• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selamlar kızlar , kadın demek ne demek oluyor ?

Yahu ne yapsın kadın evliliğini mi bitirsin istiyorsunuz anlamadım ki karşılıklı anlayış deyip kadını biraz daha evinde aktif olup eşiyle anlaşma yoluna gitsin diye konuşuyoruz siz sürekli kadın hakları kadına böyle davranamaz köle falan diye konuşuyorsunuz. Biz de Ada'm haklı demiyoruz ama kadın belki özenli olsa Ada'mda değişim gösterir yok zengini yok hizmetçisi aşçı Uşak ne varsa kattınız işin içine. Anlamadım yani ne yapmaya çalıştığınızı

Siz konu sahibinin eşine haklı dediniz mi bilmiyorum ama hak veren birçok yorum okudum maalesef,
adam evden kovmuş ya da yerinde başkası olsa yapabileceğini söylemiş, bunlar içerik olarak birbirinden çok farklı cümleler değil.

Evliliğine nasıl yön vereceği konu sahibine kalmış
Benim verdiğim tavsiye konu sahibinin tutarlı olması, birşeyi istediğinde/istemediğinde zorla yaptırılıyorsa ya da tehdit ediliyorsa geri adım atmaması.

Konu sahibi kendince yaptıklarını ve yapmadıklarını yazıyor, dolayısıyla eşine anlayış göstermeye de çalışıyor.
Ancak buraya yazdıklarından çıkarımla eşi benzer bir tavrı sergilemiyor,
Dediğiniz gibi karşılıklı anlayış söz konusu olsaydı keşke... fakat göründügü kadarıyla yok.

Yorumları baştan sona okudugunuzda anlam bütünlüğü oluşur,
"su vermek kölelik midir?" denildiği için her defasında farklı cümlelerle anlatmaya çalışıyoruz yoksa ilk mesajda söylediğim ile aynı şeyi tekrarlıyorum.

Hiçbir kadın boşanmakla tehdit edilmemeli, evlilikler ya yürür ya yürümez, insanlar ya anlaşır ya da anlaşamaz. Fakat iyi niyetimden kalıyorsun ne demek?
yani iyi çalışmayan asistanını/ işçisini mi idare ediyor bu adam?

Ne var kadın çalışmıyorsa yani... çocuğu varmış zaten. Onla ilgilenmek zaten bütün gününü alır. Ben de tatildeyim ne zamandır. Ama düzenimiz benim çalıştığım dönemle aynı. Ne yani adam çalışıyorsa ayağına su mu götürmeliyiz. Haa götürürsün ona bişey demiyorum ama bu kadının görevi be hihayt nidalarındaki bi adama değil. Bunu anlamak bu kadar zor değil. Kime götürürsün? Karısını sen çalışmıyorsun tabii ayağıma getireceksin.. kadınsın senin görevin bu... bak boşarım haa.. tarzındaki adamlara değil. Tam tersi adamlara... anlamadım ki kimlerle evleniyorsunuz? Kızlarınızı bu kafada yetiştirmeyin bari......

eşim elimden çay içmeyi çok sever o yüzden kendi çayını kendi almaz. onun dışında hiçbi zahmeti yok. tabiki zorunda değilsiniz hizmetçi değiliz evde

eşim elimden çay içmeyi çok sever o yüzden kendi çayını kendi almaz. onun dışında hiçbi zahmeti yok. tabiki zorunda değilsiniz hizmetçi değiliz evde
Kiz o seni kullaniyooooo... Üseniyooo kalkmaya.. Yok senin elinden istiyomm.. Yokk senin Elin degsin.. Hepsi hikayi..:KK60:emmee.. Benimki de beni böle tavliyoo :KK55::KK55::KK55: sevgi olunca zor gelmiyo.. Allah bozmasin canim:nazar:

Bende calismiyorum suan isi birakali surda 1 ay oldu olmadı. Esim cok yogun calisiyor, bazen bir telefonla gecenin bir yarisi paldir kuldur gider, duzen yok. Bu adam eve sabaha karsi geldiginde yada gece geldiginde " ayhh ben kölenmiyim be git suyunu al" " yemek yok" bilmem ne diyebilende arsızdır.

Burada konu calismiyorsan ezil değil. Calismiyorsun yani musaitsin O nun kadar yorulmuyorsundur. Gecesi gunduzu birbirine girmis deli gibi calisan adama birde gelip evde is yaptirmak esitlik mi oluyor?
Neyi anlamak istemiyorsunuz acaba siz? Ne bu ısrar?

Yorum yapmak istemedim fakat alıntılamışsın madem öyle cevap hakkımı kullanayım...

"Ay ben senin kölenmiyim" " Yapmak zorundamıyım" bunlar uç noktalar böyle bir şey zaten yok, olan ilişki de ilişki değildir bitmiştir. Seven insan saygı duyar...

Burada konu sahibinin konusundan yola çıkarak yorum yapıyoruz hepimiz...
Konu sahibinin eşi konu sahibine o an istemediği bir şeyi zorla yaptırmış...

Ve buna cevap olarak sen çalışmıyorsun yapmak zorundasın denilmiş...

İşte benim derdim de tam olarak bu...

Sabah giderim akşam gelirim yorgun argın kolumu kaldıracak mecalim yoktur ama eşimden "aşkım bi su getirirmisin" "sevdiğimin elinden bi su içsem ne güzel olur" gibi hoş cümleler duyduğumda o an herşeyi unutur full enerji giderim mutfağa o suyu alırım seve seve getiririm ve helal-i hoş ederim...

"kalk su getir"
"sen bu evde tutulacak kadın değilsin"
"başkası olsa seni boşar"
"yürü hadi getir şu suyu"

Şu cümlelerle feriştahı gelse, üstüne birde giyotine yatırsalar beni yine getirmem o suyu, net!!

Bir erkek çalışmayan kadına evde köle muamelesi yapamaz!!! bunu savunan da benim hem cinsim olamaz!!!

Hay
Valla ya belki onlar barıştı sarilip uyudular. Biz burda birbirimizi yiyeceğiz birazdan :KK70:

O kadar da değil de görüş farklıligi. İnsan aynı görüşte olmayınca karşısındakine hayret ediyor iste :KK31: sizin için de gecerli tabi
hayır barışmadım hala cok kızgınım o varılamayan çalıştı ama ben yutmam o lafları

Kızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı . Elin kolun var dıyorum kendın al . Sen getır dıye zorladı benı zorla gwtırdım ama nefret ettım . Evlılıkten de nefret ettım . Ben ondan istemıyorum kendım alıyorum . Bu erkek milleti ne oladak görüyor anlamıyorum . Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana .
Eger calısmıyorsan evde sen yapabilirsin işleri. Calısıyorsan maddi imkanından varsa tabiki temizlikci gelebilir. Yemek konusunda da bence dikkat etmelisin. Kahvaltısını ve yemegini ihmal etmemen lazım. Ama dedigin gibi sn köle degilsin ki su getir ne demek. Rica edip tatlım su getirebilir misin falan derse belki olabilir. Birazda alıstırmayla alakalı biz evlendigimizde baktim gömlekleri falan ortaya atıyor dedim kirlini falan kendin ayarla eşyalarını sen takip et. Simdi şükür hepsini yapıyor. Toplumda kadın her seyi yapmalı diye düşünülüyor. Kadınsa evde oturmalı cocuk bakmalı esine sonsuz hizmeti olacak. Cinsellikte bile esi isini bitircek kadın tatmin olmus mu olmamıs nu umrunda olmucak.Demem o ki genelde böyle gördükleri icin sonuc bu sekilde oluyor. Ama degistirebilirsin bence

Yorum yapmak istemedim fakat alıntılamışsın madem öyle cevap hakkımı kullanayım...

"Ay ben senin kölenmiyim" " Yapmak zorundamıyım" bunlar uç noktalar böyle bir şey zaten yok, olan ilişki de ilişki değildir bitmiştir. Seven insan saygı duyar...

Burada konu sahibinin konusundan yola çıkarak yorum yapıyoruz hepimiz...
Konu sahibinin eşi konu sahibine o an istemediği bir şeyi zorla yaptırmış...

Ve buna cevap olarak sen çalışmıyorsun yapmak zorundasın denilmiş...

İşte benim derdim de tam olarak bu...

Sabah giderim akşam gelirim yorgun argın kolumu kaldıracak mecalim yoktur ama eşimden "aşkım bi su getirirmisin" "sevdiğimin elinden bi su içsem ne güzel olur" gibi hoş cümleler duyduğumda o an herşeyi unutur full enerji giderim mutfağa o suyu alırım seve seve getiririm ve helal-i hoş ederim...

"kalk su getir"
"sen bu evde tutulacak kadın değilsin"
"başkası olsa seni boşar"
"yürü hadi getir şu suyu"

Şu cümlelerle feriştahı gelse, üstüne birde giyotine yatırsalar beni yine getirmem o suyu, net!!

Bir erkek çalışmayan kadına evde köle muamelesi yapamaz!!! bunu savunan da benim hem cinsim olamaz!!!

Hersey su mevzusundan ibaret degil yalnız. 2 senedir bir düzen oturtamamış konu sahibi. 2 sene az bir süre değil. Hala daha aynı tatava dönüyorsa e de bende olsam" bibigggimmmm isskkimmm cinimm " diye ugraşamam yani herkesin bir sabrı vardır neticede. Adamda 2 senedir bıkmış, bıkkın insanda o lafları soyleyemez.

Ben olaya kadin, erkek veya gorevler şeklinde bakmiyorum. Biri disarda calisiyorsa oteki evdeki işleri halledip esinin yukunu hafifletmeli ister kadin ister erkek.
Ben calisiyorken esim benim ayaklarimi bile ovardı. Muhabbet kölelik degil birbirinin yorgunlugunu almak, yukunu azaltmak.
Boyle tembel bir insanla yasamak zordur.

Kiz o seni kullaniyooooo... Üseniyooo kalkmaya.. Yok senin elinden istiyomm.. Yokk senin Elin degsin.. Hepsi hikayi..:KK60:emmee.. Benimki de beni böle tavliyoo :KK55::KK55::KK55: sevgi olunca zor gelmiyo.. Allah bozmasin canim:nazar:
çok tatlısın yaa:)) olsun biz de tatlı dille kullanmıyo muyuz onları :) mutlu görünce bende mutlu oluyorum. ama yapmak zorundasın senin işin ne filan deseydi çok zoruma giderdi.

Hersey su mevzusundan ibaret degil yalnız. 2 senedir bir düzen oturtamamış konu sahibi. 2 sene az bir süre değil. Hala daha aynı tatava dönüyorsa e de bende olsam" bibigggimmmm isskkimmm cinimm " diye ugraşamam yani herkesin bir sabrı vardır neticede. Adamda 2 senedir bıkmış, bıkkın insanda o lafları soyleyemez.

Ben olaya kadin, erkek veya gorevler şeklinde bakmiyorum. Biri disarda calisiyorsa oteki evdeki işleri halledip esinin yukunu hafifletmeli ister kadin ister erkek.
Ben calisiyorken esim benim ayaklarimi bile ovardı. Muhabbet kölelik degil birbirinin yorgunlugunu almak, yukunu azaltmak.
Boyle tembel bir insanla yasamak zordur.

Ben olayı genişletmiyorum, sadece su mevzusuna takıldım ve ona yorum yaptım gerisi de beni ilgilendirmez...

İnsan gibi olana bana 1 adım yaklaşana 10 adım koşarım...
Yalnız yapacaksın tabi görevin senin o muhabbetlerine tamamen karşıyım, zaten sen kadını seviyorsan saygı duyuyorsan o kadın seni muhtaç etmez herşeyini tam yapar eksiksiz...

Ama sen eş olarak eksiksen kadından da tam olmasını bekleyemezsin...

Hayvan gibi davranan adama karşı bazı şeyler görev bilinmez!! İnsan olana can feda yoksa aksini söylemiyoruz. Erkek bize kul köle olsun da demiyoruz. Neticede Hayat müşterek...

Kocamın ayagını dahi yıkarım, söylediklerimden farklı şeyler çıkarmayın ama hak edecek insana yapılır bu bahsettiğim... Bunu yapıyorum diye onun kölesiyim havalarına girmeyecek, hak edecek adam var hak etmeyecek adam var...

Konu sahibinin kocası malesef HAK ETMİYOR! Çünkü uslubuyla kaybediyor bir kere...

Evlerindeki yaşantılarını iletişimlerini bilemem belkide herşeyin sebebi adamın böyle olması vs. konu sahibinin davranışlarıdır ama şu konuda yazılan cümlelere göre konuşmak gerekirse de hak etmeyen taraf erkek çünkü fena halde davranış bozukluğu var...

Abooo kadın kadını düşmanı diye bola dememişler. Olay bı bardak su meselesi değilki herkes su ver elinemi yapışır yap et tum eve yetiş çocukta var ama ıkı yaşında nolacak..... kaynana gibi saydırmış mubarek.kadının şartlarını tam olarak bilmeden(ki çocuklu kadın sanırım suan 2 yaşlarında) konuşmuşussunuz say babam say.bende çalışmıyorum çocuktan dolayı çıktım .bkcak kımse yok şehır dışındayız ..aldığım parayı bakıcı ve temizlikçiye vermekten ise bu yolu seçtikki kendım bakabıleyım.ve iş saatlerım uygun degıldı yogun bı tempom vardı. Çocuk doğunca amladımkı istesemde yetişmezmiş.sbha kdr uyumayan bi çocuk işi yogun olsn bir baba ...ayakta duracak halınız yok ...çocuk az daha buyur hiç haliniz kalmaz çocuğa baglı çocuk car sorunsuz buyur çocuk var hoc durmaz vs vs uzar gıder.ayaklarımın birbirine dolandıgını hatırlarım .şuan 2.5 yaşında ..konuluyorsunuz ya arkadaşlar ev hanımı olan tapmak zorunda bzn yapamıyor yoruluyor can ya bu dayanmayabılıyor.ki ben gucluyumdur oturdugum yerde mutfakta elimde eldıven uyuya kaldıgım zamanlar benim için nimetti (mola oluyordu bana)anne olmak ev hanımı olmak hala bile herşeye yetişmek ymk iş çocuk manasına geliyor ise ....vay anam kadınlar bunu yapıyor ise ...düşünüyorumda robotmusunuz yada size denk gelen çocuklar yedir içir uyur oh rahat bebeklermiydi...haftalarca günlerce sadece temizlik yap yenek yap uyuma dinlenme .....rutın bır hayat bide adam ustune herşeye laf etsın.ayagın yanıyor geri çek dese deliriyor insan.yaşayan yaşadığını bilir ...şükürki yeni nesilde oğulllarını kızlarını sizdeki düşünce ile yetiştirmeynlerın var oldugunu görüyorum.

Oda sana getiriyosa sorun yok bence.eşime tabiki su veririm.ama oda diyelim saat gece 11 de benim canım bişey istedi üşenmez gider alır gelir.ev işlerine pek yardım etmez.ben çalışmıyorum zaten.çocuklarla ilgilenir akşamları.arada yemek yapar.ramazanda filan sağolsun bazen sahura bile kaldırmadı.ben bebek emziriyorum oruç tutmadım.ama insan severse bence eşine bi bardak su getirmek zor gelmez ya.

Haklı olan arkadaşlarda var . Evet zor degıl su getırmek ama bende bunaldım cocuktan yoruyor beni . Eve geldı herseye Bı laf etti . Önceden çürüyüp attığımız sebzelere bike sanki bitek ben yapmıyorum dedım Kı sadece ben degılım oda kim çürütüyorsa Allah b verdın dedı millet aclıktan ölüyor vs . Eve bakmıyorsun vs dıye konuştu başkası olsa senı bu evde tutmaz dedı oyle konuştu .

Bu konuda kesinlikle haklı
Yemek yapmıyorsunuz madem neden sebze alıyorsunuz çürüyüp çöpe gideceğini bile bile !
Bu hem nankörlük , hem israf , hem de evin bereketini kaçıran bir durum . Adam kim bilir ne zorlukla çalışıp eve getiriyor siz çöpe dolduruyorsunuz hele de açlıktan ölen o kadar insan varken , bunun hesabı da var ..

Çocuğunuz var mı

Kızlar evlilikte kadın demek eşi su vs istediğinde illa getırmek demek mi oluyor . Kadın bunu yapmak zorun damı ? Eşime göre yapmalı . Elin kolun var dıyorum kendın al . Sen getır dıye zorladı benı zorla gwtırdım ama nefret ettım . Evlılıkten de nefret ettım . Ben ondan istemıyorum kendım alıyorum . Bu erkek milleti ne oladak görüyor anlamıyorum . Evde düzenlı yemek yapamıyorum temizlik Te . Kadın gelıyor temizliğe . Başkası olsa senı boşardı iyi nıyetınden bırakmıyorum seni dıyor bana .

saçma sapan konuşmasın eşin de ya
zaten bi kere getir demek neymiş
yorgundur vs canım bi soğuk su verir misn bana diye istese zaten götürürsün
4.5 yıllık evliliğimde ne doğru durust yemek yaptım ne temizlik ne ütü :) o mantıkla adamın beni çoktan kapı önüne koyması lazımdı

Ay bosasin, belki bir gun yuzu gorursun yazik degil mi sana? Ev isi ,kocaya hizmet kadinin gorevi degildir. Terbiyesiz adam

İyi ama bence zorunda, calısmıyormus. (Su için demiyorum yemek ve temizlik) yani kadın olduğu için değil gğn gelir kocası işsiz kalır kadın calısır ozamanda adam zorunda.

Çalışmadığı için su götürmek zorunda yani . :) Düşünce yapınıza şaşırdım. Parmaklarım yorulmasin.

Back
X