Selam herkese , ara ara aklima takilan bir soru var ? Evlilik yasi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okulumu bitirdim çalışmaya başladım ohh süper maaşım var sorumlulugum yok dedim.Keyfimce yedim içtim gezdim harcadım kalanini biriktirdim derken sizin gibi 27 yaşımda evlendim.Sehir degistirdim işimden oldum issiz kaldim.Ustune hamile kaldim o yaz tatillere gittim eşimle.Herkes şimdi rahatsin uyutmayacak,oturmayacaklar dedi.Zaten ikiz hamileydim resmen psikolojim bozuk şekilde doğum yaptım.Cocuklardan sonra iş falan hayal oldu.Bu arada yillarim gecti gitti.Bir bölüm daha bitirdim bu arada.Bir ara cocuklari kvye bıraktım ders verdim yarim dönem tabii bakamadi kv tekrar eve döndüm.Birde oglum oldu güya korunuyordukAra sıra uzaklara dalip ne yaptım ben dedim.Isimde yukselebilirdim daha cok hayatı yasayabilirdim.Istedigim saglik bölümünü okuyabilirdim.Ne yaptım ben???Sonra bekar arkadaslarimla konuştum komik ama onlarda keşke evlenip cocuk yapip sakin bir hayat yaşasaydım hayallerinde Herkes elindekinin kıymetini bilmeyip bir keske diyor galiba.
Simdi şükür çocuklar büyüdü kres yaşına geldiler.Onlari kreşe verip kursumu bitirip kaldığım yerden devam edecegim.Ardima dönüp baktığım da iyi kötü eşim vee hayatımın anlamı cocuklarim var.Evett bu kafayla 5.5 yıl önce hayata baksaydim ne bu evlilik olurdu ne bu çocuklar.Ama bende bu ben olmazdim ki.Sizde elinizdekilerin kıymetini bilip bundan sonrası için planlar yapın hayatınıza

Sanırım çevredekiler ona öyle imalarda bulunuyorlardı bana da söylüyorlar ve ben de üzülüyorum sanıyordu. aslında halimden çok memnundum ama anneler istiyor kızları evlensin yuvasını kursun. Bence isteyen hazır olan evlensin. Evlenmek için evlenilmez zaten

Aynen oyle okadar soyledimki naptim ben diye. Agladmki. Abim demisto evlenip bi adamdan parami bekliceksn diye. Ama istedim evlenmek cocuk olsun vs . Bende okudum calistim azda olsa avrupada erasmus yaptm. Sonra baska bi ulkeye gittim ordan yasadgm ulkeye geldm .simdi evlilik yasi olmus 32 33 34 resmen. Kendimi o yuzfen üzülüyorum erken evlendm diye. Kariyerimi isimi saglama almadim diye

hangi ülkedesin bilmiyorum ama Avrupa’da iş bulma konusunda sosyal destekler oluyor bence bir araştır.
İnsanların ne dediğine kulak asma
Hergün ne konular açılıyor burada şu yaştayım evlenmedim mutlu değilim diye
Evlilik bekarlık değil mesele
Mutlu olmak

Ne güzel anne, benim annem de öyle sen boşver milleti mutsuz olcağın birşey yapma, acele acele evlenme kimseyle babanın lafıyla der
Ne g7zel aslinda ailem zorlamafi beni hatta pek istemediler uzak yer diye ben istedim. Ama simdi diyorum niye dinlemedom onlari. 27 yas nedir ki diyorum tam su yaslarimda evlenirdim. Simdi cocuk buyutuyoarum iste. Ikisi krese gidiyor biri benle oda seneye gidecek ins bende onzaman aticam kendimi biyerlere. Ehliyet aliyorum su an ax kaldi. Araba vat en azindan

Degilmi aslinda. Insan evli bekar mutlu olmaya calismal8. Benim kadefim de boule oldu. Avrupada dglm baska bi ulke ama burasida iyidir ehliyet aliyorum su an seneye diger coc8k krese gidecek ins o zaman ins bi is kismet olur

Dedigim gibi bundan sonrasina bakk.Daha genciz 32 33 yaşındayizz

Her durumum güzelliği başka
Bende bazen bebeğim olsa da koklasam diyorum bebeği göğsüme yatarıp uyutsam diyorum
Elimizde ne varsa onla mutlu olmaya çalışmalıyız belki de

siz de çalışan annelere bir özür borclusunuz bence sabahtan aksama calısıp yeri geldiginde iki iste calısıp cocugunun rızkını kazanmaya calısan anneler de var onlar anne degil mi . siz begenmiyorsanız cocugunuzu krese gondermezsiniz sahsen ben iki bakıcıyla buyutmeyi dusunuyorum. kadınlar ev hanımlıgı yapamadıgı icin degil ebeveynler hakkıyla anne baba olamadıgı icin cok kötü bir nesil yetismekte. cocugu bir tek anne buyutmuyor. ev hanımı olmak = ilgili anne olmak demek degil. o zaman cocugu olmayan ve calısmayan kadınlar ne oluyor sizin gozunuzde. haftanın her gunu gun gun dolasıp evde gün yapıp cocugunu ananeye bırakan kadınlar da ev hanımı mesela size göre annelik puanı kac oluyor o zaman. cok saglıksız bir zihniyete sahipsiniz yazık . kimsenin hayat sartlarını bilmeden boyle konusamazsınız. boyle cahilce konusursanız da insanların soylediklerine katlanmak zorunda kalırsınız

evet ya kimsenin ev hanımlarına da sözü yokki
Herkes evlatları için uğraşır, herkesin şartı koşulu başka, bu kadar önyargıyla çocuk büyütmek de istemezdim ben açıkcası, sabit fikirli insanların çocukları umarım kendilerini geliştirebilirler

Ne guzel bi annesiniz. Belki benim cevremde gorduklerim ailemin bazi soylemleri hatta kkda okuduklarim bogle etkiliyor beni. Kkdakiler asla 30 Dan once evlenmeyin. Kariyer yapmadan evlenmeyin diyor ben kkyi cok sonra kesfettim. Belkide evlemmezdim yolunu daha guzel cizerdim. Burdakileri okuyunca col erken evlendim diyorum erken anne olmusum 28 yas neki okudum aslinda 2 dilim var. Avrupa da erasmusta yaptim gezdimde biraz. Su an bicok kisinin hayali olan bi ulkedeyim. Oyle drsemdr buranin da cok negatif yani var o ayri. Cocuklarim buranin vatandasi bende 3 4 yil sonra olacagim ins. Ama ama ama memur arkaxazlarima bakiyorum cok ozeniyorum keske memur olsaydim diye. Evde cocuk bakmak ( basit değil asla cocuk guzel sey insan yetisiyor neticede) sanki basit gibi geliyor. Evlenerek anne olarak degerimi dusurxum gibi hissediyorum. Kariyer yapsagdm parami kazanmaya devam etseydm cok baska olurdu belkide. Gec evlenenlere imreniuorum. Guclu olduklarina imreniyorum. Kendi paralarini kazanmalarina imreniyorum. Kendi akilssizlgima uzuluyorum 33 yasindayim ins guzel bi Kariyer icin gec kalmamisimdir. Ins bundan sonra guzel bi is beni bekliyodur

Kesinlikle. Ever 3 4 yasa kadar anneyle kalabilit cocuk sonra kreşe gitsin. Ne olacakko. Ben evdym calismiyprum ikinci kizim 1.5 yasinda gitti seneye diger kizimi verecegom ins oda iki yaslaronda olacak. Hatta mayista yer olursa haftada 2 gum verecegim alissin ve kendime vakit ayirmak daha iyi hissetmek istiyorum. Su an ehliyetimi aliyotum biraz arabayla gezicrm. Ynimda cocuk olmadan. Daha mutlu hissedicem cocuklarq poztifi bi anne lazim kendimede pozitif bir Ben lazim . Birde bende evde oturmadim hic okudum gezdim 3 yil yurtdisinda calistim. Evlenp evde oturmak bana uymuyor ki evde durmak icon evlenmedim. Calisiyorxum zaten ama h em bebek hem baska sebeblerden su an calisamiuorum. Benim cociklqrda kreşe gidiyor Ben evde olmama ragmen ama onlar ocin iyi bisey. Orda ortamlaro var aktivite yapiolar ve cift dilli bi kres. Dil ogrenmek zorundalar. Oldygum ulkede 2 resmi dil var. Cocuklari gozlemliyorum mutlular orda. Ogretmenlerle surekli konusurum. Boyle iste ablacim. Belki bu yasimda evlenseydm gec cocik old icin pisman olurdum ne bileyim. Elimdekileron iyi yanini gormeye calisiyorum. Sizinde dusuncelerinizi merak ettm. Tavsiyeleriniz varsa dinlerim

Tsk ederim. Elimde dgl dusunceler surekli aklimda. Aslinda 2 dil biliyorum 3 yil calistim kendi alanimda. Erasmus yaptim gezdimde biraz. Evlenmek istedim o zamanlar bilmiyorum. Su ansa cok erken evlendim keske kariyerimi yapsadym demeye basladim. Arkadazlsdim memur kac yillik sigortalari var benim sadece 3 yillik odemem var. Oldygum ulke fena dgl cocuklar cift vatandas. Bende olacam ins 3 4 yil icinde. Burda memur olamam ama baska isler var aklimda seneye cvmi birakicm huzurevlerone okullara. Nerde olursa baslicam. Ins guzel is nasip olur banada. Cocuklar krese gitmesi iyi bisey dil ogewniullar ortamlari aekadaslari var orda

Ins iyiki oyle olmus derim. Iyiki cocuklarim olmus büyüduler derim. 28 yas erken geliyor anne olmak icin simdi dusununce

Bence evlilik için doğru yaş hiç bir yaş çünkü her yaş ayrı isteklerin oluyor her sene değişiyorsun hayat ,iş,kendinden beklediğim, hayallerin ,evlilik beklentim değişiyor ama evlilik belirli kuralları olan bir oluşum .

Bence de henüz daha gençsiniz, telaş etmeyin

Iste yurtdisidym burda ailemiz yok. Kres var neyseki krese gidiyolar. Ehliyetimi aliyorum. Mayista araba surucem ins.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…