Sizi alkışlıyorum.
Bu orada yaşayan gurbetçilerin orayı kötüleme şekli çok komiğime gidiyor.Hiç inandırıcı bulmuyorum.
Madem memnun değilsin dön Türkiyeye burada asgari ücrete yaşa bakalım yaşayabilecek misin ama yok dönmezler ama oradan şikayet ederler. Almanya'da ve diğer ülkelerde çocuk paralarını alır Türkiyede misler gibi 1 ay tatilini yaparlar.Ev,yazlık alırlar sırf oradaki para değerli olduğu için burada her şeyleri olur ama gene de bir çok şükür demezler.
Oradaki para burada çarpı 6 oluyor ondan Türkiye size cennet geliyor dersin yok sizin de alım gücünüz yüksek derler.
Halbuki biz eğitimli ingilizce bilen insanlarız.
Almanyadaki bir marketin web sitesine girip fiyatlara çok şükür bakabiliyorum ve alım gücü acısından durumunuz çok iyi biliyoruz.Ayrıca çocuk parası alıyorsunuz ve çoğunuzun pardon ama 3 5 çocuğu var bu yüzden.
Ben 1 çocuklu gurbetçi ömrü hayatımda ya bir ya iki kere duydum.Beyin göçü ile gidenleri saymıyorum onlar farklı.
Onlara şunu demek istiyorum kimse gelip de sizin oradaki haklarınızı almayacak korkmayın.
Çoğunuz zaten önceki kuşağın sayesinde vatandaş olmuşsunuz şu an.nimetlerini görüyorsunuz bari gidecekleri korkutmayın.
Şu an Türkiye'de ırkçılık yok mu?
Allahı var.
Ben hem nimetlerini görüp hem de oraları kötüleyenlere uyuz oluyorum.
Dön Türkiyeye dersin ama istemez.
Uzaktan atıp tutmak kolay.
Ayrıca konu sahibi eğitimli kesim yani beyin göçü yapacaklar normal orada çalışan Türk işçilerden bir nebze daha rahat çalışırlar.
Siz bu kişilere kulak asmayın gidin..![]()
Ben, beni her firsatta bu konuda ezmeye calisan kv nasi susturabilirim bunaltiyor diye sormustum sikayetci degildim yani halimden acaba yanlis mi anlasildim:)
Hanfendi o yüzden tüyo vermisti.
Ama doğru, bu sekilde buranin herseyinden faydalanip nankörlük yapana benimde tahammülüm yok.
Ayrıca cevremde son 10 yıldır 2 veya 3ten fazla cocuk yapanı görmedim.
Eve fazladan giren cocuk basi 180€ için kimse dünyaya bi yavru getirmez