Selahattin Demirtaş'tan başkanlık referandumu önerisi

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...7HgdAM&usg=AFQjCNEbdvgBAZxmR6pu6I66Vw2uWX8nHQ
'Kürt sorunu vardır demek ayrımcılıktır. Terör örgütüyle aynı masada oturmak devletin çöktüğü anlamına gelir.''

vakti zamanında cumhurbaşkanı olsun diye erdoğana oy verenler,7 haziranda başkan olamasın diye oy vermediler.

ayrıca güzel ülkemin cumhurbaşkanı,başbakanı sürekli birileri tarafından kandırılmamalı,ileriyi görüp ona göre hareket edebilmeli,kandırıldık diye mağdur edebiyatı yapmamalı

Hmm.
Yalniz ben suani sormuyorum.
ben iş nedeniyle çok farklı şehirlerde yaşadım.doğup büyüdüğüm yerde kürt pek yoktu,haliyle tanıdığımda yoktu.ama evlendikten sonra istanbulda yaşadım ve pek çok kürt komşum ve arkadaşım oldu.hiç biri derahatsız değildi.

bır alevının , kendını sakladıgını cok duydum gordum ama bır sunninin alevı olmaktan cekındıgını ılkkez duydum.
ustelık corum'da alevıler cıddı azınlık sayısındadır. yanı sünni sayısı coook daha fazladır.
ki alevı zannedilince neler oluyor acaba ? onların cektıklerı cok agır gelıp , aynılarını yaşamak / hatırlamak mı ıstemezdı annen , yoksa alevılık kotu bısey dıye yanlıs anlasılmak mı istemezdi ?

Hmm.
Yalniz ben suani sormuyorum.
Bende şuandan bahsetmiyorum zaten.
Ankara da büyüdüm ,ilkokuldan itibaren birsürü kürt arkadaşım oldu,lisedeki arkadaş grubumun dördü kürttü,2 yılımı onların beyinlerini yıkayan kasetleri,türküleri dinleyerek geçiridim.Bir gün dayanamayıp hatta ''sen kürdüm diyebiliyor musun bu okulda?,benden bir farkın var mı konum olarak onu söyle '' dedim bitanesine ''yok ama '' diye geveledi.

ben de hiç rastlamadım.şu anda çatır çatır ben kürdüm diyen damadımız var.
o algi daha yeni yeni oturuyor bence. Ben Tunceliliyim, kurt degilim, ama Tuncelinin 90%i kurt oldugu icin, bizi kurt sanmasinlar diye Tunceli'liyiz demezdik. Elazig'liyiz derdik. Yani benim ailemde de boyle oldu. Bugun hala ortamina gore boyle.
kurt olanlar "kurdum" diye bas bas bagirmayi neden seviyorsa, kurt olmayanlar kurt sanilmaktan ayni sebepten irite oluyor.

L lamelifAmine bu mesaja hala cevap alamadım ben.
Konumuz Tayyip Erdoğan,ileri görüşlü mü bu adam yoksa gözünün önünü göremeyen bir beceriksiz mi?Veya herşeyi görebilen ama duruma göre şekil değiştirebilen bir bukalemun mu?

evet korkardı çocuk aklımla mana veremezdim

çünkü çorum deyince akla alevi gelir derdi

insanları bakış açısından korkardı demekki öyle bir mahalle baskısı vardıki ısrarla ilçenin adını söylerdi orası nerde dediklerinde karadeniz derdi falan işte

evet çorumda sunni çok ama 80 olayları itibari ile çorum eşittir alevi gibi bir görüş var

alevilik kötü bişeymi sorunuza ise cevap vermeyeceğim kötü demek yani çok farklı yere kayar konu zaten çok net olarakta biliyorum diyemem

ki çocukken hiç gelmezdide şimdide gelmiyor alevimisin kürtmüsün diye sormak yani kimse ile bunu kıstas alarak görüşüyor yada konuşuyor değilim

bir arkadasim var, bir kiz sevdi evlenmek istedi, kizin babasi dogululara verecek kiz yok bende dedi.
Ankaradan sonrasi kurt adam icin. ki bu arada, arkadas kurt de degildi.
bizde insan ayrimciligi oyle cok ki..
alevi - kurt olmayi kotu bulmasindan ziyade, insanlarin kendilerine karsi olan tavirlari degismesin diye annesi yanlis taninmak istememistir. bizde de boyle oldu.
nereden baksan fassistce.

Erdoğan'a ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da eşlik etti. [AA]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaret etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada sözü Ergenekon, Balyoz ve casusluk gibi davalardan cezaevine giren subaylara getirdi.

Bu davalarda suçluyla suçsuzun, yalanla doğrunun aynı kefeye konulduğuna dikkati çeken Erdoğan şunları söyledi:

"Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı. Kurumlarımızın içinde örgütlenmiş, güçlü medya desteğiyle teçhiz edilmiş bir yapının Türkiye'yi ele geçirmek için yürüttüğü bir kumpasa, bir darbe teşebbüsüne hep birlikte maruz kaldık. Samimiyetle ifade ediyorum; eski genelkurmay başkanımız (İlker Başbuğ) başta olmak üzere, birlikte mesai sarf ettiğim için yakından tanıdığım pek çok komutanın tutuklanmasına şahsen gönlüm hiçbir zaman razı olmadı. Tereddütlerimi, itirazlarımı o dönemde bu işin sorumlularına ifade ettim, hatta kamuoyu önünde de dile getirdim. Ama o zaman önümüze konan, ancak çoğunun sahte ve çarpıtılmış olduğu daha sonra ortaya çıkan belgeler, bilgiler karşısında, hukuka saygı gereği yapacak bir şeyimiz kalmadı.

Erdoğan isim vermeden Gülen Cemaati'ne "uzun süre temkinle yaklaştığını, faaliyetlerini takibe aldığını" söyledi.

"Bu süreçte Başbakan ve hükümet olarak bizim de Genelkurmay Başkanımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin de hukuk devleti ilkesine saygının gereğini yerine getirmek dışında bir duruşumuz olmadı. Uzun süredir temkinle yaklaştığım, faaliyetlerini takibe aldığım bu yapı, biliyorsunuz, 17-25 Aralık 2013'te doğrudan hükümeti devirmeye ve adeta Türkiye'ye topyekûn el koymaya yönelik bir teşebbüse girişti. Yolsuzluk kılıfı altında başlattıkları bir operasyonla şahsımla birlikte ülkemizin tüm milli kurumlarını, milli projelerimizi hedef aldılar."

"Ülke bölünecek iddiası gerçeği yansıtmıyor"

Çözüm süreci konusunda, ülkenin bölüneceği iddiası başta olmak üzere, polemik amaçlı ifade edilen söylemlerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Erdoğan, "Biz vatan sevgimizi, millet sevgimizi, ülke sevgimizi kimseye ölçtürmeyiz. Bizim bu konudaki beratımız, milletimizin rızasıdır, milletimizin desteğidir" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Bursa'daki vatandaşımızla Van'daki vatandaşımızı, Trabzon'daki vatandaşımızla Mardin'deki vatandaşımızı, Kırıkkale'deki vatandaşımızla Şırnak'taki vatandaşımızı aynı umut, aynı beklenti etrafında buluşturabilmişsek burada ümit var demektir. Provokasyonlara, tahriklere, şımarıklıklara bakarak milletimizin bu umudunu yıkamayız. Eğer nihai çözüm için bir ışık varsa bunu sonuna kadar takip etmek durumundayız. Meclis’te görüşülmekte olan iç güvenlik paketinde, bölgede ve batıdaki bazı büyük şehirlerimizde zaman zaman şahit olunan, milletimizin yüreğini yaralayan görüntülerin önüne geçmeyi amaçlayan tedbirler var. İlgili kurumlarımızın muhataplarıyla yürüttüğü görüşmeler de her şeye rağmen belli bir seviyeye geldi. Biz samimi olarak terör meselesini ilanihaye geride bırakacağımız bir huzur iklimine kavuşmayı istiyoruz. Sorunlarımızı demokrasi içinde, hukuk içinde, siyasetin meşru sınırları içinde tartışmaya, görüşmeye sonuna kadar varız."

bende birşey soracağımm
oyumuzu kime verelim ciddi soruyorum

bana şu daha iyi yönetir deyin icraatlerini gösterin oyumu ona vereyim (ciddiyim )

maşallah 2 alıntı aynı anca cok korktum
şimdi ; 80li yıllarda corumda ve baska yerde yaşanan olaylar var evet , onlaırn sonucunda çorum = alevı deemek değil , çorum alevileri = çok kötü şeyler yaşandı sonucuna varılabilir..
Bu konu yüzünden kabak gbi deşifre oluyorum eşim çorum alevisi ve bende sünniyim. bu konuda inanılmaz hassasım.. bendede oyle bır algı vardı corumun cogu alevıdır dıye oysakı degılmıs bılıyor musun ? ben hep corumun alevılerıyle tanışmışım..
ha bu arada benim şimdide aklıma hiç gelmiyor alevımısın-kürtmüsün diye sormak.. ha gerek oldugu konularda ınsanlar gerceklerı dıpnot olarak paylasıyor..

alevılık kotumu dıye aklın kurcalanmasın hıc. bır kısmı hanı ıbadetlerını yapmıyor dıye tü kaka oluyorya , yapmayan sünniden inan hıc farkı yok. kı hepsı de aynı degıl , bızzat tanıgım
kızımı yazlıkta kuran kursuna gönderen bır kv , namaz kılan bır kp , orucunu hıc aksatmayan bır kaynım var ee sünni bır aıleden farkı ne bunların. kötülük neresınde ? herkes ıstedıgı yöne cekıp o şekilde anlatınca , hepımız bır elden ötekileştiriyoruz işte..

Eğitim hayatim boyunca(ilk, orta, lisede saklamistim) kurt olduğum için duydugum hakaret ve takilan lakaplara girmeyeceğim.

Cevre etkili tabi bunda... (Deyip gececegim).

zaten aslını istersen alevi bana göre Hz Aliye biat edenler diye biliyorum yada dur özelden kafama takılanları sorayım hazır bilgi kaynağını bulmuşken

L lamelifAmine paylaştığın yazıylA beni destekliyorsun. Orda da söylemiş, KANDIRILDIK????? diye.
Bu kadar yapılan yanlıştan sonra benim tek dileğim bunların sürüp gitmemesi.
Tek derdim çocuklarımın geleceği. 10 yıl sonra ülkenin İşid , PKK ve Suriyeli yuvası olup can güvenliğimizin olmayacağının sizlerde farkındasınızdır sanırım.Özelliklede bir öğretmen olarak senin Teog sisteminin bu güne kadar yapılan en hatalı sınav sistemi olduğunu da bildiğini düşünüyorum.
Benim önceliğim dediğim gibi çocuklarımın güvenliği ve geleceği, muhalefeti beğensemde beğenmesemde bu düzenin böyle gitmemesi için oy vereceğim.Siz Kime oy verirsiniz bilemiyorum.

_NurteN_ dediğin gibi çevre farkı olabilir. Peki sence nasıl bir çözüm süreci senin aşşağılanmana veya lakap takılmasına engel olur.?Ben bir alevinin aşşağılanmasına da şahit olmadım, ama bir Almancı nın aşşağılanmasına şahit oldum. Bu konu nasıl çözülür peki?
Türk toplumunun Türk,Kürt,Ermeni,Alevi,Sünni hepbirarada yaşayabilmesini çözecek tek şey toplumun bilinçlendirilmesidir.

peki referandum olursa ne olur ne çıkar dersiniz
ben kesinlikle halkın başkanlığa olur vereceğini düşünmüyorum, bazı siyasilerin gözlükler çok pembe ve ego tavan olduğundna farklı düşünebilirler tabii

Kesinlikle halk evet demez ama başka yollarla evet çıkar, net

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…