Selamlar kızlar , kadın demek ne demek oluyor ?

kalk kendin al suyunu dersen oda öyle der bende eşimn herşeyine koşuyorum çayı btince benden bekliyo özellikle kendisi kalkıp doldurmaz. ama su isterken fln cnm bi iylik isteyebilemiym die rica eder bnde sewe sewe yaparm.
benm abim babam yada akrabalrm böyle deil yani kendi işlerini kendileri görür. hatta bi akrabama gidince sofradan kalktk bulaşığı adam yıkadı sen yoruldun dedi karısına ben şok . yani adamına göre değişiyor. bizmkilerde anca beyaz atletleriyle bzden su istesin

Egitim fakultesi mezunuyum ama suan calismiyorum evdeyim.evimin temizligi icin kadinda aliorum ama kendimde bos duran bi insan degilim . Hastaliktan ayaga kalkamayacak kadar bile olsam o bi wc ye falan girdiginde kacar hemen icecegini meyvasini bile soyar koyarim tabagina kizsr hasta halinde yapma die ama ben boleyim yani. Esin o senin. Ne kadar yorgun olsanda kalksan olmezsin ya. Cok zor degil su icecek meyva getirmek esine hizmet etmek insani mutlu eder die dusunuorum

K
erkek az birşey ev işine dokunsa dırdır eder bunaltır Ada'm olmayı becersin eşine sahip çıkıp maddiyata gözü olmasın ev işine karıştırmıycam.ama beni hizmetli gibi gören erkek kapı dışına gitsin derim ben

bu tanımlara göre ben kadın değilim ev işleriyle gram alakam yok. takılıp gidiyoruz işte. eşe göre farkediyor sanırım ya. kocam bana : hey garılık görevlerini yap su getir ayağımı yıka. modunda olsa aynı evde kalamazdım

Konu sahibinin kocasinin boyle bir erkek olduğunu düşünmüyorum.2 yılın verdiği bıkkınlık var sanki.evde düzen yok yemek yok doğru durust temizlikçide tutuyor.bence bayan alışmamış ev isi yapmaya zor geliyor veya tembel.
Belkide ben hiçbişey yapmak zorunda değilim diye düşünüyor.

Benim esimde su vs ister benden. Basta ben yadirgiyordum ama onun aliskanligi oyle, art niyetli degil. O yuzden fark etmiyorum bile cogu zaman. Ama oyle kadin demek de sacini supurge eden demek degil, hele ki artik su devirde! Ev hanimi da olsan calissan da her seyi dort dortluk yapacaksin, yapmak zorundasin diye bir sey yok...

Benim.unuttuğum birşey derken. Ben zaten şu an çalışmayan bir kadın ve geçmişte çalışan bir kadın olarak ikisi arasındaki farktan bahsediyorum ki ev hanımı olmak gerçekten kolay çalışan kadın olmaktan. Bugün evi silip supurup yarın akşam yemeğine kadar yatabilirim. Ama eşim işi az yada çok olsun farketmez o işe gider. Aldığı maaşı bilirim. O paraya göre bana kaç para alınabileceğini bilirim. Oda su getirip getiremeycek kadar yorgun olup olmayacağımı bilir. Ama benden su isterse bunuda sen getirsene ben niye getiriyorum gibi saçma kavga nedenlerine çevirmem. Hali ile sudan sebeplerle kavga çıkmaz. Ben eşime su getirmeyi sadece hizmet saymıyorum. Susamış istemiş adam. Okadar da lüksü olsun yani

Şimdi o an işi falan yoksa kalkıp kendisi almalı.İşi varsa,bir şeyle meşgulse ben alıp getirirdim ,ama kendi keyif yapıyorken bana"getirmek zorundaymışım" gibi hissettirseydi ben de bozulurdum.
Bir şey söylemek istiyorum genel olarak konuyla alakalı.Arkadaşlar yemek yapmak,temizlik yapmak,bunları yapmayı bilmek sizden bir şey eksiltmez.
İnsan önce kendisi için yemek ,temizlik vs. yapmayı bilmeli bana göre.
Bu erkek için de kadın için de geçerli.Hani "ben yemek bile yapmam" demek bana biraz tuhaf geliyor nedense

Bizi robot gibi görüyorlar bizim hiç duygularımız yok hiç kalbimiz kırılmaz hep onlar haklı her konuda

Es demek ne demek sen ilk once bunu arastir canm . Esin senin ailenden sana daha yakin olan biri senin herseyini bilen sana ondan baska kimssnin yakin olmadigi biri . bir bardak su veya yemek vermek bu kadar zor olmamali sen esini sevmiyorsun sevseydin her istedigini yerine seve seve getirirdin belkide esinin konusma tarzi hosuna gitmiyordur bi su verirmisin demek var bide ver demek var benim esimde ver diyenlerden ama ben onun ses tonundan bana kizdigini veya beni cok sevdigini anlayabiliyorum hersey gonlunce olsn canm benm

Sizin eşiniz, "ben çalışıyorum ya da sen kadınsın , bana su getirmek zorundasın " diye bir zihniyete sahip olsa yine böyle ılımlı mi konusurdunuz ?

Bende iki dönemi çok iyi bılıyorum ve ise gidebilmek için can atıyordum . Hiç akşama kadar yattığımı hatırlamıyorum. Silip supurmekle ev işi bitmiyor ayrıca. Her gün yine yeniden bir sürü işi oluyor insanın. Ve kıymeti yok. Çok nankör.
Herşey bir kenara akşama kadar bir çocuk gönlü avutmak çok fazla zor.

Ayrıca herkesin yaptığı işi kıymetli görürsek ne ke kendimizi dev aynasında görmüş oluruz ne de vefasızlık kalır bu dünyada.

Herneyse işte mesele bu değil ama nedense bu konuda yine çalışan çalışmayan tartışması olmuş.

Çalış çalışma yorgun ol ya da olma bi zahmet eşinden su vs yardım istiyorsan insan gibi söyle.. Bu kadar zor olmamalı.. zorla getirtti ne demek neyi ispat etmeye çalışıyor pess

Mesele karı ve kocanın bırıbırne kıymet vermesi ve anlamadı . Bır kadın ne ister Bır erkek ne ister . Bunu benımde eşiminde anlaması lazım ama ataerkil toplum oldugu ıcı. Kadın herseyı yapmalı kocası ıcın vs oyle yetısıyor erkek ama ben inşAllah oyle yetıstırmıcem azcık anlayış azcık gönül yapmak ta zor olamamlı

Aynen Ya aynen neden zorundayım ben . Kadın olan benmişim benım istedıgım gibi erkek yokmuş nefret ettım ya . Benım başka dertlerım varken bu duyduklarım yemın ederim gunah olmasa intıhar edecem
Bende şu "kadın olan sensin, kadın yapmalı, yapacak" zihniyetini hakikaten anlamıyorum, bu yazılı olmayan kadın ev temizler, yemek yapar, bulaşık yıkar, çocuk bakar, erkek para kazanır kurallarını kim koymuş merak ediyorum, erkeklerde yemek yapabilir, zaten bu da gayet ispatlı en meşhur aşçılar erkek, çalışıp hem eşine hem çocuklarına bakan kadın yok mu? Bir dünya var.

Hem çalışıp hem ev kadınlığı yapanların kaç tanesinin eşi yardım ediyor? Birçoğunun ki yardım etmiyor, sebep bu kadın yapar dayatması çünkü. Şimdi burada bir dolu kadın bulurum topiklerini okuyarak, hafta arası sabahın körü işe gidip akşama kadar yorulan akşam bir koşu eve gelip geceyarısına kadar yemek bulaşık, eşe çay meyve servisi yapıp, haftasonları yemeğini, ütüsünü, çamaşırını yetiştirmek için çabalayan.

Eeee o zaman neden kadınlar bu erkeklerin dayatması olan zorunlulukları haklı buluyor?

Eşler birbirinin gönlünü hoş tutmalı, değer verdiğini göstermeli, su verir misin hayatım diyen verilen suya teşekkür eden bir eşle su getir, kadın olan sensin suyu da sen vereceksin diyen bir eş arasında dağlar kadar fark vardır.
Siz yemek yapamıyor olabilirsiniz, temizliğe de kadın geliyordur olabilir ama eşinizin "başkası olsa seni boşardı" lafı hiç hoş değil, kapının önüne koymak lafını eşiniz mi söyledi? Eşya mı kadınlar? Yemek yapıp evi temiz tutunca dursun bu denecek, yapamayınca dur kapıya koyayım şunu denecek nesneler miyiz biz?

O vakit aşk sevgi neresinde kalıyor bu evliliğin? Belli ki çocuğunuz küçük ve anladığım kadarıyla evlilik hayatını düzene koyamadan, alışamadan da çocuğunuz olmuş, bocalamanız normal. Eşiniz işe gidiyor yoruluyor tamam ama sizde bütün gün çocuk peşinde yoruluyorsunuz, siz ona ne kadar anlayış gösteriyorsanız o da size o kadar anlayış göstermeli.

Size tavsiyem kırgınlıklarınızı trip yaparak küserek değil ya da bende seni boşardım gibi sözler sarf ederek değil gayet sakin ve naif bir şekilde konuşarak dile getirin, çocukla ilgilenirken yorulduğunuzu, düzene oturtmaya çalıştığınız işlerde bocaladığınızı zamanla herşeyin rayına oturacağını ama o arada onunda size destek olmasını ve anlayışlı davranmasını istediğinizi anlatın.

Kadin Çalışsada çalismasada eşinin isteklerini yerine getirmelidir erkek çalıssada çalismasada eşinin isteklerini yerine getirmelidir.

Mevzu çalışmak değil yani bu durumda tamamen davranış...

Her iki taraf için de aynı şey geçerli... ben calisip sana bakıyorum sende yapmak Zorundasın.. İste Boyle bir dünya yok!

Benim eşim bana karşı yeterince merhametli ve fedakar ise ben ona karşı 10 katını yaparım...
Yaptiklarimi da gerekirse görev bilirim ve asla koymaz...

Ama Degmeyecek bi herif için de cabalamam... Bu sefer Yaptığım herseyi nefretle istemeyerek yaparım...

Hala idrak edemeyenler var şunu...

"Çalismiyorsan kölesin" bitti!!! Bir Kadin olarak Bunu savunuyorlar resmen... Ben en çok buna şaşırıyorum...

Eşim bana öyle birşey demez. Çünkü o benden su isterse ben kendime ben kölemiyim ya diye gaz vermem. Ayrıca sabahtan akşama hergün ne temizliği yapıyorsunuz allah aşkına. Mesela bugün eşim evde şimdi ütü yapıp yarın temizlik yapıcam. Ertesi gün ver elini gezme tozma. Market alışverişinden geldik eşim 5 gündür yoğun tempo çalışıyor muhtemelen şimdi benden meyve ister.

Başta kalk lan bana su getir diyen birine tabiki bozulur insan. Ama su isteyen insana neden su götürmeyi aşağılanma sayayım. Evet çalışan çalışmayan bayan diye ayırmak gerek. Çünkü çalışan kadın da erkek kadar yorulur. Ve eve gelince kadın ve erkeğin aynı şekilde ev işlerinde de ortak çalışması gerekir. O su istediği zaman yine ben niye getiriyorum sen al demem. Bugün çok yoruldum lütfen sen alırmısın derim. Ya en olmadı salona bir sürahi su koyun herkes ordan alsın suyunu :)

o cok bilmis kocana de ki, bosayacaksan bosa. Git daha iyisini al bakalim senin kahrini kac gun cekio, sonra benim kapima geldiginde aglayip zirlama de. Esin bence baya bi ezik durumda senin ozguvenini tasiyamior. Erkeklerin yuzde 99 u boyle

Kadınlar kendini gaza getirmese bence herşey yoluna girer. Misal beni normalde tanıyan kimse eşimin ayağını yıkayacağımı düşünmez. Bu konuya toplumun baktığından farklı bakıyorum. O adam benim saçımı okşayan göğsüne basan adam. Başımdaki kırbaçlı görevli değilki bu yüzden kendimi kötü hissedeyim.

mesela adam geliyor belliki pert olmuş. Ayaklarım ağrıyor demesi ile kaparım leğeni gelirim. Hergün olan bir rutin değil tabiki. Ayda yılda bir. Bazen de onun istemişliği vardır. Ama soyle ki kendisinin de sonrasında bunu yapmışlığı vardır bana. Ayak yıkamaktan kastım sıcak su ve sabun ile masaj yapmak. Konusu geçip iyyy diyenler olunca. Eşim ne var cikom da benim ayağımı yıkıyor bazen der. Hanım ayyy sen ayanımı yıkoyysooon diyor. Sonra eşim ee nevar bunda yeri geliyor bende onun ayağını yıkıyorum der. Bu sefer hn eşime bak milletin kocası karısının ayağını yıkıyor diyor. Böyle bir durum geçti daha önce başımızdan. Ben yapınca kadına yazık adam benim ayağımı yıkayınca vay be ne erkekler var. Gerçi en son 2 yıkama teşebbüsünde suyu holun ortasına dönünce ayağımı yıkamadan men ettim kendisini.

Ya dedim ya hemen öyle köle miyim falan triplerine girmemek gerek. El işinin en kolayı bile zor ya. Bir bardak su. Temizliğe yardımcı gelecek diğer ev işleri oturmayacak hala. Adam bir su isteyince yaaaa ben köle miyim dersen kul ağzı bu sayarda sayar sana. Ben adamın yerinde olsam aynı şeyi yaparım. Kadın erkek olayı da değil aslında. Biri iç işlerinden biri dışişlerinden sorumlu olacak. Cinsiyet farketmez bu durumda.

Bide çalışan kadınla kıyas yapmak şart diyorum hala. Çünkü ev hanımı olan kadınların 7/24 evde yaptıkları isleri çalışan kadın işten eve gelince yada tatil günleri yapıyor. Hepte gödüğüm o çalışan kadın eşi tarafından daha çok eziliyor. Ben mesela temizlik yapıyorum diyelim tüm gün eşime söylüyorum ya alıı hazır bireyler der. Şimdi bu adam benden1 bardak su isterse beni aşağladı diyip kalk kendin al dersem eeeee iyiniyet de biyere kadar. Kimse kimsenin nazını bukadar çekmez. Bende bana yapılsa o nazı çekmem

Konu sahibi senin eşin sana emrediyorun yap bana itaat etmekle görevlisin demiyor mu?

Sen naptın bu adamı boşamadın.
Şimdi kendini köle hissetmen normal değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…