Tatlı Tarifi selennn'in karışık tarifleri

basit künefe tarifi

Malzemeler

500 g tel kadayıf
250 g tereyağı
Dil peyniri(Ben bulamadım mozerella peyniriyle yaptım)
Şerbeti için:
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı

İlk önce şerbetini hazırlayın soğumaya bırakın.
Tel kadayıfları iyice açıp parçalayın, Tereyağını eritin kadayıfa iyice yedirin,
yanmaz tavaya yarısını yerleştirin üstüne iyice bastırın ve onun üstüne dil peynirini veya mozarella peynirini yerleştirin, onun üstüne de kalan kadayıfları yerleştirip iyice bastırın. 1 saat buz dolabında bekletin.
Sonra çıkarıp ocağı kısık ateşe getirin ve yavaş yavaş ilk önce altını sonra çevirip üstünü pişirin.
Piştikten sonra soğuk şerbeti üstüne dökün.
AFIYET OLSUN !
NOT: Benim yanmaz tavam küçük olduğu için borcama yerleştirip fırında yaptım, üstü kızarınca dönderdim altını da kızarttım..

dilber dudağı tatlısı

Malzemeler

1 adet yumurta
1 tane yumurta sarısı
1,5 kahve fincanı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 fiske tuz
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un

Açmak için:
buğday nişastası

İçi için:
Kıyılmış ceviz ve yumurta akı (ben fındık, tarçın ve şeker karışımı ve yumurta akı kattım)

Üstüne;100 gram margarin veya tereyağı

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

Şerbet için olan malzemeyi bir tencereye alıp kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Önce hamuru için olan sıvı malzemeleri katıp karıştırıyoruz,ununu ve tuzunu ilave edip yoğuruyoruz.Ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.Bu yoğrulan hamuru 10 küçük bezeye ayırıyoruz.Her birini nişasta serperek küçük tatlı tabağı kadar açıyoruz.Her kata nişasta serpiyoruz.10katlı hamuru önce elimizle biraz açıp sonra oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz.Onları su bardağı ağzıyla kesiyoruz.İçine ceviz ve yumurta akı karışımını veya benim yaptığım gibi fındık,tarçın,şeker ve yumurta akını koyup dudak şekli verip tepsiye diziyoruz.Bir tavada eritip kaynattığımız margarin veya tereyağını tatlının üstüne kaşık yardımıyla döküyoruz.170 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.(30-35 dakika da pişti.)

Soğuk şerbeti ılık tatlıya döküyoruz.

Not:Bu tatlı baklava gibi açması zor bir tatlı değil ilk kez yapanlar bile rahatlıkla yapabilir.Nişastalı tatlılar zor gibi geliyor ama değil üstelik çıtır çıtır ve hamurlaşmaması sebebiyle hamurlu tatlılara göre de tercih edilebilir.

prenses tatlısı

Malzemeler

Muhallebisi;
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tane yumurta

Kakaolu sosu için;
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta

Üstü için;
Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Muhallebisi için olan malzemeleri tencereye alıp karıştırın sonra ocağa koyun kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 15 dakika mikserle çırpın. İster bir tepsiye ister benim gibi kaselere koyun. Ama tepsiyi veya kaseyi ıslatmalısınız yani suyu koyup fazla suyu atın üstüne muhallebiyi dökün.Muhallebinin üstü sertleşene kadar bekleyin.

Kakaosu için tereyağını bir tavaya koyun yağı eritin ısınınca ocağı kapatın tereyağı eriyecektir, yanmasın. Oda ısısındaki tereyağına pudra şekeri, kakao ve yumurtayı ekleyin. Mikserle çırpın. Muhallebinin üstüne yayın. Buzdolabında donmasını bekleyin. Servis yaparken hindistan cevizi serpin.

Not: Yumurta çiğ olacak ama kokusu hiç olmuyor zaten beni bilenler yumurtayı sevmediğimi bilirler ama kokusuz olduğu için severek yapıyorum ama çok sık olmamak şartıyla ne de olsa yumurta çiğ.

muhallebili kadayıf

Malzemeler

350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)

Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor.

Afiyet olsun..

kozalak

Malzemeler

Yarım paket pirinç patlağı
½ paket margarin(ben yarım çay bardağı sıvı yağ kullandım)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
4 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
40 gr bitter çikolata

Hazırlanışı

Tencereye yağ ve çikolatayı eritip içine bal, pudra şekeri, ceviz, susam, kakao en son pirinç patlağını da koyup iyice karıştırdıktan sonra buzdolabında 5 dakika bekletin. Limon sıktığımız limonluğun boş kısmına doldurup elinizle bastırarak altını düzleştirin sonra ters çevirip elinize hafif vurarak içindekileri çıkartın. Tepsiye sıralayıp üzerine pudra şekeri serpin. Pudra şekeri yerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpebilirsiniz

Not limonluğu ıslatır veya hafif yağlarsanız içindekiler daha çabuk çıkacaktır…

muhalleili incirli kek

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
6 adet kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Muhallebi için:
1 kg. süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
5 -6 yemek kaşığı şeker
1 poşet kremşanti
1 çay kaşığı margarin ya da tereyağı

Keki ıslatmak için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:
Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Önce incirleri sıcak suda 5 dk kadar bekletin. Sonra küçük küpler şeklinde doğrayın.
Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpın. Un, kabartma tozu, tarçını ekleyin sonra cevizleri de ilave ederek çırpın. En son inciri una bulayarak karışımın içine döküp karıştırın. Orta boy bir borcama döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin(35-40dk). Fırından çıkınca 5 dk kadar bekletip üzerine bir su bardağı ılık su, kahve ve şekerli karışımı dökün ve soğumaya bırakın.
Muhallebi için belirtilen ölçülerde süt, nişasta, un ve şekeri devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra margarin ve vanilyayı ekleyin birazcık ılıdıktan sonra kremşantiyi ekleyip mikserde iyice çırpın ve soğuyan kekin üzerine dökün. Bir kaşık yardımı ile düzelterek buzdolabında bir gece bekletin. Dilimlemeden önce üzerine bol hindistan cevizi serpin.

(Muhallebisinde 1 litre süt kullanıyorum biraz kalın bir kat oluyor daha ince bir kat istiyorsanız ölçüleri azaltabilirsiniz.)

Not:Kekte süt ve yağ yok. Hafif ve yumuşacık bir kek oluyor.

Afiyet olsun.

sütlü irmik tatlısı

Malzemeler

Yarım litre süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığından az margarin veya tereyağı
Süslemek için tarçın

Hazırlanışı

Sütü, irmiği ve toz şekeri bir tencere içine dökerek karıştırmaya başlıyoruz. Orta ateşte tatlımızı karıştıra karıştıra pişirme kıvamına getirdikten sonra eğer üzerinde de baloncuklar çıkmaya başlamışsa margarinimizi ekleyebiliriz. Dileyen tam 1 yemek kaşığı koyabilir ama ağır olmaması için ben tercih etmiyorum. Bu şekilde kısık ateşte 4-5 dk daha yağı eritip ocaktan alabiliriz. Orta boy bir borcama döküp 2-3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Dileyen bu tatlıyı kek kalıbına döküp dolapta bekletip ters çevirerek de çiçek şekli sunumuyla servis yapabilir, tarçın serperek sunumunuza şıklık ve tat kazandırabilirsiniz afiyet olsun.

çilekli parfe

Malzemeler

1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
3 çorba kaşığı damla çikolata
2 çorba kaşığı kadar hazır kuru meyve
yarım paket labne peyniri
2 çorba kaşığı pudra şekeri (koymayabilirsiniz)
1 kase minik doğranmış çilek
1/2 paket finger bisküvi
Süslemek için çilek

Hazırlanışı

Soğuk sütle kremşantiyi çırpın. Hazır hale gelince içine bisküvileri elinizle kırarak ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyerek kaşıkla karıştırın. Uygun bir kalıba streç film serip, doldurun. (Ben bu aşamada tek porsiyonluk olması istediğimden küçük kaplara koydum)
Derin donrucuda en az 5-6 saat bekledikten sonra servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun.

top kadayıf tatlısı

Malzemeler

250 g kadayıf
1/2 paket eritilmiş margarin (ben tereyağıyla yapıyorum her zaman)
1/2 su bardağı sıcak süt
ceviz

şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon

Hazırlanışı

Kadayıfları bir kaba alıp yağları ilave edip iyice tel tel açalım. Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça koyup ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım. Tepsiye ters çevirip 180 derece fırında kızarinca cevizleri koyalim devam pişirelim. Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaşık sıcak sütü döküp üzerini kapatalım. Beş dakika sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım.

Şerbeti için de su ve şekeri kaynatalım koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim.
Afiyet olsun.

bisküvili lokum

Malzemeler

1 lt süt
5 yemek kaşığı şeker
2 çay bardağı un
75 gr margarin
1 pkt şekerli vanilin
1 pkt petibör sade/kakaolu bisküvi
1 pkt krem şanti

Hazırlanışı

Öncelikle bisküvileri robottan geçiriyoruz. Ben irili ufaklı olcak ölçüde yapıyorum. iyice un gibi yapmıyorum. Sonra tepsiye yayıyoruz bisküvilerimizi. (melamin çay tepsisi kullanıyorum ben:)
Sonra süt,şeker,un ve margarinimizle muhallebimizi pişirip en son şekerli vanilin de ilave edip ocaktan alıyoruz. 10 dkk kadar ılımasını bekleyip direk bisküvilerin üstüne döküyoruz muhallebiyi. Muhallebiyi çok bekletip de soğutmanıza gerek yok. Tepsiye döktükten sonra iyice donunca 1 pkt krem şantimizi üzerine sürüyoruz.
Buzdolabında biraz beklettikten sonra şeritler halinde dilimleyip 2′ye katlayıp servis ediyoruz. İsterseniz arasına muz dilimleri koyup da servis edebilirsiniz. Kardeşimin isteği üzerine biz kakao ekelemiştik arasına :)
Ayrıca krem şantiyi de kakaolu/sade/orman meyveli/çilekli olarak tercih edebilirsiniz. Benim tercihim sade olmuştu.
Afiyetler olsun…

kuru baklava tarifi

Malzemeler:

1 paket baklavalık hazır yufka veya böreklik ince yufka
250 gr tereyağı
1 su bardağı tahin
2 su bardağı ceviz(kalın kıyılmış)
1 su bardağı şeker
üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı

Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın üzerine 1-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını fırçayla sürün.
İkinci, Üçüncü yufkaları da üst üste sererek yağlayın. En üste serilen yufka üzerine tamamen kaplayacak şekilde tahin sürüp ceviz kırıkları ve 1-2 yemek kaşığı şeker serpiştirin.
Kat kat serilen yufka şok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye düzgün şekilde yerleştirin.
Diğer yandan kalan yufkalara da aynı işlem uygulayın. Tepsiye dizilmiş rulo yufkaları eşit şekilde verev veya düz kesin.
Kalan yağı üzerine gezdirerek döküp 150C° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Servise hazırdır. AFİYET OLSUN.

revani tatlısı

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
Yarim su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hindistan cevizi

Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su

ilk olarak yumurta ve yağı derin bir kabın içerisinde çırpalım daha sonra yoğurdu, irmiği ve şekeri koyalım. İyice karıştırdıktan sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Orta boy tepsiyi yağladıktan sonra karışımı tepsiye dökelim. 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Ben ilk 20 dakika fırının kapağını açmıyorum ki güzel kabarsın diye tavsiyem siz de açmayın.
Tepsiyi fırına verdikten sonra şerbeti hazırlayalım. Revani piştikten sonra 1-2 dakika beklesin bu arada şerbetin biraz ılık olması gerekiyor. İkisi de sıcak olursa hamur olabilir. Daha sonra şerbeti kepçe yardımıyla yavaş yavaş revaninin üzerine dökelim. Üzerine hindistan cevizi koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

keşkül tarifi

Malzemeler

4 su bardağı süt

1,5 çay bardağından biraz az şeker

1 çay bardağı pirinç unu

2,5 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 paket vanilya

Hazırlanışı

Vanilya hariç kalan malzemelerin tamamını tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin ve servis kaselerinize alarak bir süre soğumasını bekleyin ardından buzdolabında iyice soğutup servis yapabilirsiniz.

kadayıflı tavuk göğsü

Malzemeler

Tavuk göğsü için;
1 litre süt
125 gr.margarin
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1,25 su bardağı şeker
1 adet damla sakızlı falım
1 paket sade kremşanti
üstü için;
250 gr yaş kadayıf
100 gr margarin
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

ilk önce yaş kadayıfları elimizle parçalayıp açıyoruz.yağı teflon tencere koyup eritiyoruz.eridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp üstüne şekeri ilave ediyrz.kadayıflar altın rengini alana kadar ara ara karıştıyrz en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.

Tavuk göğsü içinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuryruz.sütümüzü ekleyip karıştıyrz hızlı hızlı.unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatım içine kremşantimizi döküp mikserle 5 dk. karıştıyrz.

Borcamızın altına kadayıfımızın yerisini eşit şekilde seriyrz üzerine tavuk göğsümüzü döküp tekrar kadayıfla kapatıyoruz.donması için buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

afiyet olsunnnn :)

portakallı muhallebi

Malzemeler

1 litre süt
1su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1portakal kabuğu rendesi ve 1 portakal suyu
1 yumurta(isteyen asıl tarifteki gibi daha sarı olsun diye 3 adet yumurta sarısı koyabilir ben sevmediğimden koymadım.)

Süslemek için;portakal kabuğu rendesi ve dondurma

Hazırlanışı

Süte un,pirinç unu,şekeri,portakal rendesini ve yumurtayı koyup iyice karıştırın.Çırpılan sütü ocağa koyup sürekli karıştırın.Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatın.Portakal suyunu ilave edin.Karıştırıp kaselere koyun.İyice soğuyup katılaşınca zevkinize göre dondurma veya portakal kabuğu rendesiyle süsleyin.
Muhallebi ilk etapta katı portakal suyu dökülünce o koyuluğu kalmıyor isterseniz un miktarlarını arttırıp daha koyu kıvamda da tercih edebilirsiniz.

çikolatalı toplar

Malzemeler

Yarım paket margarin (donuk)
50 adet sade petibör bisküvi
1 paket kakao
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket hindistan cevizi (üzeri için)

Hazırlanışı

Margarini oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Daha sonra bir kaba margarin, kakao, pudra şekeri, yumurta koyup iyice çırpın. Daha sonra petibör bisküvileri ezip ilave edin iyice karıştırın. Yuvarlak top şekli verin üzerine hindisten cevizi serpip buzdolabında 2 – 3 saat bekletin. Servis yapın. Afiyet olsun…

gül tatlısı

Malzemeler

1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

Şerbeti için:

5 Su bardağı su
4.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu

Hazırlanışı

1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
5. Çay bardağı ile kesilir.
6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
7. rulo şeklinde sarılır.
8. ikiye kesilir.
9. tepsiye dizilir.
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır.

erkekeli sütlaç

Malzemeler

1 lt.yarım yağlı veya light süt
5 yemek kaşığı kaşığı toz şeker (şekerli seven 1-1,5 su bardağı kullanabilir.)
80 gr.kırık pirinç ( 1 çay bardağı, resimdeki gibi)
1,5 yemek kaşığı pirinç unu(sulu seven silme katı seven tepeleme kullansın)
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası(sulu seven silme katı seven tepeleme kullansın))
1 adet damla sakızı(ciklet & doğal sakız, ben ciklet kullanıyorum.)
1 paket (10 gr.) dr.oetker vanilya
0,5-0,6 lt.su (yaklaşık)

1-Küçük bir tencerede,suyu koyup, pirinci yumuşayana kadar pişirin-yaklaşık 20 dk.-
2-Tencerede, sütü,pirinç ununu,b.nişastasını ve şekeri süt soğukken 3-5 dk. köpürene kadar telle çırpın.
3-Sakızı ilave edip, ocağın altını önce orta ateşte devamlı telle karıştırarak çırpın süt ısınınca ,süzdüğünüz pişen pirinci ilave ediniz, hızlı ateşe getirin,karıştırmaya devam edin.
4-Muhallebi haline gelince ateşi en kısığa getirin, 3-5 dk.daha pişirin.
5-Ocağın altını kapatıp,vanilyayı ilave edip, biraz karıştırın.
6-Kaselere veya fırın sütlaç yapacaksanız borcama tamamını ilave ediniz.
7-Fırında üstünü hafif veya sevenler iyice yakabilir(ben yanık severim)
8-Fırınsız olanı tarçınla süsleyip soğuk servis yapabilirsiniz.
Tanrımıza hamdolsun, AFİYET OLSUN…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…