- 6 Eylül 2015
- 159
- 71
- 13
- 35
- Konu Sahibi sevilaylayyy
Bence şans vermelisin ama daha olumlu ve güzel gözle bakmayı dene. Senin bakış açında onu hoş kılar veya itici kılar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öyle olmuş gibi :)S...p sıvamak deniyor ona![]()
Bence de merhamet göstermeyin.Emin olun sizin yerinizde o olsaydı merhamet göstermezdi.Erkekler bu konuda laflarını,sözlerini esirgemezler.Açık açık elektrik alamadığınızı söyleyin bunda kötü birşey yok ki..Evet haklısınız içimdeki bu merhamet duygularına engel olamıyorum işte. Konuyu anlattığım bir arkadaşım da "erkeklere acımayacaksın, erkeklere acımaya filan gelmez çünkü acımasızlardır" falan diye konuştu. Tek neden bu değil tabi ki ilk buluşmadan önyargılı mı davranıyorum, belki tanıdıkça hoşlanır mıyım düşünceleri de var kafam karmakarışık
Öncelikle görüşlerini dile getiren herkese teşekkür ederim.
Evet benim ifade etmek istediğim de buydu, yani "genelgeçer konuşmuş" diyen arkadaşlar olmuş ama adamın bu cümleleri kurarken kullandığı üslubu ve tutumu çok iticiydi, daha yeni tanıştığın biriyle böyle konuşulmayacağını düşünüyorum. Hani sosyal ortamlarda bazı insanlar olur, sizin sahip olduğunuz şeylere sahip değildir ve sizin sahip olduğunuz şeyi küçük göstermeye çalışır, "istesem benim de olurdu ama ben istemedim kiii" falan der adamın tavrı bana bu insanları hatırlattı. Ben de doğal olarak aşağılık kompleksi olduğunu düşündüm.
Ki devlete yatmak için girmiş biri değilim, çalıştığım yer de öyle değil. Kendimi geliştirmek için çok çalışıyorum, 4 tane makalem yayımlandı uluslararası dergilerde, çeşitli örgütlerde sunuşlar yapıyorum, çalıştığım konuyla ilgili 150 sayfa tez yazmışım.. O kadar emek veriyorum ediyorum sonra güya evlendirilmek amaçlı tanıştırıldığım afedersin dallamanın biri, poz kesip yukardan yukardan konuşuyor, "yee devlettekiler de hep yatıyor ama" diye saçma sapan genelliyor, güya mühendis olmuş ama kahvehane muhabbetinden öteye geçememiş.. Dediğim gibi üslup önemli derdini kahvehane muhabbetlerine girmeden doğru düzgün anlatabilirdi ama korkarım bu kapasiteye sahip değil.
Özgüveni mi zedeleneir. Yani anlattığınız gibiyse bırakın bşraz zedelensin . Belki sizden sonra görüleceği kişi adına iyi olur. Adam resmen ukalalık baş yapıtıHerkese merhaba. Birkaç gün önce bir büyüğümün aracılığıyla, evlilik amaçlı bir beyle tanıştırıldım. Kendisi benden 5 yaş büyük, 33 yaşında ve özel sektörde mühendis olarak çalışıyor. Normalde bu tür tanıştırmalar beni gerer ama ama şans tanımadan da belli olmuyor bu tür şeyler, tamam dedim. Ama buluşmada canımı sıkan 3 şey oldu:
1) Sanki önceden tanışıklığımız varmış gibi benimle direk "senli benli" konuşması. Ben siz diye hitap ederken adam sen diyor. Bilmiyorum ben mi çok abartıyorum ama hoşuma gitmedi.
2) Şimdi ben güzel bir kurumda çalışıyorum, kamu sektöründe. Allaha şükür iyi bir işim var. Konuşurken adam aynen şöyle dedi: "Annem benim devlete girmemi çok istedi ama ben istemedim, devlette çalışsam körelirdim beni köreltirdi." Sonra devlette çalışanların tembel olmasından filan dem vurdu. "Devlette çalışanlar sabah işyerinde kahvaltı ediyor bu derece tembeller" falan dedi. Ben kalakaldım, şok oldum. Kompleks değil de nedir ki bu şimdi ? Doğru mu yani böyle bir laf edilmesi ?
3) Devamlı konuştu ama öyle böyle değil. Zaten işten çıkmışım, yorgunum, kafam ambale oldu, buluşma sonrası başım ağrıyordu resmen. Hem de öyle bir konuşma ki alakası olmayan detayları bile anlattığı bir konuşma. Ciddi şeylerden bahsetse neyse, havadan sudan, yok kamp yapıyormuş yok çadırda kalıyormuş yok dağa tırmanırmış... Beni hiç konuşturmadı, kendisi konuştu da konuştu. Bu kabalık değil midir?
Tip açısından bakıldığında kötü değil, 1.90 boyu, zayıf olsa da yapılı bir vücudu var, yüzü güzel olmasa da öyle çirkin de sayılmaz. Ama fizik bakımından da elektrik alamadım, daha önce aşık olmuş bir insanım o duygunun nasıl olduğunu biliyorum, bu şahsı gördüğüm ilk anda hiçbirşey hissedemedim. Biraz da ilk gördüğün anda belli olur ya bu tür şeyler..
Adam beni beğenmiş ve 2. bir görüşme için telefon numaramı istiyormuş, ama ben ne yapacağımı bilemiyorum ve çok kararsızım :/ Bir yandan belki zamanla hoşlanırım diye kendimi zorlamayı düşünüyorum. Öte yandan da sinir olduğum davranışları aklıma geliyor ve zorlamaya gerek yok diyorum. Ayrıca onu kırmaktan korkuyorum, ben biraz fazla iyi niyetli merhametli biriyim. 2. buluşmayı reddedersem belki özgüveni zedelenir, kötü hisseder diyorum, "o kötü hissedeceğine ben kötü hissedeyim "tarzı bir düşünce, belki saçma ama bu düşünceler hep aklımda.. Sizce napmalıyım
hay Allahım adam ne güzel samimi davranmış, hobilerinden, sevdiği şeylerden bahsedip sana kendini anlatmaya, tanıtmaya çalışmış kafanda eksik kalmasın diye daha ne istiyorsun resmen hep bahane bunlar
ayrıca evet devlette mühendsiler bomboş, sabahtan akşama çay kahve içerler, bende mühendisim hep duyuyorum; devlette çalışan tanıdık adam bana diyor ki gel bizim oraya akşama kadar yatarsın, yani beyefendi haklı bizim meslektekiler genelde yatarlar.
Etkilenmediysen bir daha görüşme ama millete de boşuna bahane bulma bence, o kadar sevmediysen bırak bari onu sevecek biriyle beraber olsun.
Ben de katılıyorum. Konu sahibesi hoşlanmadığı için adam ne yapsa batmış. Adam ne güzel kendini, hobilerini anlatmış, konu sahibesine bu boş konuşma olarak gelmiş. Bence adam hoş bir insan.
Dediğim gibi konu sahibesi bence kendinizi zorlamaya gerek yok.