- Emoji Skoru
- 38.676
- Puanlar
- 598
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Geçmiş için diyorum zaten simdi için değil. İlaçtanmı diye merak ettimLiseden mezun olalı 10 seneden fazla oldu
TEst yapmış mıydıGeçmiş için diyorum zaten simdi için değil. İlaçtanmı diye merak ettim
Ne testi ?TEst yapmış mıydı
uzman doktordan daha iyi teşhis konulabiliceğini sanmıyorum burada. Eğer özel olarak yazılmasını istemediysen yazmıştır. Özelde bir doktorsa öyle yazmasını istemediğini belirtirseniz yazmazAma ben bu ilaçları depresyon koduyla zaten alabiliyordum bipolar depresyon sonradan eklendi ben buna şaşkınım
Psikiyatri yapıyor gidince ya duygu durum vsNe testi ?
Devlette tedavi oluyorum bana vasat fikrimi sormadıki ben eve gelince gördümuzman doktordan daha iyi teşhis konulabiliceğini sanmıyorum burada. Eğer özel olarak yazılmasını istemediysen yazmıştır. Özelde bir doktorsa öyle yazmasını istemediğini belirtirseniz yazmaz
Evet enerji cok para harcama vesayre pek hatırlamıyorum şuan ama bana loş ışıkta dur falan diyordıPsikiyatri yapıyor gidince ya duygu durum vs
Anladım o zaman bence bir dahakine belirtin devlette pek dikkat edilmiyor bu kısma. Bir de muhtemelen küçük de olsa bir belirti gördüğü için yazmıştır. Bazen depresyonda olanlar bile kendilerine ben depresyonda değilim diyebiliyor. Onu en iyi doktorlar anlar. Bence siz önce değiştirilmesini isteyin. Endişenizi çok iyi anladım. Olmazsa da sonrakilere özelde gidersiniz.Devlette tedavi oluyorum bana vasat fikrimi sormadıki ben eve gelince gördüm
O doktorumuda çok seviyorum umarım bana yardımcı olur özele gerek kalmaz. BakalımAnladım o zaman bence bir dahakine belirtin devlette pek dikkat edilmiyor bu kısma. Bir de muhtemelen küçük de olsa bir belirti gördüğü için yazmıştır. Bazen depresyonda olanlar bile kendilerine ben depresyonda değilim diyebiliyor. Onu en iyi doktorlar anlar. Bence siz önce değiştirilmesini isteyin. Endişenizi çok iyi anladım. Olmazsa da sonrakilere özelde gidersiniz.
Evet evet iletişiminiz de iyiyse yardımcı olucaktır. Umarım düzeltirsiniz ya. Arkadaşımda da dehb var o da hep böyle istiyor. Kimse ulaşılabilir yerlerde yazmasını istemiyor.O doktorumuda çok seviyorum umarım bana yardımcı olur özele gerek kalmaz. Bakalım
Basit rahatsızlıklarda sorun olacagını sanmıyorum ama şizofreni bipolarda muhtemelen daha sıkı denetim olabilir. Biara ben doktora sormuştum hocam ehliyet düşünürsem bu ilaçlardan dolayı problem yaşamam değilmi dedim heyete çıkarsın mevcut duruma göre bakılır dedipsikolojik rahatsızlıkları olanlar ehliyet alamıyor mu ki ?
Yo alıyor niye alamasın ki atanan arkadaşlarım bile var hem de polis asker dava açıp kazanıyorlar elenen elemeye dava açıyor kaç arkadaşım atandı tanılarına rağmenpsikolojik rahatsızlıkları olanlar ehliyet alamıyor mu ki ?
Ehliyet için sağlık raporu alırken sağlık bilgileri formu dolduruyorsun e devletten. Orada çeşitli hastalıklara sahip olup olmadığın soruluyor psikolojik rahatsızlıklar da bunlardan biri. Formu dolduktan sonra raporu aile hekiminden alabiliyorsun. E nabızda bilgileri aile hekimi ile paylaşmadıysan rapor öncesi bilgileri açmanı talep edebilir. Özelde ise hiç sorulmuyor, e devlete girdiğin form esas alınıyor. Sen teşhisin ilaç alabilmen için mi yazıldığını öğren yine de. Ehliyet raporu için bu bilgiler görülse dahi rapor öncesinde psikiyatrik değerlendirme istenir. O gün geldiğinde kullandığın ilaçlar uykuya sebep oluyorsa veya dikkat bozucu etkisi var veya yok ise buna göre bir karar çıkacaktır diye düşünüyorum.Hayır aksine cok güveniyorum doktoruma 1 yıldır beni takip eden o . Velayeti alamaz velayet bende zaten sadece bir örnek vereyim benim bi arabam yok ilerisi için konuşuyorum ehliyet almak istedim diyelim bu benim önüme düşmeyecekmi? Ya ben birde bakım verenim çocuguma. Gayette iyi bakıyorum çok şükür bunu herkes bilir ama sırf bi etiket yüzünden etkilenirim diye tedirginim
Bir başka doktora sordum oda heyete cıkarsın dedi. Ehliyet için herkes heyete çıkmıyor değilmiYapay zekaya sordum bunlar yazıyor.Ama ben de ehliyet alacağım zaman psikiyatra gitmiştim antidepresan kullandığım için,dr "bipolar olan da alabiliyor,sen neden alamayasin" gibi bir cümle kurmuştu.Bunu drnuza da sorabilirsiniz ya da farklı bir psikiyatriye gidin o ne diyecek taniniz için.
Kesinlikle öyle maalesef öyle haberleri bende gördüm duydumBenim bipolar üniversite arkadaşım vardı dışarıdan aşırı neşeli görünürdü. Bir üzüntüden yerlerde sürünürdü bir aşır aşırı neşeliydi. Bu arada neşeli görünmekle depresyon alakasız şeyler gizli depresyon oluyor. Gülücükler saçan birisi bir saat sonra gidip intihar edebiliyor bu bizim ya da çevrenin her zaman dışarıdan görebileceği bir durum değil. Diğer ilaç sorunu bilmiyorum anlamadım.
İlaç neydi?İyi akşamlar arkadaşlar. Biliyosunuz daha önce bi tedirginliğimden bahsetmiştim depresyonda oldugumu ama doktorun hep bipolar üzerine sorular soruyor demiştim. O süreçte iki kez ruh sağlığında kötü dönem geçirdim ve yattım. Burdan bazı bacılarımız bana depresyonda olamazsın hem neşeli hem depresyon imkansız gibi şeyler söylüyordu ama bendeki durum buydu olanı söylüyordum. Neyse konu bu değil işte şimdi tedirgin oldugum birşeyle karşı karşıyayım bu rahatsızlıgı yaşayan arkadaşlarım lütfen beni yanlış anlamasın ben boşandım kötü bi evlilikten geçtim özel bir otizmli çocugum var. Şimdide bir teşhisle karşı karşıya kalınca ister istemez önüme çıkarmı diye düşünmeye başladım herhangi bi aksilik yaşarmıyım diye düşünüyorum kaygılarım şuan daha ön planda. Bir sonraki görüşmede doktoruma bu eğer ilaç ödemesi için yapılmış birşeyse lütfen düzeltin demek istiyorum. Bi yanımda doktor ya hayır teşhisin bu derse diye endişeniyorum. Şimdi size sormak istedigim birşey var. Hiçbir psikiyatrist olmayan bir rahatsızlığı sgk ilaç ödemesini karşılasın diye oraya yazarmı ? Acaba oyuzden mi yazdı diye geçiyor aklımdan
Eski konumda bu
Konu 'Majör depresyon'
Majör depresyon