• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senin hayalin bir başkasının istemediği hayatıdır

Ülkemizde yasak diye biliyorum,cinsiyet seçimi.
Bu zihniyette olanlara da anlam veremiyorum.
Evlat imtihandır,varlığı da yokluğu da,hayırsızı da.
Allah akıl fikir ihsan etsin o insanlara.

Ve sizi teslimiyetinizden ötürü çok takdir ettiğimi söylemek isterim.
Allahım en kısa zamanda size hayırlı evlatlar nasip etsin,size de tattırsın bu duyguyu.Tüm samimiyetimle size dua edicem ıssız...

asla isyan etmedim
aksine teşekkür ettim allahım iyiki bana bu sınavı nasip ettin dedim...

aynen katılıyorum size iyiki çocuğum yok ve anlıyorum Rabbim neyi nasip ederse ona razıyım. . yazık günah cinsiyet ayrımı ne demek Rabbim nimet vermiş başım üstüne diyecek yerine bide böyle bişey yaptırmak. .
benim kafam çok farklı asla böyle bişeyi kabul etmiyorum normal karşılamıyorum. .
allahın verdiğine razi gelmezsen allah daha farklı yerden sınav eder. . Bunlar o tüp bebek yaptırsın oğlu olsun. . o ERKEK ÇOCUK onların sınavı olacak. . bunuda buraya yazıyorum hatirlatacagim. ..

Size ayan mı oldu milletin niyeti, çocuklarının hayırsız mı hayırlı mı olacağı?
Bu öfkeden bi sıyrılın önce.

Zorlama oğlan çocuğundan ilerde hayır gelmiyor. ALLAH'ın bildiği var herhalde, ne diye zorlarsın? Ayrıca hala bi kafaları almadı kızların daha iyi evlat olduğu (genellikle).

Her şeyi satın alıyoruz artık. Çocuğu satın alırken(tüp bebek) cinsiyetini de satın almayı yargılamak bence olmamış. Zira cinsiyetin takdiri tanrıdansa, ne zaman hamile kalınacağının takdiri de ondadır. Bu kafadaysak, tüp bebek de yapmamak lazım o halde. İnsanlar işine geleni, işine geldiği gibi yorumlamayı seviyor sanırım.

+++++++++++++++

Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim
6 yıldır evliyim 3 yıldır çocuğum olmuyor.. sebebsiz infertilite. .
ben bunu stresime bağlıyorum tabi Rabbimin nasibini de var. . o ol demeden olmaz biliyorum tevekkül ettim bekliyorum. .
Bu yaz nasip olursa tüp bebek düşünüyoruz. ..
3 yılda çok yıprandik 10 yıl 20 yıl bekleyenleri tebrik ediyorum sabrina sabır katan allaha hamdediyorum. ..
çok zor bir sınav bunu bitek yaşayan bilir. .

Gelelim asıl mevzuyu. ..
dün akşam ablamla telefonda konuşurken dediki
AYŞE DE TÜP BEBEK DÜŞÜNÜYOR. .
AYŞE NİN 3 KIZI VAR NASIL YANİ DEDİM
3 kızı olduğu için 4 cü erkek embriyo koyduracaklarmis. ..
böyle bişey nasıl düşünürler 3 tane sağ salim evlat vermiş allah. ..
telefonu kapatıp binlerce şükür ettim allahım iyiki bu zihniyete değilim iyiki bana bu sınavı layık gormussun diye o kadar çok agladimki. ..
Yüreğim kırıldı Rabbim bitaneye Hasretim onlar cinsiyet ayrımı yapıp erkek tüp bebek yaptiracaklarmis. .
benmi çok hasasim normal biseymi bu beynim durdu yemin ederim. ..
insanlar nasıl farkına varmazlar allah size bu dünyadaki en büyük mucizeyi evladı nasip etmiş. .. bir damladan bir insan düşünebiliyor musunuz. ..
böyle bişey yapılıyor mu gerçekten devlet buna izin veriyor mu cinsiyet ayrımı yapmak yasak değilmi tüp bebek merkezlerinde. .. ???

Rabbim'e bırakın böyle ziyniyetler cok var aramızda hatta yakınımızda bizde üc kız kardeşiz en son 2001 yılında erkek kardeşimiz oldu Babam Anneme hamileliğinde sürekli aldır dedi sonra erkek oldugunu anlayınca o kadar sevindiki Rabbim ne yaptı yanına aldı 2,5 ay sonra sadece 2,5 ay yasadı şimdi dediği iyiki kızlarım var diyor erkek istiyoruz diyenlere fena halde ayar oluyorum :sopa::sopa: bu sebeple Allah bilir sağlıklı olsun yeterki sende sıkma canını bir zamanı vardır elbet :dua::dua::dua:

aynen katılıyorum size iyiki çocuğum yok ve anlıyorum Rabbim neyi nasip ederse ona razıyım. . yazık günah cinsiyet ayrımı ne demek Rabbim nimet vermiş başım üstüne diyecek yerine bide böyle bişey yaptırmak. .
benim kafam çok farklı asla böyle bişeyi kabul etmiyorum normal karşılamıyorum. .
allahın verdiğine razi gelmezsen allah daha farklı yerden sınav eder. . Bunlar o tüp bebek yaptırsın oğlu olsun. . o ERKEK ÇOCUK onların sınavı olacak. . bunuda buraya yazıyorum hatirlatacagim. ..

Kuzum her cümlende allah allah... razi gekmek... şükür ermek filan

Madem allahin verdiğine razi geliyorsun... vermediğine niye razi değilsin?

Ben tüp bebek olayını destekliyorum. Sperm bankasini bile..

Senin söylediklerin çelişkili ama...

Şimdi söyle: allahin kararina razi geliyormusun yoksa tüp bebek vs. Verilen karara karşımı cikiyorsun?

Bütün gece uyumadim
bütün gece düşündüm
bütün gece ağladım. ..
asla isyan etmedim
6 yıldır evliyim 3 yıldır çocuğum olmuyor.. sebebsiz infertilite. .
ben bunu stresime bağlıyorum tabi Rabbimin nasibini de var. . o ol demeden olmaz biliyorum tevekkül ettim bekliyorum. .
Bu yaz nasip olursa tüp bebek düşünüyoruz. ..
3 yılda çok yıprandik 10 yıl 20 yıl bekleyenleri tebrik ediyorum sabrina sabır katan allaha hamdediyorum. ..
çok zor bir sınav bunu bitek yaşayan bilir. .

Gelelim asıl mevzuyu. ..
dün akşam ablamla telefonda konuşurken dediki
AYŞE DE TÜP BEBEK DÜŞÜNÜYOR. .
AYŞE NİN 3 KIZI VAR NASIL YANİ DEDİM
3 kızı olduğu için 4 cü erkek embriyo koyduracaklarmis. ..
böyle bişey nasıl düşünürler 3 tane sağ salim evlat vermiş allah. ..
telefonu kapatıp binlerce şükür ettim allahım iyiki bu zihniyete değilim iyiki bana bu sınavı layık gormussun diye o kadar çok agladimki. ..
Yüreğim kırıldı Rabbim bitaneye Hasretim onlar cinsiyet ayrımı yapıp erkek tüp bebek yaptiracaklarmis. .
benmi çok hasasim normal biseymi bu beynim durdu yemin ederim. ..
insanlar nasıl farkına varmazlar allah size bu dünyadaki en büyük mucizeyi evladı nasip etmiş. .. bir damladan bir insan düşünebiliyor musunuz. ..
böyle bişey yapılıyor mu gerçekten devlet buna izin veriyor mu cinsiyet ayrımı yapmak yasak değilmi tüp bebek merkezlerinde. .. ???
Çiftler tercihen ilk 3-4 sene çocuk sahibi olmuyor artık. Bence siz de benzer şekilde bunu kendiniz ötelemişsiniz gibi düşünüp rahatlayın. Hiç beklemediğiniz anda oluverir.

Kuzum her cümlende allah allah... razi gekmek... şükür ermek filan

Madem allahin verdiğine razi geliyorsun... vermediğine niye razi değilsin?

Ben tüp bebek olayını destekliyorum. Sperm bankasini bile..

Senin söylediklerin çelişkili ama...

Şimdi söyle: allahin kararina razi geliyormusun yoksa tüp bebek vs. Verilen karara karşımı cikiyorsun?

Tüp bebek bir tıp yöntemi. O zaman kanser hastaları da ilaç kullanmasın.

Bunu söylüyorsan, çocuğuna doğduğunda aşı da yaptırma. Bırak hangi hastalığa yakalanırsa yakalansın Allahtan sonuçta. Di mi ama ?

Kazen Kazen , bu site tüp bebek amacıyla açılan bir site. Önceki sayfalarda tüp bebek için “satın alma” yöntemi dediler.

Şimdi de neredeyse “Allah tanımazlık” olarak lanse ediyorlar. Hoş bir durum değil.

Allah tanimazlik olarak lanse eden yok.
Bu bir.

Allahi tanima zorunluluğu yok bu iki.

Konu sahibi biraz abarttı...
Tek sorun bu. Kendi cocuk icin yanip tutuşuyor ama başka bir kadinin erkek cocuk istemesi nasil absurd gelmiş.

Başından sonuna sacma...

Isteyen tüp bebek yapar isteyen yapmaz. Bir kadin olarak saygi bekleyen başka bir kadini gömemez. Kadinin doğmamış oğlunu hayirsiz ilan etmek bence cok sacma
Sorcha Sorcha

Allah tanimazlik olarak lanse eden yok.
Bu bir.

Allahi tanima zorunluluğu yok bu iki.

Konu sahibi biraz abartdi...
Tek sorun bu. Kendi cocuk icin yanip tutuşuyor ama başka bir kadinin erkek cocuk istemesi nasil absurd gelmiş.

Başından sonuna sacma...

Isteyen tüp bebek yapar isteyen yapmaz. Bir kadin olarak saygi bekleyen diğeri kadini gömemez. Kadinin doğmamış oğlunu hayirsiz ilan etmek bence cok sacma

Allah tanıma zorunluluğu elbette yok.
Ama bu sitede bir sürü Kadın var tüp bebek yöntemiyle hamile kalan ve Allah tanıyan. Onlar zaten bu süreç içerisinde baya yıpranmışken siz bu şekilde suçlama yapamazsınız.

Ben konu sahibi arkadaşın, söylediği şeyi duygusallığına verebiliyorum. Zor bir dönemden geçiyor. Evlatla sınanıyor yahu kolay mı ?
Asıl saçma olan bu işte. Kadının halinden anlamak yerine, onun karşısına geçip kırıcı konuşmak.
Biri “size ne “ yazmış mesela. Şu üsluba bak yani...

Biraz daha vicdanlı, empatiyle yorumlar yapılırsa iyi olur bence.

Ama bu sitede bir sürü Kadın var tüp bebek yöntemiyle hamile kalan ve Allah tanıyan. Onlar zaten bu süreç içerisinde baya yıpranmışken siz bu şekilde suçlama yapamazsınız.

Ben konu sahibi arkadaşın, söylediği şeyi duygusallığına verebiliyorum. Zor bir dönemden geçiyor. Evlatla sınanıyor yahu kolay mı ?
Asıl saçma olan bu işte. Kadının halinden anlamak yerine, onun karşısına geçip kırıcı konuşmak.

Size su konuda coook katiliyorum.
Insanlarin aci cekerken soyledigi bazi laflari dikkate almamaliyiz.

Ornegin olmus birinin ardindan agit yakan birini dikkate alir misiniz HAYIR.
Acisini DINDIRMEye calisirsiniz.

Tamamda...
Diğer kadina kurduğu cümleler hakmi?
Konu tüp bebek degilki... konu kadını gömme..
Kizlar, süreç nasil? Bana dua edin dese bende elimi acarim...
Ama konu sahibi arruk doğmamış bebeği bile gömüyor.
Normal değil böyle düşünceler...

Not: ben tüp bebeğe karşı değilim. Konu sahibi ala fetva gibi konu acip... allahdan gelene raziyim diyip başka bir insanin doğmamış çocuğuna dil uzatiyor...

Ben şok

Konunun tamamını okumadım ama okuduklarım konuyu kapatma kararı vermeme yetti, hanımlar kiminiz teselli etmek, kiminiz eleştirmek için yazıyorsunuz ama belki klavye başında mimikler nedir, niyetler nedir anlayamadığımızdan yazdıklarınız kırıcı oluyor.

Sitede bebek hasreti çeken, bu uğurda tedavi gören binlerce kadın var, insanlar derdine derman peşinde, kaldı ki işin içine inancı da katmışsınız.

Back
X