- 21 Aralık 2018
- 200
- 349
- 18
- 45
- Konu Sahibi Belgisizamir
-
Bu ne hız bi sakin olun,Eşimin annesiyle oğlumun doğumuyla başlayan bir anlaşmazlık var. O sürekli kendi bildiğini yaptırmaya, eski çocuk yetiştirme usullerini bana uygulatmaya çalışır ben ise sürekli araştıran sorgulayan beslenmesinden eğitimine dek en ince ayrıntısını hesaplayan bir anneyim. Dolayısıyla çatışıyoruz.
Ben çocuğuma organik gıdalar alıyorum mümkün olduğunca gıda teröründen uzak tutmaya çalışıyor paketli gıdadan kaçınıyorum. Bu da normal ürünlere göre bir miktar pahali. Eşimin annesi aldatıldığımi organik ürünün olmadığını iddia ederek beni müsrif bulduğunu belirtti zaman zaman.
Iki gün önce akşam yemeğinde bir aile yakınımızdan bahsettik. Annesi ve ben övgüyle bu beyin çalışkan olduğunu dolayısıyla mal mülk sahibi olduğunu belirttik. Eşim bu kişiden pek hoşlanmaz o da lafa ''biz organik beslenirken onlar mal mülk yapıyor'' dedi her zaman bu konuda igneler. Ben de çocuğun gidasinin masrafının aylik 180 lira olduğunu haftalık kullandığımız yumurta ederinin 15 lira olduğunu ancak kendisinin 12 liraya günlük sigara içtiğini aylik yakıt masrafının bedelinin 400 lira olduğunu kısıtlamayı kendisinde yapması gerektiğini çocuğun lokmasını saymamasi gerektiğini söyledim. Annesi saydırmaya başladı eşim bana bağırdı ben de ona bağırdım daha yüksek bir tonda. üstüme yürüdü. Kayinvalidem döv bunu döv vur dedi babasını çağır gelsin alsın erkek yok ki bunun basinda dedi ben de saydırdım babamı aradım evi terk ettim.
Boşanmayı düşünüyorum ama ailem eşimi haksız bulmuyor annesinin de bizden uzakta oturmasından dolayı evliliğimi bitirmemem konusunda israrci. Şimdi çocuğuma başbaşa ne yapacagimi düşünüyorum.
Bugün benim çalışma saatinde annemlere gelip oğlumla vakit geçirmiş. Annemle konuşmuşlar beni suçlamış annesini savunmuş. Suçlu olduğunu dusunmediginden pişmanlık yok ama çok üzgünmüş.
evet eşimi başkasının yanında eleştirmek istemezdim ama eleştiriye maruz kalınca ben de kendimi savundum gereksizce. sadece sizi alakadar etmez diyebilirdimBu ne hız bi sakin olun,
Esinizi annesinin yaninda elestirerek siz hatalisiniz,
Sizi tahrik ederek esiniz hatalı,
Vur kır diyen kayinvalidenize soyleyecek soz dahi bulsmiyorum: hatalı
Evi terk etmeniz cok fevri olmus. Tek sebep bu tartişma degilse otutup iyice bi düşünün. Yuva kolay yikilmaz, bosanmalik bi olay degil bu. Sadece iletisim probleminiz var
misafir olarak gelince çocuğuma yaptığım yemekleri de görüyor haliye ya da markete gittiğimde aldığım ürünleri dolaba yerleştirdiği oluyor çocuguma uzattığı yiyecegi geri çevirdiğimde nedenini de söylüyorum. böylece yemek durumundan da haberdar. bu ürünlerin kendisinin tercih ettiği zincirleme marketten daha pahalı olduğunu bilmesi normal yani masrafı ona söylemedik aslında.Kaynana kişisi çocuğunuzun yemek durumunu nereden biliyor? Anladığım kadarıyla zaten misafirmiş. Masrafları bilmesi, sizin kadının önünde tartışmanız bana çirkin geldi. Eşiniz de siz de suçlusunuz bu konuda. Mesafenizi koruyamamışsınız. Ayrıca normal mamalar da ucuz değil şu anda diye biliyorum.
Mevzunun özüne gelirsek öncelikle kendi hareketlerinize dikkat etmelisiniz. Eşinizin çocuğundan kısmaya çalışmasını normal bulmadım. Bu kadın gelmeden önce de bu tarz cümleler kuruyor muydu? Bana dolduruşa gelmiş gibi bir izlenim de uyandırdı.
hiç ticari yönünü düşünmedim. hesap kitap yapmadım. eşimdi çünkü eş idik. dolayısıyla benim evliliğimde para mevzu olmamalıydı. ki ben paraya o kadar değer vermem çantamda buruşuk banknotlar ceket ceplerinde unutulmuş paralar olur derleyip tutacağım saklayacağım bir şey değil. manevi seyleri küçük kağıt parçalarını saklarım cüzdanımın en değerli yerinde ama aslında para daha mühimmiş ki bunca olayı bana yaşattı bu haksızlığa maruz kaldım.Arkadaşlarin da belirttiği gibi.. siz hatalısınız. Maaşınızı bir öküze hibe ettiğiniz için.
Ben çalışmıyorum(atanamadım.iş aradım bulamadım)
Babam annem bana sık sık para verir. Bazen arabamla bi yere götürdüğüm için, bazen yatalak babaannemin bezini aldığım için,bazen de sebepsiz olarak... çocukları olduğum için.
O parayı eşime vermem ben. Ona devlet veriyor zaten. Benim 3 kuruş parama mi kalmış. Hayat elbette müşterek. Borc veririm kredi acarım. Ama 2 kurus parami vermem.
Sizde de bu ticari zeka olsaydı keske...
belki pazarlama oyunudur ama benim içime nispeten daha çok siniyor ve yalnızca çocuğuma yapıyorum bu masrafı yine de kötünün iyisi olduğu düşüncesindeyim.Vala sinir oldum evlenince işi bıraktım çalışmadığım halde çocuğuma istediğimi alırım kimseye de hesabını vermem babası da ne yaparsa yapsin ama çocuğumdan kısmam kendime de harcarım ki eşim bütün maaşını bana verir ve tek kuruşun hesabını da vermem evlilik bu ortak hayat sonuçta değil mi yediğim içtiğim hesaplanacaksa çocuğumun yediği hesaplanacaksa buna rağmen o adam hiç kıl aldırmadan hiçbirşeyden geri kalmıyorsa bunda bir sıkıntı var demektir. Öyle kocasına yaslanıp bana baksın diyen kadınlardan değilim mecburiyetten çalışmıyorum bu arada. Ama kaynanam böyle laf söylese çıldırırdım bende organik beslenme konusunda evet haklı bence de çünkü gerçekten farkeden fazla bir şey yok ve çocuğu sürekli bir fanusta izole büyütmek mümkün değil hemde bağışıklığına zararlı. Benim ailem eczacı eşimin ablası falan da doktor emin olun para tuzağı çoğu pazardaki sebzeler organik ama. Gene de bu durum kimseye size böyle davranma hakkı vermiyor o sizin çocuğunuz en iyisini siz bilirsiniz. Eşinizle son bir konuşun derim konuyu annesinin yaptığını onaylıyorsa arkana bakma bile. Eğer barışırsanda paranı ortak hesaptan al derim. Evin ihtiyaçlarını o karşılasın sende kendine ve bebeğe harca. Ne kadar fedakarlık o kadar mutsuzluk.
Sizin için önemli değil. Ama onun için çocuğundan önemliymiş.hiç ticari yönünü düşünmedim. hesap kitap yapmadım. eşimdi çünkü eş idik. dolayısıyla benim evliliğimde para mevzu olmamalıydı. ki ben paraya o kadar değer vermem ki çantamda buruşuk banknotlar ceket ceplerinde unutulmuş paralar olur derleyip tutacağım saklayacağım bir şey değil. manevi seyleri küçük kağıt parçalarını saklarım cüzdanımın en değerli yerinde ama aslında para daha mühimmiş ki bunca olayı bana yaşattı bu haksızlığa maruz kaldım.
velhasıl haklısınız
Dediğim gibi anne olan sizsiniz elbette içinize siner şekilde yapacaksınız ve buna kimsenin laf etme hakkı yok. Çalışmasanız bile. İmkanlar el vermez o ayrı mesele ama.belki pazarlama oyunudur ama benim içime nispeten daha çok siniyor ve yalnızca çocuğuma yapıyorum bu masrafı yine de kötünün iyisi olduğu düşüncesindeyim.
kesinlikle. çıktım ama hiç birikimim yok yıllardır çalışmama rağmen.evlilik sonlanınca ortak mallarımızdan pay alabilirim ve sadece elimde maaşım var. bu şekilde yeni bir hayat kurmak zorlayacakSizin için önemli değil. Ama onun için çocuğundan önemliymiş.
Onun için içtiği zıkkım da önemliymiş
Paraya önem verin.
Önem vermediğiniz para olmasaydı çocuğunuz varken o kadar kolay çıkıp gidemezdiniz evden.
Bir öküzle yaşamak kadar zorlamaz. Buna inanın...kesinlikle. çıktım ama hiç birikimim yok yıllardır çalışmama rağmen.evlilik sonlanınca ortak mallarımızdan pay alabilirim ve sadece elimde maaşım var. bu şekilde yeni bir hayat kurmak zorlayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?