi adıma gördüğüm sekreterleri pek tasvip etmiyorum...yanlış anlaşılmasın...gördüklerimden bahsediyorum...
devlette çalışıyorum ve her başkanlığın sekreteri var, kiminde bir kiminde iki tane...
bir tanesi hariç iyisini görmedim ben...o iyi dediğim de başkanın eli ayağı nerdeyse...adamın tüm yükünü alıyor üstünden, tüm bina bilir onu ve çekinir...hakeder mi bu saygıyı...bence eder...hem de fazlasıyla...
ama diğerleri...ya diğerleri...
sanki sekreter değil başkan hatunlar...yaprıkları işi layıkıyla yapsalar...aslında yapsalkar o gereksiz havaya bürünmezler...
başkalarına yaptıkları ukalalıklara susuyorum ama bana ukalalık yapamazlar...herkes yerini bilecek
...

bende bir sekreter olarak bu dediklerine fazlasıyla katılıyorum aradıklarım var arıyanlar var sanki şirketin sahibi bir afra tafra kendini bilen bi insan işini fazlasıyla yapan insan dediğin gibi havaya girmez ama insanların akıllarında hep böyleleri kaldığı içn herkesi aynı kefeye koyuyorlar ben yıllardır bu şirketteyim yapmadığım yükünü cekmediğim iş kalmadı saygıyı taktiri patronlarımdan duyuyorum görüyorum ama diğer insanların lafları gerçekten canımı sıkmaya yetiyor

Kendi yetkilerindeki en önemli işlerini bile senin üzerine yıkarlar...

Sen işi bitirirsin, altına kendi imzalarını atarlar !

İş harici özel şeyler de senin takibinde olmalıdır. Üstlerin özel günleri artık seninde özel günün olmuştur. Kendine ait özel günlerini bile hatırlayamayacak duruma gelirsin. Şirketin Her türlü rezervasyonları, kutlamaları, çiçek göndermeleri bilmem neleri görevin en önemli parçasıdır. Sürekli "- şu gün, şu saatte bana şu mevzuyu hatırlat" talimatı alınır. Bu yüzden pc önü ufacık not kağıtlarıyla doludur. Hatta artık şahsi telefonlar şirketin özel hatırlatma alarmlarıyla dolar. Onlar herşeyi unutabilir, Ama asistan / Sekreterlerin unutma gibi lüksleri yoktur.

Daha bir iş bitmeden ikincisini, üçüncüsünü zaman zaman daha fazlasını ister, yap derler. Birde bunun için acele ederler... Süren yoktur.

Sekreterlerin elinde sanki sihirli değnek vardır. Mucize yaratmaları gerekir hep . Onların hastalıkları, yorgunlukları, dertleri, dalgınlıkları vs.olamaz. En ufak bir hata da en ağır tepkileri alırlar...

Kendilerine ait olmayan bir sürü işi yüklenirler... Hepsinin yanında bir taraftan da telefona laf yetiştirme çabasındadır.

Şirket içinde kıramadığı arkadaşlarının işlerine de el atarlar... Zamanla o yardım amaçlı el atılan işlerin sorumluluğu da artık üstündedir. Senin olmuştur. İtiraz edemezsin !

Herkes kendi özel işi için rahtlıkla iznini alır çıkar, Sen İzin istersin, "- oooooo burası sensiz olmaz" derler.

İş maaşa gelir : "- Ne yapayorsun ki ? " olur.

Daha neler neler işte ...

Ohooooo.. saymakla bitmez !!

Kendi yetkilerindeki en önemli işlerini bile senin üzerine yıkarlar...

Sen işi bitirirsin, altına kendi imzalarını atarlar !

İş harici özel şeyler de senin takibinde olmalıdır. Üstlerin özel günleri artık seninde özel günün olmuştur. Kendine ait özel günlerini bile hatırlayamayacak duruma gelirsin. Şirketin Her türlü rezervasyonları, kutlamaları, çiçek göndermeleri bilmem neleri görevin en önemli parçasıdır. Sürekli "- şu gün, şu saatte bana şu mevzuyu hatırlat" talimatı alınır. Bu yüzden pc önü ufacık not kağıtlarıyla doludur. Hatta artık şahsi telefonlar şirketin özel hatırlatma alarmlarıyla dolar. Onlar herşeyi unutabilir, Ama asistan / Sekreterlerin unutma gibi lüksleri yoktur.

Daha bir iş bitmeden ikincisini, üçüncüsünü zaman zaman daha fazlasını ister, yap derler. Birde bunun için acele ederler... Süren yoktur.

Sekreterlerin elinde sanki sihirli değnek vardır. Mucize yaratmaları gerekir hep . Onların hastalıkları, yorgunlukları, dertleri, dalgınlıkları vs.olamaz. En ufak bir hata da en ağır tepkileri alırlar...

Kendilerine ait olmayan bir sürü işi yüklenirler... Hepsinin yanında bir taraftan da telefona laf yetiştirme çabasındadır.

Şirket içinde kıramadığı arkadaşlarının işlerine de el atarlar... Zamanla o yardım amaçlı el atılan işlerin sorumluluğu da artık üstündedir. Senin olmuştur. İtiraz edemezsin !

Herkes kendi özel işi için rahtlıkla iznini alır çıkar, Sen İzin istersin, "- oooooo burası sensiz olmaz" derler.
İş maaşa gelir : "- Ne yapayorsun ki ? " olur.

Daha neler neler işte ...

Ohooooo.. saymakla bitmez !!

caok fazla katılıyorum canım sana özellikle kırmızı boyadığım yere bundan 2 ay önce grip oldum o gece ateşlendim sabah kalkamayacak durumdaydım ama genede geldim yerime birilerini bulayım diye inanırmısın burdaki kaç kişiyiz herkesin işinide yapıyorum yeri geliyor bir k,şi bakmadı tel sesim kısık hasta olduğumu gördükleri halde ben burda hasta hasta calıştımm mam insanların başı ağrısa izin alığp giderler çünkü yerine birisini bırakmasada olur bizim işimiz öyle değilki tuvalete bile gitmek için birilerini aktarmadan gidilmiyor zor iş bizim yaptığımız ama anlatyana ne yazıkki

Bir arkadaşımızın dediği gibi "sekreterlik " şimdi üniversitede bir bölüm..Puanla kazanılan ve eğitimi alınan bir bölüm...

Ama bundan haberi olmayanlar küçümseyebilir tabi.. Kimsenin yaptığı işin yoğunluğu da, onun işini mükemmel yaptığı anlamına gelmez.. Önemli olan işini hakkını vererek yapmaktır bana göre..

Bu insana izah etseydiniz güzelce bazı şeyleri , sözlerine özen göstermesi gerekirdi...

evet maalesef bazı kişiler sekreterliği sadece tlf lara bakan gelen misafirleri karşılayan biri olarak görüyor. dışarıdan her işi koay görünüyor bence.vücut kuvvetiyle yapılan işler dinlenince geçiyor ama beyin yorgunluğu kolay kolay geçmiyor bunu yaşayan biri olarak zamanında size söylüyorum.sevgilerimle.......

masa basında sadece oturup tırnaklarını torpuleyen ınsanlar olarak algılanıyor

oyle duşunenelerın bılgısızlıgıne verın

kimse kimseye boşu boşuna para vermez işe yaramıyorsan çıkarırlar zaten demekki işe yarıyorsunki ordasın millet parasının düşmanımı

ben 10 yıldır sekreterlik yapıyorum ve bu işimi gerçekden ii yapmasam şimdiye kadar bu işde olmazdım diye düşünüyorum:delphin:
bir firmanın beyni ve merkezi sekreterdir
kimse alınmasın insanların ne düşündüğüne siz işinizi yapın yeter
kimse kimseye babasının hayrına para vermez helede bu devirde

ah şu cahil insanlar ah eminimki çok yoruluyorsunuzdur hastanede benimle birlikte çalışan bir sekreterimiz vardı kızcağızın akşama kadar canı çıkardı şimdi o geldi gözümün önüne insanlar nankör canım ne yaparsan yap yaranılmaz sen yoluna devam et allah kolaylık versin

offffff offfffffffff lanet olsun insanların kafasindaki sekreter tiplemelerineeeeeeeee

bende cok zorluk yasadım vakti zamanında. ayrıcana baska bi konuya parmak basmak istiyorum.

iş görüşmelerinde de sekreterleri azcık oynak olsun seklinde irdeliyolar sanki yaa.
bence bunlar hep basit kızlar yüzünden basımıza gelior. bazı basıt sekreterler vardır. ölee fal felan bakarlar.patrona kırstırırlar. çaycısından bilmemnesine kadar muhattab olurlar. salla kıcı al maası yaparlar..
hep onlar yüzünden hakikaten iş yapanlar bu muameleyi görüyorlar.
aslında sekreterin gerçek anlamı. bir şirketin dısarıya dönük yüzüdür.
bir sekreter dısarı ve içerinin dengeli diyalogunu ve uyum iinde calısmasını saglar...

butun gereksiz sekreterleri kınıyorum!!!!!!!!!! aradaki farkı göremeyen malları hepten kınıyorum!!!!!!

Sana iş hayatında basarılar arkadasım. Takma düşüncesiz insanların düşünmeden agzından sıcrattıkları boş lafları

önemsizsin gibi davranırlar ama 3 saat izin alsan telefon telefon üstüne.. o nerde şu nasıl bilmemne diye. elleri ayaklarına dolaşır yokluğumuzda aman hiç takmıyorum..

yönetici asistanlığı ve ön muhasebe bölümünü bitirmiş biri olarak söylüyorumki 2 yıl okudum 1 yıllıkta mesleğimi yapıyorum.tek kelimeyle seviyorum işin ne dediklerinde ön muhasebe diyorum,çünkü 2 sini birden yapıyorum,geçen yengemlerdeyiz işten çıkmışım başım çatlıyo oturmaya gittim ne dese beğenirsin senin işin yok kalk şunu getiriver!!! sanki bütün gün oturuyorum diye para veriyorlar
artı en az günde 3 demlik çay demliyorum,cumartesi temizlikte yapıyorum!!!!

telefona bak,önmuhasebeyi tut,bütün yazışmaları yap, çay demle temizlik yap yine yaranamaaa :43::43:

merhabalar arkadaşlar bazı arkadaşlarımız sekreterlik işini sevdiğini anlatıyor ama ben nedense sevemedim evet yapılan işler kolay değil ama nedense karşı cinslerimiz sekreterleri cinsel obje olarak görüyüor ve de insanlarımızın çoğu bu işi yapan kişileri de çok küçümsüyorlar ben nedense hep küçük şirketltlerde çalıştım artık dedim ki şöyle iyi bir firmada çalışmak istiyorum dedim ama olmuyor maalesef en son çalıştığım firma da patronum telefonlarıma kadar dinliyordu o derece yaşadım yok artık dedim işte bu yüzden bu mesleği hiç sevemedim ne yalan söyleyim

Back
X