• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Modern görücü usulüyle Tanıştırıldığım erkek

Bence şans vermelisin ama daha olumlu ve güzel gözle bakmayı dene. Senin bakış açında onu hoş kılar veya itici kılar.

Adamin üzerindeki yorumlarin, fizigine kadar bile o kadar acimasiz ki, sonunda "aayy ben cok merhametliyiim" minvalinde birsey okudugumda cok komik bulmustum.

Bana göre sen, evet sen insanlara cok tepeden bakiyorsun. Hayir yani insanlarin özgüveni senin evet yada hayir demene bagli oldugu nasil bir düsünce? Bu kendini begenmislik degil de nedir? Adam hayatinda daha önce bir kadin ile tanismadigini mi düsünüyorsun? Yoksa tüm tanistigi kadinlar senin kadar harika olmadigi icin, senden bir "hayir" cevabini onu depresyona sokacagini mi düsünüyorsun? :KK14:

Ilk bulusmada begenmiyorsan, elektrik yoksa yoktur. Niye bu kadar analiz, yada 2inci bulusma düsüncesi? Korkma, hayir dediginde adam gayette baska birini bulur :KK14:

Yani nötr değilsiniz adamı çok itici bulmuşsunuz. Bence geçin ,itici bulduğunuz biriyle 2. kez buluşmak niye?

Sizi konuşturmamış, dinlememiş. Kendini övmüş,işinizi küçümsemiş.
Evet dediğine bende katılıyorum ama öyle soylenmez. Kişiden kişiye değişir.

Merhamet yerine göre yapılmazsa adı merhamet olmaz onun.

Bu hayatınızın her anında net ve kararlı olun. Sizin istekleriniz olsun.

Evlilik adımına da merhamet karıştırmakta nedir ?

Evet haklısınız içimdeki bu merhamet duygularına engel olamıyorum işte. Konuyu anlattığım bir arkadaşım da "erkeklere acımayacaksın, erkeklere acımaya filan gelmez çünkü acımasızlardır" falan diye konuştu. Tek neden bu değil tabi ki ilk buluşmadan önyargılı mı davranıyorum, belki tanıdıkça hoşlanır mıyım düşünceleri de var kafam karmakarışık
Bence de merhamet göstermeyin.Emin olun sizin yerinizde o olsaydı merhamet göstermezdi.Erkekler bu konuda laflarını,sözlerini esirgemezler.Açık açık elektrik alamadığınızı söyleyin bunda kötü birşey yok ki..

Öncelikle görüşlerini dile getiren herkese teşekkür ederim.

Evet benim ifade etmek istediğim de buydu, yani "genelgeçer konuşmuş" diyen arkadaşlar olmuş ama adamın bu cümleleri kurarken kullandığı üslubu ve tutumu çok iticiydi, daha yeni tanıştığın biriyle böyle konuşulmayacağını düşünüyorum. Hani sosyal ortamlarda bazı insanlar olur, sizin sahip olduğunuz şeylere sahip değildir ve sizin sahip olduğunuz şeyi küçük göstermeye çalışır, "istesem benim de olurdu ama ben istemedim kiii" falan der adamın tavrı bana bu insanları hatırlattı. Ben de doğal olarak aşağılık kompleksi olduğunu düşündüm.

Ki devlete yatmak için girmiş biri değilim, çalıştığım yer de öyle değil. Kendimi geliştirmek için çok çalışıyorum, 4 tane makalem yayımlandı uluslararası dergilerde, çeşitli örgütlerde sunuşlar yapıyorum, çalıştığım konuyla ilgili 150 sayfa tez yazmışım.. O kadar emek veriyorum ediyorum sonra güya evlendirilmek amaçlı tanıştırıldığım afedersin dallamanın biri, poz kesip yukardan yukardan konuşuyor, "yee devlettekiler de hep yatıyor ama" diye saçma sapan genelliyor, güya mühendis olmuş ama kahvehane muhabbetinden öteye geçememiş.. Dediğim gibi üslup önemli derdini kahvehane muhabbetlerine girmeden doğru düzgün anlatabilirdi ama korkarım bu kapasiteye sahip değil.

Yani bunlari kamuda yapmayinca tembel mi olunuyor? Yoksa sen bunlari yaptigin icin asiri zeki ve harikamisin? :KK14:

Valla bunlari okuduktan sonra o adam senin burda yansidigin gibi olmayabilir diye düsünmeye basladim.

cok konusan erkekten kac.
Ve tek sorun bu degil yazdigina gore.
Asil ikinci randevuya evet dersen hata yaparsin.
Dusunrki ' oda benden hoslandiki evet dedi 2sine'.

ilk randevudan sonra reddedilme ihtimalini herkes goz onunde bulundurur zaten, merak etme.

Bende muhendis kokenliyim ve su an kamuda calisiyorum. Esim de muhendis ve ozel sektorde. Biz muhendisiz her seye analitik bakariz, beynimiz soyle calisir, boyle zekiyiz falan demicem asla boyle bir sey yok cunku ama su da gercek ki muhendis insan biraz sonuc odakli dusunuyo acikcasi yol yordam bilmiyo. Size soyledigi kamu ve ozel sektor olayi bunla ilgili bence. Adam tespit yapmis kendince sizi samimi gorup bunu paylasmis. Soyleyis tarzi hosunuza gitmemistir o ayri. Surekli kendinden bahsetmesi guzel bir sey bence kapilari acmis size. Bence ikinci kez gorusun ve konusmalarinda katilmadiginiz durumlari o an kendisine belirtin eger sizi dinlemeden israrla kendi dusuncelerinde israrciysa gercekten itici bir durum. Ama sizin fikirleriniz karsisinda oyle mi bu kismi dusunmemistim diyip sizi dinliyorsa cok hos bence. Birde su var ona sorsaniz her sey olumludur su an cunku anladigim kadariyla siz fikir beyan etmeden onu dinlemissiniz buda soylediklerini onaylamak gibi oluyor.

Keşke rahatsız olduğunuz şeyleri söyleseydiniz. rahatsız olduğunuz bi konuda fikrinizi beyan edince karşı tarafı kırmış olmuyorsunuz kendi görüşünüzü belirtmiş oluyorsunuz aynı onun yaptığı gibi. Mesela memurları eleştirdiği kısımda , olur mu canım ben bu sektördeyim hiç de öyle kolay değil şöyle şöyle yanları var zor olan yanlış söylemiş sana kim söylemişse deseydin hiç uzamayacaktı mevzu , o da bozulduğunu fark edip özür dileyecekti herhalde. yani çok konuşmuş demişsin ama iletişim 2 kişiyle yapılan bi şey ne oldu yani sen hep sustun mu adam car car car konuştu mu ? tuhaf geldi bana

Herkese merhaba. Birkaç gün önce bir büyüğümün aracılığıyla, evlilik amaçlı bir beyle tanıştırıldım. Kendisi benden 5 yaş büyük, 33 yaşında ve özel sektörde mühendis olarak çalışıyor. Normalde bu tür tanıştırmalar beni gerer ama ama şans tanımadan da belli olmuyor bu tür şeyler, tamam dedim. Ama buluşmada canımı sıkan 3 şey oldu:

1) Sanki önceden tanışıklığımız varmış gibi benimle direk "senli benli" konuşması. Ben siz diye hitap ederken adam sen diyor. Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum ama hoşuma gitmedi.

2) Şimdi ben güzel bir kurumda çalışıyorum, kamu sektöründe. Allaha şükür iyi bir işim var. Konuşurken adam aynen şöyle dedi: "Annem benim devlete girmemi çok istedi ama ben istemedim, devlette çalışsam körelirdim beni köreltirdi." Sonra devlette çalışanların tembel olmasından filan dem vurdu. "Devlette çalışanlar sabah işyerinde kahvaltı ediyor bu derece tembeller" falan dedi. Ben kalakaldım, şok oldum. Kompleks değil de nedir ki bu şimdi ? Doğru mu yani böyle bir laf edilmesi ?

3) Devamlı konuştu ama öyle böyle değil. Zaten işten çıkmışım, yorgunum, kafam ambale oldu, buluşma sonrası başım ağrıyordu resmen. Hem de öyle bir konuşma ki alakası olmayan detayları bile anlattığı bir konuşma. Ciddi şeylerden bahsetse neyse, havadan sudan, yok kamp yapıyormuş yok çadırda kalıyormuş yok dağa tırmanırmış... Beni hiç konuşturmadı, kendisi konuştu da konuştu. Bu kabalık değil midir?

Tip açısından bakıldığında kötü değil, 1.90 boyu, zayıf olsa da yapılı bir vücudu var, yüzü güzel olmasa da öyle çirkin de sayılmaz. Ama fizik bakımından da elektrik alamadım, daha önce aşık olmuş bir insanım o duygunun nasıl olduğunu biliyorum, bu şahsı gördüğüm ilk anda hiçbirşey hissedemedim. Biraz da ilk gördüğün anda belli olur ya bu tür şeyler..

Adam beni beğenmiş ve 2. bir görüşme için telefon numaramı istiyormuş, ama ben ne yapacağımı bilemiyorum ve çok kararsızım :/ Bir yandan belki zamanla hoşlanırım diye kendimi zorlamayı düşünüyorum. Öte yandan da sinir olduğum davranışları aklıma geliyor ve zorlamaya gerek yok diyorum. Ayrıca onu kırmaktan korkuyorum, ben biraz fazla iyi niyetli merhametli biriyim. 2. buluşmayı reddedersem belki özgüveni zedelenir, kötü hisseder diyorum, "o kötü hissedeceğine ben kötü hissedeyim "tarzı bir düşünce, belki saçma ama bu düşünceler hep aklımda.. Sizce napmalıyım
Özgüveni mi zedeleneir. Yani anlattığınız gibiyse bırakın bşraz zedelensin . Belki sizden sonra görüleceği kişi adına iyi olur. Adam resmen ukalalık baş yapıtı

Size kendini begendirmeye çalışırken abartmis sanki. Ben olsam bi ihtimal olabilir de diyorsam bi şans daha verirdim.

hay Allahım adam ne güzel samimi davranmış, hobilerinden, sevdiği şeylerden bahsedip sana kendini anlatmaya, tanıtmaya çalışmış kafanda eksik kalmasın diye daha ne istiyorsun resmen hep bahane bunlar

ayrıca evet devlette mühendsiler bomboş, sabahtan akşama çay kahve içerler, bende mühendisim hep duyuyorum; devlette çalışan tanıdık adam bana diyor ki gel bizim oraya akşama kadar yatarsın, yani beyefendi haklı bizim meslektekiler genelde yatarlar.
Etkilenmediysen bir daha görüşme ama millete de boşuna bahane bulma bence, o kadar sevmediysen bırak bari onu sevecek biriyle beraber olsun.

evet kamuda genelde kahvaltı iş yerinde yapılır ben söylediğine katılıyorum her kurum için geçerli olmasada kamu insanı köreltiyo az yada çok
benim için kampı sevmesi ve tırmanış yapması ikinci bi görüşme için yeterli olurdu:))

eşimle ilk tanıştıgımda uyuz olmuştum oda aynını benim için düşünmüş şımarığın teki falan demiş biz ikinci görüşmeden sonra kanki pampi olmuştuk:) kampı çadırı seven , tırmanış yapan erkek candır kolay bulunmaz :)

hay Allahım adam ne güzel samimi davranmış, hobilerinden, sevdiği şeylerden bahsedip sana kendini anlatmaya, tanıtmaya çalışmış kafanda eksik kalmasın diye daha ne istiyorsun resmen hep bahane bunlar

ayrıca evet devlette mühendsiler bomboş, sabahtan akşama çay kahve içerler, bende mühendisim hep duyuyorum; devlette çalışan tanıdık adam bana diyor ki gel bizim oraya akşama kadar yatarsın, yani beyefendi haklı bizim meslektekiler genelde yatarlar.
Etkilenmediysen bir daha görüşme ama millete de boşuna bahane bulma bence, o kadar sevmediysen bırak bari onu sevecek biriyle beraber olsun.

Ben de katılıyorum. Konu sahibesi hoşlanmadığı için adam ne yapsa batmış. Adam ne güzel kendini, hobilerini anlatmış, konu sahibesine bu boş konuşma olarak gelmiş. Bence adam hoş bir insan.

Dediğim gibi konu sahibesi bence kendinizi zorlamaya gerek yok.

Ben de katılıyorum. Konu sahibesi hoşlanmadığı için adam ne yapsa batmış. Adam ne güzel kendini, hobilerini anlatmış, konu sahibesine bu boş konuşma olarak gelmiş. Bence adam hoş bir insan.

Dediğim gibi konu sahibesi bence kendinizi zorlamaya gerek yok.

Kesinlikle eğer adamın bayana karşı üslubu düzgünse, bu söyledikleri kusur sayılmaz.

Eşimin de çenesi düşüktür ama böyle dinlerken eririm karşısında.
2. madde doğru bence de :D
Ama ondan etkilenmen önemli. Zerre bir şey hissetmiyorsan gitme ama azıcık olsa da eğlendiysen o gün git tabi. Ne kaybedersin ki? Biraz kafan şişer o yani :D

kamuda muhendisim evet ve hergun olmasada isyerinde kahvalti ediyorum. deli gibide calismiyorum evet bos vaktimde çok ancak imzaladigim her evrak milyarlık, trilyonluk. her isin bir yüků var yani. calismak demek illaki deli gibi araliksiz calismak demek degil. ozeldekiler çok fazla calisiyor ancak doğru olan bu degil. bu ozel is hayatinin acimasizligi, yanlış ve yipratici.

konuya gelince, bende eşimi ilk gordugumde amaan ne tipsiz diye düşünmüştüm. bir daha dunyaya gelsem gene onunla evlenirim.

Back
X