• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selam herkese , ara ara aklima takilan bir soru var ? Evlilik yasi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben 27 yasinda evlendm. Aslinda istedim cocuklarm olsun vs vs. Yasimin gittgni dusundum. Su an 33 oldum ve cocuklarim oldu . Ama bazi arkadaslarim hala bekar ve tabi insan dunki aklini begenmiyor. Keske diyorum bu yaslarda evlenseymisim. Kariyer yapip daha cok gwzseydim
Cocuk daha gec yapsaydim diye düşünüyorum. Hatta annelik garip geliyor bazen . Degisik dusunceler geliyor ve cok mutsuz oluyorum. Uzun suredir evdym cocuklardan dolayi ama ins seneye calisacagim. Gec kaldigimi düşünüyorum is icin arkadazlarim yillardir sigortali calisti bense sadece 2 yil. Yillarimib bosa gectigini düşünüyorum ve bu dusunceler cok uyuyor beni. Sizlerden tavsiye istiyorum rahatlamak icin , 27 de evlendim diyorum . 33 te de evlenseydm bu yillar gececekti nazil olsa diyorum rahatlamakiicin. Ev hanimligi basit geliyor ve ise yaramaz hissediyorum:KK43:(( zira üniversite okudum ogretmenim. Yurtdisindym. Keske diyorum turkiyede kalip memur olsaydim:KK43: yillarim bosa gecmis gibi. 27 yas okadar erken geliyoki simdi dusununce evlilik icin. Cocukmusum daha
Okulumu bitirdim çalışmaya başladım ohh süper maaşım var sorumlulugum yok dedim.Keyfimce yedim içtim gezdim harcadım kalanini biriktirdim derken sizin gibi 27 yaşımda evlendim.Sehir degistirdim işimden oldum issiz kaldim.Ustune hamile kaldim o yaz tatillere gittim eşimle.Herkes şimdi rahatsin uyutmayacak,oturmayacaklar dedi.Zaten ikiz hamileydim resmen psikolojim bozuk şekilde doğum yaptım.Cocuklardan sonra iş falan hayal oldu.Bu arada yillarim gecti gitti.Bir bölüm daha bitirdim bu arada.Bir ara cocuklari kvye bıraktım ders verdim yarim dönem tabii bakamadi kv tekrar eve döndüm.Birde oglum oldu güya korunuyorduk😅Ara sıra uzaklara dalip ne yaptım ben dedim.Isimde yukselebilirdim daha cok hayatı yasayabilirdim.Istedigim saglik bölümünü okuyabilirdim.Ne yaptım ben???Sonra bekar arkadaslarimla konuştum komik ama onlarda keşke evlenip cocuk yapip sakin bir hayat yaşasaydım hayallerinde 😁Herkes elindekinin kıymetini bilmeyip bir keske diyor galiba.
Simdi şükür çocuklar büyüdü kres yaşına geldiler.Onlari kreşe verip kursumu bitirip kaldığım yerden devam edecegim.Ardima dönüp baktığım da iyi kötü eşim vee hayatımın anlamı cocuklarim var.Evett bu kafayla 5.5 yıl önce hayata baksaydim ne bu evlilik olurdu ne bu çocuklar.Ama bende bu ben olmazdim ki.Sizde elinizdekilerin kıymetini bilip bundan sonrası için planlar yapın hayatınıza

Yük gorduklerini sanmiyorum, şaka yapiyordur aileleri.
Ben de evlenmesem evlen yüksün diyen olmazdi ama annemle evlilik konulariyla alakali sohbet ederken dedi ki "Evlenmemiş olsaydin ölmeden önce senin guvenilir, iyi, biriyle evlilik yapip mutlu oldugunu görmek isterdim yoksa hep aklimda olurdu."
Kimin ne olacagi elbet belli olmaz, sırayla değil bu işler tabi.
Sanırım çevredekiler ona öyle imalarda bulunuyorlardı bana da söylüyorlar ve ben de üzülüyorum sanıyordu. aslında halimden çok memnundum ama anneler istiyor kızları evlensin yuvasını kursun. Bence isteyen hazır olan evlensin. Evlenmek için evlenilmez zaten

Okulumu bitirdim çalışmaya başladım ohh süper maaşım var sorumlulugum yok dedim.Keyfimce yedim içtim gezdim harcadım kalanini biriktirdim derken sizin gibi 27 yaşımda evlendim.Sehir degistirdim işimden oldum issiz kaldim.Ustune hamile kaldim o yaz tatillere gittim eşimle.Herkes şimdi rahatsin uyutmayacak,oturmayacaklar dedi.Zaten ikiz hamileydim resmen psikolojim bozuk şekilde doğum yaptım.Cocuklardan sonra iş falan hayal oldu.Bu arada yillarim gecti gitti.Bir bölüm daha bitirdim bu arada.Bir ara cocuklari kvye bıraktım ders verdim yarim dönem tabii bakamadi kv tekrar eve döndüm.Birde oglum oldu güya korunuyorduk😅Ara sıra uzaklara dalip ne yaptım ben dedim.Isimde yukselebilirdim daha cok hayatı yasayabilirdim.Istedigim saglik bölümünü okuyabilirdim.Ne yaptım ben???Sonra bekar arkadaslarimla konuştum komik ama onlarda keşke evlenip cocuk yapip sakin bir hayat yaşasaydım hayallerinde 😁Herkes elindekinin kıymetini bilmeyip bir keske diyor galiba.
Simdi şükür çocuklar büyüdü kres yaşına geldiler.Onlari kreşe verip kursumu bitirip kaldığım yerden devam edecegim.Ardima dönüp baktığım da iyi kötü eşim vee hayatımın anlamı cocuklarim var.Evett bu kafayla 5.5 yıl önce hayata baksaydim ne bu evlilik olurdu ne bu çocuklar.Ama bende bu ben olmazdim ki.Sizde elinizdekilerin kıymetini bilip bundan sonrası için planlar yapın hayatınıza
Aynen oyle okadar soyledimki naptim ben diye. Agladmki. Abim demisto evlenip bi adamdan parami bekliceksn diye. Ama istedim evlenmek cocuk olsun vs . Bende okudum calistim azda olsa avrupada erasmus yaptm. Sonra baska bi ulkeye gittim ordan yasadgm ulkeye geldm .simdi evlilik yasi olmus 32 33 34 resmen. Kendimi o yuzfen üzülüyorum erken evlendm diye. Kariyerimi isimi saglama almadim diye:(

Ins oyledir. Bazilari yazmis 30 dym iyiki eblenmedim evlilik zor diye. Bu yorumlari okyyunca dusuncelerim iyice yoruyor beni cunku zaten oylr dusunveler icindym benzerini okuyincada iyice kotu oluyorum. Aslinda istedim evlemmek ama sonradan keske dedim. Isimi iyice saglama alsaydm guzel bi kariyerim olsaydi daha col gezseydim cocuk gec olsaydi 34 35 lerde . Uzulup duruyorum bazen agliyorum. Burda da is cebresini imkanlarini tam bilmiyorum ama deneyecegim ins. Bi tangdm huzurevinde calisiyor oyle yerlere de basvurucam okullarada. Nerden ne cikarsa . Iyi calisirsam belki baska is teklifleri alirim.
hangi ülkedesin bilmiyorum ama Avrupa’da iş bulma konusunda sosyal destekler oluyor bence bir araştır.
İnsanların ne dediğine kulak asma
Hergün ne konular açılıyor burada şu yaştayım evlenmedim mutlu değilim diye
Evlilik bekarlık değil mesele
Mutlu olmak

Ne güzel anne, benim annem de öyle sen boşver milleti mutsuz olcağın birşey yapma, acele acele evlenme kimseyle babanın lafıyla der ❤️
Ne g7zel aslinda ailem zorlamafi beni hatta pek istemediler uzak yer diye ben istedim. Ama simdi diyorum niye dinlemedom onlari. 27 yas nedir ki diyorum tam su yaslarimda evlenirdim. Simdi cocuk buyutuyoarum iste. Ikisi krese gidiyor biri benle oda seneye gidecek ins bende onzaman aticam kendimi biyerlere. Ehliyet aliyorum su an ax kaldi. Araba vat en azindan

hangi ülkedesin bilmiyorum ama Avrupa’da iş bulma konusunda sosyal destekler oluyor bence bir araştır.
İnsanların ne dediğine kulak asma
Hergün ne konular açılıyor burada şu yaştayım evlenmedim mutlu değilim diye
Evlilik bekarlık değil mesele
Mutlu olmak
Degilmi aslinda. Insan evli bekar mutlu olmaya calismal8. Benim kadefim de boule oldu. Avrupada dglm baska bi ulke ama burasida iyidir ehliyet aliyorum su an seneye diger coc8k krese gidecek ins o zaman ins bi is kismet olur

Aynen oyle okadar soyledimki naptim ben diye. Agladmki. Abim demisto evlenip bi adamdan parami bekliceksn diye. Ama istedim evlenmek cocuk olsun vs . Bende okudum calistim azda olsa avrupada erasmus yaptm. Sonra baska bi ulkeye gittim ordan yasadgm ulkeye geldm .simdi evlilik yasi olmus 32 33 34 resmen. Kendimi o yuzfen üzülüyorum erken evlendm diye. Kariyerimi isimi saglama almadim diye:KK43:
Dedigim gibi bundan sonrasina bakk.Daha genciz 32 33 yaşındayizz:rapci:

Ne g7zel aslinda ailem zorlamafi beni hatta pek istemediler uzak yer diye ben istedim. Ama simdi diyorum niye dinlemedom onlari. 27 yas nedir ki diyorum tam su yaslarimda evlenirdim. Simdi cocuk buyutuyoarum iste. Ikisi krese gidiyor biri benle oda seneye gidecek ins bende onzaman aticam kendimi biyerlere. Ehliyet aliyorum su an ax kaldi. Araba vat en azindan
Her durumum güzelliği başka
Bende bazen bebeğim olsa da koklasam diyorum bebeği göğsüme yatarıp uyutsam diyorum
Elimizde ne varsa onla mutlu olmaya çalışmalıyız belki de

Ev hanımlığı basit birşey değil asla çocuklara annelik yapmak onların herşeyiyle birebir ilgilenmek sevgiyle ilgiyle büyütüp topluma ahlaklı bir şahsiyet yetiştirmek her yiğidin harcı değil annelik ev hanımlığı en ama en kutsal meslektir doğurup çocukları kreşe atmakla anne olunmuyor kusura bakmayın o çocukların paraya bakıcı ya değil anneye ihtiyacı var. O küçümsediğiniz mesleği şuan herkes hakkıyla yapamadığı için çok kötü bir nesil yetişmekte malesef. Bu küçümseyişinizle bütün ev hanımlarına hakaret etmiş olup bir özür borçlusunuz
siz de çalışan annelere bir özür borclusunuz bence sabahtan aksama calısıp yeri geldiginde iki iste calısıp cocugunun rızkını kazanmaya calısan anneler de var onlar anne degil mi . siz begenmiyorsanız cocugunuzu krese gondermezsiniz sahsen ben iki bakıcıyla buyutmeyi dusunuyorum. kadınlar ev hanımlıgı yapamadıgı icin degil ebeveynler hakkıyla anne baba olamadıgı icin cok kötü bir nesil yetismekte. cocugu bir tek anne buyutmuyor. ev hanımı olmak = ilgili anne olmak demek degil. o zaman cocugu olmayan ve calısmayan kadınlar ne oluyor sizin gozunuzde. haftanın her gunu gun gun dolasıp evde gün yapıp cocugunu ananeye bırakan kadınlar da ev hanımı mesela size göre annelik puanı kac oluyor o zaman. cok saglıksız bir zihniyete sahipsiniz yazık . kimsenin hayat sartlarını bilmeden boyle konusamazsınız. boyle cahilce konusursanız da insanların soylediklerine katlanmak zorunda kalırsınız

siz de çalışan annelere bir özür borclusunuz bence sabahtan aksama calısıp yeri geldiginde iki iste calısıp cocugunun rızkını kazanmaya calısan anneler de var onlar anne degil mi . siz begenmiyorsanız cocugunuzu krese gondermezsiniz sahsen ben iki bakıcıyla buyutmeyi dusunuyorum. kadınlar ev hanımlıgı yapamadıgı icin degil ebeveynler hakkıyla anne baba olamadıgı icin cok kötü bir nesil yetismekte. cocugu bir tek anne buyutmuyor. ev hanımı olmak = ilgili anne olmak demek degil. o zaman cocugu olmayan ve calısmayan kadınlar ne oluyor sizin gozunuzde. haftanın her gunu gun gun dolasıp evde gün yapıp cocugunu ananeye bırakan kadınlar da ev hanımı mesela size göre annelik puanı kac oluyor o zaman. cok saglıksız bir zihniyete sahipsiniz yazık . kimsenin hayat sartlarını bilmeden boyle konusamazsınız. boyle cahilce konusursanız da insanların soylediklerine katlanmak zorunda kalırsınız
evet ya kimsenin ev hanımlarına da sözü yokki
Herkes evlatları için uğraşır, herkesin şartı koşulu başka, bu kadar önyargıyla çocuk büyütmek de istemezdim ben açıkcası, sabit fikirli insanların çocukları umarım kendilerini geliştirebilirler

Başarı asla tesadüf değildir diye bir söz var. Hepimizin kulak dolgunluğu var ama aslında derinliğini düşünmüyor çoğu.
Mesleğine, kariyerine, ünvanına hayranlıkla baktığım kadınların özgeçmişini okuyunca yetiştiği aile ve maddi durumunun iyi bir düzeyde olduğunu görüyorum genelde. Misal anne baba eğitimci yada bilinçli insanlar oluyor, çocuklarının hedeflerine yol gösterici oluyor bu yüzden.

Ben evde oturduğum dönemde oğlumu bile isteye kreşe gönderdim. Evet okuyan araştıran bilinçli bir anneyim, çocuklarımla ilgilenirdim ama çocuk gelişimi okuyan biri değilim sonuçta. Algılarının açılması, bilişsel gelişimi, motor kasları, hayat disiplini vs vs gibi konular için eğitime, yaşıtlarına ihtiyacı vardı çünkü. Bunu çocuğumu kreşe atmak olarak yargılayanın tüm bunlardan haberi yoktur, bilgisizlik tek kelimeyle.
Her konuda fikri olduğunu sanmak, deneyimlemediği bir şeyi rahat eleştirebilmek cahil cesaretidir. Konuştukça cehaletini ortaya döktüğünden zerre haberi yoktur.
Ne guzel bi annesiniz. Belki benim cevremde gorduklerim ailemin bazi soylemleri hatta kkda okuduklarim bogle etkiliyor beni. Kkdakiler asla 30 Dan once evlenmeyin. Kariyer yapmadan evlenmeyin diyor ben kkyi cok sonra kesfettim. Belkide evlemmezdim yolunu daha guzel cizerdim. Burdakileri okuyunca col erken evlendim diyorum erken anne olmusum 28 yas neki:( okudum aslinda 2 dilim var. Avrupa da erasmusta yaptim gezdimde biraz. Su an bicok kisinin hayali olan bi ulkedeyim. Oyle drsemdr buranin da cok negatif yani var o ayri. Cocuklarim buranin vatandasi bende 3 4 yil sonra olacagim ins. Ama ama ama memur arkaxazlarima bakiyorum cok ozeniyorum keske memur olsaydim diye. Evde cocuk bakmak ( basit değil asla cocuk guzel sey insan yetisiyor neticede) sanki basit gibi geliyor. Evlenerek anne olarak degerimi dusurxum gibi hissediyorum. Kariyer yapsagdm parami kazanmaya devam etseydm cok baska olurdu belkide. Gec evlenenlere imreniuorum. Guclu olduklarina imreniyorum. Kendi paralarini kazanmalarina imreniyorum. Kendi akilssizlgima uzuluyorum:( 33 yasindayim ins guzel bi Kariyer icin gec kalmamisimdir. Ins bundan sonra guzel bi is beni bekliyodur:(

@damdan a yazdığım yukarıda ki mesajda belirttim yazdıklarımın nedenini.
Çalışan bir kadınım yetiştirdiğim çocukların evde oturan anneden eksi bir yönü olduğunu düşünmüyorum. Hatta çoğundan daha bilinçli bir anne olduğumu ve hedefleri olan algıları yüksek çocuklar yetiştirdiğimi düşünüyorum.
Sunay Akın'ın "dere olup aksam elinde ki kap kadar su alabilirsin" diye çok güzel bir lafı var.
Önünde ki çitin ardına hiç geçmemiş birine, çitin arkasında ki yaşamı ispatlayamazsın. Çünkü sadece çitin gerisi hakkında fikri var.
Kesinlikle. Ever 3 4 yasa kadar anneyle kalabilit cocuk sonra kreşe gitsin. Ne olacakko. Ben evdym calismiyprum ikinci kizim 1.5 yasinda gitti seneye diger kizimi verecegom ins oda iki yaslaronda olacak. Hatta mayista yer olursa haftada 2 gum verecegim alissin ve kendime vakit ayirmak daha iyi hissetmek istiyorum. Su an ehliyetimi aliyotum biraz arabayla gezicrm. Ynimda cocuk olmadan. Daha mutlu hissedicem cocuklarq poztifi bi anne lazim kendimede pozitif bir Ben lazim . Birde bende evde oturmadim hic okudum gezdim 3 yil yurtdisinda calistim. Evlenp evde oturmak bana uymuyor ki evde durmak icon evlenmedim. Calisiyorxum zaten ama h em bebek hem baska sebeblerden su an calisamiuorum. Benim cociklqrda kreşe gidiyor Ben evde olmama ragmen ama onlar ocin iyi bisey. Orda ortamlaro var aktivite yapiolar ve cift dilli bi kres. Dil ogrenmek zorundalar. Oldygum ulkede 2 resmi dil var. Cocuklari gozlemliyorum mutlular orda. Ogretmenlerle surekli konusurum. Boyle iste ablacim. Belki bu yasimda evlenseydm gec cocik old icin pisman olurdum ne bileyim. Elimdekileron iyi yanini gormeye calisiyorum. Sizinde dusuncelerinizi merak ettm. Tavsiyeleriniz varsa dinlerim

Lutfen yanlis anlamayin ama biraz dramlastiriyorsunuz durumu. Insanlar 33 yasinda sifirdan kariyer insa ediyor, yeniden universiteye basliyor vs vs. Siz bu yillari bombos gecirmemissiniz ki, yurtdisina tasinmissiniz en kotu olasilikla dil ogrenmissinizdir. Kendinizi sevin ve bu kadar baskalariyla kiyaslamaktan vazgecin. Kiyas mutsuzluk getirir.
Tsk ederim. Elimde dgl dusunceler surekli aklimda. Aslinda 2 dil biliyorum 3 yil calistim kendi alanimda. Erasmus yaptim gezdimde biraz. Evlenmek istedim o zamanlar bilmiyorum. Su ansa cok erken evlendim keske kariyerimi yapsadym demeye basladim. Arkadazlsdim memur kac yillik sigortalari var benim sadece 3 yillik odemem var. Oldygum ulke fena dgl cocuklar cift vatandas. Bende olacam ins 3 4 yil icinde. Burda memur olamam ama baska isler var aklimda seneye cvmi birakicm huzurevlerone okullara. Nerde olursa baslicam. Ins guzel is nasip olur banada. Cocuklar krese gitmesi iyi bisey dil ogewniullar ortamlari aekadaslari var orda

Şöyle düşünün çoğumuz zaten 5-10 sene sonra şimdiki aklımızı beğenmeyip keşke şöyle yapsaymışız ne diyeceğiz ve siz 10 sene sonra yine şimdiki yaşınıza üzülebilirsiniz hiçbir şey için geç değil inanın 28 oluyorum Haziran’da ikinci üni için hazırlanıyorum bazen diyorum ki ya geç mi oldu sonra durup zaten geç oldu diye diye 28 i gördüm daha ne bekliyorum diyorum sizde böyle düşünün geç oldu diye diye bu zamana geldik sigortalı daha uzun çalışsaydınız yurt dışında işe yarar mıydı mutlu olur muydunuz bilmem ama orada sıfırdan başlayın her şeye hayata yeni bir ülke yeni bir deneyim bundan 10 sene sonra keşke 33ümde diyeceğiniz ne varsa yapın
Ins iyiki oyle olmus derim. Iyiki cocuklarim olmus büyüduler derim. 28 yas erken geliyor anne olmak icin simdi dusununce

Bence evlilik için doğru yaş hiç bir yaş çünkü her yaş ayrı isteklerin oluyor her sene değişiyorsun hayat ,iş,kendinden beklediğim, hayallerin ,evlilik beklentim değişiyor ama evlilik belirli kuralları olan bir oluşum .

Ben yurtdisindayim. Burda atama diye bide varmi bilmiyorum. Turkiyedeki arkadasladom atandi kac yildir calisiyor. Ben özelde 3 yil calistim sadece. Atamablck bi bolum okumagomada üzülüyorum.iste seneye kucuk cocugumu krese vericem ins ve cv birakicam biyerlere.
Bence de henüz daha gençsiniz, telaş etmeyin

Bence sen evde biraz fazla kalmışsın . Çocukları bırakacağın bir yerler varsa bırakıp biraz kafa dağıt. Biz iki çocukla bile istediğimiz her yere gittik . Ha her şeyi yiyemedik o ayrı . Ben çocuklardan sonra çoğunlukla kendim yaptığımı yediriyorum biraz bu zorluyor .
Ben de 35 yaşındayım mesela 3. Ye gözüm kesmiyor şu anda . Bunlar hep koronadan dolayı . Geçsin inşallah siz de gezer tozar , istediğinizi yaparsınız . Hem çocuklarla gezmek daha keyifli . Her şey heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor onları .
Iste yurtdisidym burda ailemiz yok. Kres var neyseki krese gidiyolar. Ehliyetimi aliyorum. Mayista araba surucem ins.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X