Selam herkese , ara ara aklima takilan bir soru var ? Evlilik yasi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz hiç özür borçlu değilsiniz dimi şimdi ?

Doğurup kreşe atmak ne biçim bir tabir? Hayat şartları, özel durumlar, mecburiyetler vs vs bir sürü nedenden ötürü size tam da hak ettiğiniz gibi bir cevap verirdim ama seviyenize inmek istemem.

Siz de çalışan kadınları küçümsediğiniz için bir özür borçlusunuz fakat beklentimi o kadar yüksek tutmayacağım.

Konu sahibi, sizi bir üyeye benzettim. Normalde bir konu açar, soru sorar ve bir daha cevap vermezdi. Eğer düşündüğüm üye iseniz bunca zamandır gram yol alamamış olmanıza üzülürüm. Değilseniz kusura bakmayın, ortak çok noktanız olduğu için böyle düşündüm.

Bu arada ben 30da evlendim, 34te anne oldum. Daha erken evlenmek istemezdim ama sizin için geriye dönüp hayıflanmanın bir faydası yok, önünüze bakıp yolunuza devam edin derim.

Ben 19 da evlendim . İki oğlum var. Pişmanlığım erken evlenmek değil de. Keşke tahsilim olsaydı diye. Sen mesleğini eline almışsın. İstediğin zaman çalışabilirsin zaten. Hayata artı yönlerden bakmak lazım . Ne kadar genç anne olursan o kadar erken büyütmüş olursun. Birde ev hanimligi hiç kolay değil neden kendini küçümsuyorsun. Millet evine hem gunluk yardimci hem yemek için ayrı yardimci alıyor. Parası olan yani. Biz bunların hepsini tek başımıza hem de çocukla çekip çeviriyoruz. Asla basit yada kolay olamaz. Sadece sıkıcı ve yorucu. Ama en zor iş bence .

Alien istesen de o seviyeye inemezsin merak etme çünkü hanımefendi
Bence kıza pembe erkeğe mavi alınmalı kız, kız gibi erkekte erkek gibi giyinmeli. Pembe giyen bir erkek hiç etik değil şahsen
Ya etiğin anlamını bilmiyor ya da gerçekten renklere ahlak yüklüyor
Çalışmanın erkeğe lütuf olduğunu düşünüyor yani kişisel gelişim işte sosyalleşmek kendi ayakları üstünde durmak bir üst seviye yaşam ya da lüx falan hak getire işinin adı ne ev kadısını otur ye işte koca ne getirirse ye

33 yasinda olanlarda evde kaldim keske evlenseydim yada nezaman evlenicem diye uzuluyordur belki. Dusunceniz cok sacma 33 yas nedir ne guze cocuklar buyuyor gene ise girersiniz gezersiniz bende 23 te evlendim 28 yasindayim simdi ikinci geliyor bazen gec evlenseydim diyorum ama yasitlarimdan bekar olanlarda evlenmek icin cirpiniyor gec kaldik cocuk icin diyor yani bunun sonu yok hayatinizda mutlu olmaya calisin

Ben de 27 yaşında evlendim.
Şuan 30 olmak üzereyim.
Tek pişmanlığım çocuk için geç kalmamak.

Aslında eşimle daha erken de evlenmek isterdim ama kader diyelim.

Umarım uyku sersemi falan yazmışsınızdır da ciddi değilsinizdir. Bu nasıl bi zihniyet..
Benim annem memur 2 yaşımdan itibaren kısmen bakıcı bakmış kısmen kreşe gitmişim.. Şuan 24 yaşındayım ve şu yazdığınızı görünce annem iyi ki bizim için işini bırakmamış dedim. Onun gibi ayakları sağlam yere basan bi kadın olmam için beni her konuda destekliyor. O zaman bende sizin zihniyetinize uygun şöyle bir antitezde bulunayım :) Belkide toplumsal ahlak, ev hanımı annelerin çocuklarının peşinde her işlerine koşarak tembel şımarık bi nesil oluşmasına sebep oluyduğu için bozuluyordur. Hoş oldu mu?

27 yaş çocukmuşum denilecek bir yaş mı? Abartmayın isterseniz.

Arkadaşlarınızın da başka sıkıntıları vardır dışarıdan gözükmeyen.
Onlarla kendinizi kıyaslamanin size hiçbiri faydası yok.

Şimdiden sonra ne yabalirsiniz ona odaklanın.

Son düzenleme:

özgecanın katillerinin annesinin bankada müdür olduğunu hiç sanmıyorum :)
ya da herhangi bir katilin/tecavüzcünün
maalesef söylediğinizin hiçbir geçerliliği yok.

evlendiğinizde çocuk değilmişsiniz bir kere
sizin sıkıntınız evlilik ve çocuk değil kariyer açısından plansızlığınız.
Yurtdışında ücretsiz izin ve ücretli izin hakları daha da fazla
en olmadı bir işe girip çalışabilirdiniz.
hala da yapabilirsiniz daha yaşınız genç

Hayır tabiki öyle demek istemedim çalışan annelere lafım yok ama çocukların anneye en ihtiyaç duydukları zamanda annelerin onları bırakıp çalışmalarını ben şahsen doğru bulmuyorum hem anne hem çocuk için çok yıpratıcı oluyor bu durum. Herşey maddiyat değil maneviyat önce gelir

Benim de şimdiki aklım olsa 30 dan önce evlenmezdim. 24 te evlendim, hemen memur oldum, yüksek yaptım, boş durmutorym, sertifikalar alıyorum, farklı bir üniversite okuyorum ama evlilik saçma bişey bence .

Siz farklısınız da özür bekliyorsunuz.
Ev hanımlığı ne yerilecek ne övülecek bir durum.
Ev hanımlığı bir meslek değildir. Kutsal hiç değil. Annelikte öyle...
Yeni neslin kötü yanlarını da kadının sırtına yüklediniz ya diyecek söz bulamıyorum. Kadınların siz ve sizin gibi düşünenlerden başka düşmana ihtiyacı yok diyorum ve çekiliyorum.
Güzel kafa...

Konuya yorumum; geç evlilik bana göre idealdir.
Olmuşla ölmüşe çare yok. İleriye bakmalısınız.

Çocukların anneye her yaşta ihtiyacı vardır. Durumu elverişli olmayan insan napsın mecbur çalışmak zorunda. Sanırım siz pek sıkıntı yasamadiniz maddi anlamda o yüzden bu kadar rahat konuşuyosunuz. Yoksa kimse meraklı değildir eminim ki küçük bebeğini bırakıp çalışmaya.

çalışan kadınlar anne değildir öyle mi

çocuğu hatta nasılsa evdeyim iki üç tane çocuğu yaparım

akşama kadar açarım bir de arka plan tv programı cinayetler modalar temizlikler yemekler gelinler kaynanalar seç beğen al

sabah önlerine kırarım birer yumurta

öğlen pişiririm bir çorba

ay çok titizim, temizim der yalandan bir ev süpürürüm

elimde telefon gıybet time yaparım

çocuklar oynarken az yüksek çıkınca sesleri bıktımmm sizden az susun diye bağırırım

akşama kadar çocuğuma/çocuklarıma mükemmel (!) bakmış örnek anne olmuş olurum

Elbette sıkıntılı zamanlar geçirdim ama elhamdülillah yetinmeyi bildim eşimin maaşı bize yetti çok şükür olanla mutlu olabilmeyi bilmeli insan maaşımız 4.000 şuan ama önceden daha azdı tabi ben bu parayla hem borç ödeyip hem 2çocuk yetiştiriyorum Rabbim bereket versin biz böyle gayet iyiyiz

evlilik kale gibi giren çıkmak, çıkan girmek istiyor.
evlenmemiş olsaydınız keşke evlenseydim çocuğum olsaydı diyecektiniz.
kendinize zevk alacağınız uğraşlar bulmaya çalışın.

Ne kadarda suizan dolu bir yorumm

Bizde şükrediyoruz Çok şükür:) yazdıklarımdan çıkardığınız tek şey yetinmek mi? Belli ki anlaşamıcaz daha fazla bişey yazmaya gerek duymuyorum. Size 4000 lira maaşınız ve 2 çocuğunuzla mutluluklar. Ama unutmayın bu ülkede asgari ücretle ev gecindirip ailesine yetmeye çalışan insanlar var yani karılarının çalışmasına ihtiyacı olan insanlar!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…