- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Kızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı . Elin kolun var dıyorum kendın al . Sen getır dıye zorladı benı zorla gwtırdım ama nefret ettım . Evlılıkten de nefret ettım . Ben ondan istemıyorum kendım alıyorum . Bu erkek milleti ne oladak görüyor anlamıyorum . Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana .
Buradaki mesele su değil siz hala anlamadınız mı? Mesele adamın zihniyeti. Su sadece bu cümlenin nesnesi. Adamın zihniyeti "kadın eşine hizmet etmek zorunda, istediklerini ayağına getirmek zorunda". Adamın düşüncesi şu: Bu benim karım, ben ne istersem yapmak zorunda, su getirmek yemek taşımak vs kadının görevi. Kadının görevi kocasına hizmet etmek, bunu yapması gereken kişi benim karım, kafasında. Yoksa su istemiş ne var bunda meselesi değil bu. Meseleyi sadece su getirmekten ibaret sananlar lütfen önceki konusunu okusunlar: http://www.kadinlarkulubu.com/forum...zlar-bi-bakiverin-evlilik-ve-gorevler.924788/
Burada adam "emrediyorum, yapacaksın" falan demiş, hizmetini yapmamı bekliyor diyor.
Adamdaki zihniyet belli, bu kadın çalışsa bile bu adam hizmet bekleyecek.
Sizinkiler de terbiyesizmiş yani otur gelin yapsın ne demek hamilesin üstelik kv kalksın yapsın o Zaman oğluna o kadar kıyamıyorsa. Benim kv de de iki oğluna herşeyi öğreterek yetiştirmiş kv evinde falan benim eşim misafire hizmet ederdi kv otururdu Camları falan hep eşime sildirirdi. Evlendikten sonra şimdi eşim yine yapar herşeyi ama kv bana dönüp sen çok yoruyorsun oğlumu diyor her işi bırakma az da sen ucundan tut diyor sanki Ada'mı elimde kırbaçla çalıştırıyorum. Bu kv delerin hepsi cins ya huBizim kocalari bu hale getiren analari aman oglum sen otur ablalarin yapar kizim abime cay dök yemegini isit diye diye buyutmus simdi ben alistirmaya çalışıyorum. Ediyor yardim gecen anasigil varken cay doktu anasida babasida otur sen gelin yapsin doyorlar yahu bu adamin eli ayagi tutuyor karni burnunda karisi var nolur yardim etse incilerimi dökülür
Bizim kocalari bu hale getiren analari aman oglum sen otur ablalarin yapar kizim abime cay dök yemegini isit diye diye buyutmus simdi ben alistirmaya çalışıyorum. Ediyor yardim gecen anasigil varken cay doktu anasida babasida otur sen gelin yapsin doyorlar yahu bu adamin eli ayagi tutuyor karni burnunda karisi var nolur yardim etse incilerimi dökülür
+1000000
İnsan zaten sıcak yemeği yapıyor normalde, zor bir iş değil ki. Ama karşında kölesin yapacaksın edeceksin boşarım diyen biri varsa da insanın yapacağı varsa da içinden gelmez artık. Kim saygısızlığa katlanır ki, konu sahibesi de saygısız tavırlardan usanmış konu bu yani su yemek vb değil.
Cinsin bayrak tutani benimkiler. Butun kv ler icin dunyadaki en kiymetli sey ogullari amaaan gerisi feda olsun ogullarina zaten bu mantikla ortalik maganda karisini doven pislik adamlarla doluSizinkiler de terbiyesizmiş yani otur gelin yapsın ne demek hamilesin üstelik kv kalksın yapsın o Zaman oğluna o kadar kıyamıyorsa. Benim kv de de iki oğluna herşeyi öğreterek yetiştirmiş kv evinde falan benim eşim misafire hizmet ederdi kv otururdu Camları falan hep eşime sildirirdi. Evlendikten sonra şimdi eşim yine yapar herşeyi ama kv bana dönüp sen çok yoruyorsun oğlumu diyor her işi bırakma az da sen ucundan tut diyor sanki Ada'mı elimde kırbaçla çalıştırıyorum. Bu kv delerin hepsi cins ya hu
İşte kadınlar gidip bu ikinci erkeklere aşık oluyorlar bu tarz ve tavırlarını aman olsun seviyorum ben onu diye görmezden geliyorlar evlendikten bir süre sonra da kalkıp şikayet ediyorlar bende buna tav oluyorum E hani aşktı olsundu şimdi noldu?? Katlanırdın aşıktın demek ki neymiş aşkla olmuyormuş bizim millet evliliğin de ne demek olduğunu bilmiyor aşk varsa herşey hallolur kafasından çıkılmadığı sürece de bu böyle devam eder Aziz'im[/QUOTE]Valla bence de evlilik 50-50 olmalı. @kedicik_cns nin evliliği 50-50 sanırım, üstteki mesajından öyle anladım.
Lakin bizim memlekette biliyorsunuz ki böyle evlilikler az. Su istediğimde getiren adama ben de veririm. Ama sürekli kanepede kıç büyütüp bana şunu getir bunu getir diyen adama tırnağımı vermem. Erkeklerimiz ne yazık ki 2. kategoriye giriyor. Kadınlar için evlilik hayatı paylaşma değil, hizmet etmek ve çile oluyor.
Özetle hakeden adama elbette iyi davranılır. Ama hizmet bekleyen birine hizmetçi olmak doğru değil kalksın kendi işini kendi yapsın.
+1 veEşinin üslubu hiç hoş değil .
Ben çalışıyorum , sen yemek yapıp evi temizlemekten bile eriniyorsun ; başkası olsa çoktan boşardı seni ... bu sözler çok çirkin .
Mantık doğru ama .
Çünkü isyan etmişsin , bu erkekler kendilerini ne olarak görüyor demişsin ; eşinde senin için yahu bu kadının kendini ne olarak görüyor ... ben bütün çalışıyorum , yorgun argın eve geliyorum ... zaten temizliği başkası yapıyor , yahu iki kap yemek olsa bari ? diye düşünmesi çok mu anormal ?
Adaletse , eşitlikse ; yok hayat müşterektir hikayesi ise ; sizin bu müşterek ortalıktaki göreviniz ne ? Emek gücü olarak .
Sermaye ortaklığı mı yoksa ?
Bence bu hesap kitaplar , bu kurumsal şirket havasında sen şunu yaptın , ben bunu yaptım dökümleri evliliğe yakışmıyor .
Ne su getirmekten erinirim , ne su istemekten .
Nasıl ki burada bir konu açılır , kadın isyanda ; eşim çalışmıyor, iş bulamıyormuş , bunaldımmm diye . Tüm yorumlar , ohhh adam iş bulamama bahanesi ile yatmaya alışmış , sırtını da sana dayamış yazanlar dolar . Nasıl ki evlenmeyi becerdiyse o eve bakmayı da becerecek yazılır . Nasıl ki boşan denir bir kalemde .
Kadın cinsi üzerine pozitif ayrımcılık yapmamak adına ; kadının da taşın altına elini soktuğu yerler olmalı bi zahmet . Madem hayat müşterek .
Oğlum olurda eger kesınlıkle ablası ona Bır bardak çay getırmek zorunda olmıcak içinden gelır getırır ama asla zorunda olmucak dedim eşime eger evlılık surerrdr oğlum olursa asla senın gibi yetıstırmıcem bu evde iş yapmasın görür o Zaman gününü dedım kızım napıyorsan oda yapmak zorunda hele yapmadın hele ayağına hızmet beklesin . Ona da dedım bende sana tekmeyı vurrudum ama dua et burmadım bende senı çoktan boşardım ama dua et yapmadım . Devıstır bu kafanı dedım ben asla kabul etmıyorum etmıcem
Saçma.Aynen Ya aynen neden zorundayım ben . Kadın olan benmişim benım istedıgım gibi erkek yokmuş nefret ettım ya . Benım başka dertlerım varken bu duyduklarım yemın ederim gunah olmasa intıhar edecem
[QUOTsst5, post: 47652326, member: 735519"]Oğlum olurda eger kesınlıkle ablası ona Bır bardak çay getırmek zorunda olmıcak içinden gelır getırır ama asla zorunda olmucak dedim eşime eger evlılık surerrdr oğlum olursa asla senın gibi yetıstırmıcem bu evde iş yapmasın görür o Zaman gününü dedım kızım napıyorsan oda yapmak zorunda hele yapmadın hele ayağına hızmet beklesin . Ona da dedım bende sana tekmeyı vurrudum ama dua et burmadım bende senı çoktan boşardım ama dua et yapmadım . Devıstır bu kafanı dedım ben asla kabul etmıyorum etmıcem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?