Selamlar kızlar , kadın demek ne demek oluyor ?

Ne anlamalıydım?
Oturup bütün yorumları okumadım.
Konuda anlatılan kocasının su istemesi, eşinin de vermeyip sonra kavga etmeleri...

Çalışmıyorsa verecek tabi kim dedi?
Bana cevap yazarken benim söylediklerimi yazın başkasınınkini değil.

Anne evinde paşa gibi buyudukleri için, evlenince ayni hizmeti bekliyorlar..kalk bana su getir ve aşkım sana zahmet bir bardak su getirebilirmisin arasinda o kadar çok fark var ki.. herşey konuşma ve iletişim de bitiyor.

Hayır, konuda anlatılan saygısız bir adam. Yorumunuzla alakası yok.
Su vermek değil konu.

Konu sahibi sürekli aynı sorundan şikayetçi,
Eşi emreden, kadını ikinci sınıf vatandaş gibi gören, eşine saygısı olmayan (ki böyle davranan birinin sevgisi de olamaz), psikolojik şiddet kullanan, eşi çalışmadığı için parayla üzerinde hakimiyet kurabilecegini zanneden bir insan.

Yukarıda bir üye sagolsun eski konularından alıntı yapmış, burada da okunması için alıntılıyorum,
sizce hala konu sahibinin mükemmel yemek yapmayıp su getirmeyi reddetmesinde mi tıkanıyor konu?

"ya kızlar daha öncede yazmıştım aslında Bayadır yoktum burda ama tekrar konuşmak ıstıyorum belkı farklı fikirler verırsınız . Tamam dinimizde koca emrettıgı şeyi yapmalıyız evet biliyorum koca razı olmayınca kadın cennete gıremıyor . Kadın susması gereken yeri bilecek vs .. Eşimle her eş gibi kavga ederız ama o istiyor kı istedıgı şeyleri hep yapayım ses çıkartmayayım bana uymasada yapayım . Bazen emredıyorum dıyor yapacaksın dıyor . Bende benımle bu şekilde konuşma dıyorum kendısıne daha nazik ol dıyorum bende ters tepiyor dıyorum bazen de kavga ettıgımızde bende sinirime hakim olamıyorum ağzımı tutamıyorum oda gelirm kafanı ezerim gömerim öldürürüm gibi laflar edıyor bende ıyıce kin tutuyorum sonra hıcbısey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor kavga ettık bitti dıyor uzatma dıyor ama ben. Bayanım unutamıyorum o lafları . Hizmetini yapmamı ıstıyor ama nezaketle soyslemz Asya cay yap yemek var mı ? Gibilerinden evde olduğum ıcın beklıyor hızmet tamam haklı bekler ben evdeyım Bebek var ama çalışmıyorum gapmalıyım ama soyleyıs tarzından nefret edıyorum . Sanki bır senın bebegın mı var dıyor evde yatıyosın der vs vs şimdi haklı haksız yonlerımı soylemenızı ıstıyorum ben mı idare edemıyorum evliliği ve eşimi bende mı daha cok sorun var ya ? Mutsuzum"

Bir çoğunun aslında durumun farkında oldugunu ancak kendi yaşadıkları şeylere meşruiyet sağlamak icin öyle bir savunma geliştirdiklerine inanıyorum.

Çünkü konudaki ayrıntıları kaçırmayıp ev düzenini eleştirenler ilk mesajın da su'dan ibaret olmadığı açıkça görürler.

Fakat napsınlar? Konu çalışmaya ve eve giren paraya dayandırılmazsa onlar da benzer saygısızlıklara boyun eğmemek zorunda kalır boşanırlar sonra.

Zaten calismalarini da kendilerine "para hizmeti " olarak goruyorlar, yoksa asla izin vermezler calismalarina!

Dis aslanlar hep beraber avlanirlar, grubun erkek arslani gelip avin en besleyici kismini afiyetle yer!
Kendisi avlanmaz!
Ormanlarin krali falan da degildir!
Ama sperm donorudur. Disi aslanlar nasil yavru yapacak? Kaliteli donor olsun diye goz yumuyorlar iste.

Erkeklerde kadin olmak istiyor evin isinde ne var bide disarda çalış yan gelip yatiyorsunuz diyorlar hatta bunu bazen çoğu kadinda diyor kadinin kadina saygisu olmayinca erkegin kadina saygisini bekleyemeyiz
Hayır erkekler evde olmak istemiyor. Lise yıllarından beri arkasını kendi toplayan evini temizleyen erkekler ev işlerinim kolay olduğunu düşünmüyor. Anasının evinden karısının evine gidenler ne bilsin ev nasıl döner. İster tabi. Bu adamlar evdeki kadını malak gibi yatmakla itham ediyor...

Kızmadım ki ne alaka

Ben sizi eski konularınızdan biliyorum. Bu su mevzusu yeni değil. Kocandan nefret ediyorsun ama aynı kafada drvam ediyorusn. Zamanında ya devam ey ya boşan dendiğinde niye evliliği kötü gidene boşan diyorsunuz demişliğin var.
Sana milyon kez yazıldı adam bu mal bu kabul edeveksin yada boşanacaksın. Boşanmayacağın aşikar zira 2. Bebek geliyormuş. Allah sağlık sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin. Ot gibi olmayı seçmezsen bu adam sana hep batmaya devam edecek.

Evet ama aslan bir hayvan, hayvanların tek gayesi yiyip içip üremek... ne acı ki bazi insanlar icinde oyle.

Ben eski konularını bilmediğim için ilk yazdığına göre yorum yazdım. Eşinin genel tavrı böyleyse hoş değil tabi. Eşim hiç bir zaman emrederek konuşmaz benimle. Yapacaksın yapmak zorundasın gibi şeyler demez. Ben yapmak istediğim için yaparım yemeği de işleri de. Suyu da mutfaktaysam ister bazen her zaman değil. Bizim salonla mutfak bir zaten. Yemek yapamazsam boşver dışardan söyleyelim der. Ben mesela doğum izninden dolayı evdeyim. Bazen ev işlerini yapamadığım olur. Yapma boşver yorma kendini der. Ama ben yine de üzerime düşeni yaparım. Kalk sen yap gibi şeyler demem.

Evlenmeseydiniz keşke böyle bir adamla. Sizin ruhunuza ters birine hizmet etmek siz hizmet görmek istiyorsunuz.Tüm konularınız bununla alakalı nerdeyse...

Eşiniz size öyle dediğinde sizne tepki veriyorsunuz? Gülüp geçiyor musunuz. Burnundan fitil fitil getiriyor musunuz. Başkası olsa demek bile adamlıktan istifa etmektir. Başkasının olacağını bile düşünememeli. O ne demek ya.

ataerkil bi millete yetişiyoruz
küçüklükten itibaren ''erkek'' hep ön planda tutulur,kızlar ise işe yaramaz görülür
bu yüzdendir erkekler elini bişeye sürmez..sürerlerse kınanırlar..evde kız kardeş abla yapsın,onlar bacakları uzatıp keyif yapsın
evlensin karısı yapsın onlar keyif yapsın
bu olay her devirde her ailede böyle süregelir..
tamamen bundan kaynaklı

Eşinin üslubu hiç hoş değil .

Ben çalışıyorum , sen yemek yapıp evi temizlemekten bile eriniyorsun ; başkası olsa çoktan boşardı seni ... bu sözler çok çirkin .

Mantık doğru ama .

Çünkü isyan etmişsin , bu erkekler kendilerini ne olarak görüyor demişsin ; eşinde senin için yahu bu kadının kendini ne olarak görüyor ... ben bütün çalışıyorum , yorgun argın eve geliyorum ... zaten temizliği başkası yapıyor , yahu iki kap yemek olsa bari ? diye düşünmesi çok mu anormal ?

Adaletse , eşitlikse ; yok hayat müşterektir hikayesi ise ; sizin bu müşterek ortalıktaki göreviniz ne ? Emek gücü olarak .
Sermaye ortaklığı mı yoksa ?

Bence bu hesap kitaplar , bu kurumsal şirket havasında sen şunu yaptın , ben bunu yaptım dökümleri evliliğe yakışmıyor .
Ne su getirmekten erinirim , ne su istemekten .

Nasıl ki burada bir konu açılır , kadın isyanda ; eşim çalışmıyor, iş bulamıyormuş , bunaldımmm diye . Tüm yorumlar , ohhh adam iş bulamama bahanesi ile yatmaya alışmış , sırtını da sana dayamış yazanlar dolar . Nasıl ki evlenmeyi becerdiyse o eve bakmayı da becerecek yazılır . Nasıl ki boşan denir bir kalemde .

Kadın cinsi üzerine pozitif ayrımcılık yapmamak adına ; kadının da taşın altına elini soktuğu yerler olmalı bi zahmet . Madem hayat müşterek .

baskası olsa bosarmısta ıyı nıyetınden mı hala evlıymıs senle
???
ben bana boyle dıyen adamla saygımı koruyamazdım
bakıs acısına bak terbıyesız resmen

esım benden bırsey ıstemez hatta su ıcmeye gıderken banada sorar ıstermısın dıye
herkes ustune dusenı zaten yapar

hızmetcı olalım dıye dogurulmadık bız

Ben anladım sizi.
Sürekli höt zöt yapan size emirler yağdıran sizi "eksik etek" "köle" gibi gören bir adama parmağınızı oynatmak gelmiyor içinizden.
Burada size işin ne hizmet et diyenlerin de başında sürekli eleştiren ve hizmet bekleyen bir adam olsa ve mutsuz olsa eminim ziyafet sofrası kurmak içinden gelmez.
Mutsuz bir kadın mutlu etmez. Depresyondayken hangimiz mükemmel sofralar sıcak yemekler döktürüyoruz ki? Evde kaynayan sıcak bir yemek isteyen erkek de ona göre karısına sevgi ve saygı gösterecek, yoksa kadının da içinden gelmez.
Olayı çalışan çalışmayan kadına getirenlere zaten hayret ettim. Sanki herkes eşit şartlarda eğitim görebiliyor da okumuyor, meslek edinemiyor. Ben üniversite okudum da ne oldu piyasada iş mivar? Yine işsizim. İş arıyorum çabalıyorum ama bulamıyorum. Bu nedenle de çalışan kadınlardan daha aşağı da değilim hizmet etmek mecburiyetinde de değilim. Çok kompleksli yaklaşımlar bunlar. Elbette kadın da çalışsın hayat müşterek ama çalışmayan kadını da diğer kadınlar hizmetçiden bir tık üstte konumlandırırsa erkeklere de kızmamak lazım.
Evde sıcak yemek güleryüzlü eş isteyen erkek bir zahmet o kadına insan gibi davranacak. Ben eminim eşiniz size güleryüzlü davransa eline sağlık dese yada bugün yorgunsan yemek yapma menemen de yeter dese siz zaten içinizden gelerek yemek yaparsınız. Ama karşınızda sus ve bana hizmet et bu senin birinci vazifen yoksa atarım sokağa diyen bir adama insanın parmağını oynatası gelmez. Siz şu an bunu yaşıyorsunuz bence.

ben esıme kalkar su verırım ama kendı ıstegımle içimden gelere.. ama ben ıstedgmde oda bana verr ewdede yardımcı olur yapmasını ıstedıgım seylerde.. dıger turlu emrıvakı olsa benmde zoruma gıder tabıkı ama bu tur erkek cok bızım mılletımzde maleseff.. kadının ıstegını gururunu hosnut olmasını dusunen erkek sayısıda cok azdır sanırım..en cokta yetstrlme tarzından kaynaklandıgını dusunuyorum.. bı oglum olrsa ınsallah boyle kadına degersız gözle bakacagı seklde yetstrmeyecegım onu

[QUOTE="pkzz, post: 47649953, member: Hayat arkadasiniz o sizin yeri gelir siz istersiniz, esiniz getirir.

Getirmez. Türk erkeği getirmez.[/QUOTE]
Getiriyor kız valla bak hemde elinde su şişesi peşimde koşuyor su iç bugün çok az içtin diye. Gerçi kökeni Türk olmayabilir benimkinin

Normal olani getirmesi gerekir.

Valla bence de evlilik 50-50 olmalı. kedicikcns nin evliliği 50-50 sanırım, üstteki mesajından öyle anladım.

Lakin bizim memlekette biliyorsunuz ki böyle evlilikler az. Su istediğimde getiren adama ben de veririm. Ama sürekli kanepede kıç büyütüp bana şunu getir bunu getir diyen adama tırnağımı vermem. Erkeklerimiz ne yazık ki 2. kategoriye giriyor. Kadınlar için evlilik hayatı paylaşma değil, hizmet etmek ve çile oluyor.

Özetle hakeden adama elbette iyi davranılır. Ama hizmet bekleyen birine hizmetçi olmak doğru değil kalksın kendi işini kendi yapsın.[/QUOTE]
İşte kadınlar gidip bu ikinci erkeklere aşık oluyorlar bu tarz ve tavırlarını aman olsun seviyorum ben onu diye görmezden geliyorlar evlendikten bir süre sonra da kalkıp şikayet ediyorlar bende buna tav oluyorum E hani aşktı olsundu şimdi noldu?? Katlanırdın aşıktın demek ki neymiş aşkla olmuyormuş bizim millet evliliğin de ne demek olduğunu bilmiyor aşk varsa herşey hallolur kafasından çıkılmadığı sürece de bu böyle devam eder Aziz'im

+1000000
İnsan zaten sıcak yemeği yapıyor normalde, zor bir iş değil ki. Ama karşında kölesin yapacaksın edeceksin boşarım diyen biri varsa da insanın yapacağı varsa da içinden gelmez artık. Kim saygısızlığa katlanır ki, konu sahibesi de saygısız tavırlardan usanmış konu bu yani su yemek vb değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…