senelerdir sürekli hapla adet olup(ilaçsız olamayıp)bir rahatsızlıktan dolayı bırakmak zorunda kalan

Hoş buldum canım, gelişmeleri yazacagim 2 aydir civan percemi,1,5 aydır da hayit otu içiyorum ilaci birakali yine adet görmedim ben bu dünyada kendimi tek sanirdim sizleri de okuyunca şaşırdım, kime baksam adet oluyor imreniyorum Rabbim bize de şifa verir insallah, bana hep pco sendromu dedi doktorlar,yumurtaliklarim tembelmis ondan adet göremiyor musum.

yalnız değilsin canım ,bizim gibi hiç olamayanlar da var , aynen bende 3-5 ay bile olsa razıyım ama yok yok yokk :( :(

:) ben 6,5 senelık evlıyım neler neler ıcmedım kı..ALLAH hepimize sifa nasıp etsın,cunku sifayı verecek olan da O'dur..butun hastalıkların yanında şifası da yaratılmış..en yakın arkadasımda sonuc verdı..bi cay kasıgı atılıyor hatırladıgım kadarıyla,ustelık o da pimpiriklidir..2 ay hıc bırakmadım demıstı..tabı karar sızın
Hepimize kolaylık ve sifa versın Rabbım
kızlar iki gündür akşamalrı bir bardak ypıp içiyorum .ilaçla olduğum adetimin 4-5 gün önce bitmesi gerekirken 4-5 gündür bulaşık şekilde yani tam kesilmedi.çünkü 10 gündür ilaç içmiyorum hormon dengem altüst olmuştr :( yine de sabırla içmeye devam edeceğim çünkü başka çarem yok artık ilaç kullanmk istemiyorum yaaaa :KK14::mad:

Arkadaşlar ben de sizdenim ergenlikten beri ilacsiz adet olamiyorum sürekli. Diane 35 kullandim ve 25 yasindayim artık kullanmaktan bıktım ve korkuyorum :KK43:1.5 aydır hayit tohumu içiyorum fayda etsin diye. Acaba benim gibi olan ve hayit tohumundan sifa bulan var mi?bizi bir tek biz anlariz :KK43:
aramıza hoşgeldin canım ,aynen biz anlarız birbirimizi :KK66:

inşAllah hayıttan olumlu yanıt alırız , haber ver mutlaka :)
aynen katılıyorum arkadaşlar nasıl bir psikolojide olduğunuzu çok iyi biliyorum. görümcem birkaç günlük hamile ,ben abisiyle evliyim.daha çocuk yapmadık onun ailesi çok istiyor biz de 1 yada 2 sene sonra isteriz.işte o 2 sene sonra çocuğumuz olmazsa ben hiçbir zaman hamile kalamazsam diye psikolojik çöküntü yaşıyorum

:) ben 6,5 senelık evlıyım neler neler ıcmedım kı..ALLAH hepimize sifa nasıp etsın,cunku sifayı verecek olan da O'dur..butun hastalıkların yanında şifası da yaratılmış..en yakın arkadasımda sonuc verdı..bi cay kasıgı atılıyor hatırladıgım kadarıyla,ustelık o da pimpiriklidir..2 ay hıc bırakmadım demıstı..tabı karar sızın
Hepimize kolaylık ve sifa versın Rabbım
canım sen hamilelik için mi çok şey içtiğini söylüyorsun yoksa adet için mi?

Arkadaşlar ben de sizdenim ergenlikten beri ilacsiz adet olamiyorum sürekli. Diane 35 kullandim ve 25 yasindayim artık kullanmaktan bıktım ve korkuyorum :KK43:1.5 aydır hayit tohumu içiyorum fayda etsin diye. Acaba benim gibi olan ve hayit tohumundan sifa bulan var mi?bizi bir tek biz anlariz :KK43:[ /QUOTE]
canım merhaba. diane adetini getirdi mi ? olamama sebebin prolaktinmi?

Hoş buldum canım, gelişmeleri yazacagim 2 aydir civan percemi,1,5 aydır da hayit otu içiyorum ilaci birakali yine adet görmedim ben bu dünyada kendimi tek sanirdim sizleri de okuyunca şaşırdım, kime baksam adet oluyor imreniyorum Rabbim bize de şifa verir insallah, bana hep pco sendromu dedi doktorlar,yumurtaliklarim tembelmis ondan adet göremiyor musum.
bana da aynısını söylediler. önce pko dedi bir doktor sonra üni.hastanesinde yumurta tembeliği dedi ama asıl sebebin prolaktin yüksekliği olduğunu çok sonradan anladım

Bir de bu durum bende sivilce yapiyor yüzümde agrili acılı, hap olunca geçiyor ama nereye kadar hap kullanicaz haticenur sana da çok gecmis olsun, pes etmeden hayit tohumu ic ve civan percemi belki uc ay belki bes ay ben iki uc ayda bir bile adet olmuyorum ona bile razi olacak durumdayim.hep dua ediyorum Allaha bu da bizim sinavimiz..
her cümlene katılıyorum. her ay olanları geçtm ben de 2 3 ayda olanlara çok özeniyorum

ben pko'luyum.. şu an 30 yaşındayım. 2 defa hamile kalıp doğum yaptım ilk bebeğimi kaybettim malesef. ve 2. çocugumun doğumundan sonra doğum kontrol hapı kullanıyordum. çocugum şu an 7 yaşında ve ben 6.5 sene doğum kontrol hapı kullandım.amacım hem korunmak daha düzenli adet görmekti.bu ay hapı bıraktım ama biliyorum ki yine adet olmayacağım ya da aylar sonra olacağım.
yeni bebek konusunda biraz karrasızlık var aslında istiyorum ama korku da var ilk bebeğimi kaybettiğim için.. bir taraftan da evladıma bir kardeş verebilmeyi çok istiyorum. doktora gittim.. bana doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra düzenli adet görebilmem için duphaston verdi. adetin 15 günü başlayıp 10 gün kullanıcam.hem düzenli adet görmemei sağlayacak hem de olası bir hamilelik durumun da düşügü de önlüyor dedi.doğum kontrol hapının etkisinin geçmesi için 3 ay kadar başka bir yöntemle korunsan da iyi olur dedi.bence ilaçla ya da ilaçsız hele ki pko varsa mutlaka adet görmelisiniz kızlar. yoksa kistler çoğalıyor.doktor bunu söyledi bana.

Canim prolaktin mi bilmiyorum ama olmuyorum hormonlardan dolayi. Aslinda bayadir tahlil yaptirmadim adet olana kadar bekleyecegim diyorum ama ilacsiz olmuyo ne yazikki,bu hayit tohumuna ümit bagladim bakalim ise yarayacakmis,eger senin prolaktin yüksek ise hayit bu konuda bir numara.benim stresimi baya azaltti sana tavsiyem civan percemini demleyip iç her gün ekstradan.aylarca icecegim bazen canima tak ediyor ilaci aldim ama icmiyorum duruyor kutusu ile.hayiti uzun sure kullanicam sen de hic ilac alma.:(

Arkadaşlar bir yerdw şunu okumustum.doğum kontrol hapi aldıkça, zamanla beyin ve karaciğer kendi hormonlarini unutuyormus ve tanimakta güçlük çekiyormuş. Çünkü d.k. haplari sentetik hormonlar ve kendi hormonlarimizi bastırıyor. Direnelim ve otlari içelim her sabah ve aksam bir kupaya sicak su koyup üzerine bir tatli kaşığı hayit tohumundan atiyorum bes dk demleyip uzerinden tohumlari kasikla alip içiyorum. Ve de ardindan ayni işlemi civan percemi için yapiyorum. Evet adet yok hala direnicem devam edicem.

Bir şey soracagim bir de bizlerin hormon dengesizliginden ayri olarak.bi de yumurtalarimiZ gelismeyip folikulden çıkamıyor diymi.aslinda adeti bu yüzden mi olamiyoruz :(

Moo
ben pko'luyum.. şu an 30 yaşındayım. 2 defa hamile kalıp doğum yaptım ilk bebeğimi kaybettim malesef. ve 2. çocugumun doğumundan sonra doğum kontrol hapı kullanıyordum. çocugum şu an 7 yaşında ve ben 6.5 sene doğum kontrol hapı kullandım.amacım hem korunmak daha düzenli adet görmekti.bu ay hapı bıraktım ama biliyorum ki yine adet olmayacağım ya da aylar sonra olacağım.
yeni bebek konusunda biraz karrasızlık var aslında istiyorum ama korku da var ilk bebeğimi kaybettiğim için.. bir taraftan da evladıma bir kardeş verebilmeyi çok istiyorum. doktora gittim.. bana doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra düzenli adet görebilmem için duphaston verdi. adetin 15 günü başlayıp 10 gün kullanıcam.hem düzenli adet görmemei sağlayacak hem de olası bir hamilelik durumun da düşügü de önlüyor dedi.doğum kontrol hapının etkisinin geçmesi için 3 ay kadar başka bir yöntemle korunsan da iyi olur dedi.bence ilaçla ya da ilaçsız hele ki pko varsa mutlaka adet görmelisiniz kızlar. yoksa kistler çoğalıyor.doktor bunu söyledi bana.
moona duphasonun normal dk hapindan farki nedir sadece adet mi gorduruyor merak ettim ?

Moo
moona duphasonun normal dk hapindan farki nedir sadece adet mi gorduruyor merak ettim ?
Sende ilac alma bizim gibi uzun zaman icmissin sagligimizi tehdit ediyor her geçen gün inşallah ikinci bebeine kavusursun.ben de henüz nisanliyim ama bebeim olacak mi diye düşünüyorum ama en önemlisi hele bir adet olayimda diyorum,sırası ile..:(

duphaston adet düzenleyici canım.. ayrıca hamilelere de verilebiliyor.düşük önleyici olarak. doğum kontrol hapı değil,korumuyor..bunu kullanırken hamile kalınabilir yani.ben mesela düzenli adet görmek için kullanacağım.

canım ilaç almazsam çok zor adet görüyorum. bak mesela dediler ki normal doğum yapınca düzelir. kaybettiğim bebeğim normal doğumdu sonrasında düzelmedi.. 2. bebeğim sezeryandı yine düzelmedi.. 2-3 doktora danıştım pko oldugum için düzenli adet görmen şart dediler. bebek istemediğim dönemde birazda düzenli adet göreyim diye mecburiyetten dk hapı kullandım.. doktor şimdi de duphastonla adet göreceksin.. kistler çoğalırsa tedavin daha zor olur diyor. düzenli adet görerek kendiliğinden bile hamile kalırsın diyor.

Anliyorum
canım ilaç almazsam çok zor adet görüyorum. bak mesela dediler ki normal doğum yapınca düzelir. kaybettiğim bebeğim normal doğumdu sonrasında düzelmedi.. 2. bebeğim sezeryandı yine düzelmedi.. 2-3 doktora danıştım pko oldugum için düzenli adet görmen şart dediler. bebek istemediğim dönemde birazda düzenli adet göreyim diye mecburiyetten dk hapı kullandım.. doktor şimdi de duphastonla adet göreceksin.. kistler çoğalırsa tedavin daha zor olur diyor. düzenli adet görerek kendiliğinden bile hamile kalırsın diyor.
Anlıyorum canim yani bi şekilde olmak gerekiyor diyosun :(ama ben inat ettim bir kac ay daha sabredeyim diyorum ilk kez böyle biseye kalkisiyorum yillardir ne haddime ilac kullanmamak diyordum ama zorlayacagim kendimi.bana da bir doktor dedi doğumdan sonra düzelir. Bi tanesi de dedi ki en son gittiğim, sen bir şeker hastasi gibisin durumunuz ayni kronik gibi konuştu düZelmez dedi.o yüzden inat ettim iste..

kızlar iki gündür akşamalrı bir bardak ypıp içiyorum .ilaçla olduğum adetimin 4-5 gün önce bitmesi gerekirken 4-5 gündür bulaşık şekilde yani tam kesilmedi.çünkü 10 gündür ilaç içmiyorum hormon dengem altüst olmuştr :KK43: yine de sabırla içmeye devam edeceğim çünkü başka çarem yok artık ilaç kullanmk istemiyorum yaaaa :KK14::mad:
Evet canim içme ilaci,hayit yavas ama etkili bir tedaviymis Insallah Rabbim bize sifa verecek pes etmeyelim

Canim prolaktin mi bilmiyorum ama olmuyorum hormonlardan dolayi. Aslinda bayadir tahlil yaptirmadim adet olana kadar bekleyecegim diyorum ama ilacsiz olmuyo ne yazikki,bu hayit tohumuna ümit bagladim bakalim ise yarayacakmis,eger senin prolaktin yüksek ise hayit bu konuda bir numara.benim stresimi baya azaltti sana tavsiyem civan percemini demleyip iç her gün ekstradan.aylarca icecegim bazen canima tak ediyor ilaci aldim ama icmiyorum duruyor kutusu ile.hayiti uzun sure kullanicam sen de hic ilac alma.:KK43:
evet prolaktin :( Allah ilaçsız olabilmeyi nasip etsin ne büyük nimet aslında . yeni başladım bn de hergün akşam 1 bardak içiyorm. 1 gündür de bulaşık gelen akıntı gelmiyo hayıt kesmiştir umuyorum. hele 3 hafta sonra da adet görürsem artık sevinçten ne yaparım bilmiyorum sen de oluca haber ver haberleşelim canım .hayıtı nasıl kullanıyorsun? civanperçemiyle ikisi nasıl olur acaba zararı olmasın?

Arkadaşlar bir yerdw şunu okumustum.doğum kontrol hapi aldıkça, zamanla beyin ve karaciğer kendi hormonlarini unutuyormus ve tanimakta güçlük çekiyormuş. Çünkü d.k. haplari sentetik hormonlar ve kendi hormonlarimizi bastırıyor. Direnelim ve otlari içelim her sabah ve aksam bir kupaya sicak su koyup üzerine bir tatli kaşığı hayit tohumundan atiyorum bes dk demleyip uzerinden tohumlari kasikla alip içiyorum. Ve de ardindan ayni işlemi civan percemi için yapiyorum. Evet adet yok hala direnicem devam edicem.
ben 15 dk kaynatıp süzüp içiyorum suyu azalıyo

Evet canim içme ilaci,hayit yavas ama etkili bir tedaviymis Insallah Rabbim bize sifa verecek pes etmeyelim
aynen canım pes etmek yok eskiden ilaç mı varmış insanlar ne kadar sağlıklıymış.ne kadar zaman sonra adet olman gerekiyor? ya aslında hormon testini kendimiz yapma imkanımız olsa ne güzel olurdu. dokttorlara kalsa ilaçtan başka bişey bilmiyorlar ama aslında vücuda faydası olduuğu kadar zararı da var

Back
X