ben de hiç rastlamadım.şu anda çatır çatır ben kürdüm diyen damadımız var.Gerçekten hic rastlamadin mi?
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...7HgdAM&usg=AFQjCNEbdvgBAZxmR6pu6I66Vw2uWX8nHQelbette konu siz değilsiniz
merak ediyorum sadece
hastanelerde geçti çocukluğum saatlerce sıra bekleyerek yata yatan hasta olarak
bu dönemde çok kişi ile tanıştık
şu an kürt sorunu olmaması normal değilmi -(devam edilmesi taraftarı değilim )
Erdoğan, ''Benim için artık bu ülkede Kürt sorunu bitmiştir. Artık bu ülkede benim Kürt kardeşlerimin sorunu vardır ama Kürt sorunu yoktur'' diye konuştu.
diyor haberlerde
Gerçekten rastlamadım,benim babaannemde kürt üstelik.Gerçekten hic rastlamadin mi?
Hmm.ben de hiç rastlamadım.şu anda çatır çatır ben kürdüm diyen damadımız var.
ben iş nedeniyle çok farklı şehirlerde yaşadım.doğup büyüdüğüm yerde kürt pek yoktu,haliyle tanıdığımda yoktu.ama evlendikten sonra istanbulda yaşadım ve pek çok kürt komşum ve arkadaşım oldu.hiç biri derahatsız değildi.Hmm.
Yalniz ben suani sormuyorum.
yomuydu
bir kürtle sohbet ettiniz mi hiç
ben etmedim sadece kulaktan dolma biliyorum
kürdüz yada doğuluyuz diyemeyenleri
en basitinden bir kez daha yazmıştım
çorumluyuz annem çorumluyuz demezdi bizi alevi zannederler diyeee zannetsinler ne olurki derdim
bunları yaşadığım 10-12 yaşındaymışımdır
peki neden kürdüm diyemiyordu insanlar
Bende şuandan bahsetmiyorum zaten.Hmm.
Yalniz ben suani sormuyorum.
o algi daha yeni yeni oturuyor bence. Ben Tunceliliyim, kurt degilim, ama Tuncelinin 90%i kurt oldugu icin, bizi kurt sanmasinlar diye Tunceli'liyiz demezdik. Elazig'liyiz derdik. Yani benim ailemde de boyle oldu. Bugun hala ortamina gore boyle.ben de hiç rastlamadım.şu anda çatır çatır ben kürdüm diyen damadımız var.
L lamelifAmine bu mesaja hala cevap alamadım ben.-Ergenekonda yargıladıklarınız suçsuzdur dedik ''BU DAVANIN SAVCISIYIM'' dedi.5 yıl sonra ''KUMPASA MARUZ KALDIK'' diyecekti..
-KPSS de sorular servis ediliyor dedik kabul edilmedi.3 yıl sonra ''ÇALINDI'' diyecekti.
-Cemaat ülkenin kilit noktalarına yerleştiriyor dedik yok yeadendi,yıllar sonra ''KANDIRILDIK'' -)en çokta buna gülüyorum ) dedi.
-Kürt vatandaşı eziliyor,onlara haklarını vereceğiz çözüm süreciyle dedi,biz ülkede kürt sorunu yok dedik,kabul görmedi,yine 3-4 yıl içinde'Kürt sorunu vardır demek ayrımaynı masada oturmak devletin çöktüğü anlamına gelir.diyecekti. ...
evet korkardı çocuk aklımla mana veremezdimbır alevının , kendını sakladıgını cok duydum gordum ama bır sunninin alevı olmaktan cekındıgını ılkkez duydum.
ustelık corum'da alevıler cıddı azınlık sayısındadır. yanı sünni sayısı coook daha fazladır.
ki alevı zannedilince neler oluyor acaba ? onların cektıklerı cok agır gelıp , aynılarını yaşamak / hatırlamak mı ıstemezdı annen , yoksa alevılık kotu bısey dıye yanlıs anlasılmak mı istemezdi ?
bir arkadasim var, bir kiz sevdi evlenmek istedi, kizin babasi dogululara verecek kiz yok bende dedi.bır alevının , kendını sakladıgını cok duydum gordum ama bır sunninin alevı olmaktan cekındıgını ılkkez duydum.
ustelık corum'da alevıler cıddı azınlık sayısındadır. yanı sünni sayısı coook daha fazladır.
ki alevı zannedilince neler oluyor acaba ? onların cektıklerı cok agır gelıp , aynılarını yaşamak / hatırlamak mı ıstemezdı annen , yoksa alevılık kotu bısey dıye yanlıs anlasılmak mı istemezdi ?
Erdoğan'a ziyaretinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da eşlik etti. [AA]L lamelifAmine bu mesaja hala cevap alamadım ben.
Konumuz Tayyip Erdoğan,ileri görüşlü mü bu adam yoksa gözünün önünü göremeyen bir beceriksiz mi?Veya herşeyi görebilen ama duruma göre şekil değiştirebilen bir bukalemun mu?
maşallah 2 alıntı aynı anca cok korktumevet korkardı çocuk aklımla mana veremezdim
çünkü çorum deyince akla alevi gelir derdi
insanları bakış açısından korkardı demekki öyle bir mahalle baskısı vardıki ısrarla ilçenin adını söylerdi orası nerde dediklerinde karadeniz derdi falan işte
evet çorumda sunni çok ama 80 olayları itibari ile çorum eşittir alevi gibi bir görüş var
alevilik kötü bişeymi sorunuza ise cevap vermeyeceğim kötü demekyani çok farklı yere kayar konu zaten çok net olarakta biliyorum diyemem
ki çocukken hiç gelmezdide şimdide gelmiyor alevimisin kürtmüsün diye sormak yani kimse ile bunu kıstas alarak görüşüyor yada konuşuyor değilim
bir arkadasim var, bir kiz sevdi evlenmek istedi, kizin babasi dogululara verecek kiz yok bende dedi.
Ankaradan sonrasi kurt adam icin. ki bu arada, arkadas kurt de degildi.
bizde insan ayrimciligi oyle cok ki..
alevi - kurt olmayi kotu bulmasindan ziyade, insanlarin kendilerine karsi olan tavirlari degismesin diye annesi yanlis taninmak istememistir. bizde de boyle oldu.
nereden baksan fassistce.
Bende şuandan bahsetmiyorum zaten.
Ankara da büyüdüm ,ilkokuldan itibaren birsürü kürt arkadaşım oldu,lisedeki arkadaş grubumun dördü kürttü,2 yılımı onların beyinlerini yıkayan kasetleri,türküleri dinleyerek geçiridim.Bir gün dayanamayıp hatta ''sen kürdüm diyebiliyor musun bu okulda?,benden bir farkın var mı konum olarak onu söyle '' dedim bitanesine ''yok ama '' diye geveledi.
zaten aslını istersen alevi bana göre Hz Aliye biat edenler diye biliyorum yada dur özelden kafama takılanları sorayım hazır bilgi kaynağını bulmuşkenmaşallah 2 alıntı aynı anca cok korktum
şimdi ; 80li yıllarda corumda ve baska yerde yaşanan olaylar var evet , onlaırn sonucunda çorum = alevı deemek değil , çorum alevileri = çok kötü şeyler yaşandı sonucuna varılabilir..
Bu konu yüzünden kabak gbi deşifre oluyorumeşim çorum alevisi ve bende sünniyim. bu konuda inanılmaz hassasım.. bendede oyle bır algı vardı corumun cogu alevıdır dıye oysakı degılmıs bılıyor musun ? ben hep corumun alevılerıyle tanışmışım..
ha bu arada benim şimdide aklıma hiç gelmiyor alevımısın-kürtmüsün diye sormak.. ha gerek oldugu konularda ınsanlar gerceklerı dıpnot olarak paylasıyor..
alevılık kotumu dıye aklın kurcalanmasın hıc. bır kısmı hanı ıbadetlerını yapmıyor dıye tü kaka oluyorya , yapmayan sünniden inan hıc farkı yok. kı hepsı de aynı degıl , bızzat tanıgım
kızımı yazlıkta kuran kursuna gönderen bır kv , namaz kılan bır kp , orucunu hıc aksatmayan bır kaynım varee sünni bır aıleden farkı ne bunların. kötülük neresınde ? herkes ıstedıgı yöne cekıp o şekilde anlatınca , hepımız bır elden ötekileştiriyoruz işte..
peki referandum olursa ne olur ne çıkar dersiniz
ben kesinlikle halkın başkanlığa olur vereceğini düşünmüyorum, bazı siyasilerin gözlükler çok pembe ve ego tavan olduğundna farklı düşünebilirler tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?