Selamlar kızlar , kadın demek ne demek oluyor ?

Eşinin konuşma tarzı sert olmuş ama sende kalkıp al demişsin adama sende terslemişsin. Bazı arkadaşlarında dediği gibi çalışıyor olsan kesinlikle paylaşım olmalı ama sen 2 senede nasıl düzenini kuramadın üşengeçlik bunun adı bence. Eve kadında geliyormuş bi yemek yapmakta ne var Llah aşkına bebeğinin öğle uykusunda bile atarsın tencereye kendi pişiyor zaten.. Bende nedense eşine çok suç bulamıyorum hadi evliliğin ilk zamanları olsa alışmaya çalışırsında kocaman 2 sene hiçmi bişey katamadın. Valla ben zaten kendim rahat etmem adam aç mı tok mu evim dağınık olsa pis olsa utanırım yani. Ki çalışmadığım halde bile eşim çok yardımcı olur bana ben zaten normalde yapıyorum yorgunsam veya rhatsızsam hiç gocunmaz yemekte yapar temizlikte yapar. Evine gelince ev tertemiz yemek hazır kim istemezkii

Evde ufak bebek varken sizi idare etmesi gerekir. Lakin evde yemek olmamasi iste bu cok buyuk problem. Temizliginiz yarim olsun ama yemeginiz tam olsun. Dusunsenize eve geliyorsunuz yemek yok.Bir kac kere idare edilir devamli bu sekildeyse esiniz yemek konusunda hakli.

Peki sizce 2 yılda bir kadın nasıl ev duzeninizi kuramaz. Üstelik ilk aylar da çocuk da yokken ?

İlk olarak bn rutin işleri yaptığını varsayarak yazmadım. Yüzde yüz yapamadığı için suclanıyor demişsiniz ben eksik ya da tam olarak değil hiç yapmadığını anladım mesajlarından ona gore yorum yaptım.

Edit: mesajlara baktımda gerkes benim gibi anlamıs her aksam yemek bile yok diye Anlasılmıs. Dediğim gibi rutin işlerde yapılmıyor eksiği fazlası değil konusulan

Ben parantez içinde su istemesi hariç diye belirttim ilk mesajımda zaten ama , arkadaslar hem adam işten gelsin hem yemek temizlik paylassın istiyor bana gore hayat paylaşmak bu değil.

Suyu ben de örnek olarak söyledim. Daha neleri var. Kumandayi yan koltuktan almamak için karisini mutfaktan çağıran adamlar var :/ ayrıca adam çalışıyorsa kadın çalışmiyorsa yemek temizlik de ortak yapılmali demiyorum. Ha yardim etmesi adamin ne iş yaptığına bagli o ayrı mesele.

Yani siz eşinize bir bardak su vermeyi kölelik olarak düşünüyorsanız evliliğinizi bi gözden geçirmenizi öneririm size. İnsan sevdiği insan su verdi diye köle olur mu ya.

Su verdi diye kole olmaz. Su vermek zorunda bırakıldı diye köle olur. Adam çalışıyorsa kadın da evde is yapıyor. Ha mutfaktadir, ayaktadir kadin, ya da adam hastadir halsizdir o zaman istenir. Ama sırf çalışıyor diye kole niyetine kullanamaz kimse kimseyi. Madem ikisi de oturuyor odada kalksin ne isi varsa gorsun. Çalışan kadin, evdeki erkek olsa da aynısını soylerdim. Evet birinden surekli hizmet beklemek ve bunu zorunlu kilmak koleliktir bana göre. Evliliğinizi gözden geçirin gibi cümleler kurmasın kimse birbirine lütfen. Bana göre de sizin düşünceniz yanlis. Ha başka konularda baska mesajlarda ayni fikirde olunabilir ama bu konuda konu sahibi haklı bence. Adam bi de ustune kendini iyi niyetli görüyor boşanmadigi için. Bulunmaz hint kumaşı ya bu ülkedeki diğer erkekler çok farklı sanki :)

Canım eşin haksız evet ama sende fazla atarlı cevap verme. Mesela onun alabileceği yere koy sürahi ve bardağı. Neleri sevip neleri sevmediğini öğrenmişsindir bebek uyurken hallet. Yapacaklarını bölerek yap hepsi birden ağır gelir. Su istediğinde hizmetçin miyim diye düşünüp kalk kendin al demek yerine canım şuan çok yorgunum bu seferlik alabilir misin de mesela
Bekarken fazla ilgilenmedin sanırım evle birden ağır gelmiş sorumluluk
Keşke alışana kadar bebek yapmasaydın

Bu kadınları anlamıyorum ya adama bir bardak su vermeyi hizmetcilik görürler.

Ama adam can yakan biri olunca inşallah son bi bardak suyu almak için bana muhtaç olursun diye beddua ederler.

Anlamıyorum bu hemcinslerimi

Adam calisti yoruldu, Eve geldi belki gün boyunca degisik türlü türlü insanlarla ugrasti..
Eve her eksigini karsiliyor meyvesinden tut zebsesine kadar aliyor.. Yani bu Adam acikmis bir halde eve geldi, ve bu nimetlerin degerlendirilmedigini, tezgahta, buzdolabinda cürüyüp gittigini görüyor..
Bu arada ev bekledigi, istedigi düzende degil ise.. Bir bardak su verde iciim Bari dedi ise.. Sonra da bilindik cevap..

Kimse kusura bakmasin ama.. Adam hakli!!

Sen hazirla bi güzel sofra, kendine az ceki düzen ver, bak yemekten sonra adami bahceye gönder, sana kuyu kazip suyu ordan cikarir getirir.. Ben esimin karnini doyurduktan sonra, adami parmagima takip oynatabilirim.. Ama ac oldugu zaman nemrut gibi..

İyi de bizde zaten bunu kadının görevi diye dikta edilmesine karşıyız konunun başından beri bunu savunuyoruz kadın erkek hiç kimse böyle bişeyi yaşamak zorunda kalmamalı. Ama düşünün eşlerden biri devamlı evde çalışmıyor evde doğru düzgün yemek yok temizlik yapılmıyor ve bu 2 yıldır sürekli bu şekilde sürüyor kim ne kadar sabır gösterir buna üstelik su istiyor eşin ayağın var kalk al diye terslenince Ada'mda inada bindirmiş. Ada'mın yaptığını asla tasvip etmiyorum ama kadınında burda haklı bi yanını göremiyorum. Erkekler düz düşünürler ve kocasının bilinç altında oluşan düşünce şu ya ben çalışıyorum çabalıyorum benim karım bana yemek yapmaya su getirmeye vs vs ye üşeniyor demek ki bana kıymet vermiyor ben niye alttan alayım. Olayın özeti bu tekrar söylüyorum Ada'mın yaptığını asla tasvip etmiyorum ama Buralara kadar gelmesinde kadının da suçu var

Peki sizce 2 yılda bir kadın nasıl ev duzeninizi kuramaz. Üstelik ilk aylar da çocuk da yokken ?

Konu sahibinin eşinden farkım düşünce ve davranış biçimi. Yorumlarımda da açıkça görüldügünü düşünüyorum...

Herkes çocukluk çagından evlendigi güne kadar aynı süreclerden gecmiyor aynı sekilde yetişmiyor,
belki konu sahibi evlenene kadar hicbir sey yapmamıstı ya da beceresi yok, belki çocuguyla ilgili problemler var ya da eşiyle ilgili problemlerden ötürü içinden gelmiyor, belki psikolojisi bozuk ya da saglık problemleri var veya zamanı ayarlayamama vb sorunları var.

Konu sahibi neyi nicin yaptıgı/yapmadıgını bilmeden kadının yargılanabiliyor,
Ancak ne hikmetse su meselesinden boşanmaya getiren eşin açık beyanı görülmüyor.
Konuda anlaşamadıgımız nokta da bu.

Üstelik konu sahibi kendisi birşeyler yapmaya çalısıp yetisemedigi konularda ise özleştiri yapmaya çalışıyor, belki birilerinin yönlendirmesine ihtiyacı var.
Fakat eşinin "ben nasıl karıma öyle derim" dedigini pişmanlık duydugunu sanmıyorum şu an, birşeyler düşünüyorsa da "su getirmedi tehditle dersini iyi verdim"dir muhtemelen.

Kadının düşmanı yine kadın abi ya şuraya bak...

"Çalışıyor olsaydın bunu söylemeye hakkın olurdu ama çalışmıyorsun o halde kölelik yapacaksın" diye savunan insanın KADIN olmasından utanıyorum resmen...

Çalışmıyorsan ev işleri sana aittir. Bu normal, şimdi evdeyim, ben yapıyorum, bir ara eşim işsizdi, o da bana yardım ederdi. Halı da yıkadı, bulaşık da. Fakat işten geldiğinde yalnızca rahatlamak istiyor, suyu, çayı, yemeği hazır olur, ev düzenli olur.

Evlilik yalnızca çiçek böcek değil, sorumluluktur. Bir düzen kurulması ailenin huzuru için gerekli. İkiniz çalıştığınızda sorumluluklarınız farklı olur, biri çalışıp diğeri evde olduğunda sorumluluk farklı.

Şu da var, evin genel hali kadının sorumluluğudur. Reelde budur yani. Ne kadar özgürlükçü olmaya çalışsak da, kadın kendi evine sahip çıkmadığında, ev alıp başını gidiyor.

Eşiniz daha anlayışlı olabilir. Evde bazen yetişmez, yemek olmaz, ya da dağınık kalır, ütü yetişmeyebilir, insanlık hali ama bu sık sık oluyorsa, eşiniz ağır konuşmak da haklı olmasa da, şikayetinde çok haklı.

Arkadaşım yurt dışında yaşayan bir kızla evlendi, gitti. Eşiyle aynı saatlerde çalışıyorlar. Kız orada yetiştiği için her şeyde ortak dağılım bekliyor, yemek yapmak, çocuğun bakımı, ev temizliği filan.. Bizim arkadaş şikayet ediyor, ben böyle şey görmedim, evin erkeği bunu yapar mı diye. Ona da haksız olduğunu söyledim mesela. Eşiyle aynı saat çalışıp geliyorsa, bir zahmet evde de aynı işleri yapacak.

Temizlikçi almak büyük kolaylık, haftada bir birini alıyorsanız, geriye kalan günlük işleri her halükarda yapabilirsiniz.

Bosa gitsin kiz.. He valla.. Adam suyunu öyle veya böyle ictimi.. Bilmem neresinde kimbilir kimler ucusuyormu simdi.. Burda kirk kisi suyun derdine düstümü.. Kadin haklari nerde savunulur.. Beyinsiz Adam kiliginda gezip namus davasina 13 yasindaki kizlari Eve hapsedip, esine zulüm uyguluyan yerlerde.. Burda ne var.. Kari koca arasinda bir zitlasma.. Haydiinn herkese iyi geceler.. Sabah biz bunu daha tartisirken.. Onlar sarmas dolas uyuyor olur insallah

sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa ? Taş yesinler madem saat 3.5 olmus tasası bana düştü :)

Valla ya belki onlar barıştı sarilip uyudular. Biz burda birbirimizi yiyeceğiz birazdan

Kadın düşmanı olduk resmen en iyisi terkedelim buraya biz

O kadar da değil de görüş farklıligi. İnsan aynı görüşte olmayınca karşısındakine hayret ediyor iste sizin için de gecerli tabi

Kızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı

Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana

Düzenli yemek yapamamaktan her akşam yapamadıgını cıkarıyorum, hicbir aksam yapmadıgını degil.
Sana temizlikçi alıyorum diyen ve bunu bir nimet gibi sunan erkegin ise sosyokültürel olarak buna alışkın olmadığını ve kadının görevi olarak gördüğünü düşünüyorum.
Kadınlık görevini yapmayan bir kadın da evde tutulmayı haketmiyor ona göre, fakat bu iyi niyet (!) yok mu....

Emin olun eğer adam ülkenin en zengini olsaydı ne temizlikçi olurdu mesele, ne de yemegin nasıl piştiği. Çünkü bunların onların yerine yapacak bir sürü kişi tutmuş olurdu.
O zaman da eşlerden biri yine çalışmıyor olacaktı belki fakat bu kadar göze batacagını da sanmıyorum.

Problem eşin "ben çalışıyorum öyleyse sen de bana çalışacaksın" tavrında,
çünkü parası daha fazla hizmetçi tutmaya yetmiyor, eşini kendi isteklerini yerine getirmesi için atamış gibi davranıyor ve su getirmesi için zorluyor,
Karşı çıkıldıgında ise otorite savaşı verir gibi tehdit ederek baskıyı arttırma yoluna gidiyor.
Köle gibi dediğimiz kısım da bununla ilgili zaten.

Yoksa şahsen sevdiğim bir insana su getirip getirmemeyi dert etmem, hatta o kana kana içtikçe ben içiyormuşum gibi hissettigim olur.
Konu sahibinin yazdıklarından suyla başlayan bu reddinin aslında eşinin genel davranışlarıyla ilgili oldugunu düşünüyorum, ayrıştığımız kısım da bu.

Bende calismiyorum suan isi birakali surda 1 ay oldu olmadı. Esim cok yogun calisiyor, bazen bir telefonla gecenin bir yarisi paldir kuldur gider, duzen yok. Bu adam eve sabaha karsi geldiginde yada gece geldiginde " ayhh ben kölenmiyim be git suyunu al" " yemek yok" bilmem ne diyebilende arsızdır.

Burada konu calismiyorsan ezil değil. Calismiyorsun yani musaitsin O nun kadar yorulmuyorsundur. Gecesi gunduzu birbirine girmis deli gibi calisan adama birde gelip evde is yaptirmak esitlik mi oluyor?
Neyi anlamak istemiyorsunuz acaba siz? Ne bu ısrar?

Yahu ne yapsın kadın evliliğini mi bitirsin istiyorsunuz anlamadım ki karşılıklı anlayış deyip kadını biraz daha evinde aktif olup eşiyle anlaşma yoluna gitsin diye konuşuyoruz siz sürekli kadın hakları kadına böyle davranamaz köle falan diye konuşuyorsunuz. Biz de Ada'm haklı demiyoruz ama kadın belki özenli olsa Ada'mda değişim gösterir yok zengini yok hizmetçisi aşçı Uşak ne varsa kattınız işin içine. Anlamadım yani ne yapmaya çalıştığınızı

Eşlerimiz i gak dediğinde su guk dediğinde ekmek e alıştırmayacağız.ilk günden bunu yaparsak yanarız eli kolu varsa kalksın kendi alsin bir zahmet.ne yapıcaz umursamaz olucaz bir söyler iki söyler sonra alışır bu hep böyledir.hele bebekli anneler den hicbusey beklemesin tabi yemek temizlik dışında ben hep eşimden yardım alırım oda yapar sağolsun naz niyaz yaptırın yoksa zor çok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…