Sen şimdi naneyi yemedinmi ??

En başta sebep neydi peki ilaç başlamanızda?
Anksiyete mi depresyon mu
Hani benim de inanılmaz bir anksiyetem var da hiç panik atak geçirmedim böyle birdenbire olan bir şey mi bu acaba
Kimisinin nefesi kesilir kimisinin kalbi hızlı atar midesi bulanır gözü kararır vs kalp krizi gibi belirtileri var ama özellikle çarpıntı çok belirgin. Endişe ettiğiniz konu neyse onunla alakalı bir şey olduğunda ya da aklınızdan geçirdiğinizde çarpıntınız oluyorsa tebrikler panik atak geçiriyor olabilirsiniz.

En başta sebep neydi peki ilaç başlamanızda?
Anksiyete mi depresyon mu
Hani benim de inanılmaz bir anksiyetem var da hiç panik atak geçirmedim böyle birdenbire olan bir şey mi bu acaba
Benimde hiç olmamiştı panik atak ilkkez oldu ve berbat bir deneyimdi. Başta ben kardiyoloji git demişti nabzım yüksek atıyordu sürekli psikiyatriye git dedi. Sonrasında ben içe kapanma yaşayınca bi terslik var bende diyip gittim depresyon dediler

Yok panik atak nedir biliyorum

Anksiyete bende hiç bedensel belirti yapmadı bugüne kadar. Panik atak geçirecek biri değilim diye düşünürüm hep. O yüzden birdenbire oluyor mu diye merak ettim

Zaten ne başıma geliyorsa yüksek zekamdan geliyor

Aaaa çok tuhaf bu yasalmı peki olmayan birşeyi yazmak ? Ben bu ilaçları f32.2 koduyla zaten alabiliyordum yani psikotik belirtisiz ağır depresif nöbet tanısıyla bipolar nerden cıktı onu anlayamadım buna gerek yoktu

Yok panik atak nedir biliyorum

Anksiyete bende hiç bedensel belirti yapmadı bugüne kadar. Panik atak geçirecek biri değilim diye düşünürüm hep. O yüzden birdenbire oluyor mu diye merak ettim
Evet birdenbire olur. Hiç sizi etkilemeyeceğinizi düşündüğünüz bir konuda birden bir bakarsınız elleriniz titremeye kalbiniz hızlı hızlı atmaya başlar. Kendi kendinize de sakinleşebilirsiniz çok kuvvetliyse muhtemelen hastanelik olursunuz.

Saol be bacım rahatladım

benim annem depresyon hastasıydı intihar ediyordu sürekli genetik galiba bizde
Bizimkiler de intihar etmemek için ilaç kullanıyor işte bol bol ahahah. Bende de var anksiyete ama kontrol altında tutabiliyorum şimdilik tutamadığım zaman doktor yolları taştan

Ben ehliyetimi yeniletirken bipolarlığım biraz sıkıntı çıkartmıştı

Bizimkiler de intihar etmemek için ilaç kullanıyor işte bol bol ahahah. Bende de var anksiyete ama kontrol altında tutabiliyorum şimdilik tutamadığım zaman doktor yolları taştan
Sevindim adına anksiyete de lanet birşey şükür o bende de azaldı

Majör depresyon hayattan zevk almama sürekli olumsuz düşün uyku veya iştah bozukluklari enerji kaybı gibi olumsuz ögeler içerir ama bipolar ona göre daha farklıdır çünkü kişi burada hem depresyon hem de “mani” veya “hipomani” dediğimiz aşırı enerjik neşeli veya öfkeli olduğu dönemler geçirir verilen psikolojik durumlara göre de ilaçlar farklılık gösterir verilen yanlış bir ilaç yeni bir problem ortaya çıkarabilir bence doktorunuzdan farklı bir doktora danışmak da daha net bir düşünceye varmanıza yardımcı olabilir

Yasadisilik bi durum degil bu.

Herseyden once zaten psikiyatrik rahatsizlik tanilari degisebilir, depresyonla basladiginiz sureci bipolar ile bitirebilirsiniz (ornekler cogaltilabilir)

Ayriyeten psikiyatrik ilaclarda ayni ilac farkli tanilara hizmet edebilirken, bazi tanilarda belirli dozlarin ustune cikamama durumu var, bu sebeple hastanin resmi tanisi x iken almasi gereken doz gunde x degil y mg olabiliyor, bunuda ancak hastaya y tanisi koyarsan recete edebiliyorsun (Bize o zaman doktor bu sekilde aciklamisti).

Tabiki su basliga bir doktor gelip dogrusunu aciklayabilir, ben hasta yakini olarak bu sekilde anlamistim.

Birde bu konu sadece psikiyatrik ilaclardada bu sekilde degil, baska kronik ya da akut rahatsızlıkladada boyle farkli tanilar konulup ilac recete edilebiliyor veya genel semptomlar girilip ilac yazılabiliyor.

Ne gibi sıkıntı
Aile hekiminden alacağım sağlık belgesi verilmemişti,psikiyatriye doktoruma sevk etmişti aile hekimim,kadın da tır tipi ya da minibüs kullanma yetkinliğin yok bu hastalıkta ama araba için onay verelim bakalım demişti

İçinizin rahatlaması için doktorunuza açıkça sorun bence ilk fırsatta

`