Selam herkese , ara ara aklima takilan bir soru var ? Evlilik yasi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İdeal evlenme yaşı herkesin kendini hazır hissettiği yaştır (Tabi 18i doldurduktan sonra )
Demek ki siz kendinizi 27sinde hazır hissettiniz ve öyle oldu.
Bence mühim olan ideal yaşı bulmak değil ideal evliliği yapmak. Eşlerin birbirini desteklediği bir evlilik yaşamak. Seneye başlarsınız çalışmaya ya da ne zaman uygun görüyorsanız, ya da hiç çalışmayabilirsiniz bu sizin yaşam koşullarınıza ve arzunuza kalmış bir durum. Doğrusu çok param olsa zevk için çalışsam daha çok gezsem tozsam diyorum ama olmuyor, ya da çocuklarım olsa boy boy onlara baksam, hobi olarak çalışsam asıl işim işsizlik olsa :) Bazen idealist oluyoruz bazen tam tersi, hayatı akışa bırakmak ama yine de çok salmamak bi yerden tutmak gerekli.

Ne kadarda suizan dolu bir yorumm

yoo siz baktığınız yerden bir şeyler görüp yorum yaptınız ben de kendi baktığım yerden gördüklerimi toplayıp yorum yaptım

yazdıklarım da çevremden gördüklerim hatta burada açılan konulara dair şahsınıza dair değil, siz belki bunların hiçbirini yapmazsınız ama sizin genellemeniz gibi ben de genelleme yaptım

bir çok konu var akşama kadar evdeyim ama çocuklara tahammül edemeyip bağırıyorum, telefon bağımlısıyım, tv izliyorum vs vs

çok bunaldım hep başımda, iki kardeş sürekli didişiyor vs vs konularını hiç okumuyorsunuz galiba

Bayagi kompleks yapmissiniz. Calisin gecer.

İşte anne var anne var ben de sizin anneliğinizi eleşireceğim özür falan da dilemeyeceğim sizden de asla siz dilemedikçe siz buna çocuk yetiştirmek mi diyorsunuz? Bir de 4.000 maaşla 3. Çocuk düşünüyorsunuz üstüne o kadar cahil bir kadınsınız ki doktorların kız erkek formülü verdiğine bunun tutacağına inanıyorsunuz artı erkek çocuğa pembe giydirmenin ahlaka uygun olmadığını düşünüyorsunuz zır cahilin tekisiniz siz de keşke çocuğunuzu (sizin tabirinizle) kreşe atıp az kendinizi geliştirseydiniz çocuk yetiştirmek dediğin karnını doyurmakla sevgiyle biten bir şey değil keşke hayatta her şey sevgiyle çözülse ama değil ileride bir gün çocuğum olursa çalışıp çocuğuma bakarım ki hiçbir akranından geri kalmasın istediği hiçbir şeyde gözü kalmasın siz 4.000 maaşla bu çocukları her sene ( hadi her sene olmadı 2-3 sende bir ) tatile götürebiliyor musunuz ? Kurslara etkinliklere gönderebiliyor musunuz?( yüzme, enstrüman, dans , basketbol , satranç gibi ) bu çocukların gelişimine ne katkınız var bu çocuklar eğitim hakkından layığıyla faydalanıyor mu ? Kültürel gezilere katılabiliyor mu ? Yeni bir bilgisayar telefon istediğinde alınıyor mu ? Daha çok şey sayarım da anlamazsınız sakın sevgi demeyin bunların parası sevgiyle ödenmiyor siz sanki çok durumunuz var gibi üstüne bir de aşkla kız çocuk için hamile kalmak istiyorsunuz gerçekten sizin için yaşamak karnım doysun yarına uyanayım bu olabilir ama hiçbir çocuk böyle bir hayata sırf sizin zevkinize mahkum olmak zorunda değil bu imkanları evladına sağlamak isteyip buna gücü yetmeyen annelerden özür diliyorum lafım size değil lafım bu kadın gibi zırlak cahillere enflasyon tavan alım gücü sürekli düşüyor ama olsun nolcak karnınız doysun yeter yaşamak bu zaten çalışan anneler çocuğunu kreşe fırlatıyor dimi ?

Sizin maaşınız ne kadar?
Yukarilarda meslek oldugunu söylemistiniz ev hanimliginin.

Kesinlikle katılıyorum 26 yaşında evlendim keşke geç evlenseydim diyorum ha ben işimi bırakmadım çocuk oldu yine de bırakmadım iyiki bırakmamışım şu an boşanma aşamasındayız yıllarım heba oldu boş yere...

Siz de şu an çocuğunu kreşe gönderen annelere hakaret ettiğinizin farkında mısınız? Kimsenin anneliğini sorgulamak, bu konuda hüküm vermek haddiniz değil. Aynı özrü siz de borçlusunuz. Ayrıca bir insanın geçimini sağlamak için yaptığı iştir meslek, dolayısıyla annelik meslek değildir

Çalıştığımız konumlarda çalışma opsiyonunu önlerine versek kafalarını kıra kıra takla ata ata koşacak kişiler burda ev hanımları daha iyi evlat yetiştiriyor diye ahkam kesiyor

Belki o arkadaşlarınız da sizin yerinizde olmak istiyordur. Kimse dışardan gözüktüğü kadar mutlu değil ki. Elinizdekinin kıymetini bilin. Allah korusun bir imtihana uğrarsiniz canınız yanar.

O zaman bende çevremden gözlemlediğim kadarıyla genelleme yaparak söylüyorum ki çalışan annelerin çocuklarında hiç uyuşturucu kullanan milletin karı kızına sarkıntı olan ayyaş berdüş görmedim ama ev hanımı olanların çoğunun çocuğu bu saydıklarımın hepsini yapıyor (nasılmış şimdi böyle yazınca)

Ya bi gidin ya ben çalışıyorum diğer bütün arkadaşlarım ev hanımı benden önce onlar çocuklarını kreşe verdiler neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ev hanımıymış neymiş akşama kadar müge anlı esra erol izleyen tayfa gelmiş burda çalışan kadınlara laf atıyor.

Espri degil ki, meslek dediniz diye sordum.

Ne oldu gercekler acitti mi?
Ya benim eşimdende maaş almam lazım hem çalışıyom hem ev hanımlığı yapıyom zira evimi melekler temizlemiyo yemeğimi aşçılar yapmıyo bi ev hanımının yaptığını bende yapaıyorum hemde daha iyisini yapıyom akşam kocama diyim bari maaş bağlasın bana

4binle, ayni zamanda icinden borç ödenen 4binle 2 cocukla "gayet iyi" olamaz. Ne kadar da guzelleseniz buna inanamam ben. Anca karinlari bir şekilde doyar.

2021deyiz para lazim bu cocuklarin egitimi, gelişimi için ömür boyu evde sizinle oturmayacaklar. Bu nasil bir dusunce.

Simdi ceyceyi cagirasim geldi suraya. Bir mutfak masrafi cikartsin bize.
Ben 4 kişinin saglikli karin doyurabildigine dahi inanamam o parayla disardan ekstra yardim aliniyor olmali.

Googledan bakın rakamlara yoksulluk sinirinin altinda aclik sinirina yakin yaşiyorsunuz gayet iyi diyorsunuz.

Esiniz yapmiyor mu evde bisey

Vallahi evlenmekten korkuyorum artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…