• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selam herkese , ara ara aklima takilan bir soru var ? Evlilik yasi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızım olursa eğitim alması için elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsiniz bayan çok bilmişler yorumlarınızı okuyup okuyup sadece gülüyorum sizlerin daha cehaletten haberi yok... Ne yazıkki üniversite okumakla cehalet giderilmiyor okumuşun cahilinden Rabbime sığınırım.
Okumuşun cahilinden mi korktun bacım senin durum daha vahim onlardan o ne olacak :rolleyes: Kafa yapın tam bir cehalet devrinden kalma ama okumuş insanlara cahil diyor:olamaz: Boşa arkadaşa yazmayalım değerli arkadaşlarım zira böyle insanlara laf anlatamazsın gidin taşa duvara anlatın daha hayırlı olur:deli:

Benimki de demişti bunu baba hasta mısın iyi misin diye arıyorum
Sanane kızım gidip sevgili bulsana diyordu 😂
Annem de bana sakın yaşım geçti diye düşünme ben varım beraber takılırız. Sen bana asla yük değilsin evlenmek istemiyorsan evlenme demişti.

Annem de bana sakın yaşım geçti diye düşünme ben varım beraber takılırız. Sen bana asla yük değilsin evlenmek istemiyorsan evlenme demişti.
Ne güzel anne, benim annem de öyle sen boşver milleti mutsuz olcağın birşey yapma, acele acele evlenme kimseyle babanın lafıyla der ❤️

Ne güzel anne, benim annem de öyle sen boşver milleti mutsuz olcağın birşey yapma, acele acele evlenme kimseyle babanın lafıyla der ❤️
Bu sözün arkasından peki ne oldu biliyor musun? ben biriyle tanıştım 3.5 ayda sözlendin 13. ayda evlendim. 5.5 yıldır evliyim :rolleyes:

Ben 30 da evlendim (okullar bitti uzmanlık iş hepsi ok) anne oldum ve ilerleyen yıllarda işi bıraktım kendi isteğimle. Bir arkadasım da basarılı bir Dr olmuş. Nette farkettim özelden mesaj attım (üniversiteden sonra hiç haberleşmemiştim) bulunduğu sehirde asırı seviliyor ayrıca güzelleşmiş bekar yasıyor hayvanı var maddiyat zaten iyidir. Ben de artık ev hanımıyım dedim😂 ben de alanımda uzmanım ve de elinin tersiyle itilecek bir brans değil aslında. Arkadasım dedi ki. Herseyi var ama tek bir cocugun olsaydı. Ne yazık ki geciktim sen en doğrusunu yapmışsın.
Sonucta hayatımızın her asanasına müdahale edemiyoruz. Bazı seyler kısmet ama 27 de evlenmesenix çalışsanız arzu ettiğinizde iyi bir evlilik yapacagınızın garantisi varmı? Cocuk olacagının garantisi var mı? Düzenli bir hayat cocuklar ve de refah düzeyi izin yine böyle olacagı hayatınız olacak mıydı?
Bence var olanlara odaklanın. Bulunduğunuz yerde yapacak işler vardır onlara yoğunlasın.
O arkadaslarınızın size özenmediğini veya özenmeyecegini nereden biliyorsunuz
Evet bilmiyorum. Ama gecmisi asiri dusunuyorum. Evlendgm zamanlati bekarligimi. Nasik özgür oldugumu. Mezuniyettn sonra 3 yil calistim bebek oldu biraktim 4 yildir evdym ulke degistirdim. Diyorumya sanki tam 32 33 hatta 34 de eevlenseydm kariyerimi isimi oturtmis olacaktim. Daha mutlu olacaktim gibi hissedihorum ve asiri mutsuz oluyorum. Su anki durumum 3 cocuk ikisi krese gidiyor digeride seneye gidecek ins bende yazin cv mi birakicm teklifi alirsam baslarim biyerde . 2 dilim var . Ama iste evlenerek kendimi degersizlestirxim gibi hissediyorum anne olarak ta oyle. Burdada okuyoruzya kadinlar 30 Dan sonra evlenmeli kariyerini herysni yaptiktan sonra diye. Kafam okadar karissikki

Yük gorduklerini sanmiyorum, şaka yapiyordur aileleri.
Ben de evlenmesem evlen yüksün diyen olmazdi ama annemle evlilik konulariyla alakali sohbet ederken dedi ki "Evlenmemiş olsaydin ölmeden önce senin guvenilir, iyi, biriyle evlilik yapip mutlu oldugunu görmek isterdim yoksa hep aklimda olurdu."
Kimin ne olacagi elbet belli olmaz, sırayla değil bu işler tabi.

Ben 30 da evlendim (okullar bitti uzmanlık iş hepsi ok) anne oldum ve ilerleyen yıllarda işi bıraktım kendi isteğimle. Bir arkadasım da basarılı bir Dr olmuş. Nette farkettim özelden mesaj attım (üniversiteden sonra hiç haberleşmemiştim) bulunduğu sehirde asırı seviliyor ayrıca güzelleşmiş bekar yasıyor hayvanı var maddiyat zaten iyidir. Ben de artık ev hanımıyım dedim😂 ben de alanımda uzmanım ve de elinin tersiyle itilecek bir brans değil aslında. Arkadasım dedi ki. Herseyi var ama tek bir cocugun olsaydı. Ne yazık ki geciktim sen en doğrusunu yapmışsın.
Sonucta hayatımızın her asanasına müdahale edemiyoruz. Bazı seyler kısmet ama 27 de evlenmesenix çalışsanız arzu ettiğinizde iyi bir evlilik yapacagınızın garantisi varmı? Cocuk olacagının garantisi var mı? Düzenli bir hayat cocuklar ve de refah düzeyi izin yine böyle olacagı hayatınız olacak mıydı?
Bence var olanlara odaklanın. Bulunduğunuz yerde yapacak işler vardır onlara yoğunlasın.
O arkadaslarınızın size özenmediğini veya özenmeyecegini nereden biliyorsunuz
Bende ablama özenirdim her zaman...

bu seye benzemis,

bilmem nereli bilim adamlarina gore 33 yasinda evlenenler daha mutlular.

tamam bu belki bir istatiski veridir,
ama napacaz,
31 yasinda aldigimiz evlilik teklifini, supr uber koca adayimizi geri mi cevirecegiz,
veya 33 yasinda buldugumuz ilk adamla evlenecek miyiz.

siz hayatinizi yasarsiniz, karsiniza sizi mutlu eden ideliniz olan bir erkek gelince de resitseniz ve sartlar musaitse evlenirsiniz,

bilim adamlari da istedigi istatistiki veriyi toplar.

ama cocuklar konusu da bilincsiz oldu,
yani bir secim yapmissiniz orada bariz.
Simdi cok uzerine dusunup uzulmeyin, zira farkli bir secim yapsaydiniz da bence mutsuz olacaktiniz. Cunku kendi verdiginiz kararlarin arkasinda durmuyorsunuz.

Ev hanimligi soyle boyle diyorsunuz, sizi eve zorla mi bagladilar, calisamazsin mi dediler.
Hayir bu da seciminizdi degil mi.

O yuzden baska secim yapsaydim farkli olurdu diye cok dusunmeyin derim. Elinizdeki hayat ile istediginiz hayata sahip olmak icin neler yapabilirsiniz ona odaklanin.

27 yas evlenmek için erken değil
Şartlar elveriyorsa en doğru zaman ne geç ne erken
30 dam sonrada arkadaşlarım hep evlendi çocuğu da oldu ben TEK’im diyecektiniz.
Ailenizle de gezersiniz
Evli olmak gezmeye daha yeni yerler keşfetmeye engel değil ki
10 sene sonra arkadaş gibi olacak çocuklarınız yanınızda.
Ev hanımlığı dünyanın en zor mesleği ayrıca Yaparsın yaparsın iş hiç bitmez.
Yurtdışında güzel bir iş bulup çalışın bence de en tez zamanda

23 te evlendim 26 da kızımı kucağıma aldım.kesnlkle erken olduğunu düşünmüyorum. 30 dan sonra evlilik için bişey diyemem ama gördüğüm annelik için gerçekten zorlanıyor kadınlar. Kariyerim var ayrıca geziyorum da bunlar asla evlenmek ve çocuk sahibi olmakla alakalı şeyler değil. Siz bunalmışsınız sanıyorum. Kariyerinize odaklamamanızın sebebi belki yurt dışı belki aizin boşlamanız. Gezememeniz eğer maddi imkanınız varsa sadece bahaneler gayet 1 yaşında çocukla krış karış italyayı gezmişlim var. Siz şuan bunalmışsınız sadece ama çocuklar büyüyecek hep böyle kalmayacak. Hazır yurt dışındasınız da çok daha kolay gezi yapmak. Bence korkmayın bir yerden başlayın

Çoooooook doğriiiiii

Hâlâ geç kalmış değilsiniz , çok sevdiğim bir abla imkânsızlıklardan okulu bırakmıştı, ünide tanıştık kadın 40 küsür yaşında atanıp öğretmen oldu , bence hemen harekete geçin ve çabalayın
Ben yurtdisindayim. Burda atama diye bide varmi bilmiyorum. Turkiyedeki arkadasladom atandi kac yildir calisiyor. Ben özelde 3 yil calistim sadece. Atamablck bi bolum okumagomada üzülüyorum.iste seneye kucuk cocugumu krese vericem ins ve cv birakicam biyerlere.

27 yas evlenmek için erken değil
Şartlar elveriyorsa en doğru zaman ne geç ne erken
30 dam sonrada arkadaşlarım hep evlendi çocuğu da oldu ben TEK’im diyecektiniz.
Ailenizle de gezersiniz
Evli olmak gezmeye daha yeni yerler keşfetmeye engel değil ki
10 sene sonra arkadaş gibi olacak çocuklarınız yanınızda.
Ev hanımlığı dünyanın en zor mesleği ayrıca Yaparsın yaparsın iş hiç bitmez.
Yurtdışında güzel bir iş bulup çalışın bence de en tez zamanda
Ins oyledir. Bazilari yazmis 30 dym iyiki eblenmedim evlilik zor diye. Bu yorumlari okyyunca dusuncelerim iyice yoruyor beni cunku zaten oylr dusunveler icindym benzerini okuyincada iyice kotu oluyorum. Aslinda istedim evlemmek ama sonradan keske dedim. Isimi iyice saglama alsaydm guzel bi kariyerim olsaydi daha col gezseydim cocuk gec olsaydi 34 35 lerde . Uzulup duruyorum bazen agliyorum. Burda da is cebresini imkanlarini tam bilmiyorum ama deneyecegim ins. Bi tangdm huzurevinde calisiyor oyle yerlere de basvurucam okullarada. Nerden ne cikarsa . Iyi calisirsam belki baska is teklifleri alirim.

Başarı asla tesadüf değildir diye bir söz var. Hepimizin kulak dolgunluğu var ama aslında derinliğini düşünmüyor çoğu.
Mesleğine, kariyerine, ünvanına hayranlıkla baktığım kadınların özgeçmişini okuyunca yetiştiği aile ve maddi durumunun iyi bir düzeyde olduğunu görüyorum genelde. Misal anne baba eğitimci yada bilinçli insanlar oluyor, çocuklarının hedeflerine yol gösterici oluyor bu yüzden.

Ben evde oturduğum dönemde oğlumu bile isteye kreşe gönderdim. Evet okuyan araştıran bilinçli bir anneyim, çocuklarımla ilgilenirdim ama çocuk gelişimi okuyan biri değilim sonuçta. Algılarının açılması, bilişsel gelişimi, motor kasları, hayat disiplini vs vs gibi konular için eğitime, yaşıtlarına ihtiyacı vardı çünkü. Bunu çocuğumu kreşe atmak olarak yargılayanın tüm bunlardan haberi yoktur, bilgisizlik tek kelimeyle.
Her konuda fikri olduğunu sanmak, deneyimlemediği bir şeyi rahat eleştirebilmek cahil cesaretidir. Konuştukça cehaletini ortaya döktüğünden zerre haberi yoktur.
Ben birini 4 digerinu 1.5 yasinda verdim. 3. Yudr seneye ins verip onume bakicam. Kres eve col yakin ve gittigimde cocuklati kontrol ediyorum. Mutlularmi nasillar diye. Cocugu krese atmadom. Orda da ortamlari oldu
Burda ailemiz yok cevremiz kisitli. Evde dursalar ben sufekli aktivote yapamam zaten o ruh halinde değilim.

evet ama burda üye bunu bu şekilde belirtmiyor ki, neredeyse çatlayın patlayın paramız var ohhh diyor, yani keşke herkesin çocuğu en güzel şartlarda olsa ben cocuklar icin üzülüyorum, doğarken anne babalarını seçemiyor kimse. Yoklukta büyüsem aileme kızardım neden 4 çocuk yaptınız bu yokluğa diye mesela.
Burda güzelleme var, kendisi dışındaki herkesi yeriyor çalışanı yeriyor, para kazananı yeriyor ağzını açanı kıskançlıkla suçluyor e haliyle tepki alması normal
Ben her gün kızıyorum aileme neden neden diye

Iki dil biliyorum . Ama kendimi gec kalmis hissediyorum. Ne sigorta var ne is. Cocuk bakiyorum. Kimisi cocuga hasret kimisi is ister. Sanki bekar kalip calisip oyle yasamak daha guzel olurdu:KK43: . 27 yasibda insanlar keyfine bakiyor artik evlilik I 30 lardan sonra dusunuyolar.
Bence sen evde biraz fazla kalmışsın . Çocukları bırakacağın bir yerler varsa bırakıp biraz kafa dağıt. Biz iki çocukla bile istediğimiz her yere gittik . Ha her şeyi yiyemedik o ayrı . Ben çocuklardan sonra çoğunlukla kendim yaptığımı yediriyorum biraz bu zorluyor .
Ben de 35 yaşındayım mesela 3. Ye gözüm kesmiyor şu anda . Bunlar hep koronadan dolayı . Geçsin inşallah siz de gezer tozar , istediğinizi yaparsınız . Hem çocuklarla gezmek daha keyifli . Her şey heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor onları .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X