sen olursen evlenirim diyen es

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
133
Ara sıra eşim bu muhabbeti açıyor. Ben böyle şeyleri dusunmekten kaciniyorum. Çünkü bir kızım var eşim bunu dile getirdiğinde ben kızımı dusunuyorum. Ben ölürsem ve sen evlenirsen kızımı anneme ver ya da kızımız evlenene kadar bekle diyorum. Kızından da vazgeçmiyor. Biz kadınlar neden bunu dusunmuyoruz.. Bana sorduğunda ise ben seninle olmayan bir evlilikte mutlu olamam diyorum. Gerçekten de öyle dusunuyorum. Eşimin böyle düşünmesi beni hem uzuyor hem de
korkutuyor. Ve ondan uzaklasmama neden
oluyor. O ise sürekli ilgi gormek istiyor.
onunla ilgilenmemi ona özel şeyler
yapmamı. Mesela sinemaya gidelim birlikte diyor. Daha bir yasında bile olmayan kızımı nereye bırakabilirim. Bu şehirde kimsemiz yok. Ve esim sürekli hep böyle mi olacak artık. Çocuğumuz oldu sen beni ikinci plana attin diyor. Ya onu ikinci plana attiysam kendimi kim bilir kaçıncı plana attim. Bunları hiç düşünmüyor. Ama ben bunu sürekli yapamiyorum. Çok yoruluyorum. Sürekli eve is getirmek zorundayim. Eşim ise bir gidiyor bazen dort gün sonra eve geliyor. Ve ben bu kadar sorumluluğun altında yorulduğum için Öyle şeyleri dusunememeye başladım artık. Eşim son olarak dün gece bu evlilikte ben senden daha cok fedakarlik yapiyorum dedi. Soyle rahatsız olduğun konuları deyince de tadimiz kaçmasın boşver dedi. Ve ben bütün gece bunu düşündüm. Ve çok zorda kalmadıkça ondan birşey istememeye karar verdim. Zaten istediğim birşey de yok kendim için. Sorularım şunlar size. Bu erkeklerin sürekli ilgi istemesi burçlarından mi kaynaklanıyor yoksa hepsi mi böyle. Ölünce evlilik düşüncesi sizi de uzmuyor mu en azından inşallah daha uzun seneleri hep birlikte yaşarız demesi teselli etmek için bile olsa söylenmesi gerekmez mi. Ve ben dün gece aldığım bu kararla iyi mi yapmisim acaba.

Saldım çayıra mevlam kayıra olur
Eşinize iyilik yapmış olursunuz
Neden zorda kalmadıkça birşey istemeyecekmişsiniz
Hayat müşterek.
Hala çocuğu olduğu ve bunun ağır bir sorumluluk olduğu fikrine alışamamış eşiniz
Nasıl güzel bir evlilik yaşatıyorsanız siz ölüce tekrar evlenecek.
Güzel olan evlilik değil sizinle evli olması biri söylesin ona

eşi öldükten sonra çok az insan evlenmez heralde,ananem öldüğünde hurim gitti meleğim gitti diye gece yarııs kendini sokağa atan rahmetli dedem ertesi gün beni evlendirin tek yaşayamam ben diye ağlamıştı.tuhaf olan eşi hayatteyken bir insanın bunu düşünmesi.siz mi soruyorsunuz eşinize ben ölürsem evlenirmisn diye yoksa eşinizmi ortaya atıyor bu konuyu,aklınıza getirmeyin böyle şeyler ,ne zaman öleceğimiz belli değil evet ama bu kadar sık düşünmek hiç doğru değil.yaşam sevincini köreltir.bebeğiniz 1 yaşındaymış acaba lohusalık depresyonundamısınız,ayrıca eşinizin ilgi istiyor dediği şeyler belkide evlilikte olması gereken ilgidir, siz hayattan bezmiş bir haldeyseniz size fazla geliyor eşiniz isteği sanki.

Baştan ber çocuk isteyen oydu. Ben hep erteledi. Önce bir evliliğimiz otursun. Birlikte vakit geçirelim. Çocuk büyük sorumluluk diye.o zaman beni anlamamıştı ama şimdi o günlere içten içe özlem duyuyor
Çocuğun hayatını bu kadar değiştireceğini tahmin etmemişti sanırım.
Saldım çayıra mevlam kayıra olur
Eşinize iyilik yapmış olursunuz
Neden zorda kalmadıkça birşey istemeyecekmişsiniz
Hayat müşterek.
Hala çocuğu olduğu ve bunun ağır bir sorumluluk olduğu fikrine alışamamış eşiniz
Nasıl güzel bir evlilik yaşatıyorsanız siz ölüce tekrar evlenecek.
Güzel olan evlilik değil sizinle evli olması biri söylesin ona

Hele siz bi olun de... Tovbe ya nelere takiliyorsunuz. O anki ruh haliyle insanlarin neye karar verecegi belli mi olur. Dusunmeye bile degmez. Allah uzun omurler versin.

Bence eşinizden çok siz ilgi istiyorsunuz.Siz öldükten sonra ne hissedeceğini, ne yaşayacağını yaşamadan bilemez.Şu an sizin yanınızda o acıyı da yaşamadığından evlenirim diyor. Biz kadınlar her zaman duygusal takıldığımız için,böyle bir soruda,sakın öyle birşey düşünme,Allah korusun sensiz yaşayamam dayanamam demesini bekliyoruz.Küçük bebek varken haliyle insan eşini ihmal edebiliyor.Çalışıyor muşsunuz da .Eşiniz kendini 2.planda hissediyor.Böyle devam ederse eşinizi lohusa avcılarına kaptırabilirsiniz.Sizden görmediğini başkasıyla gidermeye çalışabilir,dikkatli olun.Gerekirse bir süre çalışmayın.

Eşimin görseniz çocuk gibi kendisiyle ilgilenilmesinden inanılmaz hoşlanıyor Hep onunla vakit gecirilsin. Ben farklı birşey isteyince de bu evlilikte be daha çok fedakarlık yapiyorum oldu. Aslında hep tam tersini ssöylerdi. Sen çok anlayislisin iyi ki seninle evliyim diye. Ben hala aynı benim tek fark. Artık bir kızımız var ve benim de gücümün bir sınırı var. Herşey onun istediği gibi olamıyor maalesef.
Niye ölüyorsunuz töbe töbee.ayrıca adam ilgi istiyor diye hayıflananı da ilk defa sizde duydum.Genelde ilgilenmiyor,çocuk olunca artık sevmiyor beni diye dert yanarlardı burada. :110:

Evet bu gerçeği biliyorum. Ve onların ailesinde çok normal. Dedesi 4. Evliliğini yapmaya hazırlanıyor düşününaartık ama daha yyaşınız kaç. Ve hiç mi insan dusunmez ben bu söyledikleriyle eşini üzerim diye. Ve küçücük bir kızımızvar en cçok da onun için korkularım. Ama eşimin böyle planlar yapması da beni çok uzuyor. Lohusalik depresyonu değil anne olmanın getirdiği zorlukların artmasından bu yorgunluğum ve eskisi gibi olamamam.
eşi öldükten sonra çok az insan evlenmez heralde,ananem öldüğünde hurim gitti meleğim gitti diye gece yarııs kendini sokağa atan rahmetli dedem ertesi gün beni evlendirin tek yaşayamam ben diye ağlamıştı.tuhaf olan eşi hayatteyken bir insanın bunu düşünmesi.siz mi soruyorsunuz eşinize ben ölürsem evlenirmisn diye yoksa eşinizmi ortaya atıyor bu konuyu,aklınıza getirmeyin böyle şeyler ,ne zaman öleceğimiz belli değil evet ama bu kadar sık düşünmek hiç doğru değil.yaşam sevincini köreltir.bebeğiniz 1 yaşındaymış acaba lohusalık depresyonundamısınız,ayrıca eşinizin ilgi istiyor dediği şeyler belkide evlilikte olması gereken ilgidir, siz hayattan bezmiş bir haldeyseniz size fazla geliyor eşiniz isteği sanki.

Erkek Milleti beklemez canım. Karısının cenazesinde başlarms sağa sola bakınmaya.

Sadece senin ki değil hemen hemen hepsi ilgi ister ilgi bekler çocuk gibidir erkekler.

Ayrıca herhangi bir hastalığın varda mi böyle konuları konuşuyorsunuz.. yoksa hepimiz elbet bir gün öleceğiz bu tür konuları konuşup can sıkmaya değmez..

Bence takilmayin bu konuya. Zaten topraga girdigimizde arkamizdaki düsünmeye firsat olmayacak. Hayattayken dua edip evladina hayirli bi yasam vermeye calismaktan baska care yok. Bunlarida dusunup tasalamayin ölümü kari alacam diye degilde ömrümü nasil hayirli eda ederim diye dusunursek makbul olur.:) zaten adamlar yas tutmaz tutani gordüm 95 yasinda.. zaten 5 sene yasayip vefati gelmstir o bey amcalarmzinda.. cocuklu hayat tabki eskisi gibi olmaz 2 ksii fedakar olacakki guzel seylerde yasanbilsin.agiz tadnz bozulmasn insallah gececektir bu zamanlarinizda.

Bir nevi icazet alır gibi bir konuşma olduğunu düşünüyorum. Evet ne zaman öleceğimiz belli değil o da öyle bir durumda yalnız kalmak istemeyeceğini belirtmek istemiş. Sonradan vicdan azabı çekmeyeyim diye. Mantıklı mı? Kısmen. Ama bu sizi sevmediğini düşündürmesin. Bazı insanlar hayatta karşılaşabileceği her ihtimale hazır bulunmak ister. Büyük teyzemin rahmetli eşi genç yaşta kazada ölmüş. Yani öngörülen bir ölüm değildi ama teyzeme ben ölürsem evlenme demiş mesela. O da alyansını bile çıkarmadan devam etti hayatına. Kaderinize sığınıp hayatınızı yaşayın bence. Hakkında hiç bilgimizin olmadığı gelecek için bu kadar dertlenmeye gerek yok ;)

Kimse bilemez hayatın neler getireceğini, hakkımız da hayırlısı..
Anlamıyorum ya, erkekler yalnız duramaz ama kadınlar durur.
Niye, kadınlar erkeklerden daha mı güçlü..?
Amaç yanında bir nefes hissetmekse kadın da duramaz..
Benim için ucu açık bir konu, eşimle biz de konuşuruz bazen hemen susturur beni, kapattırır konuyu.
Marifet evlenmekmiş gibi dolanmaz ortalar da..

Çocuk olunca evin düzeni yüzde yüz değişiyor başlarda erkek kendini biraz dışlanmış hissedebilir kıskanabilir ama eşinizinki fazla olmuş
Bence lohusalık depresyonunu eşiniz yaşıyor
Hem annesiniz hem çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla
Eşiniz sizden fazla ne fedakarlık yapmış merak ettim
Bari onuda söyleseydi daha ne kadar tadınızı kaçırabilirdi ki
Vizyondaki filmleri kaçırdığına mı fedakarlık diyor acaba
Anne olunca ölümü daha farklı düşünüyor insan bana birşey olursa yavruma ne olur diye
Yalanda olsa sen ölürsen ben kahrolurum diyememiş eşiniz neyin ilgisini bekliyor acaba
Tekrar söyleyimde zorda kalmadıkça birşey istememe fedakarlığı olayına hiç girmeyin

Bence aldığınız karar ilişkinizi daha çok yıpratmaktan başka bir işe yaramaz, heleki bebeğinize uyum sağlayamadığını söylemişsiniz, daha zorlaşır bu durum onun için. Benim eşimde hastalandığımda falan ikinciyi aramaya başlıyım,kışın ölme uğraştırma beni falan der şakayla , bende aynı uslupla ona karşılık veririm gülünür geçilir, ben boşanayım o zaman.
Bence çocuk ve iş sorumluluğundan sizde alıngan olmuşsunuz. Biraz takmamaya çalışın , tabiki ölüm bir gerçek, ve ecel ne bir saniye ileri nede geri işler. Ve hangimizin başına ne zaman geleceğini yalnızca Allah bilir. Derler ya martı b*kuyla deniz kirlenmez, o hesap eşiniz boş boş konuşmuş, rahatsız olduğunuzu ve sebebini anlatın bence mesafe koyarsanız daha kötü olur. Çocuğunuz 2 yaşına gelince birlikte bir çok aktivite yapabilirsiniz, bir yere bırakmanıza gerek kalmadan.

bana eşim sen ölünce biriyle evlenirim dese:
o zaman önce sen öl inş. yavrum üvey anne eline düşmesin derim..
net yani.
bir annenin aklına bu hep gelir. şu üvey anne dehşetinde eşime dedim. ben ölürsem sakın evlenme oğluma üvey anne ellerine bırakma ya da anneme ver. aynen sizin gibi düşündüm. kızdı bana. neden böyle şeyler düşünüyorsun ne ölmesi bir daha duymayım diye falan. ama insanın evladı olunca her şey geliyor aklına..
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın yavruların hepsini inş..

yani bence dedikleri incitici
biz de bi kaç kere konuştuk bu konuyu
eşim ölürsem sakın başkasıyla evlenme diyor
ben ise öldüğümde bir çocuğumuz yoksa evlen diyorum.

tabi bu konuşma ne işe yarıyor bilmiyorum sonuçta hayatın ne getireceğini bilemeyiz ki böyle planlar yapıyoruz

yalnız sürekli ilgi beklemesi
ben daha çok fedakarlık yapıyorum demesi hoş değil
çocuk doğurup ona bakıyorsun bence en büyük fedakarlık bu
o zaman eşin baksın biraz bebeğe de bakalım sinemaya gidicem demeye enerjisi kalıyor mu

Back
X