- 20 Haziran 2013
- 162
- 114
- 303
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Temizlik icin biri geliyormus fakat günlük mü geliyor konusahibi yazmadı, o yuzden rutin işleri yaptıgını varsaydım,
Ayrıca cocuk bakıcısı da geliyor olabilirdi konu sahibi için.
Eşlerden biri calısıp digeri de maddi gücleri olmadıgı halde surekli birseyler talep edip ben hicbirseye elimi sürmem modunda olsaydı durum degisirdi.
Fakat konu sahibi toplumun kadınlara bictigi rolu %100 yerine getiremedigi icin suclanıyor, problem de burada.
Evet, erkek olsaydı da aynı seyi savunurdum, cinsiyetler arasında çok az fark görüyorum, onlar da fizyolojik nedenlere baglı.
Beni alıntılamamışsınız fakat kadın haklarını savundugum icin üzerime alınmamda sıkıntı yoktur sanırım.
Kadın hakları savunuculugunun neresi yanlış? ya da insan haklarını savunmanın?
Reelde merak ettiginiz bir üye oldugumu sanmıyorum ama yine de açıklayayım, emin olun buradaki tavrıma göre katı, sivri dilli ve gözü kara biriyimdir. Klavyenin arkasına saklanan pek arkadaşım da yoktur.
İlk olarak bn rutin işleri yaptığını varsayarak yazmadım. Yüzde yüz yapamadığı için suclanıyor demişsiniz ben eksik ya da tam olarak değil hiç yapmadığını anladım mesajlarından ona gore yorum yaptım.Temizlik icin biri geliyormus fakat günlük mü geliyor konusahibi yazmadı, o yuzden rutin işleri yaptıgını varsaydım,
Ayrıca cocuk bakıcısı da geliyor olabilirdi konu sahibi için.
Eşlerden biri calısıp digeri de maddi gücleri olmadıgı halde surekli birseyler talep edip ben hicbirseye elimi sürmem modunda olsaydı durum degisirdi.
Fakat konu sahibi toplumun kadınlara bictigi rolu %100 yerine getiremedigi icin suclanıyor, problem de burada.
Evet, erkek olsaydı da aynı seyi savunurdum, cinsiyetler arasında çok az fark görüyorum, onlar da fizyolojik nedenlere baglı.
Beni alıntılamamışsınız fakat kadın haklarını savundugum icin üzerime alınmamda sıkıntı yoktur sanırım.
Kadın hakları savunuculugunun neresi yanlış? ya da insan haklarını savunmanın?
Reelde merak ettiginiz bir üye oldugumu sanmıyorum ama yine de açıklayayım, emin olun buradaki tavrıma göre katı, sivri dilli ve gözü kara biriyimdir. Klavyenin arkasına saklanan pek arkadaşım da yoktur.
Ben parantez içinde su istemesi hariç diye belirttim ilk mesajımda zaten ama , arkadaslar hem adam işten gelsin hem yemek temizlik paylassın istiyor bana gore hayat paylaşmak bu değil.
Yani siz eşinize bir bardak su vermeyi kölelik olarak düşünüyorsanız evliliğinizi bi gözden geçirmenizi öneririm size. İnsan sevdiği insan su verdi diye köle olur mu ya.
İyi de bizde zaten bunu kadının görevi diye dikta edilmesine karşıyız konunun başından beri bunu savunuyoruz kadın erkek hiç kimse böyle bişeyi yaşamak zorunda kalmamalı. Ama düşünün eşlerden biri devamlı evde çalışmıyor evde doğru düzgün yemek yok temizlik yapılmıyor ve bu 2 yıldır sürekli bu şekilde sürüyor kim ne kadar sabır gösterir buna üstelik su istiyor eşin ayağın var kalk al diye terslenince Ada'mda inada bindirmiş. Ada'mın yaptığını asla tasvip etmiyorum ama kadınında burda haklı bi yanını göremiyorum. Erkekler düz düşünürler ve kocasının bilinç altında oluşan düşünce şu ya ben çalışıyorum çabalıyorum benim karım bana yemek yapmaya su getirmeye vs vs ye üşeniyor demek ki bana kıymet vermiyor ben niye alttan alayım. Olayın özeti bu tekrar söylüyorum Ada'mın yaptığını asla tasvip etmiyorum ama Buralara kadar gelmesinde kadının da suçu varSuyu ben de örnek olarak söyledim. Daha neleri var. Kumandayi yan koltuktan almamak için karisini mutfaktan çağıran adamlar var :/ ayrıca adam çalışıyorsa kadın çalışmiyorsa yemek temizlik de ortak yapılmali demiyorum. Ha yardim etmesi adamin ne iş yaptığına bagli o ayrı mesele.
Su verdi diye kole olmaz. Su vermek zorunda bırakıldı diye köle olur. Adam çalışıyorsa kadın da evde is yapıyor. Ha mutfaktadir, ayaktadir kadin, ya da adam hastadir halsizdir o zaman istenir. Ama sırf çalışıyor diye kole niyetine kullanamaz kimse kimseyi. Madem ikisi de oturuyor odada kalksin ne isi varsa gorsun. Çalışan kadin, evdeki erkek olsa da aynısını soylerdim. Evet birinden surekli hizmet beklemek ve bunu zorunlu kilmak koleliktir bana göre. Evliliğinizi gözden geçirin gibi cümleler kurmasın kimse birbirine lütfen. Bana göre de sizin düşünceniz yanlis. Ha başka konularda baska mesajlarda ayni fikirde olunabilir ama bu konuda konu sahibi haklı bence. Adam bi de ustune kendini iyi niyetli görüyor boşanmadigi için. Bulunmaz hint kumaşı ya bu ülkedeki diğer erkekler çok farklı sanki :)
Siz de resmen gaz veriyorsunuz burda. Konu sahibinin eşinden ne farkiniz var acaba. Evde yemek yapmayan bi kadın üstelik temizlikci gelecek bi çocukla idare edemicek adam işten gelip bi bardak su isteyince sorun olacak. Kusura bakmayın da çalışmadığı sürece ev işleri kadına aittir.
Siz konu sahibine destek değil köstek oluyorsunuz. Eşine karşı hakkını koru diyosunuz da adam haklı kusura bakmayın. (Kaba laflar haric)
Peki sizce 2 yılda bir kadın nasıl ev duzeninizi kuramaz. Üstelik ilk aylar da çocuk da yokken ?
Kadın düşmanı olduk resmen en iyisi terkedelim buraya bizsen ağa ben ağa bu ineği kim sağa ? Taş yesinler madem saat 3.5 olmus tasası bana düştü :)
sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa ? Taş yesinler madem saat 3.5 olmus tasası bana düştü :)
Kadın düşmanı olduk resmen en iyisi terkedelim buraya biz
Kızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı
Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana
İlk olarak bn rutin işleri yaptığını varsayarak yazmadım. Yüzde yüz yapamadığı için suclanıyor demişsiniz ben eksik ya da tam olarak değil hiç yapmadığını anladım mesajlarından ona gore yorum yaptım.
Edit: mesajlara baktımda gerkes benim gibi anlamıs her aksam yemek bile yok diye Anlasılmıs. Dediğim gibi rutin işlerde yapılmıyor eksiği fazlası değil konusulan
Kadının düşmanı yine kadın abi ya şuraya bak...
"Çalışıyor olsaydın bunu söylemeye hakkın olurdu ama çalışmıyorsun o halde kölelik yapacaksın" diye savunan insanın KADIN olmasından utanıyorum resmen...
Yahu ne yapsın kadın evliliğini mi bitirsin istiyorsunuz anlamadım ki karşılıklı anlayış deyip kadını biraz daha evinde aktif olup eşiyle anlaşma yoluna gitsin diye konuşuyoruz siz sürekli kadın hakları kadına böyle davranamaz köle falan diye konuşuyorsunuz. Biz de Ada'm haklı demiyoruz ama kadın belki özenli olsa Ada'mda değişim gösterir yok zengini yok hizmetçisi aşçı Uşak ne varsa kattınız işin içine. Anlamadım yani ne yapmaya çalıştığınızıDüzenli yemek yapamamaktan her akşam yapamadıgını cıkarıyorum, hicbir aksam yapmadıgını degil.
Sana temizlikçi alıyorum diyen ve bunu bir nimet gibi sunan erkegin ise sosyokültürel olarak buna alışkın olmadığını ve kadının görevi olarak gördüğünü düşünüyorum.
Kadınlık görevini yapmayan bir kadın da evde tutulmayı haketmiyor ona göre, fakat bu iyi niyet (!) yok mu....
Emin olun eğer adam ülkenin en zengini olsaydı ne temizlikçi olurdu mesele, ne de yemegin nasıl piştiği. Çünkü bunların onların yerine yapacak bir sürü kişi tutmuş olurdu.
O zaman da eşlerden biri yine çalışmıyor olacaktı belki fakat bu kadar göze batacagını da sanmıyorum.
Problem eşin "ben çalışıyorum öyleyse sen de bana çalışacaksın" tavrında,
çünkü parası daha fazla hizmetçi tutmaya yetmiyor, eşini kendi isteklerini yerine getirmesi için atamış gibi davranıyor ve su getirmesi için zorluyor,
Karşı çıkıldıgında ise otorite savaşı verir gibi tehdit ederek baskıyı arttırma yoluna gidiyor.
Köle gibi dediğimiz kısım da bununla ilgili zaten.
Yoksa şahsen sevdiğim bir insana su getirip getirmemeyi dert etmem, hatta o kana kana içtikçe ben içiyormuşum gibi hissettigim olur.
Konu sahibinin yazdıklarından suyla başlayan bu reddinin aslında eşinin genel davranışlarıyla ilgili oldugunu düşünüyorum, ayrıştığımız kısım da bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?