Sensin Obez!

bende 90+ lar topiğinde konusurlarken gördüm yazını:1: bizim topik buraya takılmış bugün:1:
bende yeni basladım sayılır dün itibariyle ama bakalım daimi olabilecekmiyim..
bende kendime değişik denemediğim seyler denemek istiyorum o yüzden sormak istediklerim var eger cevaplarsan sevinirim canm.
1. si suyu alkali ye çevirmekle ilgiliydi ama cevabımı aldım.peki suyun miktarını değiştiriyomusun yani normalde2 lt içmek gerekiyo ya yine 2lt mi içiyosun..
2.si karbonhidratlarla proteinleri karıstırmıyorum dedin ya bunu nasıl yapıyosun canım gün içindemi karıstırmıyosun yoksa öğünler arasındamı..
(10dk sonra mesaim bitiyo cevaplarsan musait olabildiğim en kısa zamanda bakmaya çalışırım canm..))
ii geceler

bende 90+ lar topiğinde konusurlarken gördüm yazını:1: bizim topik buraya takılmış bugün:1:
bende yeni basladım sayılır dün itibariyle ama bakalım daimi olabilecekmiyim..
bende kendime değişik denemediğim seyler denemek istiyorum o yüzden sormak istediklerim var eger cevaplarsan sevinirim canm.
1. si suyu alkali ye çevirmekle ilgiliydi ama cevabımı aldım.peki suyun miktarını değiştiriyomusun yani normalde2 lt içmek gerekiyo ya yine 2lt mi içiyosun..
2.si karbonhidratlarla proteinleri karıstırmıyorum dedin ya bunu nasıl yapıyosun canım gün içindemi karıstırmıyosun yoksa öğünler arasındamı..
(10dk sonra mesaim bitiyo cevaplarsan musait olabildiğim en kısa zamanda bakmaya çalışırım canm..))
ii geceler

canim alkali suyu icebildigim kadar iciyorum, alkali su bilhassa fazla su icemeyenler icin ideal. cünkü 1 bardak alkali su 3 bardak normal suyla esdeger temizligi yapiyormus vucutta. gün icinde caylarla birlikte yaklasik 3 litre su tüketiyorum, bunun 2 litresi karbonatli su.

ögün icinde karistirmiyorum, karismasinlar diye ögünler arasinda en az 4 saat ara vermek zorundayim ve ara ögün yiyemiyorum.
sabahlari karbonhidrat, öglen ve aksam protein yiyorum sadece....

canim alkali suyu icebildigim kadar iciyorum, alkali su bilhassa fazla su icemeyenler icin ideal. cünkü 1 bardak alkali su 3 bardak normal suyla esdeger temizligi yapiyormus vucutta. gün icinde caylarla birlikte yaklasik 3 litre su tüketiyorum, bunun 2 litresi karbonatli su.

ögün icinde karistirmiyorum, karismasinlar diye ögünler arasinda en az 4 saat ara vermek zorundayim ve ara ögün yiyemiyorum.
sabahlari karbonhidrat, öglen ve aksam protein yiyorum sadece....
teşekkür ederim canm cevabın için su içmede bi sıkıntım yok ama neleri denemiyoruzki o yüzden bunuda denicem şimdi çıkmam lazım iigeceler geldiğim ilk fırsatta ugramaya calışacağım inş.

$2013-03-09_233214.webp

az önce paylasti doktor hanim, sanirim abartanlar olmus.
Bi kac tweetinde abartmayin diye yazmis...
Tansiyon sorunu olanlar kullanmasin demis birde.

Diyetler hakkında 10 efsane!

395344813608.jpg

1. YANLIŞ: Ekmek yersem kilo alırım.

DOĞRUSU: Ekmek bizim için en önemli ve en doğru karbonhidrat kaynağı. Ekmeksiz bir beslenme programı düşünülemez. Tam buğday, çavdar ve tam tahıllı ekmekler hem glisemik kontrolü sağlamaya, hem de enerji ihtiyacımızı karşılamaya yardımcı oluyor. Alınması gereken enerjiye göre, miktarlarına dikkat ederek ekmek tüketmeniz kilo almanıza değil, sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır.

2. YANLIŞ: Limonlu/ sirkeli su içmek zayıflatır.

DOĞRUSU: "Bunu yersen kilo verirsin, bunu yersen vücudun yağ yakar" diyebileceğimiz bir besin maalesef yok. Limonlu/ sirkeli su içmek bazik etki gösterdiği için vücuttaki asitleri temizlemeye yardımcı oluyor. Asitleri nötralize etmek yağların serbest kalmasını sağlıyor. Ancak bu yağlar, sadece diyet ve egzersiz yaparak yakılabiliyor.

3. YANLIŞ: Bir öğün atlasam kârdır.

DOĞRUSU: 'Diyet yaparken ne kadar az yersem o kadar çok ve çabuk kilo veririm' düşüncesi yanlış. İdare edebileceğinizi düşünüp öğün atlamaya kalkarsanız, en fazla bir saat içinde o öğünde yiyeceğinizden çok daha fazlasını bir anda bitirmiş bulabilirsiniz kendinizi. Ayrıca metabolizmanın çalışma hızını kaybetmemesi için öğünlerin arasını çok uzun tutmadan, küçük porsiyonlarda yemek yemek en doğru olanı.

4.YANLIŞ: Sınırsız meyve yiyebilirim.

DOĞRUSU: Diyet süresince bol meyve ve çiğ sebze tüketebileceğimizi düşünürüz. "Ne de olsa kalorisi yoktur" deriz. Çiğ sebze için sınırlama yokken meyve için aynısı geçerli değil. Çünkü meyveler şeker oranı yüksek besinlerdir ve basit şeker (fruktoz) içerirler. Almanız gereken kaloriye bağlı olarak değişmekle beraber, günde ortalama 3-4 porsiyon meyve tüketebilirsiniz. 1 porsiyon meyve; 1 küçük boy elma, 1 orta boy mandalina, 1 orta boy ayvanın 1/3'ü, 3 adet kuru kayısı veya 1 adet kuru incire tekabül ediyor. Özellikle glisemik indeksi düşük olan meyveleri ana öğünler yerine, ara öğünlerde miktarlarına dikkat ederek tüketmeniz en uygun olanı.

5. YANLIŞ: Yağı tamamen kesmeliyim.

DOĞRUSU: Diyet sırasında yağı, karbonhidratı ya da proteini tamamen kesmek doğru olmaz. Yağı tamamen kesmek, vücudun onu depolamaya başlamasına neden oluyor. Beslenmemizden yağı çıkarırsak, vücudumuz yağ stoklarını kullanmak yerine onları korumaya alıyor. Tabii ki bu durum bizim, çok yağlı, kızartma ya da fast food türü besinleri tüketmemiz anlamına gelmez. Fakat yağın bizim için gerekli olduğunu da unutmamak gerekiyor. Yemekleri, miktarına dikkat ederek zeytinyağı ile pişirmek; ara öğünlerde fındık, badem ve ceviz gibi kuruyemişleri tüketmek faydalı yağ almamızı sağlayarak diyetimizin örüntüsünü tamamlıyor.

6. YANLIŞ: Yemekten önce bir bardak su içersem iştahım kesilir ve kilo veririm.

DOĞRUSU: Yemekten hemen önce su içmek doğru değil. Çünkü su, bazikliğe yakın özelliğinden dolayı midenin asidik yapısını bir miktar nötralize ediyor. Oysa midenin sindirim aşamasında özellikle de proteinlerin sindirimi için asidik yapıda olması gerekiyor. Proteinlerin tam sindirilememesi, bağırsaklara gelen kalıntıların burada aşınmalar oluşturmasına neden olabiliyor. Aşınmaların olması ve çok fazla tekrarlanması, bağırsakta yaralar oluşmasına, hatta yırtılma ve delinmelere kadar giden sonuçlara yol açabiliyor. Ayrıca yemek öncesi su içmek mide boşalmasının hızlı olmasına ve bağırsaklara gelen yiyeceklerin hızlı emilimine sebep oluyor. Hızlı emilim kan şekerini de hızlı yükseltiyor. Bu yüzden suyu, yemeklerden hemen önce içmek yerine en az 15-20 dakika önce içmek en doğru olanı. Ayrıca suyu 15-20 dakika önce içmek iştahımızı biraz olsun baskılayabiliyor. Çünkü beyinde açlık ve susuzluk sinyalleri birbirine çok yakındır ve bu yüzden her açlık hissedildiğinde su içmek doğru bir hareket olacaktır.

7. YANLIŞ: Haftada 1-2 kez, 30 dakikalık egzersizler yapmam yeterli.

DOĞRUSU: Hareketsiz kalmak yerine az da olsa spor yapmak kesinlikle daha iyi. Ancak haftada 1-2 kez 30 dakikalık egzersizler yeterli olmuyor. Mümkünse her gün ya da gün aşırı spor yapın. Spora başlayınca süresinin 60 dakikayı bulmasına özen gösterin ve anlamlı olması için çok hafif düzeyde yapmayın. Spor yapmak, metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor ve hızlı bir metabolizma dinlenme halinde bile daha fazla kalori yakılmasına neden oluyor.

8. YANLIŞ: Protein diyeti ile hızlı ve sağlıklı zayıflayabilirim.

DOĞRUSU: Protein alımının vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğru. Ancak sürekli protein ağırlıklı beslenmek kas dokusu ve su kaybına neden oluyor. 1 gram kas dokusu ile beraber yaklaşık 2,7 gr su kaybı gerçekleşiyor. Yağsız doku kütlesi kaybı da metabolik hızı düşürüyor. Tartıya çıktığımız zaman kilo verdiğimizi düşünürüz, ancak kaybettiğimiz kilonun çoğunluğu su ve kastan oluyor. Metabolizma yavaşladığı için de diyeti bozma ya da bırakma sonrasında hızlı bir şekilde kilo alımı gözleniyor.

9.YANLIŞ: Alkollü içecekler fazladan kalori almama neden olmaz.

DOĞRUSU: Alkol tüketiminin ne kadar sıklıkta ve ne kadar miktarda olduğu çok önemli. Ancak alkollü içeceklerin kalorili olmadıkları kesinlikle yanlış. 1gram karbonhidrat ve 1 gram protein 4 kkal enerji verirken, alkol 7 kkal enerji veriyor. Ayrıca alkol vücutta şeker gibi metabolize olup yağ gibi depolandığı için fazlası bize kilo olarak geri dönüyor. Alkol oranın da kaloriyle doğru orantılı olduğu da unutulmamalı. Bu yüzden alkol oranı düşük olanları, sıklığına dikkat ederek tüketmeniz doğru olacaktır. Alkol tüketimi, haftada 1-2'yi geçmeyecek şekilde; kadınlarda 1, erkeklerde ise 2 birimde tutulmalı. Alkol alımının ardında bol su içmeye özen göstermek de çok büyük önem taşıyor.

10. YANLIŞ: Şekersiz olduğu sürece sınırsız çay ve kahve içilebilirim.

DOĞRUSU: Şekersiz çay, kahve içmek bize kalori aldırmaz. Ancak fazla çay ve kahve içerek sıvı ihtiyacımızı karşılıyor gibi düşünmemiz su içmeyi aksatmamıza neden oluyor. Oysa bu içecekler suyun yerini kesinlikle tutmazlar. Aksine çay ve kahve, kafein içerdikleri için fazla miktar tüketildiklerinde diüretik etki göstererek vücuttan sıvı kaybına yol açıyor. Sıvı ile birlikte elektrolitlerin, özellikle de sodyum, potasyum ve klorun kandaki seviyelerinin azalması durumu da ciddi sağlık problemleri oluşturabiliyor. Ayrıca çay ve kahve vücutta asitlenmeyi de arttırıyor. Asitlerin vücutta birikmesi de bağışıklık sisteminde rol alan hücreleri yok ederek hastalıklara çabuk yakalanılmasına neden olan serbest radikallerin oluşmasına yol açıyor. Hücre zarındaki proteinleri yıkarak hücreleri işlev yapamaz hale getirmek gibi ciddi sorunlar da yaratabiliyor. Bu yüzden vücudumuzda asit yapan içeceklere (başta çay, kahve ve asitli içecekler geliyor.) dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca çay ve kahveyi yemeklerin hemen üzerine içmek, içerdikleri tanenler nedeniyle demir emilimini de engelliyor. Bunların hepsi göz önünde bulundurularak çay ve kahveyi; yemeklerden 1.5-2 saat sonra ve toplamı 5-8 fincanı geçmeyecek şekilde tüketmek doğru olacaktır.

Eki Görüntüle 653047

az önce paylasti doktor hanim, sanirim abartanlar olmus.
Bi kac tweetinde abartmayin diye yazmis...
Tansiyon sorunu olanlar kullanmasin demis birde.

Merhaba cnm, diyete başlamışsın nihayet tebrik ederim. Yanlış anlamadıysam 6 günde, 4 kilo vermişsin sanırım.Çok değil mi bu kadar kısa süre için? Bir de CLA ve OMG 3 filan kullanıyor musun?

Merhaba cnm, diyete başlamışsın nihayet tebrik ederim. Yanlış anlamadıysam 6 günde, 4 kilo vermişsin sanırım.Çok değil mi bu kadar kısa süre için? Bir de CLA ve OMG 3 filan kullanıyor musun?

haklisin canim fazla biraz ama diyete baslarken reglim vardi ve baya bi ödem olusmustu vucudumda.
sanirim yesil cayla birlikte ödemleri atti vucudum,4 kilonun yagdan gittigini hic sanmiyorum.
OMG3 kullaniyorum sadece sabahlari.
Tam alkali diyet yapmiyorum, ama bi cok seyde aysegül hanimin tavsiyelerine uymaya calisiyorum.
Eti hayatimdan cikaramiyorum cünkü esimde diyette ve o dukan diyeti yapiyor, ikimize ayri yemek olmasin diye
öglenleri birlikte et yemekleri yiyoruz...

haklisin canim fazla biraz ama diyete baslarken reglim vardi ve baya bi ödem olusmustu vucudumda.
sanirim yesil cayla birlikte ödemleri atti vucudum,4 kilonun yagdan gittigini hic sanmiyorum.
OMG3 kullaniyorum sadece sabahlari.
Tam alkali diyet yapmiyorum, ama bi cok seyde aysegül hanimin tavsiyelerine uymaya calisiyorum.
Eti hayatimdan cikaramiyorum cünkü esimde diyette ve o dukan diyeti yapiyor, ikimize ayri yemek olmasin diye
öglenleri birlikte et yemekleri yiyoruz...

Anladım cnm. Regl söz konusuysa problem yoktur, o dönem de 2-3 kilo bile ödem toplayabiliyormuşuz çünkü. Eti hayatından çıkartman gerekmiyor zaten,yalnızca sebze ve yeşilliklerle destekleyerek yani alkali yiyeceklerle orantılayarak yemek gerekiyor hepsi bu.Hatta hatırlarsan özellikle de akşam yemeklerinde sırf protein (baklagil olmayan) ve sebze öneriliyor Alkali beslenme de. OMG 3 yerine ya da dönüşümlü "KİRİL YAĞI" da kullanabilirsin. Bir araştır derim. :34:

Son düzenleme:
Anladım cnm. Regl söz konusuysa problem yok o dönem de 2-3 kilo bile ödem toplayabiliyormuşuz çünkü. Eti hayatından çıkartman gerekmiyor zaten,yalnızca sebze ve yeşilliklerle destekleyerek yani alkali yiyeceklerle orantılayarak yemek gerekiyor hepsi bu.Hatta hatırlarsan özellikle de akşam yemeklerinde sırf protein (baklagil olmayan) ve sebze öneriliyor Alkali beslenme de. OMG 3 yerine ya da dönüşümlü "KİRİL YAĞI" da kullanabilirsin. Bir araştır derim. :34:

bende onu yapmaya gayret gösteriyorum, baya bi salata tüketiyoruz :1:
karbonhidrati sadece kahvaltida yiyorum, onun disinda protein... ve önerdigi gibi saat 6dan sonra birsey yemiyorum.
zencefil cayi ve yesil cay iciyorum, tatlandirici kullanmiyorum asit dedigi icin
colayi yasakladim :1: esim bikti artik her seyde "askim o cok asit ama ya, almayalim" dememden :1::1::1::1:
ne asitmis arkadas her yerden cikiyor diyor hahahaha....
kiril yagini duymadigim daha önce hic, bi bakayim...

bende onu yapmaya gayret gösteriyorum, baya bi salata tüketiyoruz :1:
karbonhidrati sadece kahvaltida yiyorum, onun disinda protein... ve önerdigi gibi saat 6dan sonra birsey yemiyorum.
zencefil cayi ve yesil cay iciyorum, tatlandirici kullanmiyorum asit dedigi icin
colayi yasakladim :1: esim bikti artik her seyde "askim o cok asit ama ya, almayalim" dememden :1::1::1::1:
ne asitmis arkadas her yerden cikiyor diyor hahahaha....
kiril yagini duymadigim daha önce hic, bi bakayim...

:1: İlahi. Malesef raflarda tüm albenisiyle duran işlenmiş gıdaların çoğunluğu zehir aslında. Diyet için değil sağlık için yemememiz gerekiyor hayatım dersin eşine. :) Zencefil çok faydalı, rendeleyip çorbasına katanlar bile varmış pişerken.Ben kabuklarını iyice yıkayıp çayıma atarken (en faydalı kısımlar kabuğun hemen altıdır ya) içinde kıtır kıtır yiyorum. Küçük bir parça şeklinde tabii. Zencefilli çayıma çok az mate çayı ve çubuk tarçın da ekliyorum. Günde 2-3 fincandan fazla içmemeli bitki çaylarını duymuşsundur herhalde. Tatlandırıcılırda asidik olmalarının dışında sağlık açısından çok büyük riskler taşıyorlar, hiç kullanmamak en güzeli iyi yapıyorsun cnm. :31:

:1: İlahi. Malesef raflarda tüm albenisiyle duran işlenmiş gıdaların çoğunluğu zehir aslında. Diyet için değil sağlık için yemememiz gerekiyor hayatım dersin eşine. :) Zencefil çok faydalı, rendeleyip çorbasına katanlar bile varmış pişerken.Ben kabuklarını iyice yıkayıp çayıma atarken (en faydalı kısımlar kabuğun hemen altıdır ya) içinde kıtır kıtır yiyorum. Küçük bir parça şeklinde tabii. Zencefilli çayıma çok az mate çayı ve çubuk tarçın da ekliyorum. Günde 2-3 fincandan fazla içmemeli bitki çaylarını duymuşsundur herhalde. Tatlandırıcılırda asidik olmalarının dışında sağlık açısından çok büyük riskler taşıyorlar, hiç kullanmamak en güzeli iyi yapıyorsun cnm. :31:

zencefilin tadini hic sevmedim aslinda, cok aci bi tati var insanin bogazini yakiyor, nasil yiyorsun sen onu cig cig :1:
ben cayini zor iciyorum valla... bide tatlandiricisiz olunca, iyice eziyet oluyor. ben zencefili zayiflamaktan ziyade kara cigerim icin iciyorum... kara ciger rahatsizligi gecirdim ve aysegül hanim zencefil karaciger icin cok iyi demisti...
sirf zayiflamak icin olsa cekmem bu eziyeti inan :17: Mateyide sevemedim bi türlü... Severek icebildigim tek saglikli cay yesil cay...
ben bi bardak zencefil, 2 bardak yesil, 1 bardak rezene cayi iciyorum gün icinde...
esimde kiziyor bana cok diyor, simdi sen 2-3 bardak diyince iyice cekindim. ama su icmeyi pek sevmiyorum, su yerine cay iceyim diyorum yanlis mi düsünüyorum acaba?

zencefilin tadini hic sevmedim aslinda, cok aci bi tati var insanin bogazini yakiyor, nasil yiyorsun sen onu cig cig :1:
ben cayini zor iciyorum valla... bide tatlandiricisiz olunca, iyice eziyet oluyor. ben zencefili zayiflamaktan ziyade kara cigerim icin iciyorum... kara ciger rahatsizligi gecirdim ve aysegül hanim zencefil karaciger icin cok iyi demisti...
sirf zayiflamak icin olsa cekmem bu eziyeti inan :17: Mateyide sevemedim bi türlü... Severek icebildigim tek saglikli cay yesil cay...
ben bi bardak zencefil, 2 bardak yesil, 1 bardak rezene cayi iciyorum gün icinde...
esimde kiziyor bana cok diyor, simdi sen 2-3 bardak diyince iyice cekindim. ama su icmeyi pek sevmiyorum, su yerine cay iceyim diyorum yanlis mi düsünüyorum acaba?

Suyun yeri farklı cnm. Suyunu ihmal etmemeye çalış, bitki çaylarını da abartma sen yine de.Zencefili ben de sevdiğimden değil şifa niyetine yiyorum aslında.Soğuk aldığımda, hasta olacağımı filan anladığımda zencefil yiyerek durdurmuşluğum vardır. :1:

Suyun yeri farklı cnm. Suyunu ihmal etmemeye çalış, bitki çaylarını da abartma sen yine de.Zencefili ben de sevdiğimden değil şifa niyetine yiyorum aslında.Soğuk aldığımda, hasta olacağımı filan anladığımda zencefil yiyerek durdurmuşluğum vardır. :1:

evet onuda okudum soguk alginliginda ve mide bulantisinda cok faydaliymis.
bosuna demiyorlar zencefil baharatlarin kralicesi diye :) her derde deva...
tamam bi zencefil bi yesil cay icerim yarindan itibaren.
acemelimiz yok, yavas yavas veririz kilolari :))

senin nasil gidiyor diyetin?

Cnm karaciğerinde sorunluymuş,bitki çaylarını çok dikkatli tüketmelisin. Altta bir link de paylaşıyorum.Okursun.

Zayıflama Çaylarının Zararları | Bitki Çaylarının Faydaları

Alıntıdır;

Bitki çaylarının birbirinden fazla faydaları olduğu gibi bazı durumlarda zararları da vardır. İşte bitki çaylarının yan etkileri!

Son yıllarda her hastalığın şifa kaynağının bitkiler olduğu öne sürülüyor ve insanlar da tartışmasız buna inanıyor. Hemen hepimizin "Bitkilerin yan etkisi yoktur" diyerek her çeşit bitkisel çayı tüketiyoruz.

Uzman Dr. Elif Güveloğlu ise "Bir şeye etkisi olan her şeyin yan etkisi de olur" diyor ve hangi sağlık sorunlarında, hangi bitki çaylarını tüketmemek ya da dikkatli tüketmek gerektiğine dair bilgiler veriyor.

Zencefil çayları kanamayı artırır

Bir beslenme mucizesi olarak sunulan zencefil, kanı sulandırır ve pıhtılaşma kabiliyetini azaltır. Bu durum, damar tıkanmasına meyilli hastalıklarda bir avantajken, kanamaya meyilli hastalarda problem haline gelebilir. Bu nedenle bu hastalığa sahip kişilerin zencefil çayını kan sulandırıcı ilaçlarla günde bir fincandan fazla tüketmemesi gerekir.

Tansiyonu olana biberiye çayı yasak

İncelme ve selülit gidermeye yardımcı çok önemli bir bitki olan biberiye çayının, yüksek tansiyon ve çarpıntısı olan hastalardan uzak tutulması öneriliyor. Çünkü kilo problemi olanbirçok kişinin aynı zamanda yüksek tansiyon problemi de olabileceği düşünülüyor.
Sağlıklı kişilerde kilo vermek ve selülit gidermek amacıyla günde 3 fincan tüketilmesi önerilen biberiye çayını hipertansiyonu olan hastaların günde 1 fincandan fazla tüketmemeleri öneriliyor.

Yeşil çay, çarpıntısı olanı rahatsız eder

Çağın mucizesi olarak görülen ve kansere karşı koruyucu etkisinden söz edilen yeşil çayın tansiyonu yükseltme eğilimi olduğu unutulmamalı. Yeşil çay, sağlıklı bireylerde tansiyonu yükseltmezken, hipertansiyonu ve çırpıntısı olanları rahatsız edebilir. Bu kişilerin yeşil çayı günde 1-2 fincandan fazla tüketmemeleri gerekir.

Kekik çayı da tansiyon yapar

Mutfaklarımızda en yaygın kullanılan baharat olan kekiğin çayı, üst solunum yolu ve kronik idrar yolu enfeksiyonlarında oldukça yararlıdır. Ancak yeşil çat ve biberiye gibi, kekik çayı da yüksek tansiyon hastalarında dikkatli kullanılmalıdır.

Adet kanamasında ginseng tehlikesi

Giseng çayı son yıllarda kronik yorgunluk giderici, cinsel gücü artırıcı ve enerjş verici olarak yaygın olarak kullanılıyor. Ancak bu çayın kan sulandırıcılarla ve kalp ilaçlarıyla birlikte kullanılmaması gereklidir.
Kişinin aspirin türevi kan sulandırıcı kullanırken giseng çayı içmesi ciddi kanamalara neden olabilir. Ayrıca adet kanamaları fazla olan hastalıklarla astım ve hipertansiyon hastalarının da bu çayı tüketmemelerinde yarar var.

Sinameki, bağırsakta hasar yapar

En tehlikeli bitkisel çaylardan biri de, sinameki yaprağı çayı. Kabızlığın acil çözümünde sık başvurulan bu çayın kullanımının 3 haftayı aşması halinde sakıncalı durumlar söz konusu olabilir. Bilim dünyasında bağırsaklarda kalıcı hasara ve uzun vadede tömürlere neden olduğuna dair ciddi şüpheler var. Sinameki çayı kas kraplarında, idrardan protein ve kan kaçakları ile kanda elektrokit dengesizliğine de neden olabilir.

Polen alerjisi olanlara ekinezya çayı zararlı

Romatizma hastalıklarının, sedef ve egzaması olanların, böbrek nakil geçirmiş kişilerin ve tedavi altındaki verem hastalarının uzak durması gereken bir çay. Ayrıca çiçek ve polen alerjisi olanların da ekinezya çayından uzak durması gereklidir.

Meyan çayı diyabet hastası için çok riskli

Şeker ve böbrek hastalarıyla böbrek üstü bezinde prblem olanların meyan çayını (meyan balı ve meyan pastillerini de) dikkatli tüketmeleri önerilir.

Meme tümörü olan ökse çayı içmesin

Yüksek tansiyon hastaları için önerilen ökse otu çayının tansiyonu düşürdüğü bilinen bir gerçek. Ancak ailesinde veya kendisinde meme veya rahim ağzı tümörü olanların bu çayı kullanmaması gerekir.
Bu çayın yüksek dozda kullanılması ise hem karaciğere, hem de kalbe toksik etki yapabilir.

Sarı kantoron çayı içip güneşe çıkmayın

Depresyon şikayetlerinde yaygın olarak kullanılan sarı kantoron çayının kapsül olarak alınması daha etkili. Bu çayı tüketenlerin öğle saatlerinde güneşe çıkmamaları gerekir. Çünkü sarı kantoron çayı güneşe olan hassasiyeti artarak, hassas kişilerde ciltte ciddi problemler yaratır.

Karışım çaylarına dikkat

Bitkisel çaylarda yapılan en önemli yanlışlardan biri de idrar söktürücü özelliği olan bitkilerin karışım halinde kullanılması. Tek başlarına zararsız olsalar da kiraz sapı, mısır püskülü, funda ve avokado yaprağı ile rezene gibi bitkisel idrar söktürücüler, bir arada kullanıldıklarında böbrekleri yorup kanda mineral dengesizliğine yol açabilirler.
Ayrıca bazı ilaçların vücuttan atılımını hızlandırıp etkilerinde azaltmaya neden olabilirler.

Son düzenleme:
evet onuda okudum soguk alginliginda ve mide bulantisinda cok faydaliymis.
bosuna demiyorlar zencefil baharatlarin kralicesi diye :) her derde deva...
tamam bi zencefil bi yesil cay icerim yarindan itibaren.
acemelimiz yok, yavas yavas veririz kilolari :))

senin nasil gidiyor diyetin?

2-3 Fincanı geçme ama, ok? :34:

Bana hipotiroid teşhisi kondu. Tiroidim yavaş çalışıyor yani, bu durum kilo aldırıyor ve vermeyi çok zorlaştırıyor. Hastane işleriyle filan uğraşırken diyetim sekteye uğradı. Bu arada baharın gelmesiyle astımım nüksetti. Kortizonlu ilaçlarıma dönüş yapmak zorunda kaldım her bahar olduğu gibi :( ama elimden geldiğince dikkat etmeye devam ediyorum.Şöyle bir ilkem var diyet konusunda; sekteye mi uğrağı, bir gün ipin ucumu kaçtı? Hiç farketmez aynen devam diyete asla umutsuzluk ve boş vermek yok.Böyle böyle işte. :31:

Karbonat kullananların ve kullanmak isteyen arkadaşların dikkatine!

Alıntıdır;

Yabancı ülkede yaşayanlar ;Eczaneye Ingiliz Sodium Bikarbonati diye sormayın! O Türkiye'deki markalardan biri sadece önemli olan eczaneden Natron yada Natriumhydrogencarbonat yada NaHCO3 olarak isteyin. Na2CO3 yani E-500 Sodyum karbonat olarak geçiyor bunu kullanmayın bu "Sodyum karbonat. Sodyum türevlerinden birisidir.Formülü Na2CO3'tür. Deterjanların,kireç önleyicilerin,çamaşır ve tül beyazlatıcıların ürün bileşiminde kullanılır." O yüzden temizlik sodası kesinlikle kullanmayın!!!. "Natriumhydrogencarbonat mit dem Trivialnamen Natron, hat die Summenformel NaHCO3" bunu kullanabilirsiniz.

Karbonat ( Sodyum Bikarbonat - İngilizce: Sodium bicarbonate - Kimyasal formülü : NaHCO3 )
Eczanelerde: İngiliz Karbonatı, Solvey Karbonatı, Karbonat, Cep sodası, Garra Karbonat gibi isimlerle satılmaktadır. Eczanelerden almanızı tavsiye ederim. Markette satılanı alsak olmazmı ?Aktardan satın alsak olmazmı ? Bakkal'dan alsak olmaz mı gibilerinden soru sormayınız.TEKRAR SÖYLÜYORUM ECZANEDEN ALACAĞINIZ KARBONAT EN GÜVENİLİR OLAN KARBONATTIR!!!.

Sinameki, bağırsakta hasar yapar

En tehlikeli bitkisel çaylardan biri de, sinameki yaprağı çayı. Kabızlığın acil çözümünde sık başvurulan bu çayın kullanımının 3 haftayı aşması halinde sakıncalı durumlar söz konusu olabilir. Bilim dünyasında bağırsaklarda kalıcı hasara ve uzun vadede tömürlere neden olduğuna dair ciddi şüpheler var. Sinameki çayı kas kraplarında, idrardan protein ve kan kaçakları ile kanda elektrokit dengesizliğine de neden olabilir.

$ok oldum resmen... ben diger diyetlerimde sinamekiyi cok kullaniyordum :(

2-3 Fincanı geçme ama, ok? :34:

Bana hipotiroid teşhisi kondu. Tiroidim yavaş çalışıyor yani, bu durum kilo aldırıyor ve vermeyi çok zorlaştırıyor. Hastane işleriyle filan uğraşırken diyetim sekteye uğradı. Bu arada baharın gelmesiyle astımım nüksetti. Kortizonlu ilaçlarıma dönüş yapmak zorunda kaldım her bahar olduğu gibi :( ama elimden geldiğince dikkat etmeye devam ediyorum.Şöyle bir ilkem var diyet konusunda; sekteye mi uğrağı, bir gün ipin ucumu kaçtı? Hiç farketmez aynen devam diyete asla umutsuzluk ve boş vermek yok.Böyle böyle işte. :31:

bendede var triod hastaligi, zayiflamaya o kadar engel ki. Gecmis olsun canim, kortizon inanilmaz ödem yapar ve istah acar.
Bahar gecince astiminn azaliyor mu peki? alerjiye bagli astim sanirim...

Karbonat kullananların ve kullanmak isteyen arkadaşların dikkatine!

Alıntıdır;

Yabancı ülkede yaşayanlar ;Eczaneye Ingiliz Sodium Bikarbonati diye sormayın! O Türkiye'deki markalardan biri sadece önemli olan eczaneden Natron yada Natriumhydrogencarbonat yada NaHCO3 olarak isteyin. Na2CO3 yani E-500 Sodyum karbonat olarak geçiyor bunu kullanmayın bu "Sodyum karbonat. Sodyum türevlerinden birisidir.Formülü Na2CO3'tür. Deterjanların,kireç önleyicilerin,çamaşır ve tül beyazlatıcıların ürün bileşiminde kullanılır." O yüzden temizlik sodası kesinlikle kullanmayın!!!. "Natriumhydrogencarbonat mit dem Trivialnamen Natron, hat die Summenformel NaHCO3" bunu kullanabilirsiniz.

Karbonat ( Sodyum Bikarbonat - İngilizce: Sodium bicarbonate - Kimyasal formülü : NaHCO3 )
Eczanelerde: İngiliz Karbonatı, Solvey Karbonatı, Karbonat, Cep sodası, Garra Karbonat gibi isimlerle satılmaktadır. Eczanelerden almanızı tavsiye ederim. Markette satılanı alsak olmazmı ?Aktardan satın alsak olmazmı ? Bakkal'dan alsak olmaz mı gibilerinden soru sormayınız.TEKRAR SÖYLÜYORUM ECZANEDEN ALACAĞINIZ KARBONAT EN GÜVENİLİR OLAN KARBONATTIR!!!.

Bi an yüregim agzima geldi, cünkü aldigim paketin üzerinde ev temizligi icin yaziyordu.
ama sonra formülüne baktim ve dogrusuymus :)
bunu okuyusumla mutfaga kosusumu görmeni isterdim :)

Back
X