Sen şimdi naneyi yemedinmi ??

Ama ben bu ilaçları depresyon koduyla zaten alabiliyordum bipolar depresyon sonradan eklendi ben buna şaşkınım
uzman doktordan daha iyi teşhis konulabiliceğini sanmıyorum burada. Eğer özel olarak yazılmasını istemediysen yazmıştır. Özelde bir doktorsa öyle yazmasını istemediğini belirtirseniz yazmaz

uzman doktordan daha iyi teşhis konulabiliceğini sanmıyorum burada. Eğer özel olarak yazılmasını istemediysen yazmıştır. Özelde bir doktorsa öyle yazmasını istemediğini belirtirseniz yazmaz
Devlette tedavi oluyorum bana vasat fikrimi sormadıki ben eve gelince gördüm

Devlette tedavi oluyorum bana vasat fikrimi sormadıki ben eve gelince gördüm
Anladım o zaman bence bir dahakine belirtin devlette pek dikkat edilmiyor bu kısma. Bir de muhtemelen küçük de olsa bir belirti gördüğü için yazmıştır. Bazen depresyonda olanlar bile kendilerine ben depresyonda değilim diyebiliyor. Onu en iyi doktorlar anlar. Bence siz önce değiştirilmesini isteyin. Endişenizi çok iyi anladım. Olmazsa da sonrakilere özelde gidersiniz.

O doktorumuda çok seviyorum umarım bana yardımcı olur özele gerek kalmaz. Bakalım

O doktorumuda çok seviyorum umarım bana yardımcı olur özele gerek kalmaz. Bakalım
Evet evet iletişiminiz de iyiyse yardımcı olucaktır. Umarım düzeltirsiniz ya. Arkadaşımda da dehb var o da hep böyle istiyor. Kimse ulaşılabilir yerlerde yazmasını istemiyor.

psikolojik rahatsızlıkları olanlar ehliyet alamıyor mu ki ?

Basit rahatsızlıklarda sorun olacagını sanmıyorum ama şizofreni bipolarda muhtemelen daha sıkı denetim olabilir. Biara ben doktora sormuştum hocam ehliyet düşünürsem bu ilaçlardan dolayı problem yaşamam değilmi dedim heyete çıkarsın mevcut duruma göre bakılır dedi

Yo alıyor niye alamasın ki atanan arkadaşlarım bile var hem de polis asker dava açıp kazanıyorlar elenen elemeye dava açıyor kaç arkadaşım atandı tanılarına rağmen

Ehliyet için sağlık raporu alırken sağlık bilgileri formu dolduruyorsun e devletten. Orada çeşitli hastalıklara sahip olup olmadığın soruluyor psikolojik rahatsızlıklar da bunlardan biri. Formu dolduktan sonra raporu aile hekiminden alabiliyorsun. E nabızda bilgileri aile hekimi ile paylaşmadıysan rapor öncesi bilgileri açmanı talep edebilir. Özelde ise hiç sorulmuyor, e devlete girdiğin form esas alınıyor. Sen teşhisin ilaç alabilmen için mi yazıldığını öğren yine de. Ehliyet raporu için bu bilgiler görülse dahi rapor öncesinde psikiyatrik değerlendirme istenir. O gün geldiğinde kullandığın ilaçlar uykuya sebep oluyorsa veya dikkat bozucu etkisi var veya yok ise buna göre bir karar çıkacaktır diye düşünüyorum.

Türkiye'de Bipolar Bozukluk tanısı olan kişilerin ehliyet alıp alamayacağı konusu, "Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik" çerçevesinde belirlenmiştir.

Kısa cevap: Evet, alabilirsin; ancak bu durum hastalığın seyrine, tedaviye verdiğin yanıta ve uzman doktorun onayına bağlıdır.

İşte sürecin işleyişi ve bilmen gereken önemli detaylar:

1. Sağlık Raporu Süreci​

Ehliyet almak veya yenilemek için başvurduğunda, aile hekimi seni bir Psikiyatri Uzmanına sevk eder. Karar verici merci bu uzmandır.

2. Ehliyet Alabilme Şartları​

Yönetmeliğe göre, Bipolar Bozukluk (Duygu durum bozukluğu) olan kişilere şu şartlar altında ehliyet verilebilir:

• Remisyon (İyilik Hali): Hastalığın akut bir döneminde (mani veya ağır depresyon) olmaman gerekir. Belirli bir süre semptomsuz olduğunun ve atağın kontrol altına alındığının belgelenmesi istenir.
  • İlaç Kullanımı ve Yan Etkiler: Kullandığın ilaçların dikkatini dağıtıp dağıtmadığı, uyku yapıp yapmadığı veya reflekslerini zayıflatıp zayıflatmadığı kontrol edilir.
  • Düzenli Kontrol Şartı: Genellikle bu tanıda "süresiz" ehliyet verilmez. Raporuna "belirli aralıklarla (örneğin 1 veya 2 yılda bir) psikiyatri kontrolü" şerhi düşülür.

3. Sürücü Grupları Farkı​

Hastalığın durumuna göre ehliyet sınıfın kısıtlanabilir:

• Grup 1 (B, A, F vb.): Şahsi araç kullanımı için onay almak daha kolaydır.
  • Grup 2 (C, D, E vb. - Ticari/Ağır Vasıta): Profesyonel sürücülük (kamyon, otobüs, ticari araç) söz konusu olduğunda kurallar çok daha katıdır ve genellikle bu grup için onay verilmesi oldukça zordur.

Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Dürüstlük: Sağlık beyan formunda tanını gizlememen önemlidir. Olası bir kazada, hastalığının beyan edilmediği ortaya çıkarsa hukuki ve sigorta açısından ciddi sorunlar yaşayabilirsin.
  • Doktor Görüşü: Kendi doktorunla bu konuyu konuşman en iyisidir. Senin tedavi sürecini en iyi bilen kişi olarak, sürücü olmanın senin ve toplumun güvenliği açısından uygun olup olmadığını en sağlıklı o değerlendirecektir.

Özetle: Hastalığın kontrol altındaysa ve doktorun güvenli araç kullanabileceğine ikna olursa, ehliyet almanın önünde yasal bir engel yoktur. Sadece periyodik olarak muayene olman gerekebilir.

Yapay zekaya sordum bunlar yazıyor.Ama ben de ehliyet alacağım zaman psikiyatra gitmiştim antidepresan kullandığım için,dr "bipolar olan da alabiliyor,sen neden alamayasin" gibi bir cümle kurmuştu.Bunu drnuza da sorabilirsiniz ya da farklı bir psikiyatriye gidin o ne diyecek taniniz için.

Benim bipolar üniversite arkadaşım vardı dışarıdan aşırı neşeli görünürdü. Bir üzüntüden yerlerde sürünürdü bir aşır aşırı neşeliydi. Bu arada neşeli görünmekle depresyon alakasız şeyler gizli depresyon oluyor. Gülücükler saçan birisi bir saat sonra gidip intihar edebiliyor bu bizim ya da çevrenin her zaman dışarıdan görebileceği bir durum değil. Diğer ilaç sorunu bilmiyorum anlamadım.

Bir başka doktora sordum oda heyete cıkarsın dedi. Ehliyet için herkes heyete çıkmıyor değilmi

Kesinlikle öyle maalesef öyle haberleri bende gördüm duydum

İlaç neydi?

`