Seni hep karın dolduruyor!!

Bu söyledikleriniz iki yüzlülük resmen. Şurası kesin ki benim de 2 oğlum var ve kendimi onlara beddua ederken düşünemiyorum. Allah böyle bir şey söyletmesin. Evlatlarım için sadece duacıyım. Kardeş kıyaslanmasına da karşıyım. Sanırım olaya tek yönlü anlattığınız için topa tutuldunuz. Detaylarda acılar gizlidir. Hepsini herkes bilemez.tek bir olayla yargılamamak lazım aslında
Ikiyuzluluk degil aslinda.duygularini anlik yasayan bir kadin. Mesela beni sevdigini soylerken o anda gercekten seviyor ama 1 saat sonra topa tutuyor. Ben hastanedeyken saclarimi oksuyordu cunku ben dogumda ölümden dondüm. O zamanlar uzuldugunu hissettim ama bu hareketleri yapinca butun yaptigi iyilikleri unutuyorum ben de fevrilesiyorum. Sonra sular durulunca o da pisman oluyor. Allah sonumuzuhayir etsin. Bir daha buyuk kavga olmamasi icin elinden geleni yapicam. Kimse huzurunun bozulmasini isteme. Esim annesiyle kavga edince benim ne cikarim olacak. Ben istiyorum ki kimse kimseye tril atmasin hersey konusulsun. Anne diyorum kendi kendine soylenme bana soylen de ki sen soylesin sen boylesin bana savunma hakki ver. Yok olmuyor kadin icine atiyor sonra patliyor. Ben de geriliyorum ama asla cevap vermiyorum.

Kayınvalidesinden başka bir düşüncesi olmayan bir kadına dönüşmeden önce mesleğimi yapmaya başlarım sizin yerinizde olsam. Enerjinizi bence çocuğunuza ve geleceğinizi inşa etmeye kanalize edin. Bu arada ben de sizi biraz tembel buldum açıkçası, ailenizin maddi durumu iyi demiştiniz galiba, tahminen o rahatlıktan çok önünüzü görememişsinizdir...
bu durumu değiştirmek üzerine kafa yormanız sanki şu anda daha yapıcı sonuçlar getirir size...

Bu annelik görevler ne zaman bitiyor? Artik günümüzce cocugunu büyütup, iyi okula yollamak, hatta evlendirmek bile yetmiyor galiba. Cocugun sorumlulugu nereden basliyor? Cocuk kendisi bir tane cocuk yapiyor ve ona bakamiyor, ev acamiyor, ve yine kabak anneye patliyor. Bunun neresi adaletli?

Insan elbette evladi icin herseyi yapar fakat evlat sorumsuz olupta bunu kullanmamali. Ki hem kv'de kalip, hem kira parasini bile ödeyemezken bebek yapmak evet sorumsuzluktur. Bunun üstüne bide alinan kiyafetlere, arabaya burun kivirmak neyin nesidir allasen? Bu anneler ne zaman rahat bilecekler?? Kadin gelmis 50 yasina, halen bilmem kac yasindaki oglu ile gelini cekiyor.

Oglu ancak agizini acmayi biliyor, karisina ve bebegine ev acamiyor ama. Elinde 5 kurus paran yoksa, evet kösede oturup en kötü seyler ile bile minnet duymak düser insana.
Benim bildiğim annelik hiç bitmiyor. Hani hiçbir yerde de görmedim belli bir sürede bittiğini. Anlaşılan sen bitmesi gereken bir şeymiş gibi bakıyorsun. Bana yorumlarınız çok acımasızca geldi. Hayatta her insan başarılı olacak diye bir kâide yok. Bunlardan biri de bizim evladımızsa ne yapalım yani sırtımızı mı Dönelim aa ben seni büyüttüm benim işim bitti annelik buraya kadar diye. Ne kadar sığ bi bakış açısı. Gülüyorum sadece :)

Acaba konu sahibinin eşi böyle olsun ister miydi, evlenmiş çocuk sahibi olmuş adam bu saatten sonra ailesine Yük olmak ister miydi... Ama bazen "hayat Şartları" denilen şey ortaya çıkabiliyor. Hepimiz kötü dönemlerden geçebiliriz. Ha birde neymiş çocuk sahibi olmayı biliyormuş. Siz bunların hepsi yaşanırken yanındaydınız herhalde ki bu kadar eminsiniz kötü zamanlarında çocuk yaptıklarına. Belki ayrı Oturdukları dönemde hamile kaldı. Belki korunurken kaldı..

Ve şahsen bende kayınvalidemden, annemden iyi şeyler beklerim kendime değil ama evladıma çünkü ölümlü dünya eşimle başıma bir şey gelse Evladım onlara kalacak.

Ve ne tür bir Çelişki ise sizde ki yazınızın başında annelik ne zaman bitecek diye sitem etmiş sonunda da insan evladı için her şeyi yapar demişsiniz :) lütfen, come on, komik olmayın :)

Allah esinden razi olsun en azindan senin arkanda duruyor ve seni koruyor.. insallah tez zamanda istedigin yuvaya kavusursun..kocan ve cocugunla huzurla yasarsin

Konu sahibi i=avukat :D
İnanmam imkanı yok.
Bu kör savunmayla bile imkansız...
Hem kadını somurun iki kere kapısını donun hem aldıklarına laf edin..ne isterdiniz 1.500 tl lik ultra luks arabalardan alsaydı canınız ciğeriniz olur muydu kendileri.

bende haksız buldum sizi.anneler kendi hayatından ödün verip çocuklarını doğuruyo büyütüyo okutuyo evlendiriyo.çocuk kendi ayakları üzerinde durması gereken yaşa geldiğinde yine görevi bitmiyo.bu seferde toruna bakıyo oğluna gelinine yardımcı oluyo.kocaman insanlarsınız kayınvalideniz bunların hiçbirini yapmak zorunda değil.eğer yapıyosa da içinden gelerek yapar sizin bişeyler talep etmeye, burun kıvırmaya hakkınız yok.ha söz verdi demişsiniz.olabilir belki söz verdi ama başka bi ihtiyacı oldu alamadı ya da almak istemedi.tek evladı siz değilsiniz 2 tane daha varmış.hep size yardım ederse evlat ayrımı yapmış olur.sizin için düzenini bozmuş olması bile yeterli aslında.ayrıca 4 aylık bebekten bahsediyoruz nası bi araba lazım olurki ona.ilk adım arabasına binecek hali yok çocuğun.ses çıkaran renkli oyuncaklar yeterli onun için.

Konu sahibi i=avukat :KK70:
İnanmam imkanı yok.
Bu kör savunmayla bile imkansız...
Hem kadını somurun iki kere kapısını donun hem aldıklarına laf edin..ne isterdiniz 1.500 tl lik ultra luks arabalardan alsaydı canınız ciğeriniz olur muydu kendileri.

bende haksız buldum sizi.anneler kendi hayatından ödün verip çocuklarını doğuruyo büyütüyo okutuyo evlendiriyo.çocuk kendi ayakları üzerinde durması gereken yaşa geldiğinde yine görevi bitmiyo.bu seferde toruna bakıyo oğluna gelinine yardımcı oluyo.kocaman insanlarsınız kayınvalideniz bunların hiçbirini yapmak zorunda değil.eğer yapıyosa da içinden gelerek yapar sizin bişeyler talep etmeye, burun kıvırmaya hakkınız yok.ha söz verdi demişsiniz.olabilir belki söz verdi ama başka bi ihtiyacı oldu alamadı ya da almak istemedi.tek evladı siz değilsiniz 2 tane daha varmış.hep size yardım ederse evlat ayrımı yapmış olur.sizin için düzenini bozmuş olması bile yeterli aslında.ayrıca 4 aylık bebekten bahsediyoruz nası bi araba lazım olurki ona.ilk adım arabasına binecek hali yok çocuğun.ses çıkaran renkli oyuncaklar yeterli onun için.
Peki soruyorum size eger sizin kayinvalideniz sirf esiniz cumaya gitmiyor diye kafir dese siz lohusayken is yapamiyor diye komsuyla sizin icin atip tutsa birtane de dogur dogur diye kendi kendine soylense ve bunu da siz duysaniz ayrica esinizle her kavga ettiginde sizin yuzunuze bile bakmasa,( bu saydiklarim sadece belli baslilari ayrintilara girsem isin icinden cikamam) alinan hediyeyi kabul eder misiniz? (Ayrica ben kadina ne trip attim ne kotu birsey soyledim. Yillardir da tek kotu soz etmedim yazilarimin hepsini okuduysaniz hakkinda da asla hakaretvari birsey soylemedim. Sadece istemiyorum dedim.) Eger ederim derseniz, mideniz var mi yokmu supheye duserim. Cevap verirseniz sevinirim.

Benim bildiğim annelik hiç bitmiyor. Hani hiçbir yerde de görmedim belli bir sürede bittiğini. Anlaşılan sen bitmesi gereken bir şeymiş gibi bakıyorsun. Bana yorumlarınız çok acımasızca geldi. Hayatta her insan başarılı olacak diye bir kâide yok. Bunlardan biri de bizim evladımızsa ne yapalım yani sırtımızı mı Dönelim aa ben seni büyüttüm benim işim bitti annelik buraya kadar diye. Ne kadar sığ bi bakış açısı. Gülüyorum sadece :)

Acaba konu sahibinin eşi böyle olsun ister miydi, evlenmiş çocuk sahibi olmuş adam bu saatten sonra ailesine Yük olmak ister miydi... Ama bazen "hayat Şartları" denilen şey ortaya çıkabiliyor. Hepimiz kötü dönemlerden geçebiliriz. Ha birde neymiş çocuk sahibi olmayı biliyormuş. Siz bunların hepsi yaşanırken yanındaydınız herhalde ki bu kadar eminsiniz kötü zamanlarında çocuk yaptıklarına. Belki ayrı Oturdukları dönemde hamile kaldı. Belki korunurken kaldı..

Ve şahsen bende kayınvalidemden, annemden iyi şeyler beklerim kendime değil ama evladıma çünkü ölümlü dünya eşimle başıma bir şey gelse Evladım onlara kalacak.

Ve ne tür bir Çelişki ise sizde ki yazınızın başında annelik ne zaman bitecek diye sitem etmiş sonunda da insan evladı için her şeyi yapar demişsiniz :) lütfen, come on, komik olmayın :)
Benim bir oglum var. Allah benim omrunden alsin onunkine versin. Allah dara dusurmesin eger onun da basina babasinin basin gelenler gibi birsey gelsin gucum kudretim yettigi surece ona yardim ederim. Cocugu olsa dahi. Ve asla da onu rencide edici onun psikolojisini bozacak seyler soylemem. O benim evladim ve asla da kardesi olursa ayrim yapmam. Her evlat cigerdir. Allah basa vermesin dara duserse ilk ben kosarim. Ha namaz kilmiyor oruc tutmuyor diye ona kafir demek benim ne haddime, herkes kendinden mesul. Ben ona dini egitimini veririm uyar uymaz. Kendi tercihi. Bir musluman bir muslumana asl kafir diyemez. En buyuk gunahlardan biridir. Ben onu cehaletine veriyorum. Allah affetsin.

Ayrica neden cocuk yapiyorsun diyenler. Size ne! Yatak odama da mi karisiyorsunuz? Ben haziran ayinda hamile kaldim. O zaman kendi evimde idim. Dogum yaklasinca buraya geldik benim annem yok bakacak kimsem yok mecburen geldik. O sirada da esim isten cikartildi. Ben zaten calismiyordum. Esim konfeksiyoncu. Hicbir atolye 1 yildir dogru duzgun calismiyor. Sektor berbat. Simdi biz dara dusmusuz. Ben sizin gelininiz olsam eve bile almazdiniz valla :) benim kv gene iyi cok sukur. Sadece ne dedigini bilmiyor. Anlik duygularla kirici oluyor. Siz yeminediyorum ondan daha kiricisiniz allah sizden gelinlerinizi korusun :rolleyes:

Kayınvalidesinden başka bir düşüncesi olmayan bir kadına dönüşmeden önce mesleğimi yapmaya başlarım sizin yerinizde olsam. Enerjinizi bence çocuğunuza ve geleceğinizi inşa etmeye kanalize edin. Bu arada ben de sizi biraz tembel buldum açıkçası, ailenizin maddi durumu iyi demiştiniz galiba, tahminen o rahatlıktan çok önünüzü görememişsinizdir...
bu durumu değiştirmek üzerine kafa yormanız sanki şu anda daha yapıcı sonuçlar getirir size...
Yorumunuza sonuna kadar katiliyorum. Evet tembelim baskici bir babam vardi. Bu baski oyle normal bir baski degil babam beni cok severdi ama cok da psikolojik baski yapardi. Hic maddi sıkıntım olmadi. Rahat buyudum. nnem vefat ettikten sonra babam cok degisti.1 sene sonra baskasiyla evlendi ve beni istemedi zTen. Esim de bahane oldu kadin icin. Babami doldurusa getirdi hep. Neyse, evet tembellestim. Calisan ayaklari uzerinde duran kadi lara o kadar hayranim ki neden ben de boyle olamadim diye emin ol kendi kendimi yedim. Oglumun annesi boyle olmamali dedim ve kendime geldim sadece bikac ay daha buyumesini bekliyorum. Ben cahil bir insan degilim kimseye haksiz yere alinganlik gostermem haksiz oldugum durumlarda ozur dilemesini de bilirim. Kvmle kotu olmayi neden isteyeyim. Esimi neden doldurayim. Dun sordum esime yahu ben bile kendimden supheye dustum belki farkinda olmadan seni gazami getiriyorumdiye. Hayir dedi bazen beni dizginliyorsun bile dedi. Aslinda buradaki olumsuz yorumlar dedigim gibi bakis acimi degistirdi. Simdi bakicam kendi hReketlerime emin olun eger kendimden bile suohe edersen burdakilere evet siz hakliymissiniz bile derim :)

[QUOTEvanche, post: 41815959, member: 542507"]Ayrica neden cocuk yapiyorsun diyenler. Size ne! Yatak odama da mi karisiyorsunuz? Ben haziran ayinda hamile kaldim. O zaman kendi evimde idim. Dogum yaklasinca buraya geldik benim annem yok bakacak kimsem yok mecburen geldik. O sirada da esim isten cikartildi. Ben zaten calismiyordum. Esim konfeksiyoncu. Hicbir atolye 1 yildir dogru duzgun calismiyor. Sektor berbat. Simdi biz dara dusmusuz. Ben sizin gelininiz olsam eve bile almazdiniz valla :) benim kv gene iyi cok sukur. Sadece ne dedigini bilmiyor. Anlik duygularla kirici oluyor. Siz yeminediyorum ondan daha kiricisiniz allah sizden gelinlerinizi korusun:rolleyes:[/QUOTE]
Çocuk öyle garanti bir durum yoksa yapılacak bir şey değil. Doğru demişler. Benim ablam mesela beş seneyi geçti yapmıyo çünkü durumlarını tam düzeltemediler. Şimdi nolmuş yapmışsınız da araba bile alamıyorsunuz. Allah sizin gibi gelinden ve evlattan korusun bence.

Kayınvalidenin kapıda komsuyla konustuklarını bile yemeyip içmeyip eşine yetiştirmişsin hemen.
Tabiki de sen dolduruyorsun eşini.
Ayrıca düşünüyorum ben şimdi kayınvalidemin evine yerleşsem kendimi kötü hissettiğim için tüm işine koşmaya calısırım. Siz 'arada' temizlik yapıyormuşsunuz bir de yemekleri yapıyormuşsunuz. Cunku kayınvalideniz yemek yapmayı beceremiyormuş bak bak.
Millet uyanık valla.

Ayrica neden cocuk yapiyorsun diyenler. Size ne! Yatak odama da mi karisiyorsunuz? Ben haziran ayinda hamile kaldim. O zaman kendi evimde idim. Dogum yaklasinca buraya geldik benim annem yok bakacak kimsem yok mecburen geldik. O sirada da esim isten cikartildi. Ben zaten calismiyordum. Esim konfeksiyoncu. Hicbir atolye 1 yildir dogru duzgun calismiyor. Sektor berbat. Simdi biz dara dusmusuz. Ben sizin gelininiz olsam eve bile almazdiniz valla :) benim kv gene iyi cok sukur. Sadece ne dedigini bilmiyor. Anlik duygularla kirici oluyor. Siz yeminediyorum ondan daha kiricisiniz allah sizden gelinlerinizi korusun :rolleyes:

Babanızın iyi bir işi varmış neden size yardmcı olmuyor? Onun babalık görevi bitti mi?? Madem siz çocuğunuz dardayken bi ömür yardım edersiniz bunu babanıza deseniz ya..

ayrıca siz insanlarla evinizin içindd olan şeyleri paylaşırsanız yatak odanızla ilgili eleştiri de alırsınız. Bakmaya gücü olmayan insanların çocuk doğurmasını doğru bulmuyorum ayrıca. Gücümüz var diyorsanız da kimseden beklentiye girmeyiniz. Sizin için daha iyi olur.

[QUOTEvanche, post: 41815959, member: 542507"]Ayrica neden cocuk yapiyorsun diyenler. Size ne! Yatak odama da mi karisiyorsunuz? Ben haziran ayinda hamile kaldim. O zaman kendi evimde idim. Dogum yaklasinca buraya geldik benim annem yok bakacak kimsem yok mecburen geldik. O sirada da esim isten cikartildi. Ben zaten calismiyordum. Esim konfeksiyoncu. Hicbir atolye 1 yildir dogru duzgun calismiyor. Sektor berbat. Simdi biz dara dusmusuz. Ben sizin gelininiz olsam eve bile almazdiniz valla :) benim kv gene iyi cok sukur. Sadece ne dedigini bilmiyor. Anlik duygularla kirici oluyor. Siz yeminediyorum ondan daha kiricisiniz allah sizden gelinlerinizi korusun:rolleyes:
Çocuk öyle garanti bir durum yoksa yapılacak bir şey değil. Doğru demişler. Benim ablam mesela beş seneyi geçti yapmıyo çünkü durumlarını tam düzeltemediler. Şimdi nolmuş yapmışsınız da araba bile alamıyorsunuz. Allah sizin gibi gelinden ve evlattan korusun bence.[/QUOTE]

:rolleyes:

O ablanin problemi canim ne diyeyim. Biz yaptik. Rizki veren Allah. Araba da almayiverelim be gulum eskiden araba mi varmis. Biz duvara tutturulan ipli besiklerde buyumusuz varsin arabamiz olmasin. Sagligimiz sihhatimiz yerinde olsun da. Sen takma kafana.

Yorumunuza sonuna kadar katiliyorum. Evet tembelim baskici bir babam vardi. Bu baski oyle normal bir baski degil babam beni cok severdi ama cok da psikolojik baski yapardi. Hic maddi sıkıntım olmadi. Rahat buyudum. nnem vefat ettikten sonra babam cok degisti.1 sene sonra baskasiyla evlendi ve beni istemedi zTen. Esim de bahane oldu kadin icin. Babami doldurusa getirdi hep. Neyse, evet tembellestim. Calisan ayaklari uzerinde duran kadi lara o kadar hayranim ki neden ben de boyle olamadim diye emin ol kendi kendimi yedim. Oglumun annesi boyle olmamali dedim ve kendime geldim sadece bikac ay daha buyumesini bekliyorum. Ben cahil bir insan degilim kimseye haksiz yere alinganlik gostermem haksiz oldugum durumlarda ozur dilemesini de bilirim. Kvmle kotu olmayi neden isteyeyim. Esimi neden doldurayim. Dun sordum esime yahu ben bile kendimden supheye dustum belki farkinda olmadan seni gazami getiriyorumdiye. Hayir dedi bazen beni dizginliyorsun bile dedi. Aslinda buradaki olumsuz yorumlar dedigim gibi bakis acimi degistirdi. Simdi bakicam kendi hReketlerime emin olun eger kendimden bile suohe edersen burdakilere evet siz hakliymissiniz bile derim :)

Babanızın eşinin onu doldurduğunu yazmışsınız.. tıpkı kv nizin sizi suçladığı gbi..

Babanızın iyi bir işi varmış neden size yardmcı olmuyor? Onun babalık görevi bitti mi?? Madem siz çocuğunuz dardayken bi ömür yardım edersiniz bunu babanıza deseniz ya..

ayrıca siz insanlarla evinizin içindd olan şeyleri paylaşırsanız yatak odanızla ilgili eleştiri de alırsınız. Bakmaya gücü olmayan insanların çocuk doğurmasını doğru bulmuyorum ayrıca. Gücümüz var diyorsanız da kimseden beklentiye girmeyiniz. Sizin için daha iyi olur.
Ben haklarimi talep ettim ama birtanecik eşimussde etmedi. Ben de hukuki yollara basvurdum. Sonucunu bekliyorum.
Herkesin dusuncesine saygim var, ben dogurdum pisman degilim. Hatta keske ilk evlendigimde dogursaydim dedim belki bu duruma gelmezdik.

Kayınvalidenin kapıda komsuyla konustuklarını bile yemeyip içmeyip eşine yetiştirmişsin hemen.
Tabiki de sen dolduruyorsun eşini.
Ayrıca düşünüyorum ben şimdi kayınvalidemin evine yerleşsem kendimi kötü hissettiğim için tüm işine koşmaya calısırım. Siz 'arada' temizlik yapıyormuşsunuz bir de yemekleri yapıyormuşsunuz. Cunku kayınvalideniz yemek yapmayı beceremiyormuş bak bak.
Millet uyanık valla.
Insallah yerlesmezsin canim. Allah o duruma dusurmesin seni. Ha bu arada kv kendi der ben beceremiyorum yemek yapmayi sevmiyorum da. Yemekler senden temizlik benden.

Annelik bitmiyor da babalık bitiyor mu? Durumu iyi olduğu halde kendisini istemeyen, yardm etmeyen babasına hiç yüklenmemiş konu sahibi ilk mesajında.. konu sahibinin anneliği nerede başlıyor?? Ki zaten tembel birisi olduğunu itiraf etmiş kendisi de. Anneler çocukları için en iyisini yapmaya mecbursa konu sahibi de bir anne olarak çocuğuna yetmeye mecbur. Yetemiyorsa maddi açıdan gidip azıcık da babasına yük olsun. Kocası ona diklensin bakalım. Arabayı alırsan atarm camdan diye ona bağırsın da görelim..

Back
X