- Konu Sahibi mercandedee
-
Ooo şair burada bana da seslenmiş :)Ev hanımlığı basit birşey değil asla çocuklara annelik yapmak onların herşeyiyle birebir ilgilenmek sevgiyle ilgiyle büyütüp topluma ahlaklı bir şahsiyet yetiştirmek her yiğidin harcı değil annelik ev hanımlığı en ama en kutsal meslektir doğurup çocukları kreşe atmakla anne olunmuyor kusura bakmayın o çocukların paraya bakıcı ya değil anneye ihtiyacı var. O küçümsediğiniz mesleği şuan herkes hakkıyla yapamadığı için çok kötü bir nesil yetişmekte malesef. Bu küçümseyişinizle bütün ev hanımlarına hakaret etmiş olup bir özür borçlusunuz
Evlenen evlenmese miydim diyo bekar kalıp kariyer yapan çocuk için yaşım geçti mi acaba diyo aslında genel sorun yetinmezlik bulunduğunuz durum mesleğiniz yapmanıza engel değil işinize devam edin bence hayatınızı durdumanın ve işe yaramaz hissetmenizin evlenip çocuk sahibi olmanız değil çalışmamanız olabilirBen 27 yasinda evlendm. Aslinda istedim cocuklarm olsun vs vs. Yasimin gittgni dusundum. Su an 33 oldum ve cocuklarim oldu . Ama bazi arkadaslarim hala bekar ve tabi insan dunki aklini begenmiyor. Keske diyorum bu yaslarda evlenseymisim. Kariyer yapip daha cok gwzseydim
Cocuk daha gec yapsaydim diye düşünüyorum. Hatta annelik garip geliyor bazen . Degisik dusunceler geliyor ve cok mutsuz oluyorum. Uzun suredir evdym cocuklardan dolayi ama ins seneye calisacagim. Gec kaldigimi düşünüyorum is icin arkadazlarim yillardir sigortali calisti bense sadece 2 yil. Yillarimib bosa gectigini düşünüyorum ve bu dusunceler cok uyuyor beni. Sizlerden tavsiye istiyorum rahatlamak icin , 27 de evlendim diyorum . 33 te de evlenseydm bu yillar gececekti nazil olsa diyorum rahatlamakiicin. Ev hanimligi basit geliyor ve ise yaramaz hissediyorum(( zira üniversite okudum ogretmenim. Yurtdisindym. Keske diyorum turkiyede kalip memur olsaydim yillarim bosa gecmis gibi. 27 yas okadar erken geliyoki simdi dusununce evlilik icin. Cocukmusum daha
Evlilikle bekarlıği çok keskin cizgilerle ayırt ediyorsunuz .Benim için ikisi de birbirinden farksız sonuçta .Bekarken de evde sorumluluklarım vardı evlenince de hatta evlilikte sizi anlayan biri oluyor .Yani dusuncelerinizi ifade edebileceginiz yeri gelince yakinabileceginiz .Anne ve babalarimiza bunu yapma şansımız bile olmuyor çoğu kez yaş farkından dolayı .Cocuk farklı bir durumdur ama sonuçta insan bile isteye çocuk sahibi oluyor .Yani sorumluluğu da baştan kabul etmiş oluyoruz .Bu sorumluluk ağır gelmiş olabilir bu noktada sizi çok iyi anlıyorum ama bunun cozumu geçmişi düşünüp hayiflanmak değil .Kendinizi mutlu edecek şeyler yapmak bence .Bu ruh hali ile hem kendinizi hem de ailenizi mutsuz edersiniz .Eşinizle arkadaş olamadiginizdan bahsettiniz ,eğer boşanmayı düşünmüyorsanız bu sorunları çözmeye çalışın .Birlikte hobiler edinip ,daha çok vakit geçirebilirsiniz .Ya da konuşarak ortak noktalarınızı keşfedebilirsiniz tekrar .Evet kendi kararlarim sonradan pismanliklar duydum evet amerika. Seneye ins biseyler denicem. Bilmiyorum bekarlık daha degerli sanki. Ozgursun sorumluluk yok. Cocuk yok. Calisip gezersin. Evlilikte birine hesap vermek gerekiyor
Valla ben çalışmadan da çocuğuma ve kendime gayet çok süper bı hayat sunabilirim :)Tam aradığım cevap derken mahvetmişsiniz mesajı. Normalde çalışan bi insandım cocuk olunca işi bırakmak zorunda kaldım çocuğum biraz daha büyüsün tekrar başlıcam insallah.
Benim için çalışan bi kadın neyse ev hanımıda odur. İkisinin hiç bi farkı yoktur. Ev hanımlıgı çok zor ama en az onun kadar çalışan kadının işide zor. Kohu sahibine ev kadınlarına hakaret ettin demişsiniz. Sizde aynı şekilde çalışan kadınlara hakaret etmişsiniz. Ne yani siz iyi çocuk yetistiriyosunuz ben çalıştığım için kötü çocuk mu yetistiriyorum? Aksine ben Çocuğuma daha iyi bi hayat sunabilmek için calişcam eminim bütün çalışan anneler benim gibi düşünüyordur
Kimiside derki keşke erken evlenebilseydim çocukların olsaydı gev evlendim şimdi.bir tane bile çocuğum yok memurum amaBen 27 yasinda evlendm. Aslinda istedim cocuklarm olsun vs vs. Yasimin gittgni dusundum. Su an 33 oldum ve cocuklarim oldu . Ama bazi arkadaslarim hala bekar ve tabi insan dunki aklini begenmiyor. Keske diyorum bu yaslarda evlenseymisim. Kariyer yapip daha cok gwzseydim
Cocuk daha gec yapsaydim diye düşünüyorum. Hatta annelik garip geliyor bazen . Degisik dusunceler geliyor ve cok mutsuz oluyorum. Uzun suredir evdym cocuklardan dolayi ama ins seneye calisacagim. Gec kaldigimi düşünüyorum is icin arkadazlarim yillardir sigortali calisti bense sadece 2 yil. Yillarimib bosa gectigini düşünüyorum ve bu dusunceler cok uyuyor beni. Sizlerden tavsiye istiyorum rahatlamak icin , 27 de evlendim diyorum . 33 te de evlenseydm bu yillar gececekti nazil olsa diyorum rahatlamakiicin. Ev hanimligi basit geliyor ve ise yaramaz hissediyorum(( zira üniversite okudum ogretmenim. Yurtdisindym. Keske diyorum turkiyede kalip memur olsaydim yillarim bosa gecmis gibi. 27 yas okadar erken geliyoki simdi dusununce evlilik icin. Cocukmusum daha
Ev hanımlığı ne zamandan beri meslek sayılır oldu?Ev hanımlığı basit birşey değil asla çocuklara annelik yapmak onların herşeyiyle birebir ilgilenmek sevgiyle ilgiyle büyütüp topluma ahlaklı bir şahsiyet yetiştirmek her yiğidin harcı değil annelik ev hanımlığı en ama en kutsal meslektir doğurup çocukları kreşe atmakla anne olunmuyor kusura bakmayın o çocukların paraya bakıcı ya değil anneye ihtiyacı var. O küçümsediğiniz mesleği şuan herkes hakkıyla yapamadığı için çok kötü bir nesil yetişmekte malesef. Bu küçümseyişinizle bütün ev hanımlarına hakaret etmiş olup bir özür borçlusunuz
Elbette sıkıntılı zamanlar geçirdim ama elhamdülillah yetinmeyi bildim eşimin maaşı bize yetti çok şükür olanla mutlu olabilmeyi bilmeli insan maaşımız 4.000 şuan ama önceden daha azdı tabi ben bu parayla hem borç ödeyip hem 2çocuk yetiştiriyorum Rabbim bereket versin biz böyle gayet iyiyiz
Ne aktivitesi? 4bin lira maaş alıp yaptığınız aktivite ne oluyor tam olarak? Çocuğu parka götürmek mi? Bi çocuk montu olmuş 200-250 lira,eli yüzlü bir ayakkabı alayım desen 100 liradan başlıyor. Güzel ülkemde 5 litrelik sıvıyağ 70 liraya dayandı, etin kilosundan hiiiç bahsetmiyorum bile. Bakın benzin masrafını da katmadım.Siz o süper zeka aklınızı hiç yormayın benim çocuklarım eğitimlerindende sosyal aktivitelerdende geri kalmıyor gayet mutlu ve sosyal çocuklar. 3.yüde isterim 4.cüyüde isterim maddiyat olarak hiç gocunmam Rabbim rıskımızı veriyor çocuklarıma istediklerini yedirip giydire biliyorum çok şükür aklınızı ve zamanınızı benim çocuklarıma harcayacağınıza Afrika'daki çocuklara harcayın onlar için üzülün
Tam istedgm hayat. Gec evlilik memurluk mis gibi. Ne sanslisniz. Bende evde 3 cocuk bakiuorum . Ikisi krese gidiyor neysekiKimiside derki keşke erken evlenebilseydim çocukların olsaydı gev evlendim şimdi.bir tane bile çocuğum yok memurum ama
Emin ol emin çalışan da pişman çalışmayan da
Kimse hayatından memnun değil
Herkes bir başkasına özeniyor belki şimdi sen Bana ozeniyorsundur ben de sana
Ben de 33 yaşımda evlendim, keşke daha önce 27 28 lerde evlenseymişim diyorumEvet o zaman baska sebeblerde vardi evlendim. 27 yas su an cok kucuk geliyor. Hele 33 lerinde evleneni gorunce ne guzel diyorum ne akillilar. Ben cocuk bakiyorum evde. Calisp para kazanmk istiyorum ama cok gec kaldim sigorta m cok az odendi. Bunun icin bile cok üzülüyorum
Polemiğe girecek durumda değilim ama bu msjinizi gorunce dayanamadım cvb vermek istedim bu hayatta herkes erkekleri eleştirir kadın eşitsizliği konusunda haklilarda ama soyle biseyde var buna neden olan sizin gibi düşünen kadınlar. Sizin gibi kadınlar yüzünden bu devirde bile kadını ezme hor görme var siz kendinizi ezdirdiginiz için biz erkeklere baş kaldırdığımızda bize öyle iyi kadınlar var ki bize kölelik etmeyi bile kabul ediyorlar diyorlar sizin gibiler yüzünden bizimde hayatımız mahfoluyor paramız yetiyor iyi kötü geciniyoruz diyorsunda ben fakir bi ailede büyüdüm ne kadar zor olduğunu en iyi ben bilirim fakirlik yuzunden ne okuyabildim ne yeni bir kıyafet giyebildim ne huzur vardı size iyi gelebilir benim ailemde hiç sorun etmiyordu ama ben çocukları olarak içimde keşke hiç dogurmasalardi beni derdim bi kadinin kadindan daha çok düşmanı olmadığını da gordum.sizin gibi düşünen kadınlar (erkek çocuk dogur,kiz çocuklarını surekli ezme aşağılama,erkek çocuklarını çok yaramaz olmasına rağmen surekli yiğidim aslanım diye buyut, ama kızına gelince bagir çağır,surayi temizle burayı temizle diye erkenden köleliği öğret)daha sayamadığım bi çok şey biz sizin gibi ezilmek köle olmak istemediğimiz içinde erkekler sizin gibileri ornek gösterip bak onlar nasıl yapıyor sende yapacaksın yapmazsan onlardan çok bitane getiririm diyor. Evt az parayla da gecinebiliyor insan ama yaşamıyor ne doğru düzgün bi yiyecek nede bi kıyafet onları geçtim çocukların hayatida mahfoluyor okuyamiyorlar kendi ayakları üzerinde duramiyorlar hep eziliyorlar nerden mi biliyorum kendimden evet ev hanımlığı kolay değil ama çalışmayı her zaman ev hanimligina tercih ederdim o zaman birileri sizi ezemiyor başkasının elline bakipta uç kuruş vermesini beklemiyorsunuz sanki ev hanımları çocuklarıyla çok iyi ilgilenebiliyorda akşama kadar temizlik yap çocukları anca yemek verip kıyafet degistirmeleriyle ilgilenebiliyoruz geri kalanı hep ev işi kreş daha sağlıklı bence çocukları eve tikayip eline kumanda vermektense krese gönderip kendi yaşıtlarıyla oynamaları bi taraftan biseyler öğrenmelerini tercih ederdimEv hanımlığı basit birşey değil asla çocuklara annelik yapmak onların herşeyiyle birebir ilgilenmek sevgiyle ilgiyle büyütüp topluma ahlaklı bir şahsiyet yetiştirmek her yiğidin harcı değil annelik ev hanımlığı en ama en kutsal meslektir doğurup çocukları kreşe atmakla anne olunmuyor kusura bakmayın o çocukların paraya bakıcı ya değil anneye ihtiyacı var. O küçümsediğiniz mesleği şuan herkes hakkıyla yapamadığı için çok kötü bir nesil yetişmekte malesef. Bu küçümseyişinizle bütün ev hanımlarına hakaret etmiş olup bir özür borçlusunuz
Süper!! Ama herkes sizin kadar şanslı degil maalesef. Ekmek 1.75 oldu haberiniz var mı??Valla ben çalışmadan da çocuğuma ve kendime gayet çok süper bı hayat sunabilirim :)
Çok şükür .
Gercektenmi niye peki. Blende 27 evlendim iste ama keske 33 under evlenseydm. Cocuklarm krese gidiyo buyuyolarBen de 33 yaşımda evlendim, keşke daha önce 27 28 lerde evlenseymişim diyorum
27 de de baslasaniz 33 de de işe baslasaniz zaten 65 ten önce emekli olamayacaksınız o yüzden çok da üzülmeyin ne güzel çocuklarınız büyümüştürBen 27 yasinda evlendm. Aslinda istedim cocuklarm olsun vs vs. Yasimin gittgni dusundum. Su an 33 oldum ve cocuklarim oldu . Ama bazi arkadaslarim hala bekar ve tabi insan dunki aklini begenmiyor. Keske diyorum bu yaslarda evlenseymisim. Kariyer yapip daha cok gwzseydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?