Geçmiş olsun. Bol sıvı alabilirsin, ilaç ya da antibiyotik genellikle işe yaramıyor. C vitamini takviyesi, ıhlamur, zencefil- karanfil çayları işine yarayabilir. Hatta kendi özel tarifimi vereyim:
Ihlamur, elma ve karanfili kaynatıp altını kapattıktan sonra bir kaç dal adaçayı ve 1 çubuk tarçın ilave edip, bol limonla içiyoruz. Çok ciddi dekonjestan etkisi var. Bu bitki ve baharatlarla ilgili alerji sorunu yaşamıyorsan deneyebilirsin.
Diyetine gelince sen bilirsin, öyle planladıysan öyle devam et. Sen sorduğun için fikrimi söyledim. 85 kiloya geldiğimizde 90 lı kilolardaki kadar yiyemeyiz. Kilo azaldıkça günlük kalori ihtiyacı da oransal olarak azalır, metabolizma hızı da düşer. Kilo vermemiz durduğunda aldığımız kaloriyi bir miktar azaltmamız gerekiyor demektir. Listeni kalori hesabını yaparak düzenleyebilirsin. Günlük 1000 kcal. nin altına düşmememiz gerekir, bu sağlıklı beslenme için en alt sınır olarak kabul edilir.
Söylediğin gibi kilo verince tüm bahsettiğin rahatsızlıklar hafifliyor. Yönteminin işe yaramasını umuyorum. Tekrar geçmiş olsun.
Bahsettiğin çayı ocağa koydum kaynamaya başladı.Aslında sen yazmadan ıhlamuru koymuştum hemen içine elma ve karanfil ilave ettim. İnşAllah faydası olur, öksürmekten canım çıkıyor.Miktar konusunda haklısın. Dediğim şarilde bir deneyeyim ,sonuç alırsam moralim düzelir, yoksa kilo konusunda artık çok aceleci değilim.Hftada düzenli yarım kilo versem yılda 26 kilo eder, bu benim hedeflediğim kilonun altında. Çayımı içip biraz yatacağım eğer öksürük uyutursa,