Sensin Obez!

Sinameki, bağırsakta hasar yapar

En tehlikeli bitkisel çaylardan biri de, sinameki yaprağı çayı. Kabızlığın acil çözümünde sık başvurulan bu çayın kullanımının 3 haftayı aşması halinde sakıncalı durumlar söz konusu olabilir. Bilim dünyasında bağırsaklarda kalıcı hasara ve uzun vadede tömürlere neden olduğuna dair ciddi şüpheler var. Sinameki çayı kas kraplarında, idrardan protein ve kan kaçakları ile kanda elektrokit dengesizliğine de neden olabilir.

$ok oldum resmen... ben diger diyetlerimde sinamekiyi cok kullaniyordum :(

bendede var triod hastaligi, zayiflamaya o kadar engel ki. Gecmis olsun canim, kortizon inanilmaz ödem yapar ve istah acar.
Bahar gecince astiminn azaliyor mu peki? alerjiye bagli astim sanirim...

Bi an yüregim agzima geldi, cünkü aldigim paketin üzerinde ev temizligi icin yaziyordu.
ama sonra formülüne baktim ve dogrusuymus :)
bunu okuyusumla mutfaga kosusumu görmeni isterdim :)

Evet canım bitkileri doğru kullanmazsan çok tehlikerli hale gelebiliyorlar.Özellikle etkilerşimlerini bilmediğimiz bitkileri kafamıza göre karıştırarak yapılan çaylarda tehlikeli olabiliyor. Bir uzman tavsiye etmedikçe bunu yapmamalıyız.Hem unutmalayalım ki herşeyin fazlası zarar.Abartmamak lazım :34:

Teşekkürler cnm, astımım hem bronşiyal hem alerjik. :50: Had safhada POLEN ve ev tozu alerjim var. :( Her bahar işkence modunda geçiyor ve malesef ilaç yüklemesiyle devam edebiliyorum. Aynen söylediğin gibi kortizon denen yapay hormon hem şişiriyor hemde iştah açıyor.İştahım fena açıldı ama epey bir direnç göstererek mücadele etmeye çalışıyorum bu durumla. :31:

Karbonatının doğru tür olduğu için de sevindim. :1:

Son düzenleme:
Evet canım bitkileri doğru kullanmazsan çok tehlikerli hale gelebiliyorlar.Özellikle etkilerşimlerini bilmediğimiz bitkileri kafamıza göre karıştırarak yapılan çaylarda tehlikeli olabiliyor. Bir uzman tavsiye etmedikçe bunu yapmamalıyız.Hem unutmalayalım ki herşeyin fazlası zarar.Abartmamak lazım :34:

Teşekkürler cnm, astımım hem bronşiyal hem alerjik. :50: Had safhada POLEN ve ev tozu alerjim var. :( Her bahar işkence modunda geçiyor ve malesef ilaç yüklemesiyle devam edebiliyorum. Aynen söylediğin gibi kortizon denen yapay hormon hem şişiriyor hemde iştah açıyor.İştahım fena açıldı ama epey bir direnç göstererek mücadele etmeye çalışıyorum bu durumla. :31:

Karbonatının doğru tür olduğu için de sevindim. :1:

cok üzüldüm cnm ya, alerji basli basina bi dert sana birde astim eklenmis. ilaclari dogru kullanildiginda iyi kontrol edilebilecek bi hastalik gerci... umarim en kisa zamanda atlatirsin bu zor durumu.

Selammmm :3:
Tekrar ben geldim ve gördüğüm resim karşında işteeeee buuuu diye bağırmak geldi içimden :60:

Güzel bi Resim :16:

tumblr_mg51ezyjJN1s0f3gdo1_500_large.png

Bizde inşallah bu resimdeki gibi içimizdeki Afeti en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde meydana çıkartacağız :16::16::16:
Bu arada bende yarından itibaren alkali suyu denemeye başlayacağım :34:
İnşallah faydasını görürüzde bizde metabolizmamız biraz daha hızlanarak kilo veremiz kolaylaşır :34:... Aminnnnnnnnnn

Selammmm :3:
Tekrar ben geldim ve gördüğüm resim karşında işteeeee buuuu diye bağırmak geldi içimden :60:

Bizde inşallah bu resimdeki gibi içimizdeki Afeti en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde meydana çıkartacağız :16::16::16:
Bu arada bende yarından itibaren alkali suyu denemeye başlayacağım :34:
İnşallah faydasını görürüzde bizde metabolizmamız biraz daha hızlanarak kilo veremiz kolaylaşır :34:... Aminnnnnnnnnn

aynen öyle arkadasim, icimizdeki afet disari cikacak INSALLAH.
ben umutluyum :) hemde o günleri sabirsizlikla bekliyorum...
resimlerden nefret ediyordum 1 senedir, bol bol resim cekinecegim, en cok onun icin seviniyorum

aynen öyle arkadasim, icimizdeki afet disari cikacak INSALLAH.
ben umutluyum :) hemde o günleri sabirsizlikla bekliyorum...
resimlerden nefret ediyordum 1 senedir, bol bol resim cekinecegim, en cok onun icin seviniyorum

Aynen canım yaa eskiden zayıfken her resime kafamı sokardım :1: kardeşime devamlı çeşit çeşit pozlar çektirirdim hatta üşenmez sırf resim çektirmek için yeşillik alana giderdim hani doğayla iç içe hesabı :1:
Şimdi resim çekilecek denince ay durun ben çok güzel çekerim diyip resimden kaçmanın yolunu arıyorum :27: aslında içim gidiyor ama arada çektirdiğimde de çok iğrenç göründü bu diye sildiriyorum :34:
Şöyle güzel güzel kilolar vereyim paraya kıyıp fotoğraf stüdyosunda sırf kendim için birkaç poz çekilip çerceveleyip duvara bile asmayı düşünüyorum :34: hatta evlenirken çok zayıftım ama istediğim gelinliği giyemedim diye eşim zayıfla yine gelinlik giydirip resim çektirmezsem adam değilim bile demişti :122: :122: :122:

Onun için zayıflamam şarrrrrrtttt :1: ki zaten zayıflayacağız ve hayallerimizi kendimiz gerçekleştireceğiz :34:

Aynen canım yaa eskiden zayıfken her resime kafamı sokardım :1: kardeşime devamlı çeşit çeşit pozlar çektirirdim hatta üşenmez sırf resim çektirmek için yeşillik alana giderdim hani doğayla iç içe hesabı :1:
Şimdi resim çekilecek denince ay durun ben çok güzel çekerim diyip resimden kaçmanın yolunu arıyorum :27: aslında içim gidiyor ama arada çektirdiğimde de çok iğrenç göründü bu diye sildiriyorum :34:
Şöyle güzel güzel kilolar vereyim paraya kıyıp fotoğraf stüdyosunda sırf kendim için birkaç poz çekilip çerceveleyip duvara bile asmayı düşünüyorum :34: hatta evlenirken çok zayıftım ama istediğim gelinliği giyemedim diye eşim zayıfla yine gelinlik giydirip resim çektirmezsem adam değilim bile demişti :122: :122: :122:

Onun için zayıflamam şarrrrrrtttt :1: ki zaten zayıflayacağız ve hayallerimizi kendimiz gerçekleştireceğiz :34:

haklisin cnm, o hayaller gercek olacak... bizim elimizde :34:
benim arkadasim var profosyenel fotograf cekiyor, evimin resimlerinide o cekmisti (forumda var)
ona resim cektirecegim esimle birlikte... dis mekan cekimi :))
resimlerine baktim albümden, gercekten asiri zayifmisin... ben hic bi zaman zayif olmadim, kendimi bildim bile tombiktim ama hic bu kadar sisko olmamistim

haklisin cnm, o hayaller gercek olacak... bizim elimizde :34:
benim arkadasim var profosyenel fotograf cekiyor, evimin resimlerinide o cekmisti (forumda var)
ona resim cektirecegim esimle birlikte... dis mekan cekimi :))
resimlerine baktim albümden, gercekten asiri zayifmisin... ben hic bi zaman zayif olmadim, kendimi bildim bile tombiktim ama hic bu kadar sisko olmamistim

O dönem 52 kiloydum ve eşim aşırı zayıfsın diye benle kavga ederdi :47:
Hiç ekmek yemezdim ve resmen yeni evliyken tek tartışmamız o yüzden olurdu :27: eşim yalvarırdı yesene yesene çok zayıfsın diye :26: Ölümü gör ye ye diye diye 75e kadar çıkarmıştı beni ( tabi hep abur cuburda yerdik o dönem ) Daha dün gece muhabbeti olduğunda ölümü gör yemezsen diye diye beni öldürüyordun az daha dedim :1:
75le balık etindeydim ama işte hamilelikte sapıttım ve 25 kiloya yakın almıştım sonrada ipin ucu kaçtı ama 52yi görmesemde 65 yada 70e razı olurum :34: Kesinlike bir sonraki doğum günümde ( 28 şubat ) o rakama yaklaşmış olacağıma inanıyorum :34:
Tabi hep birlikte inşallah ...Aminnn

2 gündür kilo veremiyorum, aksine aliyorum. ne oldu anlamadim :26:
Bi kac vitamin hapi aliyordum, onlara basladigimdan beri veremiyorum, birakacagim sanirim.

2 gündür kilo veremiyorum, aksine aliyorum. ne oldu anlamadim :26:
Bi kac vitamin hapi aliyordum, onlara basladigimdan beri veremiyorum, birakacagim sanirim.

Canım bence ümitsiizliğe kapılma :34: bencede kesinlikle o vitamin hapları sana şişkinlik yapmıştır :34:
Bence meyve ve sebzeden ufak ufak almaya çalış vitaminleri :34: hem daha sağlıklı hemde her gün az az yediğinde meyve artı yapmaz bence.

Canım bence ümitsiizliğe kapılma :34: bencede kesinlikle o vitamin hapları sana şişkinlik yapmıştır :34:
Bence meyve ve sebzeden ufak ufak almaya çalış vitaminleri :34: hem daha sağlıklı hemde her gün az az yediğinde meyve artı yapmaz bence.

vitamin dedigim cildimi düzeltmek icin gida takviyesiydi.
cildim biraz bozuk son zamanlarda. ama almadim bugun
bakalim sabah tarti ne gösterecek :ssz:

Sorma canım yaaa düşünemiyorum kendimi öyle gelinliğimin kenarlarından pörtlemiş yağlarla :D

bnde kiloluydum dügünümde, cok takmistim kafama.
ama kendime göre gelinlik diktirdim, fenada olmadi :)
kilolu dedigim su an ki halimden 20 kilo daha zayiftim.
dügün stresi falan zayiflamayi bi türlü becerememistim

Canım alkali su içmeye devam ediyormusun peki :44: ben hala başlıyacağım hesapta :1: hep unutuyorum :1:
Faydası oldumu diye merak ettim de :34:

Diyetim su an cok güzel gidiyor... ilk haftadan sonra 2 hafta bi durakladi kilom, hic anlam veremedim..
ama su an tekrar gidiyor, basladigimdan beri toplam 6,8 kilo gitti.
bu hafta isvec diyetine baslamak istemistim, ama kalorisi gercekten asiri düsük
saglik durumumda süper olmadigi icin korktum acikcasi.
su an icin protein agirlikli besleniyorum sabah+öglen+aksam.
bu sekilde o duraksayan kiloma savas actim :))

Canım uzun zamandır uğrayamadım :26:
Nasıl gidiyor senin zayıflama maratonun :34:
Karbonlu su olayının bir yararını gördünmü :44: ben hala deniyeceğim hesapta :1: bol bol su, yeşil çay falan tüketiyorum ve bağırsaklar baya bir çalışıyor şükür :1:
Bu arada Karbon diyetine sardım bende :34: Şimdilik listeden bakıyorum ama her gün yediklerimdeki Karbonhidrat değerini hesaplayıp belli bir puan sistemine göre besleniyorum :34: şu son bir aydır 3 kilo gitti bile şükür ( ki biliyorsun çok çok zor kilo veren bir bünyeye sahibim :34: )
2li rakamları gördüm şükür ve 3lü rakamlardan da git gide uzaklaşıyorum inşallah ...aminnnnnnnn

Back
X