- Konu Sahibi Hayalperest5
-
İş bolumu deyince siz ne anlıyorsunuz ? Adamın işten gelip evde oturan kadınla iş bölüşmesini mi?
Evlilik mucuk mucuk bi hayat mı. ? Herkesin gorev be sorunlulukları yok mu ? Bir taraf bunları yerine getirmezse diğerinin sinirlenme hakkı yok mu. ? Calısmayan ve evde de iş yapmayan bi adam olsa karsımızda hklısın yürü be mi diyeceğiz?
Bazı üyeler "eş" olmayı çok yanlış anlamışlar,
Eve kim para getiriyorsa diğeri ona hizmet etmekle yükümlüdür sonucu çıkıyor yazılanlardan.
Öyleyse bu erkekler neden evleniyor?
Kendilerine bedava eskortluk yapacak hem de hizmetlerini görecek biri olsun diye mi?
ve bu onaylanabilecek birşey mi?
Hayır anlamadığım şu: siz kendi eşinize kul köle olun, nasıl istiyorsanız davranın, eger memnunsanız ikiniz arasındaki bir problem olarak kalır.
Fakat bu kadar geri bir düşünceyi nasıl ifade edip savunabiliyorsunuz hayretler içinde okuyorum.
"İyi niyetinden tutuyorum yoksa kapıya konulacak kadınsın" deniliyor, karşılık olarak yazılan şeyin "haketmişsin" demekten farkı yok.
Konu sahibinin iş yerinde be yapıyor olusunu bilemem calıssaydı bildiğim bişey varsa 2 tarafta calısıyorsa ev işleride ortaktırSorunuzu nasıl açıklarsam açıklayayım belli ki çalışan uzanacak, digeri her istegini yerine getirecek noktasında tıkanacak konu.
Size şöyle sorayım, eger konu sahibi bir yerde aşçılık yapıyor olsaydı,
bir yandan da o iş yerinin rutin temizligini günlük olarak görüyor olsaydı,
aksam eve ikisi bir arada geldiklerinde nasıl bir iş bölümü yapmaları gerektigini buyrun siz anlatın.
Zira konu sahibi de aynılarını yapıyor. Tek farkı maaş almıyor oluşu.
Bide konu sahibi evde bu işkeri yapmıyor ki rutin olarak zaten problem orda :)Sorunuzu nasıl açıklarsam açıklayayım belli ki çalışan uzanacak, digeri her istegini yerine getirecek noktasında tıkanacak konu.
aksam eve ikisi bir arada geldiklerinde nasıl bir iş bölümü yapmaları gerektigini buyrun siz anlatın.
Konustuğumuz bi kadın değilde soyle dusunsek calısmayan ve ev işi yapmayan br erkek? Adam konu acmıs buraya esim beni kapıya koyacağını soyledi konu baslığıyla. Aynı bu cevapları verir miydimiz?Sorunuzu nasıl açıklarsam açıklayayım belli ki çalışan uzanacak, digeri her istegini yerine getirecek noktasında tıkanacak konu.
Sanarsınız esir hayatı yasatıyorlar evde demek istedim telefın duzeltme yapmıs. Konu sahibi yaklasık 2 yıldır boyle olduğunu çalışmayıp eve yardımcı alıp ayrıca yemek düzeninide oturtamadığını soyluyır.
Eşim istese ben getirirdim şahsen. Bi bardak su yani elime mi yapışır.
Bende bir bardak suyu taaa nerelere getirdiniz ona hayret ediyorum.
Bosanin da deyin de tam olsun. Kadın iyice ifrit oldu zaten
Konustuğumuz bi kadın değilde soyle dusunsek calısmayan ve ev işi yapmayan br erkek? Adam konu acmıs buraya esim beni kapıya koyacağını soyledi konu baslığıyla. Aynı bu cevapları verir miydimiz?
Aynen bende oyle yan gel yat osman sorada kadın hakları. Zaten biraz daha konusursam adamın karısını kapının onund koymasını onaylıyorum sancaklar oyuzden susuyorum :) aynı pencereden bakmıylruz bence cünkü. Cevre , yapı, yetiştiriliş tarzı frkı devreye giriyor.Maksat kadın hakları savunuculugu. Reel de çok merak ediyorum bir kaç üyeyi
Az önce size yaptıgım alıntıda aşçı ornegini vermistim.
bir çok yerde çalışan insan var. Hepsinin yaptıgı yemekler mükemmel degil.
Hele ki konu sahibi bir de cocuguna bakmaya calısıyor, bir düzen oturtmakta zorlanması da gayet dogal,
Ayrıca her insandan dort dortluk iş yapmasını bekleyemeyiz.
Eşi ise ben çalışıyorum sen evde oturuyorsun diyip gündüz yaptıgı her seyi bir hiç sayıyor, bununla da kalmayıp kapıya koymaktan bahsediyor,
Sanki evlilik degil de patron ve işcisi var, işini iyi yapmadıgı ya da karşı cıktıgı taktirde tehdit ediliyor. Evliliklerindeki temel sıkıntı da burdan başlıyor.
Suyu taaa nerelere getiren ben degilim hanımefendi, konusu sahibinin eşi.
Zira su getirmeyeni boşarım minvalinde konusan da ben degilim.
Konuyu tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Ben parantez içinde su istemesi hariç diye belirttim ilk mesajımda zaten ama , arkadaslar hem adam işten gelsin hem yemek temizlik paylassın istiyor bana gore hayat paylaşmak bu değil.Arkadaşlar çalışmayan kadınları iyice gözden çıkarmış bu kkdaki çoğu kisi. Her konuda bir çok konuda var bu durum. Ben çalışıyorum, calismayanlari savunup duruyorum burda resmen :) ev hanimi diye eşinin kölesi olmak zorunda değil. Kalksin suyunu alsin bi zahmet.
Aynen bende oyle yan gel yat osman sorada kadın hakları. Zaten biraz daha konusursam adamın karısını kapının onund koymasını onaylıyorum sancaklar oyuzden susuyorum :) aynı pencereden bakmıylruz bence cünkü. Cevre , yapı, yetiştiriliş tarzı frkı devreye giriyor.
Yani siz eşinize bir bardak su vermeyi kölelik olarak düşünüyorsanız evliliğinizi bi gözden geçirmenizi öneririm size. İnsan sevdiği insan su verdi diye köle olur mu ya.Arkadaşlar çalışmayan kadınları iyice gözden çıkarmış bu kkdaki çoğu kisi. Her konuda bir çok konuda var bu durum. Ben çalışıyorum, calismayanlari savunup duruyorum burda resmen :) ev hanimi diye eşinin kölesi olmak zorunda değil. Kalksin suyunu alsin bi zahmet.
Bide konu sahibi evde bu işkeri yapmıyor ki rutin olarak zaten problem orda :)
Temizlik icin biri geliyormus fakat günlük mü geliyor konusahibi yazmadı, o yuzden rutin işleri yaptıgını varsaydım,Konustuğumuz bi kadın değilde soyle dusunsek calısmayan ve ev işi yapmayan br erkek? Adam konu acmıs buraya esim beni kapıya koyacağını soyledi konu baslığıyla. Aynı bu cevapları verir miydimiz?
Maksat kadın hakları savunuculugu. Reel de çok merak ediyorum bir kaç üyeyi
Temizlik icin biri geliyormus fakat günlük mü geliyor konusahibi yazmadı, o yuzden rutin işleri yaptıgını varsaydım,
Ayrıca cocuk bakıcısı da geliyor olabilirdi konu sahibi için.
Eşlerden biri calısıp digeri de maddi gücleri olmadıgı halde surekli birseyler talep edip ben hicbirseye elimi sürmem modunda olsaydı durum degisirdi.
Fakat konu sahibi toplumun kadınlara bictigi rolu %100 yerine getiremedigi icin suclanıyor, problem de burada.
Evet, erkek olsaydı da aynı seyi savunurdum, cinsiyetler arasında çok az fark görüyorum, onlar da fizyolojik nedenlere baglı.
Beni alıntılamamışsınız fakat kadın haklarını savundugum icin üzerime alınmamda sıkıntı yoktur sanırım.
Kadın hakları savunuculugunun neresi yanlış? ya da insan haklarını savunmanın?
Reelde merak ettiginiz bir üye oldugumu sanmıyorum ama yine de açıklayayım, emin olun buradaki tavrıma göre katı, sivri dilli ve gözü kara biriyimdir. Klavyenin arkasına saklanan pek arkadaşım da yoktur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?