Sensin Obez!

ThirtyFouR

iStaNBuL
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
7.509
434
398
37
Kimiz biz?
Bizler, yıllarca "ay ne kadar kendinle barışıksın şekerim!" yalanıyla yaşayanlar...
Hep bir şeyleri kamufle etmek için verilen ödünler, yapayalnız ağlanan saatler, dışarıya sempatik takılmaktan yorulan bir ruh...

Sırf kendine yakıştıracak kıyafet bulamadığı için mezuniyetine gidemeyen o kızız biz. Sevdiği kızın yanına yakışmadığını düşündüğü için teklif bile edemeyen o delikanlıyız. Çocuğu utanmasın diye veli toplantısına gidemeyen anne, babayız. Öğrencileri ondan utanıyor diye öğretmenler odasına saklanan öğretmeniz. Biz kocası "bir içim su" hatun bulup eve uğramayan adamın karısıyız. Biz; sevgilisinin başkasını düşünerek onu öptüğünü bilen, onu kaybetmemek için susan onlarcası, yüzlercesiyiz.

Biz; hep ama hep başkalarına kendini kabul ettirmeye çalışan, dışlanan, bunu kamufle etmek için hep neşeli, hep güleryüzlü olan, sanki kanunmuş gibi...

Biz, belki de hep başkaları için yaşayan.
Biz, hep hayatını kendini kabullendirmek zorunda kalarak geçiren,
Biz, en iyi okullarda okusak da kilo yüzünden işe alınmayan,
Biz, hep o gülümseyen yüzün ardında akan yaş...

Bir gün, - eşin dostun, sevdiceğin, ailenin hiç beklemediği zamanda- kafasının kontağı atan ve zayıflamaya karar veren o cesur yürekleriz biz.

Son düzenleme:
Öncelikle Baslik ismi ve ilk mesaji ALINTIDIR, ve bana ait degildir onu belirtmek istiyorum, hosuma gittigi icin kullanmak istedim....

Yillarca yapilan, birakilan, basarilan diyetler ve ardindan tekrar alinan kilolarima savas actim bu sabah...
Bu savasimi belgelemek adina acilmistir bu günlük...
Benimle bu yolu yürümek, destek olmak ve almak isteyen arkadaslarimi buraya davet ediyorum

Biraz kendimden bahsedeyim, ismim Özlem 26 yasima taze basmis durumdayim, evliyim ama cocugum yok.
Meslegim hemsirelik.

Kendimi bildim bileli hep Kiloluydum, ama son 2 ay icinde kiloluktan ciktim obez olma yolunda hizla ilerliyorum....
Yemek yemegi cok seviyorum, zevkle yapiyorum ve ondan daha büyük bi zevkle yiyorum.
Kendimi durduramiyorum cogu zaman, aldigim kilolarr umrumda olmuyor.
Sonra aynanin karsisinda bi "DANGG" sesi geliyor kulagima ve diyet yapmaya karar veriyorum...
Azimli oldugumda güzel kilo veriyorum... Gecmiste yaptigim her diyette 25 kilo verdim, ama maalesef bu kiloyu tutmayi hic beceremedim...
Bu sabah tartida gördügüm 101,4 kiloyla kisilel rekorumu kirmis bulunmaktayim...
Su an azmim ve keyfim yerinde, diyete ve yeni bi hayata 4 elle sarilmaya hazirim...
Öncelikli hedefim sene sonuna kadar 10 kilo verebilmek.
Sonraki hedefim haziran ayina kadar tartida 7li rakamlari görmek... Cünkü haziran ayinda muhtesem bi Fethiye tatili beni bekliyor,
cünkü ben o sahillerde kendimi bi balina gibi degil fistik gibi hissetmek istiyorum...

Yapacagim diyet daha önce deneyip rahatlikla 25 kilo verdigim bi diyet..
Uygulamasi cok basit ve yasaklarin olmadigi.
Iki temel kurali var: Karbonhidratlar ve Proteinler birlikte yenilmeyecek, Ögünler arasinda 3-4 saat ara olacak...

Haydi Bismillah diyorum ve
bu sefer ki diyet marotonumun son olmasi dilegiyle
BASLIYORUM....

Günaydın. Kararın için seni tebrik ederim. Azimlisin, başaracaksın. Paylaşımlarını bekliyorum :16:

Günaydın. Kararın için seni tebrik ederim. Azimlisin, başaracaksın. Paylaşımlarını bekliyorum :16:

Tesekkür ediyorum canim, INSALLAH basaricam... Sizde burda sahit olacaksiniz :))

Bugun düsündügüm Menüm:

- Kahvaltida 1 Sade Pogca, Domates, Peynir, Salatalik

-Öglen Izgara Tavuk

-Aksam Meyve Tabagi

3 Bardak Yesil Cay icmeyi düsünüyorum, ve bolca su tabi ki...

Kahvaltimi yaptim:16:

2012-10-01094524.jpg

Tesekkür ediyorum canim, INSALLAH basaricam... Sizde burda sahit olacaksiniz :))

Bugun düsündügüm Menüm:

- Kahvaltida 1 Sade Pogca, Domates, Peynir, Salatalik

-Öglen Izgara Tavuk

-Aksam Meyve Tabagi

3 Bardak Yesil Cay icmeyi düsünüyorum, ve bolca su tabi ki...

Kahvaltimi yaptim:16:

2012-10-01094524.jpg

Afiyet olsun. Poğaça yerine 2 dilim tam buğday ya da çavdar ekmeği koyamaz mısın? Poğaçayı yapmak için unu bol yağ ile yoğuruyorlar. En azından bir süre hamur işine ara verebilir misin?

Kalori Yağ Karbonhidrat Protein
446 kcal 13.9 g 74.0 g 6.8 g poğça
20 kcal 0.11 g 3.63 g 0.65 g salatalık
18 kcal 0.2 g 4 g 1 g domates
06 kcal 4.4 g 2.65 g 12.4 g peynir

Dikkat ettiysen arkadaşım poğça 1 günde alman gereken karbonhidratı tek başına sana kahvaltıda aldırmış durumda ki normalde kilo vermen için günlük karbonhidrat alımının 50g olması gerekiyor. Bende kilo vermeye çalışıyorum 11 günde 65.5 kilodan 63 kiloya düştüm. Karbonhidrat alımını 50g çekerek yaptım bunu. Sende bu yöntemle rahat kilo verebilirsin kolay gelsin...

Afiyet olsun. Poğaça yerine 2 dilim tam buğday ya da çavdar ekmeği koyamaz mısın? Poğaçayı yapmak için unu bol yağ ile yoğuruyorlar. En azından bir süre hamur işine ara verebilir misin?

Kalori Yağ Karbonhidrat Protein
446 kcal 13.9 g 74.0 g 6.8 g poğça
20 kcal 0.11 g 3.63 g 0.65 g salatalık
18 kcal 0.2 g 4 g 1 g domates
06 kcal 4.4 g 2.65 g 12.4 g peynir

Dikkat ettiysen arkadaşım poğça 1 günde alman gereken karbonhidratı tek başına sana kahvaltıda aldırmış durumda ki normalde kilo vermen için günlük karbonhidrat alımının 50g olması gerekiyor. Bende kilo vermeye çalışıyorum 11 günde 65.5 kilodan 63 kiloya düştüm. Karbonhidrat alımını 50g çekerek yaptım bunu. Sende bu yöntemle rahat kilo verebilirsin kolay gelsin...

Tsk ederim kizlar, pogca diyet icin pek uygun degil haklisiniz.
ama cumartesi yapmam gereken diyet alis verisimi bugune ertelemek zorunda kaldim
ve maalesef evde cavdar ekmegi yoktu. bugun is cikisi almayi düsünüyorum.
yoksa pogcayla diyet sürmez tabi ki :34:
Bugun baska karbonhidrat almamaya dikkat edeyim o zaman... Güne proiteinle devam edip öyle bitereyim...

Çok güzel. Karbonhidratı ayırıyorum dediğin için ızgara ve proteinlerinin yanına salata ekle diyemiyorum. Salata yiyemeyeceksen bol su içmelisin. Hem ödemini de atmış olursun :34:

özloşumm gazan mübarek olsun canım:16::16:ben eminim senin 7 li rakamları görüceğine ve tabiki sahilde bi fıstık edasıyla süzüleceğine:34::34:

sıkı takipçinim ona göre...sende takıma uğra arada sırada olmamı:34:

Çok güzel. Karbonhidratı ayırıyorum dediğin için ızgara ve proteinlerinin yanına salata ekle diyemiyorum. Salata yiyemeyeceksen bol su içmelisin. Hem ödemini de atmış olursun :34:

Salata yiyebiliyorum cnm, salatada bi yasak yok cok sükür... yoksa cok SIKICI bi diyet olurdu...

özloşumm gazan mübarek olsun canım:16::16:ben eminim senin 7 li rakamları görüceğine ve tabiki sahilde bi fıstık edasıyla süzüleceğine:34::34:

sıkı takipçinim ona göre...sende takıma uğra arada sırada olmamı:34:

oy canim benimmmm :16: tamam ugrarim kesinlikle... basari öykülerimizi paylasacagiz burda...

erik-model-look-Yi%C4%9Fit-%C3%96zg%C3%BCr.jpg

Ve ilk günü bitirdim hayirlisiyla,
kendimi inanilmaz fit ve zinde hissediyorum. Kendimle gurur duyuyorum, baslayabildigim icin...
Aksam üstü baya bi aciktim, yarin daha doyurucu bi menü olusturmam lazim...
Menüme gelince:
Sabah, resimde gibi... Pogca, Domates,Salatalik ve Yesil Cay
Öglen, Tavuk Izgara, Salata ve Yesil Cay
Aksam, yogurtlu haslanmis karnibahar ve Yesil Cay...

erik-model-look-Yi%C4%9Fit-%C3%96zg%C3%BCr.jpg

Ve ilk günü bitirdim hayirlisiyla,
kendimi inanilmaz fit ve zinde hissediyorum. Kendimle gurur duyuyorum, baslayabildigim icin...
Aksam üstü baya bi aciktim, yarin daha doyurucu bi menü olusturmam lazim...
Menüme gelince:
Sabah, resimde gibi... Pogca, Domates,Salatalik ve Yesil Cay
Öglen, Tavuk Izgara, Salata ve Yesil Cay
Aksam, yogurtlu haslanmis karnibahar ve Yesil Cay...

Merhaba. Menün oldukça güzel. Senin de hissettiğin gibi senin için oldukça az. Aralara da ekleme yapıp kaloriyi biraz yükseltmelisin. İlerleyen zamanda kaloriyi düşürmek zorunda olduğunda 1000 kcal. altına inmemiş olursun. Saat 16 civarı kan şekeri düşme eğilimindedir bilirsin. Saat 15.30- 16 gibi senin için uygun olacak bir ara öğün seçebilirsin. Bana kalsa proteinle karbonhidratı karıştırırım ya da sadece protein alırım. Çünkü daha uzun süre tokluk sağlıyor. 1 küçük elma+ 1bardak light süt ya da 1 kupa light süt ile pişirilmiş Türk kahvesi gibi.

kızlar bende aranıza katılmak istiyorum ne yaptıysam başaramadım daha vercegime aldım 93 ten 97 ye çıktım delirmek üzereyim kaç tane zayıflama topigine katıldım ama nafile hem canım çok sıkkın eşim öle bi laf ettiki adamı öldüresim geliyo :47::47::47:

Merhaba. Menün oldukça güzel. Senin de hissettiğin gibi senin için oldukça az. Aralara da ekleme yapıp kaloriyi biraz yükseltmelisin. İlerleyen zamanda kaloriyi düşürmek zorunda olduğunda 1000 kcal. altına inmemiş olursun. Saat 16 civarı kan şekeri düşme eğilimindedir bilirsin. Saat 15.30- 16 gibi senin için uygun olacak bir ara öğün seçebilirsin. Bana kalsa proteinle karbonhidratı karıştırırım ya da sadece protein alırım. Çünkü daha uzun süre tokluk sağlıyor. 1 küçük elma+ 1bardak light süt ya da 1 kupa light süt ile pişirilmiş Türk kahvesi gibi.

önerilerin icin tesekkür ederim tatlim ama basta bahsettigim gibi bu diyette ara ögün olmamali, cünkü her ögün arasinda en az 3-4 saat olmak zorunda. ve proteinle karbonhidrati karistirmamda yasak... ama süt fikri cok güzel... hem pratik, isede götürebilirim.

kızlar bende aranıza katılmak istiyorum ne yaptıysam başaramadım daha vercegime aldım 93 ten 97 ye çıktım delirmek üzereyim kaç tane zayıflama topigine katıldım ama nafile hem canım çok sıkkın eşim öle bi laf ettiki adamı öldüresim geliyo :47::47::47:

o kadar iyi anliyorum ki seni... ben 6 aydir cok kilo aldigimin farkindayim ve 6 aydir zayiflmam lazim diyorum ama bi türlü baslayamiyorum...
esin ne söyledi ki cnm?

8 gün sonra tokluk 94 olmazsam beni aldatacakmış çok büyük yemin etti:47::47::47::47:

Son düzenleme:
kusura bakmada kocaman bi OHA... sana olan sadakati kiloya mu bagliymis :26:

sıkılmış artık bana aylardır kilo ver demekten saglıgımı düşünüyomuş tek böbrekliyim enerjim düştü 2 yıldır böbregim alınınca ama eşime derdimi anlatamıyorum tamam yiyorum ama bide pcos hastasıyım:14:

527338_423119454402456_1040702807_n.jpg

Eveeet, Bu sabah tartildim, dün 101,4 kilo gösteren tarti, bu sabah 99,3 gösterdi... :16:
Ne kadar ödem attiysam artik dün yesil cayla baya bi eksilme olmus.

Bugunki tahmini menüm:

Sabah: 2 yumurtadan, sarimsakli mantarli omlet ( yeni tupperwareimla, yagsiz bi sekilde mikrodalgada omlet yapilabiliyor)
Öglen: Sebzeli cin makarnasi
Aksam: Cavdar ekmeginden, peynirli sandivic

sıkılmış artık bana aylardır kilo ver demekten saglıgımı düşünüyomuş tek böbrekliyim enerjim düştü 2 yıldır böbregim alınınca ama eşime derdimi anlatamıyorum tamam yiyorum ama bide pcos hastasıyım:14:

canim senin uzman esliginden diyet yapman lazim, öyle her diyeti yapamazsin ki. ALLAH muhafaza sagligina daha büyük zarar verirsin kilo vereyim diye...

Back
X