Senetle alışveriş yaptım :(

umitvar olmak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2017
85
34
38
36
Yaşadığım şehirdeki bir alışveriş mağazasından 4bin liralık eşya aldım. Herkes senet yapıyor güvenilir diye 18 ay taksit yaptım ama sonra borcu 5. ayda kapattım. Çünkü internette senetlerin verilmediği/geç verildiği yorumlarını okudum. O yüzden korktum kızlar. Bir ay sonra senetler genel merkezden gelecek dediler ama gelmez diye çok korkuyorum. Hadi senetleri aldım diyelim ilerleyen zamanlarda ödemediniz diye üzerimdeki malı icraya verirler mi? Senetle alışveriş yapan var mı sorun yaşadınız mı? Sabahtan beri ölü gibiyim istiğfar ediyorum sürekli 😞

Senetleri alirsaniz nasil icra takibi baslatsinlar? Baslatirlarsa da itiraz edersiniz odedim senetler bende diye. Ama olu gibi olacak sabahtan beri kusacak bir durum yok ortada

Bizde senetle alışveriş yaptık. Ama sonra borcu yoktur yazısını aldı. Zaten bizde ödemelerin faturaları falan duruyordu. Siz ödedeğinize dair belgeleri ömür boyu saklayın, bu senet işler sakat biraz.

Ödeme makbuzlarını saklayın, sakın kaybetmeyin. Her ihtimale karşılık elinizde kanıtınız olmuş olur.

Makbuzlar var sadece. Birkaç şehirde şubeleri var. Mağaza hergün tıklım tıklım. Muhasebede kuyruk var. Kimi borç ödüyor kimi senet imzalıyor.

Eşimde böyle yaptı ama senetleri aldı da ödeme yaptı ..bize elimizdeki senetleri bir başkası saklamamizi söylemişti ne olur ne olmaz diye :/ bilginiz olsun

Canim kendini boşa yıpratma. Gerçekten o senetler geliyor dedikleri zaman veriyorlar geri. Sen son makbuzu kaybetme sakin. Zaten O tarz bir daha icra vs olsa, 7 gun itiraz süresi var. Hemen itiraz edersin. Hiç birşey olmaz.

Kayıp makbuzunuzun bir örneğini gidip isteyin, vermeleri gerekir. Çamura yatmaya kalkarlarsa elinizde kanıt olur, hatta alabilirseniz fatura isteyin. Sonuçta girdisi olan paranın faturası kesilmiş olmalı.

Back
X