- Emoji Skoru
- 2.225
- Puanlar
- 63
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Kimisinin nefesi kesilir kimisinin kalbi hızlı atar midesi bulanır gözü kararır vs kalp krizi gibi belirtileri var ama özellikle çarpıntı çok belirgin. Endişe ettiğiniz konu neyse onunla alakalı bir şey olduğunda ya da aklınızdan geçirdiğinizde çarpıntınız oluyorsa tebrikler panik atak geçiriyor olabilirsiniz.En başta sebep neydi peki ilaç başlamanızda?
Anksiyete mi depresyon mu
Hani benim de inanılmaz bir anksiyetem var da hiç panik atak geçirmedim böyle birdenbire olan bir şey mi bu acaba
Benimde hiç olmamiştı panik atak ilkkez oldu ve berbat bir deneyimdi. Başta ben kardiyoloji git demişti nabzım yüksek atıyordu sürekli psikiyatriye git dedi. Sonrasında ben içe kapanma yaşayınca bi terslik var bende diyip gittim depresyon dedilerEn başta sebep neydi peki ilaç başlamanızda?
Anksiyete mi depresyon mu
Hani benim de inanılmaz bir anksiyetem var da hiç panik atak geçirmedim böyle birdenbire olan bir şey mi bu acaba
Yok panik atak nedir biliyorumKimisinin nefesi kesilir kimisinin kalbi hızlı atar midesi bulanır gözü kararır vs kalp krizi gibi belirtileri var ama özellikle çarpıntı çok belirgin. Endişe ettiğiniz konu neyse onunla alakalı bir şey olduğunda ya da aklınızdan geçirdiğinizde çarpıntınız oluyorsa tebrikler panik atak geçiriyor olabilirsiniz.
Zaten ne başıma geliyorsa yüksek zekamdan geliyorYa ben uzman değilim ama ailede genetik çok fazla mental sorun var. Çok yakınlarım kullanıyor genel olarak ilaç. Anne tarafım özellikle teyzeler vs. Bir halamda psikoz teşhisi var çok zor iyileştirdik mesela. Böyle bir ortamda büyüyünce deliyi gözünden anlar hale geliyosun sjdjdj. Sende o enerjiyi sezmedim ben işin ehline denk gelememişsin yoksa herkes bi tık anksiyetik depresyona eğimli ve hayatında bir kere de olsa farketmeden panik atak geçirmiştir.
Aaaa çok tuhaf bu yasalmı peki olmayan birşeyi yazmak ? Ben bu ilaçları f32.2 koduyla zaten alabiliyordum yani psikotik belirtisiz ağır depresif nöbet tanısıyla bipolar nerden cıktı onu anlayamadım buna gerek yoktuBir tanidigimin ilac odemesi sut kodu sizofreni olarak gecirilmis raporuna ama doktorunun acikca soyledigi sey kendisinin bipolar olusuydu, daha sonra bu sut koduna ihtiyac duyulmadigi icin bipolara cevirilmisti. Bazen sgk mevzuati geregince boyle durumlar olusabiliyor sanirim, doktorunuza bir danisin. Eger recete ettigi ilac recetesizde alinabiliyorsa raporunuzu duzenlesin.
Evet birdenbire olur. Hiç sizi etkilemeyeceğinizi düşündüğünüz bir konuda birden bir bakarsınız elleriniz titremeye kalbiniz hızlı hızlı atmaya başlar. Kendi kendinize de sakinleşebilirsiniz çok kuvvetliyse muhtemelen hastanelik olursunuz.Yok panik atak nedir biliyorum
Anksiyete bende hiç bedensel belirti yapmadı bugüne kadar. Panik atak geçirecek biri değilim diye düşünürüm hep. O yüzden birdenbire oluyor mu diye merak ettim
Yüksek zeka da akıl hastalığına yatkınlık yapar şakasızZaten ne başıma geliyorsa yüksek zekamdan geliyor
Saol be bacım rahatladımYüksek zeka da akıl hastalığına yatkınlık yapar şakasız
Bizimkiler de intihar etmemek için ilaç kullanıyor işte bol bol ahahah. Bende de var anksiyete ama kontrol altında tutabiliyorum şimdilik tutamadığım zaman doktor yolları taştanSaol be bacım rahatladım
benim annem depresyon hastasıydı intihar ediyordu sürekli genetik galiba bizde
Ne gibi sıkıntıBen ehliyetimi yeniletirken bipolarlığım biraz sıkıntı çıkartmıştı
Sevindim adına anksiyete de lanet birşey şükür o bende de azaldıBizimkiler de intihar etmemek için ilaç kullanıyor işte bol bol ahahah. Bende de var anksiyete ama kontrol altında tutabiliyorum şimdilik tutamadığım zaman doktor yolları taştan
İyi akşamlar arkadaşlar. Biliyosunuz daha önce bi tedirginliğimden bahsetmiştim depresyonda oldugumu ama doktorun hep bipolar üzerine sorular soruyor demiştim. O süreçte iki kez ruh sağlığında kötü dönem geçirdim ve yattım. Burdan bazı bacılarımız bana depresyonda olamazsın hem neşeli hem depresyon imkansız gibi şeyler söylüyordu ama bendeki durum buydu olanı söylüyordum. Neyse konu bu değil işte şimdi tedirgin oldugum birşeyle karşı karşıyayım bu rahatsızlıgı yaşayan arkadaşlarım lütfen beni yanlış anlamasın ben boşandım kötü bi evlilikten geçtim özel bir otizmli çocugum var. Şimdide bir teşhisle karşı karşıya kalınca ister istemez önüme çıkarmı diye düşünmeye başladım herhangi bi aksilik yaşarmıyım diye düşünüyorum kaygılarım şuan daha ön planda. Bir sonraki görüşmede doktoruma bu eğer ilaç ödemesi için yapılmış birşeyse lütfen düzeltin demek istiyorum. Bi yanımda doktor ya hayır teşhisin bu derse diye endişeniyorum. Şimdi size sormak istedigim birşey var. Hiçbir psikiyatrist olmayan bir rahatsızlığı sgk ilaç ödemesini karşılasın diye oraya yazarmı ? Acaba oyuzden mi yazdı diye geçiyor aklımdan
Eski konumda bu
Konu 'Majör depresyon'
Majör depresyon
Majör depresyon hayattan zevk almama sürekli olumsuz düşün uyku veya iştah bozukluklari enerji kaybı gibi olumsuz ögeler içerir ama bipolar ona göre daha farklıdır çünkü kişi burada hem depresyon hem de “mani” veya “hipomani” dediğimiz aşırı enerjik neşeli veya öfkeli olduğu dönemler geçirir verilen psikolojik durumlara göre de ilaçlar farklılık gösterir verilen yanlış bir ilaç yeni bir problem ortaya çıkarabilir bence doktorunuzdan farklı bir doktora danışmak da daha net bir düşünceye varmanıza yardımcı olabilirİyi akşamlar arkadaşlar. Biliyosunuz daha önce bi tedirginliğimden bahsetmiştim depresyonda oldugumu ama doktorun hep bipolar üzerine sorular soruyor demiştim. O süreçte iki kez ruh sağlığında kötü dönem geçirdim ve yattım. Burdan bazı bacılarımız bana depresyonda olamazsın hem neşeli hem depresyon imkansız gibi şeyler söylüyordu ama bendeki durum buydu olanı söylüyordum. Neyse konu bu değil işte şimdi tedirgin oldugum birşeyle karşı karşıyayım bu rahatsızlıgı yaşayan arkadaşlarım lütfen beni yanlış anlamasın ben boşandım kötü bi evlilikten geçtim özel bir otizmli çocugum var. Şimdide bir teşhisle karşı karşıya kalınca ister istemez önüme çıkarmı diye düşünmeye başladım herhangi bi aksilik yaşarmıyım diye düşünüyorum kaygılarım şuan daha ön planda. Bir sonraki görüşmede doktoruma bu eğer ilaç ödemesi için yapılmış birşeyse lütfen düzeltin demek istiyorum. Bi yanımda doktor ya hayır teşhisin bu derse diye endişeniyorum. Şimdi size sormak istedigim birşey var. Hiçbir psikiyatrist olmayan bir rahatsızlığı sgk ilaç ödemesini karşılasın diye oraya yazarmı ? Acaba oyuzden mi yazdı diye geçiyor aklımdan
Eski konumda bu
Konu 'Majör depresyon'
Majör depresyon
Yasadisilik bi durum degil bu.Aaaa çok tuhaf bu yasalmı peki olmayan birşeyi yazmak ? Ben bu ilaçları f32.2 koduyla zaten alabiliyordum yani psikotik belirtisiz ağır depresif nöbet tanısıyla bipolar nerden cıktı onu anlayamadım buna gerek yoktu
Allah sağlık versin inşallah kurtuluruz en kısa süredeSevindim adına anksiyete de lanet birşey şükür o bende de azaldı
Yani hangisi emin değilim ama şuan mısol kullanıyorum,misolden önce kullandığım ilacı tam hatırlamıyorum prozac olabilirNormal reçete mi ?
Aile hekiminden alacağım sağlık belgesi verilmemişti,psikiyatriye doktoruma sevk etmişti aile hekimim,kadın da tır tipi ya da minibüs kullanma yetkinliğin yok bu hastalıkta ama araba için onay verelim bakalım demiştiNe gibi sıkıntı
Ben beş yıldan beri halinasyon görüyorum bu arada ağır geçiriyorsa bipolari gorurHer bipolar halisunasyon görüyormu ya hastanede yattım baya bipolar olan vardı halisünasyon görüyorum diyenler olmadı