Seni hep karın dolduruyor!!

revanche, post: 41816036, member: 542507"]Çocuk öyle garanti bir durum yoksa yapılacak bir şey değil. Doğru demişler. Benim ablam mesela beş seneyi geçti yapmıyo çünkü durumlarını tam düzeltemediler. Şimdi nolmuş yapmışsınız da araba bile alamıyorsunuz. Allah sizin gibi gelinden ve evlattan korusun bence.[/QUOTE]

:rolleyes:

O ablanin problemi canim ne diyeyim. Biz yaptik. Rizki veren Allah. Araba da almayiverelim be gulum eskiden araba mi varmis. Biz duvara tutturulan ipli besiklerde buyumusuz varsin arabamiz olmasin. Sagligimiz sihhatimiz yerinde olsun da. Sen takma kafana.[/QUOTE]
Çocuğuna istediğini alabilmek güzel bir gelecek sunabilmek kıyafetini bile kaynanasına aldırmamak için zamanını bekliyor. Bunun neresinde problem gördünüz acaba. Nasıl bir problem olabilir. Sandığınız aksine her kadın eş ve anne olmakla bu dünyada var olduğunu düşünmüyor. Aslında olay da ipli beşikle büyümek değil iyi kötü büyürsün ama sırf beden büyür. Al işte siz büyümüşsünüz nolmuş aileye sırt çevirip kocaya kaçıp gitmişsiniz. Ni yerde yanlışlık olmuş büyürken.

Ne kadar saçma yorumlar yapılmış. Bunları yazanlar anne mi gerçekten merak ediyorum. Insan evladı zordaysa kapısını açar, parasını paylaşır.. Bunları ne demek yapmak zorunda değil. Kaç yaşında olursa olsun evlat evlâttır zor zamanlarında tabiki yardım etmek zorunda. Hediye almak zorunda değilmiş pes doğrusu. Sizin akrabalık ilişkilerinize Şaştım. O babaannesi yahu... Bir de söz vermiş alcam diye, almak zorunda değilse bile insan bu söze umutlanır. Insan evladını her şeyin güzeline layık görür kötü bir şey olunca tabiki üzülür, istemez. Alanda babannesi olunca iyi bir şey beklemiştir konu sahibi doğal olarak. Siz evladınıza anneniz, kayınvalideniz adi bir şey alsa ki sizin ihtiyacınız varken ve alabilecek durumu varken aa düşünmüş almış mı dersiniz? Bir de böyle evladına küfreden bir anne... Seviyesi ordan belli. Konu sahibi senin adına üzüldüm bence her yoruma kulak asma. Bayram günü bir de burda Kırılmanın anlamı yok.
Evliyim iki de çocuğum var. Kayinvalidemin yanina tasinmak zorunda kalsaydim onun aldigi hediyelere kulp takmam, kaynima verilen paranin hesabini sormam alinan arabayi begenmeyip esimi üstüne salmam.

Kadin zaten zorda kalmis evladina evini acmis , ev isi de yapiyormus geline yuklenmemis. Problem olan iki hediye falan. Bir de anneye dusman edilen evlat. Gelinin doldurusuna gelen evlat da ayri bi vaka zaten. Gercekten kayinvalideye cok üzüldüm

Peki soruyorum size eger sizin kayinvalideniz sirf esiniz cumaya gitmiyor diye kafir dese siz lohusayken is yapamiyor diye komsuyla sizin icin atip tutsa birtane de dogur dogur diye kendi kendine soylense ve bunu da siz duysaniz ayrica esinizle her kavga ettiginde sizin yuzunuze bile bakmasa,( bu saydiklarim sadece belli baslilari ayrintilara girsem isin icinden cikamam) alinan hediyeyi kabul eder misiniz? (Ayrica ben kadina ne trip attim ne kotu birsey soyledim. Yillardir da tek kotu soz etmedim yazilarimin hepsini okuduysaniz hakkinda da asla hakaretvari birsey soylemedim. Sadece istemiyorum dedim.) Eger ederim derseniz, mideniz var mi yokmu supheye duserim. Cevap verirseniz sevinirim.
Al benimki şu an başımda çocuğu doğursam sutten kesilirdim o derece ama ya sabır çekiyom nasılsa gidecek diye..siz aynı evdesiniz en buyuk hatanız ama size yapılan şey bana yapılsa gene ses etmem gerekirse kullanmam arabayı ama laf etmem...kocama kafir demiş annesi o ikisinin arasında annesi kafir diyor diye kocam kafir olmuyor o onun cahilliği gene iplemem..hatta güler geçerim..bana kufur mu ediyor bak onu ettirmem..ama kocamı one sürmem kendim hallerim .

Peki soruyorum size eger sizin kayinvalideniz sirf esiniz cumaya gitmiyor diye kafir dese siz lohusayken is yapamiyor diye komsuyla sizin icin atip tutsa birtane de dogur dogur diye kendi kendine soylense ve bunu da siz duysaniz ayrica esinizle her kavga ettiginde sizin yuzunuze bile bakmasa,( bu saydiklarim sadece belli baslilari ayrintilara girsem isin icinden cikamam) alinan hediyeyi kabul eder misiniz? (Ayrica ben kadina ne trip attim ne kotu birsey soyledim. Yillardir da tek kotu soz etmedim yazilarimin hepsini okuduysaniz hakkinda da asla hakaretvari birsey soylemedim. Sadece istemiyorum dedim.) Eger ederim derseniz, mideniz var mi yokmu supheye duserim. Cevap verirseniz sevinirim.

bu konu farklı kadının söyledikleri, dedikodu yapması vs farklı bi olay.ben cumaya gitmedi diye oğluna kafir demesi konusunda bi yorumda bulundum mu.hayır.dedikonuzu yapmasına bi yorum yaptımmı.yine hayır.Allah kolaylık versin inşallah kısa zamanda durumunuzu düzeltirsiniz.söylediklerimin arkasındayım bu konuda haksız buldum sizi.sorunuza da cevap veriyim bende kabul etmezdim gerek yok derdim ama aldığında da kıytırık bi araba almış diyemezdim bu durumda.ki 4 aylık bi bebek içinde öyle ahım şahım bi arabayı ne kendimin ne başkasının almasını istemezdim zaten durumum yoksa.önceliklerim farklı olurdu.bizim çocuklar 1 yaşında a101den alınan 3-5 liralık oyuncaklarla oynuyolar çok da severek.diğer oyuncaklarını gözleri görmüyo hiç.4 aylıkkende renkli ses çıkaran oyuncaklarla oynarlardı.bu kadar acele etmenize gerek yok.

geçenlerde temizlik yapıyordu,lohusaydım yardım etmedim diyorsunuz.ama bebeğin 4 aylık olduğunu söylüyorsunuz.lohusalık 4 ay mı sürüyor, sizin oralarda?

Al benimki şu an başımda çocuğu doğursam sutten kesilirdim o derece ama ya sabır çekiyom nasılsa gidecek diye..siz aynı evdesiniz en buyuk hatanız ama size yapılan şey bana yapılsa gene ses etmem gerekirse kullanmam arabayı ama laf etmem...kocama kafir demiş annesi o ikisinin arasında annesi kafir diyor diye kocam kafir olmuyor o onun cahilliği gene iplemem..hatta güler geçerim..bana kufur mu ediyor bak onu ettirmem..ama kocamı one sürmem kendim hallerim .
Ben laf etmedim arkadasim yemin ediyorum bak. Hatta esim ilk ben araba filan istemiyorum dediginde dedim ona kavga cikarma yarin bigun vicdan azabi cekersin ben el kiziyim o senin anan. Sonra o kufurler olunca ben de istemiyorum dedim. Ne bir saygisizlik yaptim ne kotu soz.

bu konu farklı kadının söyledikleri, dedikodu yapması vs farklı bi olay.ben cumaya gitmedi diye oğluna kafir demesi konusunda bi yorumda bulundum mu.hayır.dedikonuzu yapmasına bi yorum yaptımmı.yine hayır.Allah kolaylık versin inşallah kısa zamanda durumunuzu düzeltirsiniz.söylediklerimin arkasındayım bu konuda haksız buldum sizi.sorunuza da cevap veriyim bende kabul etmezdim gerek yok derdim ama aldığında da kıytırık bi araba almış diyemezdim bu durumda.ki 4 aylık bi bebek içinde öyle ahım şahım bi arabayı ne kendimin ne başkasının almasını istemezdim zaten durumum yoksa.önceliklerim farklı olurdu.bizim çocuklar 1 yaşında a101den alınan 3-5 liralık oyuncaklarla oynuyolar çok da severek.diğer oyuncaklarını gözleri görmüyo hiç.4 aylıkkende renkli ses çıkaran oyuncaklarla oynarlardı.bu kadar acele etmenize gerek yok.
Haklisin "kiytirik" demem olumsuz elestirilerin asil sebebi oldu. Olay oldugu andaki sinirimle yazdim onu.

Ben laf etmedim arkadasim yemin ediyorum bak. Hatta esim ilk ben araba filan istemiyorum dediginde dedim ona kavga cikarma yarin bigun vicdan azabi cekersin ben el kiziyim o senin anan. Sonra o kufurler olunca ben de istemiyorum dedim. Ne bir saygisizlik yaptim ne kotu soz.
O zaman burda kim ne derse desin bırak kapat gozunu duyma bilme ya sabır çel bir iki ay diyorsun evden gideceğim güne odaklan bebişinle oyna..bırak ana oğul kardeş ne yaparsa yapsın..kapını ayırdığın zamanda muhattap olma bir daha.

geçenlerde temizlik yapıyordu,lohusaydım yardım etmedim diyorsunuz.ama bebeğin 4 aylık olduğunu söylüyorsunuz.lohusalık 4 ay mı sürüyor, sizin oralarda?
Yok bizim oralarda 6 ay suruyor :)
Bu olay 2,5 aylikken filan oldu sanirim benim dogumdan sonra dikislerim patladi yuksek tansiyondan tekrar hastanede yattim 2 gun. Cimbiz kullanmakta ustunuze yok masallah.

O zaman burda kim ne derse desin bırak kapat gozunu duyma bilme ya sabır çel bir iki ay diyorsun evden gideceğim güne odaklan bebişinle oyna..bırak ana oğul kardeş ne yaparsa yapsın..kapını ayırdığın zamanda muhattap olma bir daha.
Acimasiz elestirisi olunca kapatamiyorum gozumu. Seviyeli elestirenlere saygim sonsuz. Kimseyi kirmayalim. Tesekkur ederim. Sana da hayirli dogumlar diliyorum. Saglikli sihhatli kucagina alirsin insallah bebegini.

kimse size bakmak zorunda değil ki, evlenmenin anlamı şudur: biz olduk pistik büyüdük kendi göbeğimizi kesecek durumdayız kendimize bakabilir ayrı hane olabiliriz

revanche, post: 41816036, member: 542507"]Çocuk öyle garanti bir durum yoksa yapılacak bir şey değil. Doğru demişler. Benim ablam mesela beş seneyi geçti yapmıyo çünkü durumlarını tam düzeltemediler. Şimdi nolmuş yapmışsınız da araba bile alamıyorsunuz. Allah sizin gibi gelinden ve evlattan korusun bence.

:rolleyes:

O ablanin problemi canim ne diyeyim. Biz yaptik. Rizki veren Allah. Araba da almayiverelim be gulum eskiden araba mi varmis. Biz duvara tutturulan ipli besiklerde buyumusuz varsin arabamiz olmasin. Sagligimiz sihhatimiz yerinde olsun da. Sen takma kafana.[/QUOTE]
Çocuğuna istediğini alabilmek güzel bir gelecek sunabilmek kıyafetini bile kaynanasına aldırmamak için zamanını bekliyor. Bunun neresinde problem gördünüz acaba. Nasıl bir problem olabilir. Sandığınız aksine her kadın eş ve anne olmakla bu dünyada var olduğunu düşünmüyor. Aslında olay da ipli beşikle büyümek değil iyi kötü büyürsün ama sırf beden büyür. Al işte siz büyümüşsünüz nolmuş aileye sırt çevirip kocaya kaçıp gitmişsiniz. Ni yerde yanlışlık olmuş büyürken.[/QUOTE]

Ben bir problem gordugumu soylemedim. Cocuk yapip yapmamak eslerin tercihi kimseye laf soylemek dusmez. Biz yaptik zManinda yaptigimizi dusunduk. Keske yapmasaydiniz demek bencilce olmaz mi sizce? Ayrica ben evden de kacmadim. Evlenecegimi soyledim babam da git evlen o zaman dedi. Ben esimi cok seviyorum yine olsa yine evlenirdim. O zaman sizin mantiginizla bakarsak aile rizasi olmadan evlenenlerin hepsi problemli kisilik bozuklugu olan kisiler. Dogru mu?

Ben calisacagim elbette. Meslegim de var. Avukatim. Tam hersey duzene girecek dedim ruhsatimi cikarip calismaya baslayacaktim hamile kaldim. Simdi bebegim 4 aylik. Birkac ay sonra Allah izin verirse kendi hayatimi kurucam. Ailelerimizden hicbir destek gormedik ama sevgimiz bizi ayakta tutacak inaniyorum.

şu mesajına istinaden planlı olmadığına kanaat getirdim onu da belirteyim

Yok bizim oralarda 6 ay suruyor :)
Bu olay 2,5 aylikken filan oldu sanirim benim dogumdan sonra dikislerim patladi yuksek tansiyondan tekrar hastanede yattim 2 gun. Cimbiz kullanmakta ustunuze yok masallah.

cımbızla laf seçtiğim yok.siz ne yazarsanız onu yorumluyoruz.lohusayken yazmışsınız, ben de ona istinaden yorumumu yaptım.

Evet ne isimiz var burda bizim. En buyuk hata bizim zaten biz bunu kabullendik. Elimiz ayagimiz tutuyor bu hale geldiysek en buyuk hata bizde. Ben mesela calismadim. Tembellik ettim ve bunun bedelini de odedim. Biz hep sustuk susmak zorundaydik az kaldi dedik su cocuk 6 aylik olsun baslicam dedim. Ama kv bekleyemedi ustumuze geldikce geldi. Bana fitne diyorlar ya ben esime cogu seyi anlatmamisimdir bile. Hatta birkere buraya misafirlige gelmistik. Ben gece banyo yaptim.sonra sabah ezaninda banyo kapisini bir carpti. Anca banyo yap bitane de dogur dogur dedi. O zaman bebis yoktu. Ben sabaha kadar agladim. Eve gittik esime soyledim dedim bisey deme.ilerde o utansin. Aradan 6 ay gecti buraya geldik esim anneme soyledi bu olayi.inkar etti. Kurana el basarim dedi. Ben yine diyorum hatanin cogu biz de. Biraz anlayis olsaydi baska bisey istemezdim. Araba olayi sadece fitili yakan olayoldu.

Siz çalışmaya başlayınca ne olacak ? Bebeğinize kim bakacak ? Eşiniz şu an çalışıyor mu ? Kiraya çıkabilecek durumda mısınız ?

Back
X