• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Senli benli konuşma

Bunu bir de iş hayatında evliler yapıyor.
Nereden cesaret aldıklarını bilmiyorum.
Kahveye davet, sigara içmiyorum diyen birini sigaraya davet vs. bir rahatlık var üzerlerinde.
Çizgi çeksen bile işe o aldığı için midir, nedir saygı yok.

Yok ya herkesi bir kefeye koyma

Öyle ama benim staj gibi gittiğim yer de mesela bir patronun oğlu vardı patronculuk oynayan 20 yaşında acayip egoluydu yaşça büyük insanlara bile ismi ile hitaplar herkese bağırmalar bir kıza gerizekalı demeler.
Ama kız cidden kendini ezdirmeye meraklı galiba hahah ben seviyorum ya onu diyordu arkadaş olarak görüyor yani enteresan şekilde. Kızda büyüktü ondan mesela.
Aile şirketi ve çok başlı patron hiç güzel değil. 🤣
En güzel patron arada sıra da gelen işleri kontrol edip gidendir aman bana ne yaşından.

Arkadaslar bir kurumda öğretmen olaraj işe başlayacağım fakat müdürüm erkek benimle senli benli konuşuyor bugün bana naber büşra dedi belgelerimi götürdüğümde. bu durum beni rahatsız ediyor ben 30 yaşındayım o benden küçük 26 falan ne bu samimiyet anlamadım sürekli ismimle hitap ediyor mesajlardada kafama cok takıldı sizce uyarmalı mıyım? Çünkü iş hayatında ben hic böyle bişey görmedim daha önceden 🤔 bide bana buraya sohbet etmeye gelebilirsin her zaman iş için değil dedi bide üstüne masam dağınık kusura bakma dedi 😂😂 ne alakaysa anlamadım sanki banane onun masasından 😹bana yürüyor mu bilemedim ki yada ben mi abartıyorum bilmiyorum
Yürüyor tatlım çok bariz

Özel kurumlarda genelde ortamı daha samimi tutarlar. Ben de özel kurumda öğretmenlik yapıyordum kimse kimseye siz diye hitap etmezdi :)

Özel okulda öğretmenim. Birbirimize öğretmenim, hocam, x hanım, x bey gibi ifadeleri kullanıyoruz. Bence her okulun ortamı farklı :) burada idarecinin yalı küçük olduğu için ne yapacağını bilememiş gibi düşünüyorum.

Özel okulda öğretmenim. Birbirimize öğretmenim, hocam, x hanım, x bey gibi ifadeleri kullanıyoruz. Bence her okulun ortamı farklı :) burada idarecinin yalı küçük olduğu için ne yapacağını bilememiş gibi düşünüyorum.
Ortamdan ortama değişiyor demekki dediğiniz gibi :) ben dershanede çalışıyordum daha küçük bir ortam. Öğretmenlerin çoğu da 7-8 senedir beraber çalıştıkları için kendi içlerinde samimiydiler zaten. Yeni gelenlere de çok farklı tavır takinmazlardi o yüzden :)

Yaşlarınız yakın diye samimi davranıyor olabilir, sizinle frekansı tutmuştur muhabbet etmek istiyordur veya konuşma tarzı böyledir hiçbir anlamı yoktur. Yürüyorsa zamanla belli olur zaten 😂

Ben bir firma ile mülakat gerçekleştirdim. Patronları gayet donanımlı, iyi biriydi. Ben bey diye hitap edince biz burda birbirimize adımızla sesleniriz. Sen de lütfen rahat hisset demişti. Başta çok tuhaf buldum ama kimileri için bu samimiyet göstergesi. Zamanla karar verirsiniz

Arkadaslar bir kurumda öğretmen olaraj işe başlayacağım fakat müdürüm erkek benimle senli benli konuşuyor bugün bana naber büşra dedi belgelerimi götürdüğümde. bu durum beni rahatsız ediyor ben 30 yaşındayım o benden küçük 26 falan ne bu samimiyet anlamadım sürekli ismimle hitap ediyor mesajlardada kafama cok takıldı sizce uyarmalı mıyım? Çünkü iş hayatında ben hic böyle bişey görmedim daha önceden 🤔 bide bana buraya sohbet etmeye gelebilirsin her zaman iş için değil dedi bide üstüne masam dağınık kusura bakma dedi 😂😂 ne alakaysa anlamadım sanki banane onun masasından 😹bana yürüyor mu bilemedim ki yada ben mi abartıyorum bilmiyorum

Zaman geçtikçe belli bir samimiyet üzerine adınızla seslenseydi bunu içten görebilirdim ama bir anda adınızla hitap edip senli benli konuşması "yaşım senden küçük ama üstünüm bak istediğim gibi hitap edebiliyorum" deme şekli gibi geldi bana.
Bence bu bi gövde gösterisi. Siz de ona ismiyle hitap edip senli benli konuşun sen rahat davranırsan ben de rahat olurum imajı çizin böylelikle geri teper. Bu şekilde üstünlük göstermeye çalışıyorsa amacına ulaşamaz sizli bizli konuşamaya döner ya da öyle devam eder siz de rahatlık bulmuş olursunuz.

yürüyor siz çizginizi çekin laubali olmayın

Mesafe her zaman iyidir, hatırlatın siz de.
Ay bi de insan 26 yaşında nasıl müdür olabilir yahu okulda, bunun bir yaş aralığı, bir kariyer sıralaması yok mu?
Öğrenciler bile ciddiye almaz o yaşta bir okul müdürünü.
Kurum demişsiniz gerçi okul değil anladığım kadarıyla. Gene de ne olursa olsun çok laçka, gereksiz bir samimiyet. Sanki beş çayına gitmişsiniz de, ev biraz dağınık kusura bakma diyen ev hanımı 😅

Müdürün yaşını öğrenince şasirdim ve güldüm 😂 bence bizde ona sen diyerek konuşun bakalım ne tepki verecek. Senden naber deyin mesela 🤣🤣

Back
X