Selam herkese , ara ara aklima takilan bir soru var ? Evlilik yasi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ooo şair burada bana da seslenmiş :)

Evlenen evlenmese miydim diyo bekar kalıp kariyer yapan çocuk için yaşım geçti mi acaba diyo aslında genel sorun yetinmezlik bulunduğunuz durum mesleğiniz yapmanıza engel değil işinize devam edin bence hayatınızı durdumanın ve işe yaramaz hissetmenizin evlenip çocuk sahibi olmanız değil çalışmamanız olabilir

Evet kendi kararlarim sonradan pismanliklar duydum evet amerika. Seneye ins biseyler denicem. Bilmiyorum bekarlık daha degerli sanki. Ozgursun sorumluluk yok. Cocuk yok. Calisip gezersin. Evlilikte birine hesap vermek gerekiyor
Evlilikle bekarlıği çok keskin cizgilerle ayırt ediyorsunuz .Benim için ikisi de birbirinden farksız sonuçta .Bekarken de evde sorumluluklarım vardı evlenince de hatta evlilikte sizi anlayan biri oluyor .Yani dusuncelerinizi ifade edebileceginiz yeri gelince yakinabileceginiz .Anne ve babalarimiza bunu yapma şansımız bile olmuyor çoğu kez yaş farkından dolayı .Cocuk farklı bir durumdur ama sonuçta insan bile isteye çocuk sahibi oluyor .Yani sorumluluğu da baştan kabul etmiş oluyoruz .Bu sorumluluk ağır gelmiş olabilir bu noktada sizi çok iyi anlıyorum ama bunun cozumu geçmişi düşünüp hayiflanmak değil .Kendinizi mutlu edecek şeyler yapmak bence .Bu ruh hali ile hem kendinizi hem de ailenizi mutsuz edersiniz .Eşinizle arkadaş olamadiginizdan bahsettiniz ,eğer boşanmayı düşünmüyorsanız bu sorunları çözmeye çalışın .Birlikte hobiler edinip ,daha çok vakit geçirebilirsiniz .Ya da konuşarak ortak noktalarınızı keşfedebilirsiniz tekrar .

Bu minvalde açtığınız kaçıncı konunuz? Niye uzman yardımı almıyorsunuz?

Erken evlendim, çocuklu ev hanımı hayatı istemiyorum, çalışmak istiyorum, kendimi işe yaramaz hissediyorum vs hep aynı şeyler. 3 aylık bebeği bırakıp iş bulmayı bile düşünmüştünüz. Takıntı yapmışsınız bu konuları hep aynı şeyleri yazıyorsunuz. Açıkçası ben sizin çocuklarınızı da benimsediğinizi düşünmüyorum. Onları ayak bağı gibi görüyorsunuz, çoğu konunuzda bu alt metin var.

Uzman yardımı alın.

Ben de 27de evlendim 1 yıllık evliyim. Hem keyfime bakıyorum hem geziyorum hem kariyerimi devam ettiriyorum. Evlilik bunlar önünde engel değil, çocuk belki olabilir. Bence evlendiğinize kafayı takmayın. Çocuk için belki bekleyebilirdiniz ama geçmişi değiştiremezsiniz. bundan sonraki hayatınızı istediğiniz gibi yaşamak için gerekli adımlari atın

27 yaş evlilik için hiç de küçük bir yaş değil... Arkanıza bakmayın önünüze bakın bu saatten sonra neyi nasıl yaparım diye düşünün...

Hiçbir şey için geç değildir. Annem de 33 yaşında işe girdi bu ay emekli oldu çok şükür. Ya hep geç kalmışlık hissiyle hiç başlamasaydı? Ayrıca gençliğin dinamizmi ile anne olmak da başka diyor herkes. Her yaşın güzelliği başka geçmişe takılmayın yaşadınız bitti, bu yaşınızın ve yaşamadığınız yaşların planını yapıp mutluluğu arayın en güzeli bu.

Valla ben çalışmadan da çocuğuma ve kendime gayet çok süper bı hayat sunabilirim :)
Çok şükür .

Kimiside derki keşke erken evlenebilseydim çocukların olsaydı gev evlendim şimdi.bir tane bile çocuğum yok memurum ama
Emin ol emin çalışan da pişman çalışmayan da
Kimse hayatından memnun değil
Herkes bir başkasına özeniyor belki şimdi sen Bana ozeniyorsundur ben de sana

27 yaş evlenmek için erken bir yaş değil ki.
Ben kariyer de yaptım, okudum da, gezdim de. Ama bu biraz daha fazla olsaydı düşüncesinin sonu yok, bu düşünce tarzı ile 40 yaşında evlenseniz acaba 45 yaşında mı evlenseydim, biraz daha mı gezseydim diye düşünüp boş yere kendinizi mutsuz edersiniz.
Nasip o zamanmış, güzel çocuklarınız olmuş, hayatınız da güzelse geriye bakmak çok gereksiz.

Ev hanımlığı ne zamandan beri meslek sayılır oldu?
Meslek ise kaç lira kazanıyorsunuz aylık.
Sizde küçümseyerek ve ezmeye çalışarak kadınlara hakaret etmiş oldunuz, bir zahmet sizde özür dileyin hadi.

Ne aktivitesi? 4bin lira maaş alıp yaptığınız aktivite ne oluyor tam olarak? Çocuğu parka götürmek mi? Bi çocuk montu olmuş 200-250 lira,eli yüzlü bir ayakkabı alayım desen 100 liradan başlıyor. Güzel ülkemde 5 litrelik sıvıyağ 70 liraya dayandı, etin kilosundan hiiiç bahsetmiyorum bile. Bakın benzin masrafını da katmadım.
Evimize 5bin liradan fazla maaş giriyor daha biz bile ev alamadık, siz yardımsız hiç alamazsınız yani. Biraz açın gözünüzü, hayat bu değil.

Acaba 27 yaşına kadar çok mu boş yaşadınız? Yani elle tutulur birşey yapmamış olabilir misiniz?
24 yaşında evlendim. Üni.de iki kez Erasmus yaptım. İki yabancı dil öğrendim. Atanıp öğretmen oldum. Bunların hepsini 24 e kadar yapmıştım. 27 ye kadar 2 yıl çalışmışsiniz zaten. 30 a kadar muhtemelen aynı şeyin devamını yasayacaktiniz...

Şu anda çocuklar da bahane....
Oğlum doğdu, yüksek lisans ödevlerini o bir haftalıkken yapıp yolluyordum. İki yıl izin alıp oğluma bakarken hukuk okumaya başladım. Vel hasıl çocuk beni zerre kısıtlamadi aksine onla vaktim bereketlendi. Ondan hayatta başka kimseden öğrenemeyecegim şeyleri öğrendim. Ve ona bir çok şeyi ilk öğreten ben olup gözlerindeki o pariltiya şahit oldum. İki yıl evde amaçsız çocuk baktım diye düşünecek olsaydım amaçsız çocuk bakmış olacaktım :) ama bin türlü keyifle çocuk baktım çok şükür...

Bir söz vardı çok hoşuma giden, "kadınlar okuyup kendilerini geliştirecek ve yeni nesillere okumuş kadınlar yol gösterecek derken, okumuş kadınlar çocuk yetiştirmeyi zorluk görüp, yine okumamış kadınlara çocuklarını emanet ettiler." Ne anladim ben bu işten...

Kısacası birşeyler yapmaya niyeti olan kırk çocukla da yapar. Niyeti olmayıp etrafını bahane edene en ufak şey yeter.

Şimdi ikizlere hamileyim. Onlarla yeni maceralar yaşayacağıma inanıyorum. Bir çok yeni şey öğreneceğime eminim. Arada belki doktora da yaparım :)) bu kez üç yil iş hayatına ara verip çok daha verimli işler yapmak niyetindeyim

Hayata bakış açınız hayatınızı şekillendirecektır...

Tam istedgm hayat. Gec evlilik memurluk mis gibi. Ne sanslisniz. Bende evde 3 cocuk bakiuorum . Ikisi krese gidiyor neyseki

Ben de 33 yaşımda evlendim, keşke daha önce 27 28 lerde evlenseymişim diyorum

Polemiğe girecek durumda değilim ama bu msjinizi gorunce dayanamadım cvb vermek istedim bu hayatta herkes erkekleri eleştirir kadın eşitsizliği konusunda haklilarda ama soyle biseyde var buna neden olan sizin gibi düşünen kadınlar. Sizin gibi kadınlar yüzünden bu devirde bile kadını ezme hor görme var siz kendinizi ezdirdiginiz için biz erkeklere baş kaldırdığımızda bize öyle iyi kadınlar var ki bize kölelik etmeyi bile kabul ediyorlar diyorlar sizin gibiler yüzünden bizimde hayatımız mahfoluyor paramız yetiyor iyi kötü geciniyoruz diyorsunda ben fakir bi ailede büyüdüm ne kadar zor olduğunu en iyi ben bilirim fakirlik yuzunden ne okuyabildim ne yeni bir kıyafet giyebildim ne huzur vardı size iyi gelebilir benim ailemde hiç sorun etmiyordu ama ben çocukları olarak içimde keşke hiç dogurmasalardi beni derdim bi kadinin kadindan daha çok düşmanı olmadığını da gordum.sizin gibi düşünen kadınlar (erkek çocuk dogur,kiz çocuklarını surekli ezme aşağılama,erkek çocuklarını çok yaramaz olmasına rağmen surekli yiğidim aslanım diye buyut, ama kızına gelince bagir çağır,surayi temizle burayı temizle diye erkenden köleliği öğret)daha sayamadığım bi çok şey biz sizin gibi ezilmek köle olmak istemediğimiz içinde erkekler sizin gibileri ornek gösterip bak onlar nasıl yapıyor sende yapacaksın yapmazsan onlardan çok bitane getiririm diyor. Evt az parayla da gecinebiliyor insan ama yaşamıyor ne doğru düzgün bi yiyecek nede bi kıyafet onları geçtim çocukların hayatida mahfoluyor okuyamiyorlar kendi ayakları üzerinde duramiyorlar hep eziliyorlar nerden mi biliyorum kendimden evet ev hanımlığı kolay değil ama çalışmayı her zaman ev hanimligina tercih ederdim o zaman birileri sizi ezemiyor başkasının elline bakipta uç kuruş vermesini beklemiyorsunuz sanki ev hanımları çocuklarıyla çok iyi ilgilenebiliyorda akşama kadar temizlik yap çocukları anca yemek verip kıyafet degistirmeleriyle ilgilenebiliyoruz geri kalanı hep ev işi kreş daha sağlıklı bence çocukları eve tikayip eline kumanda vermektense krese gönderip kendi yaşıtlarıyla oynamaları bi taraftan biseyler öğrenmelerini tercih ederdim

27 de de baslasaniz 33 de de işe baslasaniz zaten 65 ten önce emekli olamayacaksınız o yüzden çok da üzülmeyin ne güzel çocuklarınız büyümüştür

60 yaşında emekli olacaksınız primler dolar farketmiyor erken başlamak yada geç başlamak için. Çocuk sahibi olmak güzel herşey var ama çocuğu olmaması çok kötü bir durum Allah kimsenin başına vermesin. Ben 34 evlendim şimdi aklimlada önceki aklımda ne kadar erken o kadar iyi 20 den sonra için tabi nasip kısmet işte 34 te evlendim.cocugumda oldu. İnsan secemedigini istiyor galiba onun için takma kafana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…