- 10 Ağustos 2020
- 241
- 63
- 23
- 37
- Konu Sahibi mercandedee
-
Espri degil ki, meslek dediniz diye sordum.
Ne oldu gercekler acitti mi?
Siz o süper zeka aklınızı hiç yormayın benim çocuklarım eğitimlerindende sosyal aktivitelerdende geri kalmıyor gayet mutlu ve sosyal çocuklar. 3.yüde isterim 4.cüyüde isterim maddiyat olarak hiç gocunmam Rabbim rıskımızı veriyor çocuklarıma istediklerini yedirip giydire biliyorum çok şükür aklınızı ve zamanınızı benim çocuklarıma harcayacağınıza Afrika'daki çocuklara harcayın onlar için üzülünİşte anne var anne var ben de sizin anneliğinizi eleşireceğim özür falan da dilemeyeceğim sizden de asla siz dilemedikçe siz buna çocuk yetiştirmek mi diyorsunuz? Bir de 4.000 maaşla 3. Çocuk düşünüyorsunuz üstüne o kadar cahil bir kadınsınız ki doktorların kız erkek formülü verdiğine bunun tutacağına inanıyorsunuz artı erkek çocuğa pembe giydirmenin ahlaka uygun olmadığını düşünüyorsunuz zır cahilin tekisiniz siz de keşke çocuğunuzu (sizin tabirinizle) kreşe atıp az kendinizi geliştirseydiniz çocuk yetiştirmek dediğin karnını doyurmakla sevgiyle biten bir şey değil keşke hayatta her şey sevgiyle çözülse ama değil ileride bir gün çocuğum olursa çalışıp çocuğuma bakarım ki hiçbir akranından geri kalmasın istediği hiçbir şeyde gözü kalmasın siz 4.000 maaşla bu çocukları her sene ( hadi her sene olmadı 2-3 sende bir ) tatile götürebiliyor musunuz ? Kurslara etkinliklere gönderebiliyor musunuz?( yüzme, enstrüman, dans , basketbol , satranç gibi ) bu çocukların gelişimine ne katkınız var bu çocuklar eğitim hakkından layığıyla faydalanıyor mu ? Kültürel gezilere katılabiliyor mu ? Yeni bir bilgisayar telefon istediğinde alınıyor mu ? Daha çok şey sayarım da anlamazsınız sakın sevgi demeyin bunların parası sevgiyle ödenmiyor siz sanki çok durumunuz var gibi üstüne bir de aşkla kız çocuk için hamile kalmak istiyorsunuz gerçekten sizin için yaşamak karnım doysun yarına uyanayım bu olabilir ama hiçbir çocuk böyle bir hayata sırf sizin zevkinize mahkum olmak zorunda değil bu imkanları evladına sağlamak isteyip buna gücü yetmeyen annelerden özür diliyorum lafım size değil lafım bu kadın gibi zırlak cahillere enflasyon tavan alım gücü sürekli düşüyor ama olsun nolcak karnınız doysun yeter yaşamak bu zaten çalışan anneler çocuğunu kreşe fırlatıyor dimi ?
Yok ya ne yapacak ayda yılda bir evi süpürürse şükrediyorum...Esiniz yapmiyor mu evde bisey
Vallahi evlenmekten korkuyorum artik
Siz inanmak istemesenizde evde aldık arabada aldık ve mutfağada yetiyo kıyafetlerinede yetiyo hiçkimsedende yardım almıyoruz çok şükür elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bunu başarmak zor değil canım biraz kafa yorsanız 4binle geçinmeyi sizlerde başara bilirsiniz4binle, ayni zamanda icinden borç ödenen 4binle 2 cocukla "gayet iyi" olamaz. Ne kadar da guzelleseniz buna inanamam ben. Anca karinlari bir şekilde doyar.
2021deyiz para lazim bu cocuklarin egitimi, gelişimi için ömür boyu evde sizinle oturmayacaklar. Bu nasil bir dusunce.
Simdi ceyceyi cagirasim geldi suraya.Bir mutfak masrafi cikartsin bize.
Ben 4 kişinin saglikli karin doyurabildigina dahi inanamam o parayla disardan ekstra yardim aliniyor olmali.
Googledan bakın rakamlara yoksulluk sinirinin altinda aclik sinirina yakin yaşiyorsunuz.
Matematik bilimi saskin su an.Siz inanmak istemesenizde evde aldık arabada aldık ve mutfağada yetiyo kıyafetlerinede yetiyo hiçkimsedende yardım almıyoruz çok şükür elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bunu başarmak zor değil canım biraz kafa yorsanız 4binle geçinmeyi sizlerde başara bilirsiniz
Siz inanmak istemesenizde evde aldık arabada aldık ve mutfağada yetiyo kıyafetlerinede yetiyo hiçkimsedende yardım almıyoruz çok şükür elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bunu başarmak zor değil canım biraz kafa yorsanız 4binle geçinmeyi sizlerde başara bilirsiniz
Siz inanmak istemesenizde evde aldık arabada aldık ve mutfağada yetiyo kıyafetlerinede yetiyo hiçkimsedende yardım almıyoruz çok şükür elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bunu başarmak zor değil canım biraz kafa yorsanız 4binle geçinmeyi sizlerde başara bilirsiniz
Yine kendini bilmez hadsiz bir üye ike karşı karşıyayız. Ev hanımlığı kutsal değildir hanımefendiciğim. Hanımefendi dediğime bakmayın yoksa bu kelimeyi haketmiyorsunuz. Annelik kutsaldır. Çalışan annede ev hanımı annede kutsaldır. Çalışan kadınlar çocuklarını kreşe atmıyor. Kreş ne demek onu öğreninEv hanımlığı basit birşey değil asla çocuklara annelik yapmak onların herşeyiyle birebir ilgilenmek sevgiyle ilgiyle büyütüp topluma ahlaklı bir şahsiyet yetiştirmek her yiğidin harcı değil annelik ev hanımlığı en ama en kutsal meslektir doğurup çocukları kreşe atmakla anne olunmuyor kusura bakmayın o çocukların paraya bakıcı ya değil anneye ihtiyacı var. O küçümsediğiniz mesleği şuan herkes hakkıyla yapamadığı için çok kötü bir nesil yetişmekte malesef. Bu küçümseyişinizle bütün ev hanımlarına hakaret etmiş olup bir özür borçlusunuz
Tatlıııımmm zorlamaaa zorda değilim işte neden zorunuza gidiyo anlamıyorumSiz yaşamanın ne olduğunu bilmediğiniz için hayatta kalmayı yaşamak sanmışsınız.
4 kisilik aile icin açlık sınırından haberiniz var mı?
Bakın, maaşınızla karşılaştırın ☺
Deseniz ki zordayım, anlarım enflasyon derim fiyatlar allah yardimciniz olsun derim. Ama siz sefaleti güzelliyorsunuz, bakın bu cok fena bir durum.
Rızık dediğin 4.000 tl ve borçlar bunları bunla mı yapıyorsunuz kesin yapıyorsunuzdur tabi gocunmazsınız oturduğunuz yerden yediğiniz için ne gocunacaksınız alın teriyle mi kazanıyorsunuz bari yediğiniz de bir para olsa içim yanmaz gören der ki sanki milyarlar giriyor eve sen bana akıl vereceğine o olmayan zekanı milletin işine gücüne çoluğuna çocuğuna laf söylemek için kullanmaya değil kendini geliştirmeye harca kadın dediğimiz varlık üreme ve ev işi dışında şeylere de yarıyor bilgin olsunSiz o süper zeka aklınızı hiç yormayın benim çocuklarım eğitimlerindende sosyal aktivitelerdende geri kalmıyor gayet mutlu ve sosyal çocuklar. 3.yüde isterim 4.cüyüde isterim maddiyat olarak hiç gocunmam Rabbim rıskımızı veriyor çocuklarıma istediklerini yedirip giydire biliyorum çok şükür aklınızı ve zamanınızı benim çocuklarıma harcayacağınıza Afrika'daki çocuklara harcayın onlar için üzülün
Tatlıııımmm zorlamaaa zorda değilim işte neden zorunuza gidiyo anlamıyorum
Siz şimdi çocuklarınız küçük olduğundan rahat değilsiniz doğal olarak, o yüzden böyle düşünüyorsunuz. Onlar büyüdükçe, size muhtaç olmaktan çıktıkça keşke daha erken evlenip erken doğursaydım da şimdi büyümüş olsalardı diyeceksinizBen 27 yasinda evlendm. Aslinda istedim cocuklarm olsun vs vs. Yasimin gittgni dusundum. Su an 33 oldum ve cocuklarim oldu . Ama bazi arkadaslarim hala bekar ve tabi insan dunki aklini begenmiyor. Keske diyorum bu yaslarda evlenseymisim. Kariyer yapip daha cok gwzseydim
Cocuk daha gec yapsaydim diye düşünüyorum. Hatta annelik garip geliyor bazen . Degisik dusunceler geliyor ve cok mutsuz oluyorum. Uzun suredir evdym cocuklardan dolayi ama ins seneye calisacagim. Gec kaldigimi düşünüyorum is icin arkadazlarim yillardir sigortali calisti bense sadece 2 yil. Yillarimib bosa gectigini düşünüyorum ve bu dusunceler cok uyuyor beni. Sizlerden tavsiye istiyorum rahatlamak icin , 27 de evlendim diyorum . 33 te de evlenseydm bu yillar gececekti nazil olsa diyorum rahatlamakiicin. Ev hanimligi basit geliyor ve ise yaramaz hissediyorum(( zira üniversite okudum ogretmenim. Yurtdisindym. Keske diyorum turkiyede kalip memur olsaydim yillarim bosa gecmis gibi. 27 yas okadar erken geliyoki simdi dusununce evlilik icin. Cocukmusum daha
Yaşım 40, 21 yaşında ilk, 26 yaşımdayken 2. çocuğumu kucağıma aldım. Ben iki çocuk arasında da çalıştım ama 2. çocuktan sonra 5-6 sene evde oturdum. Tek gelirim eşimin verdiği harçlıklardı bu süre zarfında. Bende çok zorlandım eşime "ben kimseden para isteyemem sen harçlıklarımı ben söylemeden bırak" derdim. Şimdi ne kadar yanlış düşündüğümü fark ediyorum. Ailemiz ve çocuklarımız için gelirimden, sosyalliğimden ödün verdim sonuçta, benim verdiğim emek çalışmaktan daha büyüktü.Evet o zaman baska sebeblerde vardi evlendim. 27 yas su an cok kucuk geliyor. Hele 33 lerinde evleneni gorunce ne guzel diyorum ne akillilar. Ben cocuk bakiyorum evde. Calisp para kazanmk istiyorum ama cok gec kaldim sigorta m cok az odendi. Bunun icin bile cok üzülüyorum
Ya kimseyi küçümsemek falan değil niyetim. Lütfen öyle algılanmasın.Siz yaşamanın ne olduğunu bilmediğiniz için hayatta kalmayı yaşamak sanmışsınız.
4 kisilik aile icin açlık sınırından haberiniz var mı?
Bakın, maaşınızla karşılaştırın ☺
Deseniz ki zordayım, anlarım enflasyon derim fiyatlar allah yardimciniz olsun derim. Ama siz sefaleti güzelliyorsunuz, bakın bu cok fena bir durum.
6-7 yıllık evlilik, 4 çocuk, epeyce yolu var konu sahibinin. Bu kadar sıkışmış hissetmesi normal su durumda.Siz şimdi çocuklarınız küçük olduğundan rahat değilsiniz doğal olarak, o yüzden böyle düşünüyorsunuz. Onlar büyüdükçe, size muhtaç olmaktan çıktıkça keşke daha erken evlenip erken doğursaydım da şimdi büyümüş olsalardı diyeceksinizilerleyen yaşlarda peşlerinde koşmak daha zor.
Dört çocuk mu6-7 yıllık evlilik, 4 çocuk, epeyce yolu var konu sahibinin. Bu kadar sıkışmış hissetmesi normal su durumda.
Elbette sıkıntılı zamanlar geçirdim ama elhamdülillah yetinmeyi bildim eşimin maaşı bize yetti çok şükür olanla mutlu olabilmeyi bilmeli insan maaşımız 4.000 şuan ama önceden daha azdı tabi ben bu parayla hem borç ödeyip hem 2çocuk yetiştiriyorum Rabbim bereket versin biz böyle gayet iyiyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?