Tesekkur ederim

:)
Bende sikayet edeni cok gordum ama geri doneni hic gormedim. Sanki bulunduklari ulke onlari alikoyuyor. Madem sartlar ayni veya cok iyi gelin iste. Asgari ucretle ise girip bir cok insan gibi yasayin.
Avrupa'nin tum nimetlerinden faydalanip yasadiklari ulkeyi kotulemeleri cok nankorce. Ve dediginiz gibi gelen/gelmek isteyenler sanki ellerinden ekmeklerini alacaklar, bir hincla kotuluyorlar, sakin sakin gelmeyin diye. Ben yasadigim yerden bu kadar sikayetciysem, mutsuzsam ve baska bir ulkeye gitme sansim varsa neden orada kalayim ki?
Irkcilik mevzusu surekli dile getiriliyor. Bende yurtdisindayim, hic irkcilikla karsilasmadim, ne arkadaslarimdan ne de ailemden birininde karsilastigini duymadim. Yerli biri bir gocmene zarar verdiginde hemen irkcilik sebebi damgasi yapistiriliyor. Cok karikaturize ediliyor yani, soyle olaylar oluyormus gibi, "Sen Turk musun, al sana slaaak" konunun ne oncesine ne sonrasina vakif degiliz ama suclu yerli oldu mu sebep her zaman irkcilik oluyor..
Irkcilik yok mu var ama senin hayatina ne kadar etki ediyor? Dogup buyudugun, vatandasi oldugun ulkeyi feryat figan kotuletecek kadar ne yasatiyor bu yerli insanlar? Hic mi sana faydalari dokunmadi. Benim yaptigim kiyaslama akla ilk gelen bir kac maddelik kiyaslama, hayli cogaltabilirimde. Irkciliga gelene kadar sunulan guzelliklerden bahsetmek ve gormek lazim. Ama iste, adil olmak bir meziyet :)