Sen gelme, fazlalık yapmayalım diyen abla

sonbaharask

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
327
194
103
34
Ablam yarın kız bakmaya gıdecek ogluna, ıkı kızı annem dıger ablamlarla bırlıkte benı bugun aradı eylul yarın kız bakmaya gıdıcez sen gelme kalabalık yapmayalım bırden dıger gıttımızde gel dedı. Bende tamm abla ben gelmem dıgerınde de gelmem kalabalık etmem dedım hıc birinin kalabalığı yokta benımmı kalabalıgım var dedım gozunde ki degerımı anladım dedım sen beni yanlıs anlıyorsun lafı baska yerlere cekme dıyor bende, ben hıc bı yere cekmıyom ne anladıysam onu soyluyom dedım. Benım ailemde herkesı cagırıp tek bana soylememen ayıp dedım kapattık neyse az once enıstem aradı bizi seviyorsan geleceksin eger gelmezsen yuzumuzu goremen dıyor bende enıste badem gelmemi istiyorsun daha once nıye aradın ben ablamla boyle konusunca mı arıyon dedım hemen lafı cekmen dıyor bende valla ben herkesı cagırıp sızı cagırmasam sizinde canınız sıkılır dedim. Haksızmıyım ama sız olsanız ne yapardınız fazla tepki vermemısım demı

Ablam yarın kız bakmaya gıdecek ogluna, ıkı kızı annem dıger ablamlarla bırlıkte benı bugun aradı eylul yarın kız bakmaya gıdıcez sen gelme kalabalık yapmayalım bırden dıger gıttımızde gel dedı. Bende tamm abla ben gelmem dıgerınde de gelmem kalabalık etmem dedım hıc birinin kalabalığı yokta benımmı kalabalıgım var dedım gozunde ki degerımı anladım dedım sen beni yanlıs anlıyorsun lafı baska yerlere cekme dıyor bende, ben hıc bı yere cekmıyom ne anladıysam onu soyluyom dedım. Benım ailemde herkesı cagırıp tek bana soylememen ayıp dedım kapattık neyse az once enıstem aradı bizi seviyorsan geleceksin eger gelmezsen yuzumuzu goremen dıyor bende enıste badem gelmemi istiyorsun daha once nıye aradın ben ablamla boyle konusunca mı arıyon dedım hemen lafı cekmen dıyor bende valla ben herkesı cagırıp sızı cagırmasam sizinde canınız sıkılır dedim. Haksızmıyım ama sız olsanız ne yapardınız fazla tepki vermemısım demı

yoo çok haklısın, ama gitme, bu yüzden mi senle küsceklermiş, zeytinyağ gibi üste çıkıyorlar bir de, hem suçlu hem güçlü, hem niye enişten arıyor, kabahatin büyüyü ablanda o arasın

bilemedim normalde ablanızla aranızda bir sorun yoksa belki de cidden öyle olması gerektiği için demiştir.

ama yerinizde olsam gitmem,sonradan eniştenin gelmesi falan gereksiz olmuş.

yoo çok haklısın, ama gitme, bu yüzden mi senle küsceklermiş, zeytinyağ gibi üste çıkıyorlar bir de, hem suçlu hem güçlü, hem niye enişten arıyor, kabahatin büyüyü ablanda o arasın
Ya aynen hemen benı sulamaya calısıyor lafı yanlıs anlıyormusum da yo ben direk anladım dedım ablam cok yalancı attıgı adım yalandır ama cok canım sıkıldı daha bırde annem eylulu arada boyle de ozaman gelmesin demis annemi aradım ben oyle bısey demedım dıyor

Evet en kucugum evliyim bır tane oglum ama hepsı evli
Genelde evin en küçüğüne kalir ihale. Yani alinmakta haklisiniz ama genel durumu disardan gozlemlerseniz ablaniza hak verebilirsiniz. Nazi size geçmiş söylemiş acikca. Bence enistenin de arayip davet etmesi hoş bi davranış. Bence büyütüp alinacak bi sey yok. Biraz daha olgun karsilamaniz gerekir.

(Ablanizin size özel bi gicigi aranizda bi sorun yoksa bu yorumum)

Bizde kiz istemeye giderken kalabalik gidilir.Bakmaya giderken ablanizin dedigi gibi cok kisi gitmez. Ustelik siz yabanci degilsiniz.Bu sekilde soylemesi hos olmamis.Bana gore zaten kalabaliklar.

bunda büyütülecek bir şey yok ki siz abartmışsınız;istemeye gidiliyor neden cümbür cemaat gidilsin ki?senin hatta demen gerkir ki "abla ben gelmiyim nasılsa sadece isteme" nişan falan olsa gönül koy da şimdi bunu yapman yersiz olmuş
Kız bakma diyor konu sahibi..
İsteme ayrı, kız bakmak ayrı.. Bir nevii tanışma yani..

Samimiyete göre değişen bir talep. Ben gönül koymazdım muhtemelen.

Kuzene kız isteneceğinde formaliteden (Zaten sevgilililer kaç yıllık), ailenin büyükleri olsun, kalabalık gitmeyelim ilkinde, böyle düşündük ya, alınmazsın de mi? demişti teyzem, yok teyze zaten cümbür cemaat ne işimiz var dedim geçtim. Evli 3 kuzen var benle beraber o sıra, e ikisi gitmiş ben gitmedim, annemler gitti.

Belki hani abla-kardeş olduğunuz için kırılmış olabilirsiniz ama evin küçükleri pek sallanmıyor böylesi kalabalık işlerde. Ben de evli küçük kuzendim işte, gitmedim. Değersiz gibi de hissetmedim.

Kız bakmaya çok kalabalık gidilince de tuhaf kaçıyor, ablanız böyle düşünmüştür muhtemelen, hani sergiye gider gibi maaile, rahatsız olunmasın diye. Bence can sıkmayın, istemeye gidin. Olur böyle şeyler.

Kız bakma diyor konu sahibi..
İsteme ayrı, kız bakmak ayrı.. Bir nevii tanışma yani..
e ozaman daha da saçma gönül koyması;tanışmaya tabii ki kendileri gidecekler,neticede onların evladı evleniyor insanların hayatını bu kadar da zorlaştırmayın ya ;kibar insanlarmış ki enişteniz sonradan konuşmaya çalışmış sizle ben olsam umursamazdım bile

bunda büyütülecek bir şey yok ki siz abartmışsınız;istemeye gidiliyor neden cümbür cemaat gidilsin ki?senin hatta demen gerkir ki "abla ben gelmiyim nasılsa sadece isteme" nişan falan olsa gönül koy da şimdi bunu yapman yersiz olmuş
Genelde evin en küçüğüne kalir ihale. Yani alinmakta haklisiniz ama genel durumu disardan gozlemlerseniz ablaniza hak verebilirsiniz. Nazi size geçmiş söylemiş acikca. Bence enistenin de arayip davet etmesi hoş bi davranış. Bence büyütüp alinacak bi sey yok. Biraz daha olgun karsilamaniz gerekir.

(Ablanizin size özel bi gicigi aranizda bi sorun yoksa bu yorumum)
Bana guzel bır sekilde anlatsa tamm ama deme tarzı pek Hos degıl ben zaten Illa ben gıdım demem ıste kadın cok titiz lafcıymıs o yuzden cekınıyormus bıde yarın anneme yemege gidecektik yarın gelme kız istemeye gidecez dıyor ablam ablamın biriyle cok ıyı bizle mesafeli uzak davranıyor

e ozaman daha da saçma gönül koyması;tanışmaya tabii ki kendileri gidecekler,neticede onların evladı evleniyor insanların hayatını bu kadar da zorlaştırmayın ya ;kibar insanlarmış ki enişteniz sonradan konuşmaya çalışmış sizle ben olsam umursamazdım bile
Bence cümbür cemaat gidilmesi bile saçma anne baba tanışır veya sadece anneler..

Hayır zaten kalabalık gidiyor benım ablalarım hepside gidiyor bır kendı aileleri degıl

Çok takılmayın bence.Böyle heyecanlı durumlarda bazen istemeden birilerinin kalbini kırmış olabiliyoruz.O heyecanla oluyor böyle şeyler.Kötü niyetli yapmamıştır ablanız.Bu mutlu güzel günlerinde bu tarz ufak şeyleri görmezden gelmeniz daha doğru olur die düşünüyorum.

Bana çok kötü niyetli gelmedi aslında, eğer kardeşlerin en küçüğüyseniz sadece büyükler gitsin gibi düşünmüş olabilir. Benim ailemde de olabilecek bişey bu bana normal geldi.. Ama konuşmasından farklı bir elektrik aldıysanız onu bilemem.

Çok takılmayın bence.Böyle heyecanlı durumlarda bazen istemeden birilerinin kalbini kırmış olabiliyoruz.O heyecanla oluyor böyle şeyler.Kötü niyetli yapmamıştır ablanız.Bu mutlu güzel günlerinde bu tarz ufak şeyleri görmezden gelmeniz daha doğru olur die düşünüyorum.
Tabiki oyle ama ablam yaklasık bır yıldır sadece bır Ablamla arası ıyı bizi umursamıyor gıbı yapıyor ne arar ne sorar oglumun dogum gunune cagırdım aradım telı acmadı sonra gerı donmedı bıle zor zamanlar gecırdı esım ben hep yanındaydık ısı dustugunde ıyı ısı dusmezse arayıp sormayan bırı

Back
X