Iyi saklayabilmissin. Annem tarafi Diyarbakirli Kurt, ve annemlerin sulalesinin hepsi gur kara kasli, Turkceleri bozuk, lehce farkli. Yani saklamalari mumkun degil. Yillar once onlara takilan tek lakap "kiro" idi. Bu lafi encok da annemden duydum. Koyden gelen yegenlerine "kiro" derdi. Onlar da "oyle soyleme bibi, ben kiro degilim, kirmancoyum" derlerdi. Ben tabi yerlerde..Eğitim hayatim boyunca(ilk, orta, lisede saklamistim) kurt olduğum için duydugum hakaret ve takilan lakaplara girmeyeceğim.
Cevre etkili tabi bunda... (Deyip gececegim).
Vallahi cok sasirdim, bende seni beyaz türklerden sanmistim, bak bende uydum bu türklerin ayrimina.Annem tarafi Diyarbakirli Kurt
Ne beyaz Turku yav, benim sulalede irki Turk olan yok.. Bir taraf Amerikali, diger taraf Kurt.. Ben tek Turk..Vallahi cok sasirdim, bende seni beyaz türklerden sanmistim, bak bende uydum bu türklerin ayrimina.
Bende Elazigliyim ve evlendigimde esim Istanbullu oldugu icin bayagi bir problem olmustu, eismin ailesi nerden buldun bu kürtleri diye pek tarafdar olmamisti, esimin ailesi hepsi sarisin mavi veya yesil gözlüler, beni begenmemislerdi.
Esimle 15 senedir mutlu mesut yasiyoruz ve esim benim dogulu olmamla cok mutlu sizler cok cana yakinsiniz diyor.
Neyse benimde demek istedigim insan insan olsun yahu gerisi bos Allah askina.
Benim sadece kizdigim birde su anki hükümet bu ayirimlari dahada tetiklemesi. ne fark eder hepimiz insan degilmiyiz ? Tabiki degisik yerlerden gelecegiz, degisik dinlerimizde olabilir hatta hic bir dine ait hissetmemekde olabilir, önemli olan insanlik, merhamet, sevgi saygi degilmi ???
Ben bu arada kürt olup olmadigimi gercekten tam bilmiyorum. Girmanci sivesini konusurdu büyüklerimiz ama genclerimiz hic bilmez ben ise azicik bilirim. Ve bir bayrak altinda gül gibi gecinip gitmek var iken niye korkariz bu kadar birbirimizden anlamis degilim. Yeri gelse salvarda giyerim, yeri gelir cubuklarla sushimi yerim, kime ne ??? Herkes mutlu oldugu gibi yasasa ne olur. Ailem cok kapalli ablalarim 3-4 kere haca gitmis insanlar ben en kücükleri Ateistim, yapacak birsey yok. O zaman ben öliimmm bari yasamaya hakkim yokmu ???
Saraylim yine söylüyorum, hic korkma kimse özerk mözerk yapamaz, yeterki su önyargilari kafamizdan silelim.
Insanlar özgür yasadigi Zaman mutlu olur, baska türlü mutlu olunmaz, hepimizi tek tip insan yapmaktan kurtulalim artik.
baban amerikalımıNe beyaz Turku yav, benim sulalede irki Turk olan yok.. Bir taraf Amerikali, diger taraf Kurt.. Ben tek Turk..Annem Kemalist bir Turk milliyetcisi idi, ben de oyle sayilirim. Turk milliyetcisi olarak buyudum, hem anneden oyle gorduk, hem okullarda o birlestirici zihniyetle, Ataturkcu ve milliyetci olarak okuduk. Simdi yeni adet cikti, Kurtsen Turk degilsin demek.. Insanlari ayristirmak, eskiden sadece irkini temsil eden olgu artik milletini temsil edecek. Ona dogru gidiyoruz. Kurtleri halletsinler, sonra da sira Lazlarla, Bosnaklara, Abaza ve Cerkezlere de gelir bu gidisle.. Irkin ne onemi var, hepimiz ayni vatanda ayni bayrak altinda uc asagi bes yukari benzer kulturlerle buyuduk bu milletin birer ferdi olarak.. Askere alirken kimseye sormuyorlar Turk musun, Kurt musun diye, simdi nerden cikti bu ayrimcilik?
Evet.baban amerikalımı
din ve Irk yünden kendini üstüm görmek Saçma gelIyor zaten.Evet, Alevi ayrimciligi eskiden beri vardi, hala da var.. Bence Alevilerin durumu ancak din gundemden dusmeye baslarsa ve sahsi oldugu kabul edilirse bu ulkede, o zaman rahatlar. Su anda dinin Allahla kul arasinda oldugu sadece lafta. Herkes herkesin ne yedigi, ne ictigi, ne giydiginde hala.. Birileri dini mevzulari sicak tuttugu muddetce sorun devam eder diye dusunuyorum.
Iyi ki yasadigim ulkede boyle sorunlar yok.. Bir de burada bu kavgayi cekemezdim yane.. Burasi 300 milyonluk bir ulke, burda hem elli cesit din, hem de her dinin cesit cesit mezhebi var. Herkesin kendi ibadethanesi var, herkes huzur icinde inancini yasiyor. Kimse kimsenin ne yaptiginla ilgilenmiyor. Herkes isinde gucunde.. Alis veris devam. Biz ne zaman cag atlicaz bilemiyorum, lafta atlamistik ama..din ve Irk yünden kendini üstüm görmek Saçma gelIyor zaten.
Seçme şansımız olmamış dünyaya gelirken.
Belki bir gün demek isterdim ama pek zannetmiyorum be saraylım...Iyi ki yasadigim ulkede boyle sorunlar yok.. Bir de burada bu kavgayi cekemezdim yane.. Burasi 300 milyonluk bir ulke, burda hem elli cesit din, hem de her dinin cesit cesit mezhebi var. Herkesin kendi ibadethanesi var, herkes huzur icinde inancini yasiyor. Kimse kimsenin ne yaptiginla ilgilenmiyor. Herkes isinde gucunde.. Alis veris devam. Biz ne zaman cag atlicaz bilemiyorum, lafta atlamistik ama..
L lamelifAmine paylaştığın yazıylA beni destekliyorsun. Orda da söylemiş, KANDIRILDIK????? diye.
Bu kadar yapılan yanlıştan sonra benim tek dileğim bunların sürüp gitmemesi.
Tek derdim çocuklarımın geleceği. 10 yıl sonra ülkenin İşid , PKK ve Suriyeli yuvası olup can güvenliğimizin olmayacağının sizlerde farkındasınızdır sanırım.Özelliklede bir öğretmen olarak senin Teog sisteminin bu güne kadar yapılan en hatalı sınav sistemi olduğunu da bildiğini düşünüyor
Benim önceliğim dediğim gibi çocuklarımın güvenliği ve geleceği, muhalefeti beğensemde beğenmesemde bu düzenin böyle gitmemesi için oy vereceğim.Siz Kime oy verirsiniz bilemiyorum.
maşallah 2 alıntı aynı anca cok korktum
şimdi ; 80li yıllarda corumda ve baska yerde yaşanan olaylar var evet , onlaırn sonucunda çorum = alevı deemek değil , çorum alevileri = çok kötü şeyler yaşandı sonucuna varılabilir..
Bu konu yüzünden kabak gbi deşifre oluyorumeşim çorum alevisi ve bende sünniyim. bu konuda inanılmaz hassasım.. bendede oyle bır algı vardı corumun cogu alevıdır dıye oysakı degılmıs bılıyor musun ? ben hep corumun alevılerıyle tanışmışım..
ha bu arada benim şimdide aklıma hiç gelmiyor alevımısın-kürtmüsün diye sormak.. ha gerek oldugu konularda ınsanlar gerceklerı dıpnot olarak paylasıyor..
alevılık kotumu dıye aklın kurcalanmasın hıc. bır kısmı hanı ıbadetlerını yapmıyor dıye tü kaka oluyorya , yapmayan sünniden inan hıc farkı yok. kı hepsı de aynı degıl , bızzat tanıgım
kızımı yazlıkta kuran kursuna gönderen bır kv , namaz kılan bır kp , orucunu hıc aksatmayan bır kaynım varee sünni bır aıleden farkı ne bunların. kötülük neresınde ? herkes ıstedıgı yöne cekıp o şekilde anlatınca , hepımız bır elden ötekileştiriyoruz işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?