- 13 Ağustos 2015
- 746
- 1.257
- 113
- 37
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Sabır.. Kocaya su vermek mi konu, bunu mu anladınız sadece gerçekten.
Buradaki hatunlara ne oluyor ?. Saygısızlığı neden göz ardı ediyorsunuz. Hayat arkadaşlığı diyoruz , siz " çalışmiyorsa kadın erkeğine su verecek tabi diyorsunuz. Enteresan.
Ne anlamalıydım?
Oturup bütün yorumları okumadım.
Konuda anlatılan kocasının su istemesi, eşinin de vermeyip sonra kavga etmeleri...
Çalışmıyorsa verecek tabi kim dedi?
Bana cevap yazarken benim söylediklerimi yazın başkasınınkini değil.
Böyle bir laf hoş olmaz tabiki yani bana mecburmuşum gibi davranması yapmadığımda boşanmaktan bahsetmesi hoşuma gitmez tabi ama iyi niyetle istenen şey aramızda sorun olmaz. Onun dışında para getiriyor diye baskı yapması ayrı bir konu. O kabul edilecek bir şey değil.
Verdiğiniz başlığı okumaya bile gerek yok.
Bu konuda adamın verdiği cevap bile herşey açıklıyor.
Ama bazı kadınlar konuyu çalışmaya getirdi. Hayret ettim gerçekten.
Saygısızlığı,adamın zihniyetsizligini unut sen, alakasız bir şekilde " çalışmıyorsun , rahat ettir adamı " diye yaz.
Yukarıda da yazdım, bu şekilde düşünen anne babaların elinden çıkıyor işte bu zihniyette ki erkekler.
Hayır erkekler evde olmak istemiyor. Lise yıllarından beri arkasını kendi toplayan evini temizleyen erkekler ev işlerinim kolay olduğunu düşünmüyor. Anasının evinden karısının evine gidenler ne bilsin ev nasıl döner. İster tabi. Bu adamlar evdeki kadını malak gibi yatmakla itham ediyor...Erkeklerde kadin olmak istiyor evin isinde ne var bide disarda çalış yan gelip yatiyorsunuz diyorlar hatta bunu bazen çoğu kadinda diyor kadinin kadina saygisu olmayinca erkegin kadina saygisini bekleyemeyiz
Kızmadım ki ne alaka
Dis aslanlar hep beraber avlanirlar, grubun erkek arslani gelip avin en besleyici kismini afiyetle yer!
Kendisi avlanmaz!
Ormanlarin krali falan da degilndir!
Ama sperm donorudur. Disi aslanlar nasil yavru yapacak? Kaliteli donor olsun diye goz yumuyorlar iste.
Ben eski konularını bilmediğim için ilk yazdığına göre yorum yazdım. Eşinin genel tavrı böyleyse hoş değil tabi. Eşim hiç bir zaman emrederek konuşmaz benimle. Yapacaksın yapmak zorundasın gibi şeyler demez. Ben yapmak istediğim için yaparım yemeği de işleri de. Suyu da mutfaktaysam ister bazen her zaman değil. Bizim salonla mutfak bir zaten. Yemek yapamazsam boşver dışardan söyleyelim der. Ben mesela doğum izninden dolayı evdeyim. Bazen ev işlerini yapamadığım olur. Yapma boşver yorma kendini der. Ama ben yine de üzerime düşeni yaparım. Kalk sen yap gibi şeyler demem.Konu sahibi sürekli aynı sorundan şikayetçi,
Eşi emreden, kadını ikinci sınıf vatandaş gibi gören, eşine saygısı olmayan (ki böyle davranan birinin sevgisi de olamaz), psikolojik şiddet kullanan, eşi çalışmadığı için parayla üzerinde hakimiyet kurabilecegini zanneden bir insan.
Yukarıda bir üye sagolsun eski konularından alıntı yapmış, burada da okunması için alıntılıyorum,
sizce hala konu sahibinin mükemmel yemek yapmayıp su getirmeyi reddetmesinde mi tıkanıyor konu?
"ya kızlar daha öncede yazmıştım aslında Bayadır yoktum burda ama tekrar konuşmak ıstıyorum belkı farklı fikirler verırsınız . Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor . Kadın susması gereken yeri bilecek vs .. Eşimle her eş gibi kavga ederız ama o istiyor kı istedıgı şeyleri hep yapayım ses çıkartmayayım bana uymasada yapayım . Bazen emredıyorum dıyor yapacaksın dıyor . Bende benımle bu şekilde konuşma dıyorum kendısıne daha nazik ol dıyorum bende ters tepiyor dıyorum bazen de kavga ettıgımızde bende sinirime hakim olamıyorum ağzımı tutamıyorum oda gelirm kafanı ezerim gömerim öldürürüm gibi laflar edıyor bende ıyıce kin tutuyorum sonra hıcbısey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor kavga ettık bitti dıyor uzatma dıyor ama ben. Bayanım unutamıyorum o lafları . Hizmetini yapmamı ıstıyor ama nezaketle soyslemz Asya cay yap yemek var mı ? Gibilerinden evde olduğum ıcın beklıyor hızmet tamam haklı bekler ben evdeyım Bebek var ama çalışmıyorum gapmalıyım ama soyleyıs tarzından nefret edıyorum . Sanki bır senın bebegın mı var dıyor evde yatıyosın der vs vs şimdi haklı haksız yonlerımı soylemenızı ıstıyorum ben mı idare edemıyorum evliliği ve eşimi bende mı daha cok sorun var ya ? Mutsuzum"
Eşiniz size öyle dediğinde sizne tepki veriyorsunuz? Gülüp geçiyor musunuz. Burnundan fitil fitil getiriyor musunuz. Başkası olsa demek bile adamlıktan istifa etmektir. Başkasının olacağını bile düşünememeli. O ne demek ya.Kızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı . Elin kolun var dıyorum kendın al . Sen getır dıye zorladı benı zorla gwtırdım ama nefret ettım . Evlılıkten de nefret ettım . Ben ondan istemıyorum kendım alıyorum . Bu erkek milleti ne oladak görüyor anlamıyorum . Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana .
Sabah bende seni boşardım dedım ama boşamıyorum dedım . Sende mükemmel degılsın dedim öyle bısey demedım dedı . Soyledıgın lafa bak dedım . İnsan oyle mı konusur . İnsan temizlik yemek için eşinden boşanırsa kımse evlı kalmaz dedım . Suret yaptım kızdım ilgilenmedım. Gıdıyordu gel dedı alnımdan öptü sevıuom Seni dedı ama aska yüz vermedım içim sogumadı çünkü . Tamam haklısın bıssu demıyorum dedı çünkü kabul etmedıgımı gördüğü icin . Dört haftadır hemeroıdı azmış sulu yemek yemedıgı ıcın banane
[QUOTE="pkzz, post: 47649953, member: Hayat arkadasiniz o sizin yeri gelir siz istersiniz, esiniz getirir.
Normal olani getirmesi gerekir.
Ben anladım sizi.
Sürekli höt zöt yapan size emirler yağdıran sizi "eksik etek" "köle" gibi gören bir adama parmağınızı oynatmak gelmiyor içinizden.
Burada size işin ne hizmet et diyenlerin de başında sürekli eleştiren ve hizmet bekleyen bir adam olsa ve mutsuz olsa eminim ziyafet sofrası kurmak içinden gelmez.
Mutsuz bir kadın mutlu etmez. Depresyondayken hangimiz mükemmel sofralar sıcak yemekler döktürüyoruz ki? Evde kaynayan sıcak bir yemek isteyen erkek de ona göre karısına sevgi ve saygı gösterecek, yoksa kadının da içinden gelmez.
Olayı çalışan çalışmayan kadına getirenlere zaten hayret ettim. Sanki herkes eşit şartlarda eğitim görebiliyor da okumuyor, meslek edinemiyor. Ben üniversite okudum da ne oldu piyasada iş mivar? Yine işsizim. İş arıyorum çabalıyorum ama bulamıyorum. Bu nedenle de çalışan kadınlardan daha aşağı da değilim hizmet etmek mecburiyetinde de değilim. Çok kompleksli yaklaşımlar bunlar. Elbette kadın da çalışsın hayat müşterek ama çalışmayan kadını da diğer kadınlar hizmetçiden bir tık üstte konumlandırırsa erkeklere de kızmamak lazım.
Evde sıcak yemek güleryüzlü eş isteyen erkek bir zahmet o kadına insan gibi davranacak. Ben eminim eşiniz size güleryüzlü davransa eline sağlık dese yada bugün yorgunsan yemek yapma menemen de yeter dese siz zaten içinizden gelerek yemek yaparsınız. Ama karşınızda sus ve bana hizmet et bu senin birinci vazifen yoksa atarım sokağa diyen bir adama insanın parmağını oynatası gelmez. Siz şu an bunu yaşıyorsunuz bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?