- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
erkek az birşey ev işine dokunsa dırdır eder bunaltır Ada'm olmayı becersin eşine sahip çıkıp maddiyata gözü olmasın ev işine karıştırmıycam.ama beni hizmetli gibi gören erkek kapı dışına gitsin derim benBirde bu duruma erkek tarafından bakalım onun yaşadığı şartlar...evlenene kadar çalışmıyordu is buldu evlendi önceden ev geçindirme derdi yoktu simdi var.Eğer evine para getirmeseydi ee alışmamış adam ne yapsın dermiydiniz?
Konu sahibinin kocasinin boyle bir erkek olduğunu düşünmüyorum.2 yılın verdiği bıkkınlık var sanki.evde düzen yok yemek yok doğru durust temizlikçide tutuyor.bence bayan alışmamış ev isi yapmaya zor geliyor veya tembel.K
erkek az birşey ev işine dokunsa dırdır eder bunaltır Ada'm olmayı becersin eşine sahip çıkıp maddiyata gözü olmasın ev işine karıştırmıycam.ama beni hizmetli gibi gören erkek kapı dışına gitsin derim ben
Kızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı . Elin kolun var dıyorum kendın al . Sen getır dıye zorladı benı zorla gwtırdım ama nefret ettım . Evlılıkten de nefret ettım . Ben ondan istemıyorum kendım alıyorum . Bu erkek milleti ne oladak görüyor anlamıyorum . Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana .
Benim.unuttuğum birşey derken. Ben zaten şu an çalışmayan bir kadın ve geçmişte çalışan bir kadın olarak ikisi arasındaki farktan bahsediyorum ki ev hanımı olmak gerçekten kolay çalışan kadın olmaktan. Bugün evi silip supurup yarın akşam yemeğine kadar yatabilirim. Ama eşim işi az yada çok olsun farketmez o işe gider. Aldığı maaşı bilirim. O paraya göre bana kaç para alınabileceğini bilirim. Oda su getirip getiremeycek kadar yorgun olup olmayacağımı bilir. Ama benden su isterse bunuda sen getirsene ben niye getiriyorum gibi saçma kavga nedenlerine çevirmem. Hali ile sudan sebeplerle kavga çıkmaz. Ben eşime su getirmeyi sadece hizmet saymıyorum. Susamış istemiş adam. Okadar da lüksü olsun yaniSizlerin unuttuğu şey , evde kadın boş durmuyor. O da çalışıyor.
Sadece kısa bir dönem çalışmadım. Evdeki yorgunluk, stres, yalnızlık dışarıda taş taşımaktan beter.
Yapmayın ne olur herşey para kazanmak değil.
Aynı ev işi başka evlerde yapılıyor para karşılığı o zaman mi kıymetli oluyor ?
Bir insan kendi suyunu da alabilir, yemeğini de yapabilir. Eğer zihniyeti " kadın getirmek zorunda ise " her durumda kendi yapmalı. Bu yolu bulmak nedir yahu ? ; " getirmek zorundasın "
O zaman da kadın karşına geçsin, maddi bir isteği olsun ve " almak zorundasın " desin.
Bu mudur sizlerdeki aile yapısının karşılığı ?
Bizi robot gibi görüyorlar bizim hiç duygularımız yok hiç kalbimiz kırılmaz hep onlar haklı her konudaKızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı . Elin kolun var dıyorum kendın al . Sen getır dıye zorladı benı zorla gwtırdım ama nefret ettım . Evlılıkten de nefret ettım . Ben ondan istemıyorum kendım alıyorum . Bu erkek milleti ne oladak görüyor anlamıyorum . Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana .
Es demek ne demek sen ilk once bunu arastir canm . Esin senin ailenden sana daha yakin olan biri senin herseyini bilen sana ondan baska kimssnin yakin olmadigi biri . bir bardak su veya yemek vermek bu kadar zor olmamali sen esini sevmiyorsun sevseydin her istedigini yerine seve seve getirirdin belkide esinin konusma tarzi hosuna gitmiyordur bi su verirmisin demek var bide ver demek var benim esimde ver diyenlerden ama ben onun ses tonundan bana kizdigini veya beni cok sevdigini anlayabiliyorum hersey gonlunce olsn canm benmKızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı . Elin kolun var dıyorum kendın al . Sen getır dıye zorladı benı zorla gwtırdım ama nefret ettım . Evlılıkten de nefret ettım . Ben ondan istemıyorum kendım alıyorum . Bu erkek milleti ne oladak görüyor anlamıyorum . Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana .
Benim.unuttuğum birşey derken. Ben zaten şu an çalışmayan bir kadın ve geçmişte çalışan bir kadın olarak ikisi arasındaki farktan bahsediyorum ki ev hanımı olmak gerçekten kolay çalışan kadın olmaktan. Bugün evi silip supurup yarın akşam yemeğine kadar yatabilirim. Ama eşim işi az yada çok olsun farketmez o işe gider. Aldığı maaşı bilirim. O paraya göre bana kaç para alınabileceğini bilirim. Oda su getirip getiremeycek kadar yorgun olup olmayacağımı bilir. Ama benden su isterse bunuda sen getirsene ben niye getiriyorum gibi saçma kavga nedenlerine çevirmem. Hali ile sudan sebeplerle kavga çıkmaz. Ben eşime su getirmeyi sadece hizmet saymıyorum. Susamış istemiş adam. Okadar da lüksü olsun yani
Bende şu "kadın olan sensin, kadın yapmalı, yapacak" zihniyetini hakikaten anlamıyorum, bu yazılı olmayan kadın ev temizler, yemek yapar, bulaşık yıkar, çocuk bakar, erkek para kazanır kurallarını kim koymuş merak ediyorum, erkeklerde yemek yapabilir, zaten bu da gayet ispatlı en meşhur aşçılar erkek, çalışıp hem eşine hem çocuklarına bakan kadın yok mu? Bir dünya var.Aynen Ya aynen neden zorundayım ben . Kadın olan benmişim benım istedıgım gibi erkek yokmuş nefret ettım ya . Benım başka dertlerım varken bu duyduklarım yemın ederim gunah olmasa intıhar edecem
Ne tesadüf, ben de benim iyi niyetimden dolayı senle beraberim yoksa senin gibi öküzü kim çeker deseneBenım
benım iyi nıyetlı olduğumdan dolayı benleymış oyle dıyor .
Sizin eşiniz, "ben çalışıyorum ya da sen kadınsın , bana su getirmek zorundasın " diye bir zihniyete sahip olsa yine böyle ılımlı mi konusurdunuz ?
Bende iki dönemi çok iyi bılıyorum ve ise gidebilmek için can atıyordum . Hiç akşama kadar yattığımı hatırlamıyorum. Silip supurmekle ev işi bitmiyor ayrıca. Her gün yine yeniden bir sürü işi oluyor insanın. Ve kıymeti yok. Çok nankör.
Herşey bir kenara akşama kadar bir çocuk gönlü avutmak çok fazla zor.
Ayrıca herkesin yaptığı işi kıymetli görürsek ne ke kendimizi dev aynasında görmüş oluruz ne de vefasızlık kalır bu dünyada.
Herneyse işte mesele bu değil ama nedense bu konuda yine çalışan çalışmayan tartışması olmuş.
o cok bilmis kocana de ki, bosayacaksan bosa. Git daha iyisini al bakalim senin kahrini kac gun cekio, sonra benim kapima geldiginde aglayip zirlama de. Esin bence baya bi ezik durumda senin ozguvenini tasiyamior. Erkeklerin yuzde 99 u boyleKızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı . Elin kolun var dıyorum kendın al . Sen getır dıye zorladı benı zorla gwtırdım ama nefret ettım . Evlılıkten de nefret ettım . Ben ondan istemıyorum kendım alıyorum . Bu erkek milleti ne oladak görüyor anlamıyorum . Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana .
Kadınlar kendini gaza getirmese bence herşey yoluna girer. Misal beni normalde tanıyan kimse eşimin ayağını yıkayacağımı düşünmez. Bu konuya toplumun baktığından farklı bakıyorum. O adam benim saçımı okşayan göğsüne basan adam. Başımdaki kırbaçlı görevli değilki bu yüzden kendimi kötü hissedeyim.Yazmayayim yazmayayim diyordum sonunda dayanamadim.
Konu sahibi esinin kaba konusmalari elbette cok kirici. Fakat siz de 2 senedir hala bir ev duzeni oturtamamissiniz. Kendinize plan program yapin mutlaka. Mesela sabah erkenden yemeginizi koyun yavas yavas pissin. Bebeginiz ogle uykusundayken de evi derleyip toparlayabilirsiniz. Gunluk rutin isler tas catlasin 1 saati gecmez. Zaten evinize yardimci da aliyormussunuz.
Esinize bir bardak su vermeyle kole de olunmaz. Hayat arkadasiniz o sizin yeri gelir siz istersiniz, esiniz getirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?